Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Ηλεκτρονική έκδοση με νέα και χρήσιμες πληροφορίες από την Ηλιούπολη http://www.cityofilioupolis.gr

www.cityofilioupolis.gr Ηλεκτρονική έκδοση με νέα και χρήσιμες πληροφορίες από την Ηλιούπολη και τις γύρω περιοχές.

Υπενθυμίζουμε ότι λειτουργεί σελίδα στο Facebook: http://www.facebook.com/cityofilioupolis.gr πατήστε εκεί like για να παρακολουθείτε τα νέα μας!
Το group της πόλης μας στο Facebook
http://www.facebook.com/groups/104046702964691/
KAI twitter https://twitter.com/CITYOFILIOUPOLI

ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ για τον ΔΗΜΟ μας τα Τέσσερα χρόνια, Αραμπατζής Γαβριήλ-Δημ. Σύμβουλος Ηλιούπολης

arampatzis_gavriel_tpΚΑΝΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ για τον ΔΗΜΟ μας τα Τέσσερα χρόνια,
ΣΤΑΣΙΜΗ η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ και το 2014

Για την έλλειψη προγράμματος και υλοποίησης έργων υποδομών που θα είναι ζωτικής σημασίας και θα αποσκοπούν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών της Ηλιούπολης, κατηγόρησε τη δημοτική αρχή, ο κ. Γαβριήλ Αραμπατζής, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Νέα Δημοτική Κίνηση».
Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου συζητήθηκε και εγκρίθηκε  το Τεχνικό Πρόγραμμα, ο κ. Αραμπατζής καυτηρίασε την πολιτική αδράνειας και εφησυχασμού της δημοτικής αρχής, ενώ παράλληλα κατηγόρησε αυτήν για έλλειψη διαλόγου με τις άλλες παρατάξεις τους φορείς της πόλης, και ιδιαίτερα με τους δημότες της Ηλιούπολης.
«Κύριοι της διοίκησης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αραμπατζής «τα τρία χρόνια που διοικείτε τον Δήμο μας δεν έχετε εντάξει στον προγραμματισμό προς υλοποίηση κανένα μεγάλο έργο και κατ' επέκταση δεν έχετε καταφέρει να εξασφαλίσετε χρηματοδότηση για κανένα μεγάλο και σπουδαίο έργο υποδομής για τον Δήμο μας.
Το 2014, που όπως γνωρίζουμε και γνωρίζετε λήγει η θητεία σας, είναι έτος προεκλογικής χρονιάς. Παρ' όλα αυτά σήμερα μας παρουσιάζετε ένα πρόγραμμα που είναι πιθανόν να κληθεί να το υλοποιήσει κάποιος άλλος
.
Ειδικά αυτό το τεχνικό πρόγραμμα, το οποίο θα πρέπει να υλοποιηθεί τον επόμενο προεκλογικό χρόνο, θεωρούμε ότι θα έπρεπε να ήταν αποτέλεσμα διαλόγου. Διαλόγου μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων, των φορέων της πόλης μας, και ιδιαίτερα το υπογραμμίζω μεταξύ των δημοτών της πόλης μας. Αλλά δυστυχώς ποτέ δεν μπήκατε στον κόπο να ακούσετε τους δημότες, να αφουγκραστείτε τις ανάγκες τους, κάνοντας διάλογο μαζί τους έστω και ηλεκτρονικά χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες».

Διαβάστε περισσότερα...
 
Με ποιο εκλογικό σύστημα θα γίνουν οι δημοτικές εκλογές του Μαΐου
ekloges_2012Με νέο εκλογικό σύστημα θα διεξαχθούν, όπως όλα δείχνουν, οι δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου με τα δύο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να κάνουν τα τελευταία «μαγειρέματα» στον υπό διαμόρφωση εκλογικό νόμο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Το σχετικό σχέδιο νόμου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες με στόχο να ψηφιστεί ως τα τέλη του έτους και να εφαρμοστεί στις εκλογές του Μαΐου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» οι βασικές πρόνοιες του νέου νόμου, όπως τον οριστικοποίησε ομάδα ειδικών του υπ. Εσωτερικών και της Συγγρού, είναι οι εξής:
Οι δήμαρχοι θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή αν διαθέτουν το 42% των ψήφων. Αν κανένας υποψήφιος δήμαρχος δεν συγκεντρώνει το ποσοστό αυτό, τότε θα γίνονται νέες εκλογές, την επόμενη Κυριακή, μεταξύ των δύο υποψηφίων δημάρχων που συγκέντρωσαν τα μεγαλύτερα ποσοστά στον πρώτο γύρο.
Θα υπάρχουν δύο ψηφοδέλτια. Με το ένα οι πολίτες θα επιλέγουν δήμαρχο και με το άλλο τους δημοτικούς συμβούλους της αρεσκείας τους που δεν είναι απαραίτητο να προέρχονται από την ίδια παράταξη. Οι δημοτικοί σύμβουλοι θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή.
Διαβάστε περισσότερα...
 
 
Κυριακή 10/11 - Καθαρισμός στο "Χαλικάκι"
logo_dimosTην Κυριακή 10 Νοεμβρίου καθαρίζουμε τον ανακαινισμένο χώρο  στο «Χαλικάκι».
Καλούμε κατοίκους, εθελοντές, σχολεία, φορείς,  ζωόφιλους και όλους τους συμπολίτες μας, να δώσουν το «παρών».
Συνάντηση στις 11:00 το πρωί,  στο Ανοιχτό Θεάτρο στο «Χαλικάκι» (είσοδος από το τέλος της οδού Σικελιανού).  
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ:

φροντίζουμε το πάρκο μας
το διατηρούμε ως χώρο αναψυχής και άθλησης
συνοδεύουμε τα κατοικίδιά μας, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τα κατοικίδια
δίνουμε το δικό μας μήνυμα σεβασμού στο περιβάλλον, στα κατοικίδια, αλλά και στην  υγεία των πολιτών.

Ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής

Κώστας Γ. Σεφτελής

 
Κ. Πουπάκης: Η καταπολέμηση της φτώχειας είναι κοινωνική και δημοκρατική επιταγή

poypakis_kostasΠερίπου 1,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και 1 στους 8 υποφέρει από χρόνιο υποσιτισμό όταν κάθε τρία δευτερόλεπτα ένα παιδί χάνει τη ζωή του εξαιτίας της ανέχειας.
Είναι γεγονός ότι με το 24,2% του συνολικού ευρωπαϊκού πληθυσμού να αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, η ένδεια δεν «αφορά» μόνο τις χώρες του λεγόμενου «Τρίτου Κόσμου», αλλά εισβάλει «επικίνδυνα» στην καθημερινότητα των δυτικών κοινωνιών.
Με το 31% των Ελλήνων πολιτών να απειλείται από τη φτώχεια, περισσότερους από 1 στους 4 μισθωτούς να συγκαταλέγονται στη νέα «ευπαθή ομάδα» των «φτωχών εργαζομένων» και σχεδόν 500 χιλιάδες νοικοκυριά να αναγκάζονται να επιβιώσουν χωρίς κανένα εισόδημα, ο κοινωνικός ιστός τη χώρας μας βρίσκεται υπό μια πρωτοφανή και συνεχή δοκιμασία.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ομιλία Δημάρχου Ηλιούπολης για την 28η Οκτωβρίου
b_valasopoulosΑγαπητοί συμπολίτες, φίλες και φίλοι,
Εδώ και εβδομήντα περίπου χρόνια κάθε τέτοια μέρα, γιορτάζουμε το περήφανο ΟΧΙ του λαού μας απέναντι στη ναζιστική γερμανική επέλαση. (...) Τρεις γενιές Ελλήνων γαλουχήθηκαν από γονείς, δασκάλους και πνευματικούς ανθρώπους στα ιδανικά που αυτή η στάση εξέφραζε. Τα ιδανικά της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της κοινωνικής ισότητας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Κι ερχόμαστε σήμερα, την 28η Οκτωβρίου 2013, να γιορτάσουμε για άλλη μια φορά εκείνο το μεγαλειώδες έπος που έγραψαν Έλληνες σαν κι εμάς, κοντινοί μας πρόγονοι, την 28η Οκτωβρίου του 1940, εβδομήντα τρία μόλις χρόνια παλιότερα, όταν χωρίς δισταγμό έπεσαν στη μάχη, και έδωσαν ζωές, όχι μόνο για να προστατέψουν τα πάτρια εδάφη, αλλά και για να εναντιωθούν σε ό,τι πιο απάνθρωπο, πιο ανατριχιαστικό, έχει να επιδείξει η ανθρώπινη ιστορία: τον ναζισμό. Σήμερα, σ'αυτή την εθνική γιορτή, (...) αυτή την ιδιαίτερη για όλους μας ημέρα, οφείλουμε να μιλήσουμε με σεμνότητα, με σεβασμό και προπάντων με περισυλλογή. Εμβαθύνοντας στο πραγματικό νόημα της σημερινής επετείου, και συγκρίνοντας με νηφαλιότητα, αλλά και με ειλικρίνεια και με το αίσθημα ευθύνης που επιβάλλει η ιστορική μας ταυτότητα, όσα εκείνοι, οι Έλληνες του 1940, που σήμερα τιμούμε, έπραξαν και πίστεψαν, με όσα εμείς, οι Έλληνες του 2013, πράττουμε και πιστεύουμε.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Νίκος Φώσκολος: ήρθε για να μείνει !
foskolosΤον συνάντησα εντελώς τυχαία.
Εδώ , στην πόλη μας, την Ηλιούπολη, πριν λίγα χρόνια,, μια ή δυο φορές.
Η αλήθεια είναι πως δεν μιλήσαμε.
Η...γνωριμία έγινε από μακριά. Ανταλλάξαμε μόνον βλέμματα.
Το δικό του, αδιάφορο και γρήγορο, όπως έστρεψε το κεφάλι του προς το μέρος μου. Από σύμπτωση! Το δικό μου είχε διαβάθμιση - πρώτα η περιέργεια, ύστερα η επιβεβαίωση θαυμασμού, που συμπληρώθηκε από ένα αόρατο χαμόγελο ικανοποίησης.
Σιγοψυθίρισα : « αυτός είναι!»
Γιατί ένοιωθα πως τον ήξερα, τον γνώριζα και μάλιστα πολύ καλά. Από καιρό ! Ήταν κάτι από κοντινός μου, άνθρωπος της διπλανής πόρτας, γείτονας. Κι αν με ρωτούσες , θα υπερθεμάτιζα, θα έβαζα και στοίχημα, πως ήμασταν περισσότερο από γνωστοί. Σαν να είχαμε βρεθεί, μαζί, αμέτρητες φορές.

«Συνταξιδεύαμε» χρόνια. Κι είχαμε , μαζί ...κουβέντα ανοιχτή και μεγάλη. Εκείνος βέβαια είχε τον πρώτο λόγο. Ήξερε καλά να «μιλάει» στις καρδιές μας και το νου. Μάστορας! Αξιοζήλευτη η ευκολία του , απλός, λιτός, αποτελεσματικός, χωρίς υπερβολές, σε έκανε συμμέτοχο στις ιστορίες του σε ένα παιχνίδι φαντασίας και πραγματικότητας, με μια ανοικτή πρόσκληση ισοτιμίας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΚΑΙΤΗ ΧΩΜΑΤΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..
1. Η Καίτη Χωματά το 1964Γράφει ο Δημήτρης Κραουνάκης (Φωτογραφίες από το αρχείο του.)

Κάθε Οκτώβριο του Αγ.Δημητρίου δέχομαι διάφορα τηλέφωνα για ευχές από «φίλους»... Ανθρώπους που μπορεί σε όλη την διάρκεια του χρόνου να μην έχουμε ανταλλάξει ούτε ένα τηλεφωνικό γεια.. Πως το βαριέμαι αυτό το.. ετήσιο, δήθεν ενδιαφέρον κάποιων.
Χάθηκε πια η  ανθρώπινη επαφή που είχαμε πριν λίγα χρόνια με τους ανθρώπους που ξεχωρίζαμε και αγαπούσαμε.. Τώρα oι περισσότεροι συνομήλικοι μου.. βαριούνται που ζουν και οι νεότεροι έχουν «χαθεί» μέσα  στα.. facebook, τα twitter  και τα skype... Δεν λέω, χρήσιμα «εργαλεία» όλα αυτά, όμως πολλούς τους έχουν οδηγήσει στην απομόνωση, στην κατάθλιψη και άλλους - δυστυχώς - σε ακόμα χειρότερα...

Διαβάστε περισσότερα...
 
Τρόφιμα χωρίς μεσάζοντες στις 17/11/2013
Ο Δήμος Ηλιούπολης την Κυριακή 17/11/2013 στο πλαίσιο των Κοινωνικών του Δραστηριοτήτων, συνεχίζει τη διάθεση τροφίμων, απευθείας από τον παραγωγό στον δημότη, σε προσιτές τιμές, χωρίς καμία μεσολάβηση μεσαζόντων.

Όλα τα προϊόντα που θα διατεθούν είναι πιστοποιημένα με όλα τα απαιτούμενα παραστατικά.

1. Θυμαρίσιο μέλι
2. ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ:
3. ΛΑΔΙ
4. ΑΛΕΥΡΙ όλων των τύπων
5. ΖΥΜΑΡΙΚΑ
6. ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ Ελληνικής Μάρκας Revolution
7. ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ προϊόντα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Δήμου Ηλιούπολης Κύκλοι μαθημάτων - Χειμώνας 2013-14
Το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Ηλιούπολης, ένας νέος θεσμός που βρήκε θερμή ανταπόκριση από τους συμπολίτες μας, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά φέτος τη λειτουργία του, με νέους κύκλους μαθημάτων.
Έχοντας ήδη κατορθώσει να συμπεριλάβει στο ενεργητικό του σημαντικούς κύκλους μαθημάτων με εισηγητές κορυφαίους Πανεπιστημιακούς δασκάλους, προγραμμάτισε για φέτος τέσσερις νέους κύκλους με πολύ ενδιαφέροντα γνωστικά αντικείμενα και με έγκριτους και καταξιωμένους στον επιστημονικό και πανεπιστημιακό χώρο εισηγητές.
Οι Πανεπιστημιακοί Καθηγητές Στράτος Θεοδοσίου, Κωνσταντίνος Νιάρχος, Μαρία Ευθυμίου και Γιάννης Πανούσης είναι υπεύθυνοι για τους κύκλους μαθημάτων που θα υλοποιηθούν φέτος, στους τομείς της Αστρονομίας, της Φιλοσοφίας, της Παγκόσμιας Ιστορίας και της Εγκληματολογίας αντίστοιχα.

Το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, που θα ανοίξει πάλι τις πύλες του στις 6 Νοεμβρίου 2013, αποσκοπεί στην διάχυση της γνώσης σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, στην πνευματική καλλιέργεια και στην διαρκή επιμόρφωση των πολιτών, καθώς και στην επαφή τους με γνωστικά αντικείμενα ευρύτερου ενδιαφέροντος, μέσα από την υψηλού πανεπιστημιακού επιπέδου  προσέγγισή τους.
Τα μαθήματα θα γίνονται στο Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης, τις ημέρες και ώρες που αναφέρονται αναλυτικά στο επισυναπτόμενο πρόγραμμα.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 2013 2014.pdf
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ανακοίνωση "Νέας Δημοτικής Κίνησης" για τα Δημοτικά έργα
ndk_logoΣυνεχίζοντας την παραπληροφόρηση των πολιτών, ο κ. Βαλασόπουλος επιμένει να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, να οικειοποιείται όλα τα έργα που έχουν γίνει στην Ηλιούπολη τα τελευταία χρόνια και να καταλογίζει στην προηγούμενη διοίκηση -προφανώς για λόγους εντυπωσιασμού και μόνο- τις ευθύνες για όλα τα δεινά της σημερινής κατάστασης στην πόλη μας.

Από τα ελάχιστα θετικά που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ηλιούπολη κατά τη διάρκεια της θητείας του -για να υπενθυμίσουμε σε όσους έχουν... ασθενή μνήμη- είναι το μεγάλο έργο «Πράσινη Ζωή στην πόλη», το οποίο μελετήθηκε, σχεδιάστηκε, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ (χρηματοδότηση 2 εκατομμυρίων ευρώ), δημοπρατήθηκε και ξεκίνησε να κατασκευάζεται επί της Διοίκησης Αναγνώστου. Υπενθυμίζουμε πως αυτό περιελάμβανε έξι αναπλάσεις, ενταγμένες σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πολιτικής επιλογής και προτεραιοτήτων:

1. της πλατείας Ανεξαρτησίας, 2. της παιδικής χαράς της πλατείας Αναγνωσταρά, 3. της πλατείας Βεάκη (Τυπογραφικά), 4. του πάρκου της Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, 5. των αθλητικών χώρων του Αγίου Νικολάου και 6. την κατασκευή «πράσινης στέγης» στο 11ο Δημοτικό Σχολείο με ταυτόχρονη αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ...
logo_iliou_polisΣε πρόσφατο δελτίο τύπου του Δήμου Ηλιούπολης, διαβάζουμε έκπληκτοι ότι «ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης όλων των πινακίδων οδοσήμανσης της πόλης μας». Επίσης, ότι «οι άνω εργασίες αφορούσαν σε όλη την πόλη, όπου έγιναν παρεμβάσεις σε όλα τα σημεία που ήταν απαραίτητο».
Το παραπάνω θέμα είχε θέσει με την μορφή ερώτησης σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ο Χρήστος Κοκοτίνης και βέβαια είχε λάβει τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου αντιδήμαρχου ότι σύντομα το πρόβλημα θα επιλυθεί. Η παραπάνω ερώτηση είχε γίνει με αφορμή αιτήματα συνδημοτών μας και παράπονα, αφού πρώτα είχαν απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και κατά τη διάρκεια της παρούσας δημοτικής αρχής, αλλά και της προηγούμενης και βέβαια απλά τους παρέπεμπαν στις καλένδες.
Και βέβαια μετά το παραπάνω δελτίο τύπου εύλογα κάποιος θα υπέθετε ότι το θέμα λύθηκε.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Πάγωμα των Δημοτικών Τελών και άλλα σημαντικά θέματα στο Δ.Σ. της 4/10/13
Για τρίτη συνεχή χρονιά παραμένουν στο ίδιο επίπεδο όλα τα Δημοτικά Τέλη στον Δήμο μας, όπως αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίασή του της 4ης Οκτωβρίου 2013. Επιπλέον αποφασίστηκαν περαιτέρω ελαφρύνσεις για κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Συγκεκριμένα ορίστηκε απαλλαγή από τα Δημοτικά Τέλη κατά 50% για τους τρίτεκνους και πλήρης απαλλαγή για γονείς, με ένα τουλάχιστον ανήλικο τέκνο, όταν είναι και οι δύο άνεργοι, πάνω από 6 μήνες.
Το Δημοτικό Συμβούλιο εξέδωσε επίσης Ψήφισμα για την καταδίκη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και του νεοναζιστικού φαινομένου.
Άλλα σημαντικά θέματα που συζητήθηκαν είναι:
  • Η έγκριση και ο καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης για τη φιλοξενία και απασχόληση παιδιών ηλικίας 2,5 έως 4,5 ετών σε παιδότοπους της πόλης που πληρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, με έξοδα του Δήμου, συνολικού ύψους 73.800€, για να υποστηριχθούν οι εργαζόμενοι γονείς, και να καλυφθεί η ανάγκη των γονέων των οποίων τα παιδιά δεν μπόρεσαν λόγω μοριοδότησης να ενταχθούν σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, ούτως ώστε όλα τα παιδιά του Δήμου μας να φιλοξενούνται κατά τις ώρες που οι γονείς εργάζονται.
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ

Συναδέλφισσες, -οι
Η Κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, βιομήχανοι, τραπεζίτες, μονοπωλιακοί όμιλοι, και τρόικα, μας έχουν κάνει τη ζωή μαρτύριο και φέρνουν κόλαση. Τα δίνουν όλα για τη κερδοφορία των μονοπωλίων, στραγγίζουν το λαό, σφίγγουν ακόμα περισσότερο τη μέγγενη της εκμετάλλευσης.

Αν δεν συναντήσουν εμπόδια θα προχωρήσουν ακάθεκτοι στην υλοποίηση του σχεδιασμού τους.

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Μόνο με αγώνα, με οργάνωση, με μαζικότητα, με αντοχή, με συνέχεια, μπορούμε να απαντήσουμε. Δεν έχουμε δοκιμάσει τη δύναμή μας ακόμα. Μας θέλουν στη δουλειά με 300€. Προετοιμάζουν το έδαφος για να επιβάλουν τους νέους μισθούς πείνας. Ετοιμάζουν νέες διαθεσιμότητες - απολύσεις στο δημόσιο, καθώς και νέες συγχωνεύσεις - καταργήσεις δομών και υπηρεσιών. Προχωράνε τις ιδιωτικοποιήσεις, κλείνουν νοσοκομειακές μονάδες - επιβάλλουν χαράτσι 25€ για εισαγωγή σε νοσοκομείο. Σχεδιάζουν την κατάργηση των επικουρικών και νέα μείωση σε εφάπαξ και κύριες συντάξεις. Επιβάλλουν νέο χαράτσι σ' όλα τα ακίνητα και νέους δυσβάσταχτους φόρους. Καταργούν τη μόνιμη και σταθερή εργασία, πληθαίνουν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις με μισθούς πείνας, καθώς και τα κακοπληρωμένα προγράμματα ψευτοαπασχόλησης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ
Καλούνται οι οδοντίατροι που εργάζονται στην Ηλιούπολη και επιθυμούν να λάβουν μέρος εθελοντικά στον δωρεάν οδοντοστοματολογική εξέταση των μαθητών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (μαθητές Δημοτικών Σχολείων) να έλθουν στην συνάντηση της 30-10-2013 ημέρα Τετάρτη και ώρα 8.30 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου ή να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στην Νοσηλεύτρια Μεσσήνη Ζωή στο τηλέφωνο 210-9970055.

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ                                                            
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΥΓΕΙΑΣ                    
ΤΗΛ. 210 - 9970009, 010

 
«ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη», ερωτήσεις προς την Δημοτική Αρχή...
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 10-10-2013 η δημοτική μας παράταξη «ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη» δια του επικεφαλής της Χρήστου Κοκοτίνη, έθεσε τις παρακάτω ερωτήσεις προς τη Δημοτική αρχή για ζητήματα που ταλανίζουν την πόλη μας γενικά, αλλά και σημαντικό αριθμό συνδημοτών μας ειδικά.
1.   Ρωτήθηκε η Δημοτική Αρχή για το θέμα το κομποστοποιητών που έχουν διανεμηθεί  σε μερίδα συμπολιτών μας, αν προτίθεται να γίνει κάποια ενημέρωση γι' αυτό και αν προβλέπεται να επεκταθεί η χρήση τους και σε άλλους συμπολίτες μας και επίσης η τοποθέτησή τους σε δημόσιους χώρους.

Η απάντηση βέβαια ήταν ότι το πρόγραμμα που ξεκίνησε επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής έχει «ατονήσει» και «κολλήσει». Γίνεται προσπάθεια να ενταχθούμε σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ (για άλλη δράση όμως σχετικά με τα σκουπίδια) και πέραν τούτου ουδεμία άλλη ενέργεια έχει γίνει.

2.   Ρωτήθηκε η Δημοτική Αρχή πως θα επιλυθεί το θέμα της «λοξής» στάθμευσης αυτοκινήτων επί της λεωφόρου Σοφοκλή Βενιζέλου.
Η απάντηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου είναι πως "θα παραμείνει ως έχει, καθώς δεν έχει υπάρξει διαμαρτυρία των κατοίκων ή των καταστηματαρχών".

Διαβάστε περισσότερα...
 
Οι "καμπάνες" της Επιτροπής Ελέγχου Εκλογικών Παραβάσεων σε παρατάξεις της Ηλιούπολης

Οι παρατάξεις «Ηλίου Πόλις -Ανθρώπινη πόλη» και «Χρώμα στην Πόλη» συμπεριλαμβάνονται σε αυτές στις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα από την Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων εξαιτίας παρατυπιών που υπέπεσαν στις Δημοτικές Εκλογές του 2010.
Τα πρόστιμα ανέρχονται στο ποσό των 7.874 ευρώ για τον κ. Χρήστο Κοκοτίνη επικεφαλής της παράταξης «Ηλίου Πόλις -Ανθρώπινη πόλη» και των 500 ευρώ για τον κ. Παναγιώτη Πατσαβό επικεφαλής της παράταξης «Χρώμα στην Πόλη».
  Ο λόγος έχει να κάνει με το ότι διαπιστώθηκαν λανθασμένα, προεκλογικά, οικονομικά στοιχεία που αφορούν υπέρβαση του καθορισμένου με νόμο πλαφόν στις προεκλογικές δαπάνες, αδυναμία δικαιολόγησης προέλευσης χρημάτων ή παράλειψη δήλωσης εξόδων στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.
Ο πέλεκυς έπεσε βαρύς από την Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων, αφού το ύψος των ποινών που επιβλήθηκαν σε 87 συνολικά παρατάξεις των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών της Περιφέρειας Αττικής το 2010 ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 800.000 ευρώ.

 
Εκδήλωση στη μνήμη του Κώστα Κονδύλη

Τόπος: Λόφος Γερμανού, Βύρωνα
Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, από τις 10 το πρωί και για όσο αντέξουμε, θα είμαστε στο λόφο πάνω από το σπίτι του Κώστα. Να το καθαρίσουμε, να περιποιηθούμε τα δεντράκια που φύτεψε και ανάστησε ο Κώστας, να φυτέψουμε καινούργια με αφορμή τα τέσσερα χρόνια (πέρασαν αλήθεια τόσα;) από τότε που έφυγε από κοντά μας.
Είναι μια ευκαιρία να θυμηθούμε, να σκαλίσουμε τη γή και τις μνήμες, να πιούμε τσιπουράκι κάνοντας όσα αγαπούσε κι έκανε κι εκείνος.
Ελάτε όπως είστε. Αν το θέλετε, πάρτε μαζί σας ένα κλαδί, ένα σκαλιστήρι κι ελάτε στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης, ανηφορίστε μέχρι το τέρμα την Αιτωλικού και θα συναντηθούμε Αιτωλικού και Κυλλήνης.
Σας περιμένω στο μνημόσυνο του συντρόφου μου.
Στέλλα Κονδύλη – Μήτσιου

 
Το ΥΠΕΚΑ υιοθετεί την πρόταση για υπόγεια σύνδεση στην περιοχή της Ηλιούπολης

Θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει η Πρωτοβουλία Πολιτών για την προστασία του Υμηττού την κατάργηση της επέκτασης της Αττικής Οδού (Δυτική Περιφερειακή Υμηττού) στον Υμηττό, πάνω από την Ηλιούπολη και την Αργυρούπολη, όπως προκύπτει από τον Χάρτη 9 (Kύριο Οδικό Δίκτυο) και το αρχικό κείμενο για το νέο Ρυθμιστικό της Αθήνας
Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί κατάληξη ενός πολύχρονου αγώνα που ξεκίνησε το 1989 η Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Υμηττού στην Ηλιούπολη και επεκτάθηκε στη συνέχεια στους γειτονικούς δήμους Βύρωνα, Υμηττού, Αργυρούπολης, Ελληνικού, Γλυφάδας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Επιστολή παραίτησης του κ. Φώτη Χρυσουλάκη από το Συμβούλιο Πρόληψης της Παραβατικότητας του Δήμου
Η

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ  ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Ηλιούπολη, 30/10/2013
Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι πλέον έχω αποχωρήσει και παραιτηθεί από το Συμβούλιο Πρόληψης της Παραβατικότητας του Δήμου Ηλιούπολης, στο οποίο συμμετείχα ως μέλος από το 2010 (ως εκπρόσωπος του δημοτικού συνδυασμού ΕΝ.Α.Κ. Ηλιούπολης).
Η παραίτησή μου αυτή γίνεται για προσωπικούς, ιδεολογικούς αλλά και επιστημονικούς λόγους. Επί της ουσίας, θεωρώ ότι το Συμβούλιο αυτό, υπό τις υπάρχουσες συνθήκες, χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες, αποδυναμωμένο από πρωτοβουλίες, δίχως στήριξη και υλικοτεχνική υποδομή, είναι αδύνατο να αποδώσει ουσιαστικό έργο. Κατά συνέπεια μάλλον, στην πραγματικότητα, συνιστά ένα ακόμα όργανο βιτρίνας δίχως αντίκρισμα, στο οποίο προσωπικά δεν επιθυμώ να είμαι μέλος.
 Επίσης, πιστεύω ότι στις καταστάσεις κοινωνικής και οικονομικής κρίσης που βιώνουμε  πλέον, εδώ και τόσα χρόνια, ασκείται από το κράτος και το πολιτικό σύστημα προς την κοινωνία, τόσο έντονη νομιμοποιημένη βία, οικονομική, κοινωνική & ψυχολογική, που ένα Συμβούλιο Παραβατικότητας δεν έχει καμία δυνατότητα να διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει..

Διαβάστε περισσότερα...
 
Προσποιούμενοι τους λογιστές, τους εφοριακούς ή τους ασφαλιστές «έγδυναν» ηλικιωμένους

apates_se_ilikiom_logistesΕξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τ.Α. Ηλιούπολης εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν απάτες σε βάρος ηλικιωμένων.
Συνελήφθησαν στις 10-10-2013 το απόγευμα στην Ηλιούπολη, από αστυνομικούς του Τ.Α. Ηλιούπολης, πέντε (5) μέλη της ομάδας, τρεις (3) ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 51, 30, 26, μία 26χρονη ημεδαπή και ένας 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν επιχειρήσει να εξαπατήσουν ηλικιωμένη γυναίκα στην ίδια περιοχή.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες εδώ και δύο χρόνια τουλάχιστον είχαν συγκροτήσει ομάδα με διακριτούς ρόλους και με αρχηγό τον 51χρονο προσέγγιζαν κυρίως ηλικιωμένα άτομα και προσποιούμενοι τους λογιστές, τους εφοριακούς ή τους ασφαλιστές, τα εξαπατούσαν και τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά. Το τελευταίο εξάμηνο είχαν εξαπατήσει δύο (2) ηλικιωμένους στην περιοχή του Γέρακα Αττικής και του Μελιγαλά Μεσσηνίας.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε (5) κινητά τηλέφωνα και τα κλειδιά δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, τα οποία εντοπίσθηκαν επίσης στην περιοχή και κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.


Διαβάστε περισσότερα...
 
Περισσότερα...

Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε την αλληλογραφία μας στείλτε απαντητικό e-mail με την ένδειξη "ΔΙΑΓΡΑΦΗ ".
Ευχαριστούμε
Δημοσιογραφική Ομάδα Cityofilioupolis gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: