Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Ηλεκτρονική έκδοση με νέα και χρήσιμες πληροφορίες από την Ηλιούπολη http://www.cityofilioupolis.gr

www.cityofilioupolis.gr Ηλεκτρονική έκδοση με νέα και χρήσιμες πληροφορίες από την Ηλιούπολη και τις γύρω περιοχές.

Υπενθυμίζουμε ότι λειτουργεί σελίδα στο Facebook: http://www.facebook.com/cityofilioupolis.gr πατήστε εκεί like για να παρακολουθείτε τα νέα μας!
Το group της πόλης μας στο Facebook
http://www.facebook.com/groups/104046702964691/
KAI twitter https://twitter.com/CITYOFILIOUPOLI

Επαναληπτική δημοπρασία για την εκμετάλλευση περιπτέρων στον Δήμο Ηλιούπολης.

periptero_dimosΟ Δήμαρχος Ηλιούπολης διακηρύσσει ότι εκτίθεται σε επαναληπτική πλειοδοτική δημοπρασία, φανερή και προφορική η εκμίσθωση περιπτέρων που βρίσκονται στην Ηλιούπολη.
1. Ανδρέα Παπανδρέου 29
2. Λεωφ. Δημοκρατίας 19
3. Κ. Καραμανλή και Ελ. Βενιζέλου
4. Λεωφ. Σοφοκλή Βενιζέλου και Μαραθονομάχων.
Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε έξι (6) χρόνια ξεκινώντας από την υπογραφή της σύμβασης.
Ελάχιστο όριο της πρώτης προσφοράς ορίζεται το ποσό των τετρακοσίων ευρώ (400,00€) μηνιαίως, πλέον χαρτοσήμου 3,6% ή τέσσερις χιλιάδες οκτακόσια ευρώ (4.800,00€) ετησίως πλέον χαρτοσήμου 3,6% .
Η δημοπρασία θα διενεργηθεί στο Δημαρχείο (υπόγειο - αίθουσα Δημ. Συμβουλίου) στην οδό Σ. Βενιζέλου 112 - 114 , Ηλιούπολη , 15 Φεβρουαρίου 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10.00π.μ. έως 10.30π.μ. (ώρα λήξης προσφορών) ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής που προβλέπεται από το άρθρο 1 του Π.Δ. 270/81, όπως αυτή ορίσθηκε και ισχύει με την απόφαση 54/2016 του Δ.Σ. Πληροφορίες: Δήμος Ηλιούπολης - Οικονομική Διεύθυνση - Τμήμα Εσόδων & Περιουσίας 1ος όροφος - Τηλ. Επικοινωνίας : 210 9970140 - 210 9970166

Αναλυτικά:

Διαβάστε περισσότερα...
 
Πρόσκληση συμμετοχής στον διάλογο για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου

valasopoulos_flagsΦίλες και φίλοι συνδημότες,
Σας καλούμε να συμμετάσχετε ενεργά στον διάλογο για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου μας της τρέχουσας πενταετίας.
Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης, το οποίο περιλαμβάνει σημαντικά για την πόλη έργα, παρεμβάσεις και δράσεις, ως επίσης μέτρα και πολιτικές για τη βελτίωση της οργάνωσης και λειτουργίας του Δήμου, με στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προς τους Δημότες και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί αφού ληφθούν υπ' όψιν και οι δικές σας απόψεις, προτάσεις και επισημάνσεις μέσω του ερωτηματολόγιου που ακολουθεί. Το ερωτηματολόγιο, οι άξονες και τα μέτρα του Στρατηγικού Σχεδιασμού (Α' Φάση του Επιχειρησιακού προγράμματος του Δήμου), και συνοπτικό κείμενο με το πλαίσιο του Στρατηγικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Ανάπτυξης της Ηλιούπολης, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.ilioupoli.gr) και συγκεκριμένα στη διαδρομή Υπηρεσίες/Επιχειρησιακός Σχεδιασμός/Επιχειρησιακός Σχεδιασμός 2015-2019.

Διαβάστε περισσότερα...
   
Από 1 Φεβρουαρίου υποχρεωτική η ανάρτηση πινακίδας ενημέρωσης πελατών για την αποδοχή ή μη ηλεκτρονικών πληρωμών.

symparastatis_3_eidikiΣύμφωνα με το άρθρο 66 του νόμου 4446/2016, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ότι, από την 1η Φεβρουαρίου του 2017, οι επιχειρήσεις που αποδέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές υποχρεούνται να ενημερώνουν τους καταναλωτές σχετικά με την αποδοχή καρτών και μέσων πληρωμής, με σαφή τρόπο που να μην επιδέχεται παρερμηνείας και με αναγραφή ευκρινώς της πληροφορίας αυτής στην είσοδο του καταστήματος και στο ταμείο. Σε όσους παραβαίνουν την υποχρέωση αυτή, θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους χιλίων (1.000) ευρώ.

Δεδομένων αυτών, από την ερχόμενη Τετάρτη, 1η Φεβρουαρίου 2017, υπάρχει υποχρέωση από τις επιχειρήσεις για την ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με την αποδοχή μέσων πληρωμής με κάρτες. Για την αποφυγή εκπλήξεων και αχρείαστων προστίμων σε αυτήν την δύσκολη εποχή, συστήνουμε να αναρτηθούν πινακίδες ενημέρωσης των πελατών τους, είτε δέχονται ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, είτε όχι.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ekklisia_ilioupoliΗ ένταξη της Ιστορίας της Εκκλησίας στην πόλη μας κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις των 53 χρόνων του Δήμου Ηλιούπολης βρήκε μεγάλη ανταπόκριση στους συμπολίτες μας με αποκορύφωμα την παρουσίαση της ταινίας με τίτλο «Η Εκκλησία στην πόλη της Ηλιούπολης».
Είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια εκδήλωση υψηλής ποιότητας, με εναλλαγές χορωδιών και ομιλιών και να αποτυπώσει με τον καλύτερο τρόπο τον σημαντικό ρόλο των εκκλησιών και των ενοριών, στην διαμόρφωση της Ηλιούπολης.
Σας την παραθέτουμε με την ευγενική χορηγία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, της ΙΕ' Αρχιερατικής Περιφέρειας Ηλιούπολης και τον Αρχιερατικό Προϊστάμενό της, Πρωτ. Π. Ευθύμιο Κερμελή τον οποίο και ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για τη συνεργασία.
Οι Ενορίες μας αποτελούν δύναμη , ιστορία και παράδοση στην πόλη μας και ο Δήμος θα παραμείνει δίπλα τους, αρωγός στο μεγάλο τους έργο.

Βίντεο

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η Ένωση Καλλιτεχνών και Λογοτεχνών Ηλιούπολης στο Πολιτιστικό Κέντρο Παλ. Φαλήρου ''Ο ΦΛΟΙΣΒΟΣ''

ergastiri_faliroΗ Ένωση Καλλιτεχνών & Λογοτεχνών Ηλιούπολης σε συνεργασία με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου οργανώνει Έκθεση Ζωγραφικής-Αγιογραφίας-Χειροποίητο και Λογοτεχνίας στο Πολιτιστικό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου "Ο Φλοίσβος"

Από 31-Ιαν-2017 Εως 5-Φεβ-2017   Εγκαίνια: Τετάρτη 1-Φεβ-2017 Στις 19:00

Ο Δήμος Ηλιούπολης θα Διαθέσει Πούλμαν Για Μετάβαση Και Επιστροφή Των Μελών Της Ένωσης.

Το Πούλμαν Θα Ξεκινήσει Από Το Βαγόνι Την Τέταρτη Στις 18:00 Και Από "Παραντινο" Στις 18:15

Για Πληροφορίες Τηλ: 6972007547 

 
Κοπή Πίτας από το ''άνω ποταμών''
prosklisi_ano_potamon

Πρόσκληση

Το πολιτιστικό στέκι "άνω ποταμών" κόβει την πίτα του την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 07:30 μμ. στο χώρο του Νικ. Πολίτη 17 & Εμμ. Ροΐδη. Η παρουσία σας θα είναι χαρά για εμάς. Θα μας κρατήσουν μουσική συντροφιά η Καλαντζή Νεφέλη (φλάουτο - φωνή) & η Μπακιρτζόγλου Δέσποινα (πλήκτρα - φωνή)

 
Διεξαγωγή Αιματολογικής Ημερίδας με θέμα «Πάρε μέρος στην αλυσίδα - γίνε κι εσύ εθελοντής δότης»
15_odhmotiko_aima Την Κυριακή 5/2/2017, στις 11:00 π.μ. στο 15ο δημοτικό σχολείο Ηλιούπολης, ?Θράκης και Αλιμούντος, 16341, Ηλιούπολη, θα διεξαχθεί Αιματολογική Ημερίδα με θέμα «Πάρε μέρος στην αλυσίδα - γίνε κι εσύ εθελοντής δότης». Η συνάντηση μας έχει σαν στόχο την ενημέρωση για την Μεταμόσχευση Αιμοποιητικών Κυττάρων, την εφαρμογή της, τη συλλογή δειγμάτων από εθελοντές δότες καθώς και το πως γίνεται η διαδικασία της δωρεάς.

Η συμμετοχή σας είναι σημαντική, γιατί μπορεί να είστε ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ που μπορεί να σώσει τη ζωή κάποιου ανθρώπου.

Εκ του Δ.Σ. του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων

Και της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρίας

 
ΣΕΙΡΑ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΠΕΝΤΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΕΥΖΩΪΑ"

afisa_mathimata_zoisΤο ΛΕΩ ΝΑΙ σε συνεργασία με το «ΦΑΓΗΤΟ για ΖΩΗ» διοργάνωσαν μια σειρά ανοικτών διαλέξεων με τον γενικό τίτλο «Πέντε Μαθήματα πρόληψης για Ευζωία».
Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Ηλιούπολης, στη Σοφοκλή Βενιζέλου 100 & Μαρίνου Αντύπα 146, Ηλιούπολη.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΕΡΒΕΡΕΛΗΣ Παιδοψυχολόγος - Κοινωνιολόγος
Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν τις Δευτέρες, με ώρες συναντήσεων 7μμ-9μμ.
Τα μαθήματα απευθύνονται σε Εφήβους, Ενήλικες, Γονείς, Ζευγάρια και Ηλικιωμένους. Σκοπός των σεμιναρίων είναι να μας δοθούν τα κλειδιά, για την δημιουργία αρμονικών ενδοοικογενειακών σχέσεων και όχι μόνο (μεταξύ ζευγαριών, γονέων παιδιών και τρίτων).

Η είσοδος είναι Ελεύθερη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ειδική συνδρομή για την αίθουσα μυϊκής ενδυνάμωσης

logo_paodhΟι γονείς των παιδιών που είναι εγγεγραμμένα σε προγράμματα του ΠΑΟΔΗΛ που πραγματοποιούνται στους χώρους του δημοτικού κολυμβητηρίου καθώς και στα σωματεία κολύμβησης και υδατοσφαίρισης, μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα της μυϊκής ενδυνάμωσης - αίθουσα με βάρη, μόνο με 5€ το μήνα.
Ορίζεται ετήσια συνδρομή 50€ στο πρόγραμμα μυϊκής ενδυνάμωσης - αίθουσα με βάρη (από Σεπτέμβριο έως Ιούνιο κάθε έτους).
*Συγκεκριμένα για φέτος (για τους μήνες από Φεβρουάριο 2017 έως Ιούνιο 2017) η συνδρομή ανέρχεται στο ποσό των 25,00€.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 210 9922899

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

logo_dimosΠΡΟΣ Κατοίκους περιοχής Αγ. Μαρίνας

Αγαπητοί κάτοικοι,
Σας προσκαλούμε στην συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Ηλιούπολης που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Φεβρουαρίου 2017, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Ηλιούπολης (Σοφ. Βενιζέλου αριθ.114) να παρουσιάσετε της προτάσεις σας για:
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις οδούς Αλ.Παπάγου, Κιθαιρώνος, Γορτυνίας, Χελμού, Καρέα, Αλαμάνας, Θηβών, Αριώνος και Θερμοπυλών της περιοχής Αγίας Μαρίνας
Το παραπάνω θέμα που θα συζητηθεί μπορείτε να το παραλάβετε και σε έντυπη μορφή για διευκόλυνσή σας από το Δημαρχείο Ηλιούπολης, 2 ος όροφος γραμματεία Δημοτικού Συμβουλίου, τηλ.: 2109970132-131- 194.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ENOTΗΤΑ , ΟΜΟΨΥΧΙΑ, ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ,ΚΟΙΝΟΙ ( και φανεροί ) ΑΓΩΝΕΣ και ενεργή ΔΡΑΣΗ τα ζητούμενα από τα στελέχη των 3 Δημοτικών Συνδυασμών της ΝΔ στην Ηλιουπολη !
glykou_photinia_ndΜε αφορμή την πρόσφατη διένεξη , η οποία έγινε τοις πάσι γνωστή , την αφορώσα την " πατρότητα" - ή ακόμη και την ... " μητρότητα " ( ! ) δεν με ενδιαφέρει πώς αλλοιώς θελει κανείς να την επονομάσει! - της κοινής κοπής της Βασιλόπιττας από τους 3 διαφορετικούς συνδυασμούς της ΝΔ στην Ηλιούπολη (γεγονός το οποίο δεν κατέστη τελικώς εφικτό) και πάντοτε με το θάρρος και την παρρησία, τα οποία με διακρίνουν, δράττομαι της ευκαιρίας να εκφράσω και την δική μου άποψη, σε σχέση με την αλγεινή εντύπωση, την οποία απεκόμισα προσφάτως (όχι μόνον εγώ, αλλά και 100άδες των συνδημοτών μου, αλλά και φίλων και πλείστων όσων παρατηρητών των " δρωμένων " στην πόλη μας). Η ίδια, ως γνωστόν, έχω υπάρξει εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος 3 Νομικών Προσώπων με τον Συνδυασμό του Δημάρχου, κ. Γιάννη Αναγνώστου  μεταξύ των ετών 2007-2010, εις τον οποίο συμμετείχαν και οι τότε συνάδελφοί μου και επικεφαλής των δύο άλλων προκυψάντων Δημοτ. συνδυασμών,  κ. Τάσος Ευσταθίου και κ.Αργυρώ,  με όλους εκ των τριών διατηρώ άψογες σχέσεις oμολογουμένως.
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΠΣΑ - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 29/1/2017

opsa_logoΜε την παρουσία πολλών και εκλεκτών φίλων και υποστηρικτών των δράσεων του Ομίλου Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (ΟΠΣΑ), πραγματοποιήθηκε χθες, στο Δημοτικό Αναψυκτήριο Ηλιούπολης, η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση απονομής τιμητικών πλακετών και η κοπή της βασιλόπιτας του Ομίλου για το έτος 2017.

Ο ΟΠΣΑ, που συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια από την ίδρυσή του, τίμησε και φέτος διακριτές και διακεκριμένες προσωπικότητες για την προσφορά τους σε λειτουργήματα και θεσμικές θέσεις του δημόσιου βίου της χώρας μας. Για την πολυετή προσφορά τους στο Εισαγγελικό κια Δικαστικό Σώμα και την ηθική στήριξή τους στον ΟΠΣΑ, τιμήθηκαν οι κ.κ. Γεώργιος Σανιδάς, Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ε.τ. και Γεώργιος Χρυσικός, Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου ε.τ.  Για την πολυετή προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα στην Παιδεία της χώρας και για τη στήριξή τους στο έργο του Ομίλου, τιμήθηκαν ο κ. Θεόδωρος Παναγόπουλος, ομ. Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου Πανεπιστημίου Πειραιώς και Πρόεδρος των Οφφικιάλων του παλαίφατου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας & πάσης Αφρικής και η κ. Κατερίνα Ζηρίδη, Πρόεδρος των Εκπαιδευτηρίων «Νέα Γενιά Ζηρίδη».

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ρεσιτάλ τσέλου με σολίστ τον Μιχάλη Χόϊτελ

resital-tseloΗ δημοτική κίνηση "Ηλίου-πόλις, Ανθρώπινη πόλη" και το Δίκτυο Αλληλεγγύης στο πλαίσιο των μουσικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούν παρουσιάζουν το ρεσιτάλ τσέλου με σολίστ τον Μιχάλη Χόϊτελ σε έργα των: Bertold Hummel, Audis Salinen, Έφης Μαρκονλάκη, Krzysztof Penderecki, Mikloy Rozsa Gyorgy Kurtag και Gyorgy Ligeti.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ (πρώην 8ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης), Θ. Λουκίδου και Ηρώς Κωνσταντοπούλου το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στις 20.00 για περισσότερες πληροφορίες τηλ.: 6972714379

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΙΝΗΣΗΣ
ΗΛΙΟΥ-πόλις ανθρώπινη πόλη

 
Κοπή πίτας του συλλόγου Α.Ο. ΔΙΑΝΑ Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης
diana-pita_2017

Με πρωταγωνιστές μεγάλες προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού, παλαίμαχους άσσους του ποδοσφαίρου και θρύλους της αθλητικής ζωής της χώρας, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη γιορτή για την κοπή της Αγιοβασιλειόπιτας του συλλόγου Α.Ο. ΔΙΑΝΑ Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης.

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα θεάτρου του Δημαρχείου Ηλιούπολης, το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017, παρουσία πολλών και εκλεκτών καλεσμένων, τιμήθηκαν για την προσφορά τους, μεγάλα ονόματα του ποδοσφαίρου όπως ο Αντώνης Αντωνιάδης (παλαίμαχος Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού), ο Μίμης Δομάζος (παλαίμαχος Παναθηναϊκού και ΑΕΚ), ο Τάκης Κελεσίδης (παλαίμαχος Ολυμπιακού) ο Χρήστος Αφρουδάκης (αρχηγός εθνικής ομάδας πόλο) και ο Σπύρος Γιαννιώτης (Ολυμπιονίκης ανοιχτής θαλάσσης) ως θρύλοι του ελληνικού αθλητισμού παραλαμβάνοντας την φανέλα του συλλόγου με την ειδική μνεία "θρύλος".

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Ηλιούπολης για τα γεγονότα στο Πέραμα

enwsi-gonewn-kidshandsΗ Ένωση Γονέων Ηλιούπολης καταδικάζει την θρασύδειλη «μπούκα» της Χρυσής Αυγής σε σχολείο του Περάματος, όπου για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες της πρωτοφανούς ασυλίας που απολαμβάνουν οι κάθε λογής εκχυδαϊστές της Δημοκρατίας, την οποία ως «Ιφιγένεια εν Αυλίδει» έχουν θυσιάσει, στον βωμό του ρατσισμού και του φασισμού, παριστάνοντας τους αυτόκλητους προστάτες του Ελληνισμού και της Ιστορίας του τόπου μας.
Αυτήν την φορά μάλιστα καταπάτησαν και το τελευταίο άβατο, των πλέον αθώων και ανυποψίαστων, όπως επί της ουσίας είναι, ένα Δημοτικό Σχολείο.
Εδώ δυστυχώς δεν καταδεικνύεται μόνον ένα ξενοφοβικό παραλήρημα, από κάποιους που ενδεχομένως θα εκπλαγούν αν κάνουν μια απλή εξέταση DNA, αλλά μια συνεχής και επίμονη προσπάθεια, να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο και να δώσουν μια πλαστή εικόνα Μεσαίωνα, για τους απλούς ανθρώπους της περιοχής.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ανακοίνωση του Σ.Ε.ΔΗ. για τα γεγονότα στο Πέραμα

logo_sedhΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Το Δ.Σ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ του δήμου ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ καταδικάζει την επίθεση της ναζιστικής, εγκληματικής Χρυσής Αυγής σε γονείς, δασκάλους και εκλεγμένους συνδικαλιστές στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, μετά την ανακοίνωση της απόφασης για λειτουργία του σχολείου ως Δομή Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ).

Την Τρίτη 17 Γενάρη 2017, ομάδα Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο ναζιστή βουλευτή Γιάννη Λαγό, συνοδεία μπράβων, συγκεντρώθηκαν από το πρωί έξω από το σχολείο, με σκοπό να τρομοκρατήσουν γονείς και δασκάλους. Απαίτησαν να μπουν στο χώρο του σχολείου και όταν γονείς και δάσκαλοι αντιστάθηκαν, τους επιτέθηκαν βίαια. Προπυλάκισαν εκπαιδευτικούς του σχολείου και γονείς.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ξεκινά σήμερα Τρίτη 24/1/17 η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων στο μητρώο του ΟΑΕΔ για 24251 θέσεις για 8 μήνες στους Δήμους της Χώρας (237 θέσεις για το Δήμο Ηλιούπολης )

logo_oeadΣτη δημιουργία 24.251 θέσεων πλήρους απασχόλησης, μέσω της πρόσληψης προσωπικού σε όλους τους Δήμους της χώρας, αφορά η πρώτη Δημόσια Πρόσκληση (Νο 1/2017). Η διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, ξεκινάει σήμερα Τρίτη 24/01/2017 και ώρα 10η πρωινή μέχρι και την Παρασκευή 03/02/2017 και ώρα 12η μεσημβρινή. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται – αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο – στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης, από πιστοποιημένους χρήστες στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες της Διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ, εισάγοντας τους κωδικούς πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό).


Διαβάστε περισσότερα...
 
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ: Συνέδριο ενότητας με το βλέμμα στο μέλλον.
ilioupoli_pame_mprosta_logoΟ συνδυασμός «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά» ανακοινώνει ότι θα πραγματοποιήσει εντός εξαμήνου, συνέδριο αρχών, θέσεων και γενικότερης αναδιοργάνωσής του, εν όψει των Δημοτικών εκλογών του 2019, στο πλαίσιο της ουσιαστικής και όχι υποκριτικής - όπως εντέχνως παρουσιάζεται το τελευταίο ειδικά διάστημα - διερεύνησης της δυνατότητας μιας ενωτικής πορείας των δυνάμεων, που θα μπορούν να εγγυηθούν το μέλλον της πόλης μας και την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών και των κατοίκων της.
Η ενότητα, ειδικά στις εποχές που ζούμε, δεν πρέπει να αποτελεί μια λέξη που απλώς αναπαράγεται από τα χείλη διαφόρων. Η ενότητα  πρέπει να έχει ουσιαστική βάση με προοπτική, που θα στηρίζει την προσπάθεια για τον κοινό στόχο που είναι η αλλαγή και η κατεύθυνση της πόλης μας σε ένα αύριο καλύτερο από το σήμερα στην πράξη, με αξιοπιστία, συνέπεια και σοβαρότητα και όχι με βαρύγδουπες υποσχέσεις.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο 26χρονος Θανάσης Αθανασίου ορίστηκε τακτικό μέλος στο Δ.Σ. του Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.
athanasiou_athanasiosΩς εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ.
Με μια λιτή ανακοίνωση του στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης ο επικεφαλής της παράταξης ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ κ. Ευσταθίου Αναστάσιος πρότεινε τον κ. Αθανασίου Αθανάσιο ως εκπρόσωπο της παράταξης με την ιδιότητα του  τακτικού μέλους στο Δ.Σ. του Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ (αμισθί θέση) για το έτος 2017. Ο Θανάσης Αθανασίου γεννήθηκε το 1991 στην Αθήνα, είναι διπλωματούχος Μηχανικός Ηλεκτρονικών υπολογιστών και Πληροφορικής  της  Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών με διπλωματική στη βελτίωση του κόστους παραγωγής με χρήση GISMA. 
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Νέα Δημοτική Κίνηση

ndk_logoΜε θλίψη παρατηρούμε τις τελευταίες μέρες ορισμένους από αυτούς που αποσκίρτησαν και πρωτοστάτησαν στην διάσπαση της παράταξής μας, κατέχοντας μάλιστα και κομματικά τοπικά αξιώματα, τώρα, με υποκρισία, να ομνύονται στην ενότητα του χώρου τον οποίο εκφράζουμε και υπηρετούμε. Η Νέα Δημοτική Κίνηση και ο επικεφαλής της Γιάννης Αναγνώστου, παρά τον πόλεμο που υπέστησαν, έχουν αναλάβει επανειλημμένα πρωτοβουλίες για κοινές δράσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου. Δυστυχώς όμως αυτοί που σήμερα συμμετέχουν στο επικοινωνιακό και μόνο παιχνίδι της κοινής εκδήλωσης των τριών παρατάξεων για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, τότε στάθηκαν απέναντι.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Περισσότερα...

Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε την αλληλογραφία μας στείλτε απαντητικό e-mail με την ένδειξη "ΔΙΑΓΡΑΦΗ ".
Ευχαριστούμε
Δημοσιογραφική Ομάδα Cityofilioupolis gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: