Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Ηλεκτρονική έκδοση με νέα και χρήσιμες πληροφορίες από την Ηλιούπολη http://www.cityofilioupolis.gr

www.cityofilioupolis.gr Ηλεκτρονική έκδοση με νέα και χρήσιμες πληροφορίες από την Ηλιούπολη και τις γύρω περιοχές.

Υπενθυμίζουμε ότι λειτουργεί σελίδα στο Facebook: http://www.facebook.com/cityofilioupolis.gr πατήστε εκεί like για να παρακολουθείτε τα νέα μας!
Το group της πόλης μας στο Facebook
http://www.facebook.com/groups/104046702964691/
KAI twitter https://twitter.com/CITYOFILIOUPOLI

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 60 ΧΡΟΝΩΝ ΙΔΡΥΣΕΩΣ Γ.Σ.Η.

gsh___25-4-2013Κυριακή 16 Ιουνίου 2013
Οι εορταστικές εκδηλώσεις των 60 χρόνων
από την ίδρυση και λειτουργίας του Γ.Σ. Ηλιούπολης θα πραγματοποιηθούν στις 16 Ιουνίου 2013 ημέρα Κυριακή, και ώρες  10:00 - 23:00 και θα περιλαμβάνουν:

* Έκθεση Περιπτέρων επί της Πλατείας Εθνικής Αντίστασης από 08:00 έως 23:00
* Επίδειξη Αθλημάτων επί της Λεωφόρο Ειρήνης έως και την Πλατεία Φλέμιγκ.
* Γύρος Πόλης με την επωνυμία ''Τρέχουμε στην Ηλιούπολη''

    Α.  5.000μέτρων για ενήλικες

Εκκίνηση: ώρα 10:00 π.μ. Αθλητικό Κέντρο «ΧΑΛΙΚΑΚΙ» και η διαδρομή είναι η εξής: Αθλητικό Κέντρο Χαλικάκι - Ευρυδίκη - Γράμμου - Πλατεία Ανεξαρτησίας -Λεωφόρος Δημοκρατίας - Διγενή - Λεωφόρος Αλέξανδρου Παναγούλη -Στέφανου Σαράφη - Λεωφόρος Ανδρέα Παπανδρέου - Πλατεία Κανάρια (Καραϊσκάκη) - Λεωφόρος Μαρίνου Αντύπα - Πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού - Κοτζιά - Πλατεία 25ης Μαρτίου - Λεωφόρος Κυπρίων Αγωνιστών -Ελευθερίου Βενιζέλου - Πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Τερματισμός: Πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής

skopeytirio_laiki_synayliaO Δήμος Ηλιούπολης συμπαρίσταται στον αγώνα του Δημάρχου και του λαού της Καισαριανής, και διατρανώνει την αντίθεσή του στις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης τους Σκοπευτηρίου από το ΤΑΙΠΕΔ.
Το Σκοπευτήριο αποτελεί όχι μόνο ελληνικό, αλλά και παγκόσμιο μνημείο κατά του φασισμού, και χώρος στον οποίο θυσιάστηκαν χιλιάδες πατριώτες για τη λευτεριά της Ελλάδας.  Αποτελεί μέρος της ζωντανής ιστορίας της χώρας μας, και έχει αναγνωρισθεί από το ίδιο το Ελληνικό Δημόσιο ως ιστορικός, μνημειακός και πολιτιστικός χώρος. Ο σεβασμός στην ιστορία μας και η προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των ιστορικών μνημείων είναι υποχρέωση όλων μας.
Ο Δήμος Ηλιούπολης, που επί δεκαετίες αγωνίζεται για την κατοχύρωση της δημόσιας περιουσίας στην πόλη μας, δίνει το «παρών» και στον αγώνα του λαού της Καισαριανής, κατά της ιδιωτικοποίησης του ιστορικού Σκοπευτηρίου, και
καλεί όλους τους δημότες της Ηλιούπολης
στη μεγάλη Συναυλία Διαμαρτυρίας,

που διοργανώνει η Δημοτική Αρχή της Καισαριανής,
την Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013, στις 9.00μ.μ., στον χώρο του Σκοπευτηρίου,

για να παραμείνει το Σκοπευτήριο της Καισαριανής
χώρος ιστορικής μνήμης και πολιτισμού.

Διαβάστε περισσότερα...
   
ΔΩΡΕΑΝ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Γνωστοποιούμε στους ασφαλισμένους στον ΕΟΠΠΥ, ότι:
Κατόπιν επικοινωνίας με τον Δ/ντη κο Γρ. Μπουκουβάλα, στο Μικροβιολογικό Τμήμα της ΤΜΥ και ΕΟΠΥΥ Ηλιούπολης εκτελούνται όλες οι εξετάσεις αίματος για τους ασφαλισμένους όλων των ταμείων που έχουν ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ.
Υπάρχει η δυνατότητα να εξυπηρετηθούν απόλυτα όλοι οι εξεταζόμενοι στις εγκαταστάσεις ΕΟΠΥΥ του Δήμου μας, που είναι άρτια εξοπλισμένες και καλύπτεται όλο το φάσμα των αιματολογικών και μικροβιολογικών εξετάσεων (Βιοχημικές εξετάσεις, γενική αίματος, έλεγχος πήξης αίματος, καρκινικοί δείκτες, P S A, θυροειδούς κλπ, ανοσολογικές ορολογικές και εξετάσεις γ. ούρων, καλλιέργειες, παρασιτολογική-αιμοσφαιρίνη κοπράνων).
            Στην κατηγορία των επωφελούμενων είναι και όλοι οι εργαζόμενοι στον Δήμο Ηλιούπολης (ασφαλισμένοι στο ΤΥΔΚΥ).

Διαβάστε περισσότερα...
 
Παράσταση Λαογραφικού Ομίλου Ήλιδα
hlida Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας, σε μια παράσταση γεμάτη από τη ψυχή και το μεράκι όλων μας. Με χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα, σας περιμένουμε στις 19 Ιουνίου στις 20:30 στο δημοτικό Άλσος της Ηλιούπολης "Δημήτρης Κιντής", να βιώσετε μαζί μας τη χορευτική παράδοση της πατρίδας μας.
Λαογραφικός Όμιλος Ήλιδα
 
Δήμαρχος Ηλιούπολης: Γιατί καταψήφισα τις αποφάσεις της πλειοψηφίας στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ

Πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε στα Ιωάννινα το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ.
Διεξήχθη σε μια εποχή που η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει υποβληθεί και εξακολουθεί να υποβάλλεται στις οδυνηρότερες θυσίες, στις δραστικότερες περικοπές χρηματοδότησης και στις μεγαλύτερες μειώσεις σε ανθρώπινο δυναμικό, και επιπλέον απειλείται με οριστικό κλείσιμο των σημαντικότερων κοινωνικών δομών και με μαζικές οριζόντιες απολύσεις απαραίτητου και εξειδικευμένου προσωπικού.
Στην ομιλία μου στο Συνέδριο, ζήτησα από την πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ να προσδιορίσει τις αιτίες αυτής της κατάστασης, να καταδικάσει ανοικτά τις πιο σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζονται στην Ελληνική κοινωνία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και να διαχωρίσει τη θέση της απ' αυτές, διαμορφώνοντας ένα νέο διεκδικητικό πλαίσιο για την Τ.Α.
Ζήτησα
να διατυπώσει ανοικτά τη θέση ότι η Τ.Α. μετατρέπεται σιγά σιγά σε μηχανισμό της Κεντρικής Διοίκησης χωρίς καμία οικονομική, διοικητική και αναπτυξιακή αυτοτέλεια.
Ζήτησα
να προστατεύσουμε τις κοινωνικές δομές των Δήμων, το τελευταίο προπύργιο του Κοινωνικού Κράτους που βλέπουμε να καταρρέει  καθημερινά.
Τόνισα ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη ζώνη του Ευρώ, και να προχωρήσει στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη, όχι όμως μόνο εις βάρος των εργαζομένων, των μικρών και μεσαίων στρωμάτων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΝΟΣΟΥ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ, ΚΙΝΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ, ΕΠΙΛΗΨΙΑΣ, ΑΝΟΙΑΣ, ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

Γνωστοποιούμε στους συνδημότες  μας την έναρξη λειτουργίας Νευρολογικού Ιατρείου στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής από τον Νευρολόγο Ψυχίατρο Δ/ντη της Νευρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Τρίπολης, κο Κώστα Παπαδόπουλο, ο οποίος -εθελοντικά- ευγενώς δέχθηκε να προσφέρει τις ιατρικές του υπηρεσίες.
Νευρολογικά προβλήματα που ιδιαίτερα θα αντιμετωπιστούν θεραπευτικά είναι:

  • Νόσος Πάρκινσον
  • Κινητικές Διαταραχές
  • Επιληψία

Συμπληρωματική εξυπηρέτηση ατόμων με άνοια σε σχέση με την υπάρχουσα αντίστοιχη δομή στο Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης στον Άγιο Κωνσταντίνο Αντιμετώπιση νευρολογικών και ψυχιατρικών προβλημάτων γενικά
Ο γιατρός θα δέχεται με ραντεβού στην αρχή μια φορά την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη 17.00-20.00.
Για ραντεβού και προγραμματισμό της επίσκεψης στον Ιατρό τηλεφωνήστε στο 210. 9968868.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΣ» 50 πρωτότυπες δράσεις, για παιδιά από 4 ετών έως έφηβους 15 ετών

Σε μια εποχή, όπου το γκρι και το μαύρο επικρατεί στη διάθεσή μας, η Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης μας αντιδρά δημιουργικά και διοργανώνει, από τις 12 Ιουνίου έως τις 12 Αυγούστου, 50 πρωτότυπες δράσεις,  για παιδιά από 4 ετών έως έφηβους 15 ετών, που μας θυμίζουν ότι ο κόσμος είναι πολύχρωμος!
Αφηγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, φωτοκόμικ, επιτραπέζια παιχνίδια, φαντάσματα και εξωγήινοι, ντετέκτιβ και αγαπημένα κινούμενα σχέδια, θα γίνουν η αφορμή για να ανακαλύψουμε τους πολύτιμους  θησαυρούς των βιβλίων και να γνωρίσουμε τους «χρωματιστούς» ήρωες τους!
Για δηλώσεις συμμετοχής & περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 210 9948344, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης (Νικομάχου 18 , Κ. Ηλιούπολη, κτήριο ΟΤΕ), καθημερινά, από τις 3 Ιουνίου και ώρες εργάσιμες.
Η προεγγραφή στις εκδηλώσεις είναι απαραίτητη, γιατί θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
10η Έκθεση Βιβλίου στην Κεντρική Πλατεία Ηλιούπολης

10h_ekthesi_bibliouΟ «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης - Γρ. Γρηγορίου» σας προσκαλεί στην ετήσια Έκθεση Βιβλίου που συνδιοργανώνει με τον Σύλλογο Βιβλιοπωλών Ηλιούπολης και την οποία έχουν αγκαλιάσει, στο πέρασμα των χρόνων,  όλοι οι φιλαναγνώστες πολίτες του Δήμου μας και ευρύτερα της Αττικής.
Όπως κάθε χρόνο, μικροί και μεγάλοι λάτρεις του βιβλίου θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στον μαγικό κόσμο των λέξεων, των γνώσεων, και των ιδεών. Στην σύγχρονη ψηφιακή εποχή, όπου η ηλεκτρονική πρόσβαση και ανάγνωση κειμένων γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής, το βιβλίο παραμένει μια πνευματική απόλαυση μοναδικής αξίας, της οποίας κοινωνοί μπορούμε και οφείλουμε όλοι μας να γίνουμε, ειδικά σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε.

ΕΝΤΥΠΟ ΈΚΘΕΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ [pdf] 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ηπειρώτικο πανηγύρι από το σύλλογο Ηπειρωτών Ηλιούπολης

hpeirotiko_panigiriΟ Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης σας προσκαλεί στο διήμερο Παραδοσιακό Ηπειρώτικο Πανηγύρι που θα γίνει στην Ηλιούπολη, στην πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού (έναντι του ΙΚΑ), την Παρασκευή και το Σάββατο, 28 και 29 Ιουνίου. Ελάτε να χορέψετε και να διασκεδάσετε με αυθεντική Ηπειρώτικη μουσική, Κλαρίνο Νίκος Φιλιππίδης, Τραγούδι Αντώνης Κυρίτσης. Υπόσχεση για δυο Υπέροχες Βραδιές.

 
Ι. Ν. ΑΓ. ΤΙΜΟΘΕΟΥ ΚΑΙ ΜΑΥΡΑΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ - ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ

ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ
Ι. Ν. ΑΓ. ΤΙΜΟΘΕΟΥ ΚΑΙ ΜΑΥΡΑΣ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ
τηλ. 210-9928744, 9965063
www.agiamavra.gr.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11-6-2013 ΕΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ Ο ΙΑΤΡΟΣ, Η Ι. ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΜΠΛΟ ΤΟΥ Ι. ΠΑΡΕΚΛΗΣΙΟΥ ( ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΑΓΙΩΝ) ΤΟΥ Ι. ΝΑΟΥ ΜΑΣ. ΘΑ ΕΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ Ι. ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : ΔΕΥΤΕΡΑ 10-6  9.30μ.μ. ΕΝΑΡΞΗ Ι. ΑΓΡΥΠΝΙΑΣ ΕΩΣ 1.00π.μ. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ  Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΕΩΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙΗ Ι. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ 7.00μ.μ.

Χαραλαμπος Γεωργαντας

 
ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ
Εκτός λειτουργίας θα είναι το Σάββατο 8 Ιουνίου και την Κυριακή 9 Ιουνίου ο σταθμός Άγιος Δημήτριος του μετρό, λόγω τεχνικών εργασιών στο τμήμα επέκτασης προς το Ελληνικό.
Η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού θα γίνεται από την προσωρινή κυκλική λεωφορειακή γραμμή, με ονομασία «ΣΤ. ΔΑΦΝΗΣ - ΣΤ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ».Το Σάββατο 8 Ιουνίου, η λεωφορειακή γραμμή θα λειτουργεί μέχρι τις 02:00 (πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής). Η αφετηρία και το τέρμα της ορίζεται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σταθμού μετρό «ΔΑΦΝΗ» και συγκεκριμένα στη στάση με ονομασία «ΣΤ. ΔΑΦΝΗΣ (ΑΦΕΤ. 201)».
Η γραμμή θα πραγματοποιεί τις υπάρχουσες στη διαδρομή στάσεις.
 
Τιμές Εισιτηρίων Θερινού Κινηματογράφου Δήμου Ηλιούπολης «Μελίνα Μερκούρη»
Ο Δήμος Ηλιούπολης στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής αναπροσαρμόζει τις τιμές των εισιτηρίων του δημοτικού θερινού κινηματογράφου «Μελίνα Μερκούρη», ως εξής:
1.     Γενική είσοδος: 5 ευρώ
2.    
Μειωμένο εισιτήριο: 2,5 ευρώ
Δικαιούχοι:
* παιδιά και νέοι έως 18 ετών
* άτομα άνω των 60 ετών (προσκομίζεται αστυνομική ταυτότητα)
* πολύτεκνοι (προσκομίζεται κάρτα πολυτεκνίας)
* φοιτητές- σπουδαστές ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ και άλλων σχολών εσωτερικού και εξωτερικού (προσκομίζεται φοιτητική ταυτότητα)
* άνεργοι (προσκομίζεται κάρτα ανεργίας)
* στρατιώτες (προσκομίζεται στρατιωτική ταυτότητα)
* κάτοχοι πράσινης κάρτας κοινωνικής συμπαράστασης Δήμου Ηλιούπολης
3.     Δωρεάν είσοδος
Δικαιούχοι:
* άτομα με αναπηρία άνω των 67% (προσκομίζεται κάρτα ή πιστοποιητικό Α.Μ.Ε.Α.)
* κάτοχοι κόκκινης κάρτας κοινωνικής συμπαράστασης Δήμου Ηλιούπολης
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ

Ο «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός (Π.Α.Ο.Δ.Ηλ.)-Γρ. Γρηγορίου» του Δήμου μας συνεχίζει και φέτος την προσφορά προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά της πόλης μας, κατά τη διάρκεια των θερινών τους διακοπών.
Τα προγράμματα που θα υλοποιηθούν φέτος είναι τα εξής:
1.     ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηλιούπολης (Μεσσηνίας και Δαμασκηνού 1), σε τρεις περιόδους, διάρκειας δύο εβδομάδων η κάθε μια (10 εργάσιμες ημέρες) :
Α΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ :
17 Ιουνίου - 28 Ιουνίου
Β΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ :
1 Ιουλίου - 12 Ιουλίου
Γ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ :
15 Ιουλίου - 26 Ιουλίου

Κόστος συμμετοχής για κάθε παιδί :
Δημότες κάτοικοι Ηλιούπολης    80 € ανά περίοδο
Ετεροδημότες                        90 € ανά περίοδο

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΤΡΟΦΙΜΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ Κυριακή 23/06/2013
ΠΑΤΑΤΕΣ, ΚΑΡΠΟΥΖΙ, ΠΕΠΟΝΙ, ΛΑΔΙ, ΑΛΕΥΡΙ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΟΣΠΡΙΑ, ΤΑΧΙΝΙ, ΧΑΛΒΑΣ, ΦΥΣΤΙΚΙ ΑΡΑΠΙΚΟ, ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΚΡΑΣΙΑ, ΡΥΖΙ, ΚΑΦΕΣ, ΒΕΡΥΚΟΚΑ, ΡΟΔΑΚΙΝΑ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ, ΛΕΜΟΝΙΑ, ΣΤΑΦΙΔΑ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ, ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ, ΠΑΣΤΟ, ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΙΑ

Ο Δήμος Ηλιούπολης, στο πλαίσιο των Κοινωνικών του Δραστηριοτήτων, συνεχίζει την προμήθεια τροφίμων απ΄ευθείας από τον παραγωγό στο δημότη, σε προσιτές τιμές, χωρίς καμία μεσολάβηση μεσαζόντων.
Την Κυριακή 23/06/2013 από τις 08:30 μέχρι τις 12:15, στην Πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού, θα διατεθούν Πατάτες Αχαΐας, Λάδι Επιδαύρου, Αλεύρι Μύλων Δάβρη Αυλώνος Αττικής, Ζυμαρικά Θολό Ζαχάρως, Προϊόντα Ταχινοποιίας-Χαλβαδοποιίας Ελληνικής Παραγωγής, Τυροκομικά Προϊόντα Ξηρόμερου Αιτωλοακαρνανίας, Κρασιά Νεμέας Κορινθίας, Ρύζι Ανθήλης Λαμίας, Καφές Ελληνικός, Βερύκοκα - Ροδάκινα - Εσπεριδοειδή - Σταφίδα - Πιπεριές Γεμιστές - Λιαστή Ντομάτα Κορινθίας, Παστό και Λουκάνικο Μεσσηνίας και  Προϊόντα Ελιάς Μεσολογγίου
Διαβάστε περισσότερα...
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης συνεδριάζει στις 6/6/2013
Την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013 και ώρα 18:30 στην Ειδική Αίθουσα Συνεδριάσεων "Κώστας Κονδύλης" του Δημαρχιακού Μεγάρου, θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο, με θέματα:

1.      Καθορισμός αριθμού και ειδικοτήτων πρόσληψης προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ανταποδοτικού χαρακτήρα
2.      Έγκριση μελέτης και υποβολής νέας πρότασης στο ΕΣΠΑ για την χρηματοδότηση του παιδικού σταθμού της οδού Αριστογείτονος
3.      Έγκριση σχεδίου του Κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Κοιμητηρίου
4.      Έγκριση απολογισμού του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου «ΠΑΟΔΗΛ» οικονομικού έτους 2012
5.      Έγκριση απολογισμού του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου «ΚΑΦΑΔΗΛ», οικονομικού έτους 2012
6.      Καθορισμός εξόδων παράστασης Προέδρου και Αντιπροέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου «ΚΑΦΑΔΗΛ»
7.      Καθορισμός εξόδων παράστασης Προέδρου και Αντιπροέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου «ΠΑΟΔΗΛ»
8.      Αναμόρφωση προϋπολογισμού του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου «ΚΑΦΑΔΗΛ»
9.      Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΟΠΣΑ)

 opsa_logo     Έχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε την Δευτέρα 10/6/2013 ώρα 19.00, στο 4ο   σεμινάριο του Ζ΄ Κύκλου Ομιλιών  Συζητήσεων του Ομίλου μας σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ),  έτους  2013, με θεματική ενότητα: «Σχέσεις Κράτους και Αγοράς, Αυτοδιοίκησης και Τοπικής Αγοράς»
Οι κάτωθι ομιλητές θα αναπτύξουν τις εξής εισηγήσεις: «Σχέσεις Κράτους και Αγοράς»,  από τον κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο, Πρόεδρο του ΕΒΕΑ
«Ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη της Τοπικής Αγοράς»,  από τον κ. Ανδρέα Παχατουρίδη, Δήμαρχο Περιστερίου      Στη συνέχεια  υποβάλλονται  ερωτήσεις και  επακολουθεί συζήτηση. Η Ομιλία-Συζήτηση θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ο.Π.Ε  (οδός Μαρίνου Αντύπα αρ. 86-88, Ηλιούπολη)   
Συντονιστής: Ο κ. Θεόδωρος Γεωργάκης, Δικηγόρος Παρ' Αρείω Πάγω , Πρόεδρος του ΟΠΣΑ και π. Δήμαρχος Ηλιούπολης
      Παρουσιάστρια: Η κ. Άννα Παπαϊακώβου, Δικηγόρος,  Ιδρυτικό Μέλος του ΟΠΣΑΗ παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά.
Η είσοδος είναι ελεύθερη

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δωρεάν εφαρμογή της θεραπευτικής μεθόδου προλοθεραπείας.

Αγαπητοί συνδημότες,
Στις 25 και 26 Μαΐου στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Δήμου Ηλιούπολης ομάδα διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων  Ιατρών προσέφερε δωρεάν εφαρμογή της θεραπευτικής μεθόδου προλοθεραπείας.
Η θεραπευτική μέθοδος προλοθεραπεία " prolotherapy "  εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση οξέων και χρόνιων μυοσκελετικών πόνων. Ξεκίνησε από την Αμερική το 1985 και εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο. Οι εθελοντές Ιατροί είναι μέλη των αντίστοιχων Ιατρικών Συλλόγων της περιοχής που ανήκουν καθώς και της Ιταλικής Εταιρείας Προλοθεραπείας (SIPRO) η οποία είναι μέλος της Αμερικάνικης εταιρείας '' The Hackett Hemwall  Foundation''.
1.    
Stephen Cavallino, Ιατρός Γενικής Ιατρικής Ιταλία,
2.    
Andrea Piccozzi, Φυσική Ιατρική και Αποκατάσταση (Φυσίατρος) Ιταλία,
3.    
Suzan Lanza, Αθλητική Ιατρική (Αθλητίατρος)  Ιταλία,
4.    
Ατσοπάρδης  Σωτήρης  Φυσίατρος, Χαλκίδα,
5.    
Βακιρτζιάν Λάζαρος Φυσίατρος, Ηράκλειο Κρήτη
6.    
Δημητρακόπουλος Σταύρος Φυσίατρος, Ηλιούπολη, Αθήνα
7.    
Παπανικολάου Αστέριος Φυσίατρος, Θεσσαλονίκη

Διαβάστε περισσότερα...
 
Για την Παγκόσμια ημέρα του παιδιού - Σύλλογος Γυναικών Ηλιούπολης με το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ηλιούπολης
oge_sedh Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα του παιδιού διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Ηλιούπολης (μέλος Ο.Γ.Ε) μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ηλιούπολης το Σάββατο 1 Ιουνίου στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης.
 Στην εκδήλωση, που προλόγισαν η πρόεδρος ο Σύλλογος Γυναικών Ηλιούπολης (μέλος Ο.Γ.Ε) Μαριάννα Κερασιώτη η οποία μεταξύ άλλων είπε πως ο σύλλογος γυναικών απλώνει το χέρι σε κάθε γυναίκα που αγωνιά για το μέλλον των παιδιών της ενώ δεν παρέλειψε να  ευχαριστήσει  τον κ. Χρήστο Κλαδά που προσφέρθηκε αφιλοκερδώς να πραγματοποιήσει την εκδήλωση «μια χώρα μουσική .. για παιδιά» Στη συνεχεία την εκδήλωση χαιρέτισε και η πρόεδρος του Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ηλιούπολης κ. Θεοδώρα Καραγιαννίδου η οποία έκανε αναφορά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παιδικοί σταθμοί στο δήμος μας μιας και ξεκινούν οι εγγραφές για τη νέα χρόνια. Οι μικροί φίλοι που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση  είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ταξίδι στο χώρο της μουσικής και των μουσικών οργάνων, μέσα από ένα παραμύθι, στο οποίο συμμετείχαν και αυτά.
 
Ας μιλήσουμε για την πραγματικότητα - ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

aristeri_protovouliaΑς μιλήσουμε για την πραγματικότητα τώρα που αρχίζει η μεγάλη επίθεση(σχετικά με την απεργία των καθηγητών).

Μια παροιμία του θυμόσοφου λαού μας λέει: εκεί που μας χρώσταγαν μας πήραν και το βόδι. Θα αρκούσε ίσως αυτό για να απαντήσει κανείς σε όλους αυτούς που με τον πιο προκλητικό τρόπο επιχειρούν να συκοφαντήσουν έναν κλάδο που τόλμησε να προσπαθήσει να τα βάλει με την κυβέρνηση για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα που λέγεται παιδεία. Είναι αλήθεια ότι η κοινωνία μας θυμάται την εκπαίδευση, τους εκπαιδευτικούς και γενικότερα τη λέξη ΠΑΙΔΕΙΑ όταν οι εκπαιδευτικοί με τον ένα ή άλλο τρόπο ανακινούν τα δικά τους προβλήματα ή τα προβλήματα που ξεπηδάνε σαν αποτέλεσμα των εκάστοτε κυβερνητικών επιλογών. Τότε ο ανεμιστήρας που πετάει τη λάσπη δουλεύει στις πιο γρήγορες στροφές για να σπιλώσει έναν ολόκληρο κλάδο που τολμάει να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα της κοινωνίας. Έτσι και τώρα όταν οι εκπαιδευτικοί τόλμησαν(!) να αμφισβητήσουν τις κυβερνητικές επιλογές και την πολιτική του μνημονίου τόνοι λάσπης σηκώθηκαν για να θυμίσουν ότι οι καθηγητές είναι τεμπέληδες, είναι απατεώνες, καθάρματα, επίορκοι και ότι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί. Όταν τελικά πέτυχαν το στόχο τους να χτυπήσουν τον αγώνα τους ξέχασαν και τους εκπαιδευτικούς και την εκπαίδευση να βουλιάζει το βούρκο της κυβερνητικής πολιτικής. Όμως στη τελευταία κινητοποίηση το μπλοκ των δυνάμεων που χτύπησαν από μπροστά η πισώπλατα τους εκπαιδευτικούς ήταν ιδιαίτερα πολύμορφο, ιδιαίτερα μεγάλο και γι' αυτό θέλουμε να μιλήσουμε καθαρά και σταράτα ειδικά τώρα που αρχίζει η εφαρμογή της βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δενδροφύτευση πάρκου Κριάρη

logo_dimosΜε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Δήμος Ηλιούπολης διοργανώνει δενδροφύτευση στο Πάρκο Κριάρη (τέρμα οδ. Ισαύρων & Λεωφ. Κατεχάκη).
Η δενδροφύτευση θα διενεργηθεί την Τετάρτη, 5/6/2013, και ώρες 08.00-11.00.
Καλούμε όλους τους φίλους και τις φίλες, να συμμετέχουν σ' αυτή την πρωτοβουλία, που θα αυξήσει το πράσινο, και θα ομορφύνει την πόλη μας.

Ο Αντιδήμαρχος Πόλης
Χρήστος Καλαρρύτης

 
Περισσότερα...

Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε την αλληλογραφία μας στείλτε απαντητικό e-mail με την ένδειξη "ΔΙΑΓΡΑΦΗ ".
Ευχαριστούμε
Δημοσιογραφική Ομάδα Cityofilioupolis gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: