Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Ηλεκτρονική έκδοση με νέα και χρήσιμες πληροφορίες από την Ηλιούπολη http://www.cityofilioupolis.gr

www.cityofilioupolis.gr Ηλεκτρονική έκδοση με νέα και χρήσιμες πληροφορίες από την Ηλιούπολη και τις γύρω περιοχές.

Εξαφάνιση ηλικιωμένης στην Ηλιούπολη.
lost-soykaΑγαπητοί φίλοι,

Υπάρχει εξαφάνιση ηλικιωμένης από την περιοχή της Ηλιούπολης, Αττικής. Εάν γνωρίζετε κάτι επικοινωνήστε με τη ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, όλο το 24ωρο, στην Εθνική Γραμμή SOS 1065. 

Ευχαριστούμε θερμά για τη συμβολή σας.

http://www.lifelinehellas.gr/σουκα-μαρια/

 
Αραμπατζής Γαβριήλ Υποψήφιος Πρόεδρος Β2 ΝΟΔΕ - Ανοιχτή Επιστολή Προς τα Μέλη της Νέας Δημοκρατίας

arampatzis_gavriilΕσωκομματικές εκλογές 13 Μαΐου 2018 για την ανάδειξη μελών και προέδρων ΔΗΜΤΟ και ΝΟΔΕ

Φίλες και Φίλοι,
Η απόφασή μου να πάρω μέρος στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΟΔΕ και να θέσω στη κρίση σας την υποψηφιότητά μου ως πρόεδρος  είναι απόρροια της επί μακρόν προσωπικής μου εμπειρίας, καθώς και της προτροπής πολλών φίλων και συναγωνιστών για μία αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας της ΝΟΔΕ. Πιστεύουμε ότι χρειαζόμαστε μια ΝΟΔΕ αυτοτελή με καθημερινή λειτουργία. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ισχυρές ΔΗΜΤΟ με μοναδικό στόχο να διαδώσουμε και να αναδείξουμε τις θέσεις και τις προτάσεις του κόμματός μας στις τοπικές κοινωνίες.

Σέβομαι την άποψη, την πορεία και το έργο κάθε στελέχους του κόμματος, διατηρώ όμως και την πεποίθηση ότι πολλά πρέπει να αλλάξουν στην λειτουργία της μεγαλύτερης πανελλαδικά νομαρχιακής. Οι προκλήσεις για τα επόμενα δύο χρόνια, είναι μεγάλες. Έχουμε μπροστά τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις (εθνικές εκλογές, ευρωεκλογές, δημοτικές και περιφερειακές). Μόνο με πολλή δουλειά από όλους μας η Νέα Δημοκρατία θα αναδειχτεί πρώτη στις εκλογικές αναμετρήσεις και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. 

Το πρώτο και μεγάλο στοίχημα όλων μας σε αυτή την καίρια και μεγάλη εσωκομματική διαδικασία είναι συγκροτημένα με νηφαλιότητα  και συγκεκριμένες προτάσεις να εξασφαλίσουμε τη μεγαλύτερη συμμετοχή. Όλοι ανήκουμε στη Νέα Δημοκρατία και όπως ήμασταν όλοι μαζί από την προηγούμενη μέρα αυτής της εκλογικής διαδικασίας   έτσι θα είμαστε και την επόμενη μέρα. Δική μας ευθύνη, λοιπόν, είναι να ανοίξουμε τις πόρτες σε όλους. Και τώρα, αλλά και μετά τις εκλογές...

Διαβάστε περισσότερα...
 
 
ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΑΜΠΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΜΕΑ

logo_dimosΟ Δήμος Ηλιούπολης ενημερώνει τους κατοίκους ότι ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας μεταξύ άλλων και σε σχέση με τις θέσεις ΑμεΑ και τις ράμπες ΑμεΑ έχει αλλάξει.

Τώρα η Δημοτική Αστυνομία είναι υποχρεωμένη να αφαιρεί άδεια οδήγησης, δίπλωμα και πινακίδες επιτόπου σε περίπτωση στάθμευσης οχήματος:

- σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία και
- σε ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία

Σύμφωνα με τον νέο Κ.Ο.Κ. (Ν. 4530/2018, άρθρο 29 παρ.1 εδαφ.β,ζ.) και για τις δυο προαναφερθείσες παραβάσεις ο οδηγός τιμωρείται:

1. Με επιτόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας (πινακίδες - άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου) για 60 ημέρες.
2. Με επιτόπου αφαίρεση της άδειας οδήγησης από τον βεβαιούντα την παράβαση για 60 ημέρες.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ι.Ν. ΑΓ. ΤΙΜΟΘΕΟΥ ΚΑΙ ΜΑΥΡΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΗ 2018
ag_mayra_2018

 ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ
Ι.Ν. ΑΓ. ΤΙΜΟΘΕΟΥ ΚΑΙ ΜΑΥΡΑΣ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ ΤΗΛ. 210-9928744, 9965063   www.agiamavra.gr

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ 2018

 Δευτέρα 30 Απριλίου 2018
7:00 - 9:30 π.μ.     Όρθρος - Θ. Λειτουργία
7:00 μ.μ.   Εσπερινός Αγιασμός

Τρίτη 1 Μαΐου
7:00 - 9:30 π.μ.     Όρθρος - Θ. Λειτουργία
7:00 μ.μ.                Εσπερινός - Ι. Ευχέλαιον

Τετάρτη 2 Μαΐου Μεσοπεντηκοστής
7:00 - 9:30 π.μ.      Όρθρος - Θ. Λειτουργία
7:00 μ.μ.               Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός
10:00μ.μ.- 1:00π.μ. Ιερά Αγρυπνία

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΠΑΡΚΟ...ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 2018
parkokatastash1Ύστερα από την πολύ μεγάλη ανταπόκριση σας στην πρώτη συνάντησή μας υποκατάσταση καθιερώνεται ως θεσμός στην πόλη μας.
Το Πάρκο της γειτονιάς μας γίνεται αγαπημένος "προορισμός" για να διασκεδάσουμε να παίξουμε να επικοινωνήσουμε Αλλά και να χαλαρώσουμε με extreme games, ομαδικά παιχνίδια δράσης, επιτραπέζια, οικολογικά εργαστήρια και καλλιτεχνικές κατασκευές κινηματογραφικές ταινίες, κουκλοθέατρο, διαδραστικές παραστάσεις και θεάματα.
Σας προσκαλούμε λοιπόν να γιορτάσουμε μαζί με τις οικογένειές μας τον ερχομό του Μάη στο πάρκο Ναυαρίνου και στο πάρκο Αγίου Νικολάου συνεχίζοντας έτσι την προσπάθειά μας να ζωντανέψουμε σταδιακά όλα τα πάρκα της Ηλιούπολης ώστε να γίνουν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας. 
Ο Δήμαρχος                           Ο Πρόεδρος
Βασίλης Βαλασόπουλος         Αλέξανδρος Κοντονίκας
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ

lamprak2Πανελλαδική συγκίνηση προκάλεσε η πρώτη δημόσια έκθεση του Φακέλου της Ασφάλειας για τον Γρηγόρη Λαμπράκη.
Πλήθος κόσμου και προσωπικότητες που πρωταγωνίστησαν στα γεγονότα της εποχής κατέκλυσαν το Εκθεσιακό Κέντρο της Ηλιούπολης και εντυπωσιάστηκαν από το ιστορικό κλίμα που αποκαλύπτει ο Φάκελος Λαμπράκη.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η Ηλιούπολη είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τους αγώνες του λαού για την Δημοκρατία και η διοργάνωση της Έκθεσης αποτελεί ιστορικό χρέος.

Η προσέλευση του κόσμου απέδειξε ότι η επιλογή της διοργάνωσης ήταν σωστή και η ποιότητα δικαίωσε τις προσδοκίες.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων:Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας,

Ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μπαλάφας,
Ο Βουλευτής Α' Πειραιώς κ. Θεόδωρος Δρίτσας, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση,
Η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κα Σοφία Βούλτεψη,
Ο Βουλευτής Β' Αθηνών κ. Νίκος Ξυδάκης,
Ο Ευρωβουλευτής κ. Νίκος Ανδρουλάκης,
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης,

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΜΕ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

parathira_tereza2O Δήμος Ηλιούπολης σας προσκαλεί την Τρίτη, 29 Μαϊου, στις 8.30 μ.μ., να απολαύσουμε την Πανσέληνο και να γιορτάσουμε την ολοκλήρωση της ανάπλασης της Πλατείας Παραθύρα (στη συμβολή των Λεωφ. Σοφ. Βενιζέλου & Αλεξ. Παναγούλη), με την υπέροχη φωνή της TEREZA.Η αισθαντική performer με τους εξαίρετους μουσικούς της, θα μας ταξιδέψουν μέχρι...το φεγγάρι, με Lounge μουσική, Bossa Nova, Cha-cha, Mambo, Jazz, Soul, ξένα & ελληνικά covers, διασκευές αγαπημένων τραγουδιών του Χιώτη, του Σπανού, του Χατζηνάσιου κ.ά.
Μια μουσική βραδιά για να γνωρίσουμε την καινούργια πολυεπίπεδη πλατεία της πόλης στην περιοχή της Αγίας Μαύρας, που φιλοδοξεί να γίνει «στέκι» για τους κατοίκους της περιοχής -και όχι μόνο - και να φιλοξενεί δράσεις κι εκδηλώσεις στο ειδικά διαμορφωμένο θεατράκι της.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Θεατρικές παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο Στην Ηλιούπολη
4_podia_siskosΑπό την Θεατρική Ομάδα Ηλιούπολης  Στο Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου
(Σοφοκλή Βενιζέλου 114 & Κουντουριώτη)
4,5,6 & 11,12,13 Μαΐου 2018
ώρα έναρξης: 21.00μ.μ.
ΤΑ 4 ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΟΥ
  του Ιάκωβου Καμπανέλλη
σε σκηνοθεσία Γιώργου Σίσκου.
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης συνεδριάζει την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

aithoysa_dhmotikoy_symboylioy Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης θα πραγματοποιηθεί,  στις 26 Απριλίου 2018,  , ημέρα Πέμπτη ώρα 16:30 στην ειδική αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου «Κώστας Κονδύλης» (Σοφοκλή Βενιζέλου 114) με θέματα: 

1.    Έγκριση αποδοχής χρηματοδότησης, έγκριση σύναψης όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ηλιούπολης για την κατασκευή του έργου με τίτλο «Αναβάθμιση αστικού περιβάλλοντος Λεωφ. Ειρήνης Δήμου Ηλιούπολης» και εξουσιοδότηση Δημάρχου για την υπογραφή της

2.    Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» με τίτλο «Επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων και λοιπές δράσεις» - Αποδοχή των όρων της χρηματοδότησης και έγκριση υποβολής αιτήματος ένταξης του Δήμου

3.    Αποδοχή χρηματοδότησης από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την εκτέλεση του έργου «Συντήρηση οδοστρωμάτων στο Δήμο Ηλιούπολης»

Διαβάστε περισσότερα...
 
Παρουσίαση του Απόρρητου Φακέλου της Ασφάλειας για τον Γρηγόρη Λαμπράκη

ekdhlwsh-lamprakhΟ Δήμος Ηλιούπολης διοργανώνει σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Γρηγόρης Λαμπράκης» και την «Φωτογραφική Λέσχη Ηλιούπολης» εκδήλωση για την «Παρουσίαση του Απόρρητου Φακέλου της Ασφάλειας για τον Γρηγόρη Λαμπράκη» .
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Απριλίου 2018 στις 19:30 στο Εκθεσιακό Κέντρο της Ηλιούπολης (Λ. Ειρήνης 14-16) με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 55 χρόνων από την πρώτη Πορεία Ειρήνης.
Στο χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου θα εκτεθεί φωτογραφικό υλικό από το έργο και τη ζωή του Γρηγόρη Λαμπράκη καθώς και σημαντικές σελίδες από τον Φάκελο που αποκαλύπτεται για πρώτη φορά δημοσίως.
Στον ίδιο χώρο θα υπάρχουν και δύο αντίγραφα από τον πλήρη φάκελο της Ασφάλειας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Θετική ανταπόκριση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης στην Ειδική Πρόταση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, Γαβριήλ Αραμπατζή

Τsymparastatis_3_eidiki ροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης 29 Μαρτίου η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου 311/2017 αναφορικά με το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος του 2018. Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εκτός από το πάγωμα των τελών, ισχύουν απαλλαγές και ελαφρύνσεις για πολύτεκνους, τρίτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρία, μακροχρόνια ανέργους και άπορους. Η απαλλαγή των δημοτικών τελών για τις κατηγορίες μακροχρόνια ανέργων και απόρων θα γίνει απευθείας μέσα από το λογαριασμό της ΔΕΗ, ενώ για τις κατηγορίες πολυτέκνων, τριτέκνων, μονογονεϊκών οικογενειών και ατόμων με αναπηρία θα γίνεται με επιστροφή του ποσού μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. 7Σ2ΣΩΡΥ-ΞΟΜ

Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης Γαβριήλ Αραμπατζής στον Δήμο Ηλιούπολης στήριξε, για μια ακόμη φορά, τους πολίτες με χαμηλά εισοδήματα. Σύμφωνα με την ειδική πρόταση, είχε προτείνει, ειδικά για την κατηγορία των άπορων δημοτών, η απαλλαγή να εκτελείται απευθείας στο λογαριασμό της ΔΕΗ, χωρίς να ακολουθεί τη διαδικασία επιστροφής. Επίσης είχε προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο και στην οικονομική επιτροπή να μεριμνήσει για να ικανοποιηθούν οι αιτήσεις άπορων δημοτών, ώστε να απαλλαγούν από το δημοτικά τέλη των προηγούμενων ετών, και στις νέες αποφάσεις που θα λάβει το δημοτικό συμβούλιο, μετά από εισήγηση της οικονομικής επιτροπής, να τροποποιηθεί η διαδικασία απαλλαγής ειδικά για την κατηγορία των άπορων δημοτών, να επικαιροποιηθούν τα κριτήρια απόδειξης ιδιότητας για τους άπορους, με βάση την κείμενη νομοθεσία, μετά από συνεργασία της δ/νσης Κοινωνικής προστασίας με τη Δ/νση Οικονομικών.

pdf Ειδική Πρόταση

 
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής συνεδριάζει την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

perifereiako_symboylio_attikhsΤην Πέμπτη 26 Απριλίου 2018  και ώρα 15:30 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός), θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής,  με θέματα:

1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ηλιούπολης για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Λ. ΕΙΡΗΝΗΣ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ», συνολικού προϋπολογισμού 850.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κυπριανίδου)

2. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μάνδρας- Ειδυλλίας για την υλοποίηση του έργου (παροχή υπηρεσίας) με τίτλο: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗ Δ.Κ. ΜΑΝΔΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΝΔΡΑΣ - ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΤΗΣ 15/11/2017» συνολικού προϋπολογισμού 2.350.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ι. Βασιλείου)

Διαβάστε περισσότερα...
 
Επιχορήγηση Αθλητικών Σωματείων & Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Ηλιούπολης
logo_dimosΟ Δήμος Ηλιούπολης καλεί όλα τα ενδιαφερόμενα Αθλητικά Σωματεία και Πολιτιστικούς Συλλόγους της πόλης μας που επιθυμούν να λάβουν επιχορήγηση, να υποβάλουν αιτήσεις με τα δικαιολογητικά που αναφέρονται παρακάτω, στον Δήμο.

Δικαιούχοι χρηματικών επιχορηγήσεων, είναι τα Αθλητικά Σωματεία και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι που έχουν την έδρα τους εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ηλιούπολης, όπου αναπτύσσουν τις κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες τους. Όσον αφορά τα Αθλητικά Σωματεία και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, για να είναι επιτρεπτή η επιχορήγηση, πρέπει ο αποδέκτης αυτής να εμπίπτει σε κάποιον από τους περιοριστικά απαριθμούμενους στις σχετικές διατάξεις φορείς, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και τα αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία, δηλαδή, που έχουν συσταθεί για την επιδίωξη αθλητικού ή πολιτιστικού σκοπού και έχουν αποκτήσει νομική προσωπικότητα με την εγγραφή τους στο τηρούμενο στο Πρωτοδικείο της έδρας τους ειδικό δημόσιο βιβλίο.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΓΙΟΡΤΗ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 2018
giorth-louloudiwn-2018Την Παρασκευή 20 Απριλίου ξεκινάει για μια χρονιά ακόμη η Γιορτή των Λουλουδιών που θα πρασινίσει και θα γεμίσει αρώματα της φύσης την Ηλιούπολη.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να διαλέξουν από κοντά, κάθε είδους φυτό, από δέντρα όπως λεμονιές πορτοκαλιές κλπ., μέχρι αρωματικά βότανα.
Θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τους παραγωγούς για τις οδηγίες φύτευσης αλλά και για τις μεθόδους καλλιέργειας και την διαδικασία και να προμηθευτούν και όλα τα απαραίτητα υλικά όπως χώμα και γλάστρες μαζί με τα φυτά τους.
Η έκθεση που σκοπό έχει να διαδώσει την ιδέα της οικιακής καλλιέργειας και να την κάνει πιο οικία στους κατοίκους, έτσι ώστε αυτοί να πρασινίσουν τους κήπους τους
Θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Μαΐου και θα λειτουργεί από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.
 
Το πάρκο Κριάρη αποδίδεται στους Ηλιουπολίτες
parko-kriari

Άλλος ένας δημόσιος χώρος αναψυχής παραδίδεται στους δημότες της Ηλιούπολης και ο Δήμος διοργανώνει εγκαίνια την Τετάρτη 25 Απριλίου στις 6 μ.μ. για να το γιορτάσει.

Το Πάρκο Κριάρη ανακαινίστηκε πλήρως:
Ανακατασκευάστηκε και εκσυγχρονίστηκε η παιδική χαρά για την πιστοποίηση ασφαλούς λειτουργίας, εγκαταστάθηκαν όργανα γυμναστικής ενηλίκων, ανανεώθηκε και εμπλουτίστηκε το πράσινο με νέα φύτευση, μπήκαν παγκάκια και φωτισμός και διαμορφώθηκε σε έναν σύγχρονο, ασφαλή και ελκυστικό χώρο για τους κατοίκους.
Το Πάρκο Κριάρη αποδίδεται και επισήμως στους Ηλιουπολίτες και ο Δήμος διοργανώνει τα εγκαίνια για μια γνωριμία του κόσμου με το χώρο με τον ερχομό της Άνοιξης.
Έτσι γιορτάζουμε και συνεχίζουμε την προσπάθεια για την διαμόρφωση της Ηλιούπολης σε μια φιλόξενη, ευχάριστη και φιλική πόλη με πολύ πράσινο και πολλούς δημόσιους χώρους.

 
Εκδηλώσεις & Δραστηριότητες Της Πνευματικής και Πολιτιστικής Εστίας Ηλιουπόλεως
estia_politistiki Tο παρών έδωσε το Σωματείο μας στην εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Δήμος Ηλιούπολης για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821. Στη δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ηλιούπολης το Σωματείο μας εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα μας, πλαισιούμενο από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ στεφάνι στο μνημείο των Πεσόντων κατέθεσε ο Γενικός Γραμματέας Κωνσταντίνος Λόης με παραστάτη τον επτάχρονο εγγονό του Γιώργο Χαλικιά ντυμένο τσολιά.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ψηφίστηκε ο νέος κανονισμός κατάληψης κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Ηλιούπολης - Όλο το κείμενο

dhmotiko_symboylio_29_3Ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, ο νέος κανονισμός κατάληψης  κοινόχρηστων χώρων Δήμου Ηλιούπολης, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Πέμπτη 29/3/2018.

Ο κανονισμός ο πρέπει να εγκριθεί και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και έχει υποστεί κάποιες μικρές τροποποιήσεις οι οποίες δεν αποτυπώνονται στο κείμενο. 

ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΟΝ  ΔΗΜΟ  ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Τα  κοινής χρήσης ή κοινόχρηστα πράγματα τυγχάνουν εκτός συναλλαγής και ανήκουν είτε στο Δημόσιο είτε στους  ΟΤΑ, οι οποίοι αναλαμβάνουν την αξιοποίηση και τη διαχείριση τους κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην παρακωλύεται ή αναιρείται η κοινή τους χρήση (άρθρο 970 του ΑΚ) και να προάγεται η κοινή ωφέλεια (άρθρο 969 του ΑΚ).

Με το άρθρ. 970 του ΑΚ παρέχεται το δικαίωμα στην αρχή της κυριότητας της οποίας ανήκει το κοινόχρηστο πράγμα, να παραχωρεί σε ιδιώτες δικαιώματα επ' αυτού και να εισπράττει τέλη(άρθρ. 3  Ν.1080/1980 και αρ.3 Ν.1512/1985) ή  να συνάπτει με ιδιώτες συμβάσεις μίσθωσης του κοινοχρήστου χώρου (Ν.2009/1992).

Διαβάστε περισσότερα...
 
Επετειακή εκδήλωση από τον Σύλλογο Αρκάδων Ηλιούπολης "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης"

Σkolokotronhs_syl_arkadwnύλλογος Αρκάδων Ηλιούπολης «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»

Έχει την τιμή να σας προσκαλέσει
Στην επετειακή εκδήλωση που διοργανώνει για τον εορτασμό της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821,  στο Θέατρο Δημαρχιακού Μεγάρου Δήμου Ηλιούπολης, το Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:
1ον κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη στην Κεντρική Πλατεία (18.00μ.μ.),

2ον στην συνέχεια εκδήλωση στο θέατρο του Δημαρχείου του Δήμου, με θέμα «Ο ρόλος της εκκλησίας στην Τουρκοκρατία και στην επανάσταση του 1821» (18.30μ.μ.) 

Πρόγραμμα

Στις 18:00 επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στο Άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην κεντρική πλατεία Ηλιούπολης (πλατεία Εθνικής Αντίστασης)

Στη συνέχεια (ώρα 18.30) στο θέατρο του Δημαρχείου Δήμου Ηλιούπολης θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: «Ο ρόλος της εκκλησίας στην τουρκοκρατία και την Επανάσταση του 1821» με κεντρικό ομιλητή τον Αρκάδα Θεολόγο καθηγητή Πανεπιστημίου κο Νικόλαο Χρονόπουλο

Διαβάστε περισσότερα...
 
Σύνδεσμος των εν Αττική Λαγκαδινών , στην Ηλιούπολη

lagkadia_karabogiannisΠρόσκληση
Τιμούμε τον Ιωάννη Θεοφιλόπουλο (Καραβόγιαννη)
Την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, στην Ηλιούπολη στις 12.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η καθιε-ρωμένη τιμητική εκδήλωση του Συνδέσμου μας προς τον Λαγκαδινό μπρουρλοτιέρη, τον ήρωα της ξη-ράς και της θάλασσας, τον Αγωνιστή του 1821, ΙΩΑΝΝΗ ΘΕΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟ (Καραβόγιαννη).
Τόπος συνάντησης: Πλατεία Αγ. Σικελιανού (κοντά στα Κανάρια) Ηλιούπολη.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα έχουμε την ευκαιρία να «συναντηθούμε» στο Δημοτικό Περί-πτερο του Δήμου Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» και να προσφέρουμε στους συμπατριώτες μας, μέλη και φίλους του Συνδέσμου μας, εδέσματα, ποτά και καφέ.
Καλούμε τους συμπατριώτες- μέλη μας, να δώσουν δυναμικό παρόν και να αποτίσουν μαζί μας την οφειλόμενη τιμή στον Ήρωα Λαγκαδινό Αγωνιστή.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Eνεργοποίηση της Ath.ena Card για δωρεάν μετακίνηση από ανέργους και ΑΜΕΑ

athens5Για να αποκτήσετε το δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης θα πρέπει να έχετε προμηθευτεί προσωποποιημένη κάρτα, σε περίπτωση που έχετε προμηθευτεί θα πρέπει να γίνει αίτηση για έκδοση κάρτας στο www.athenacard.gr  ή κάποιος θέλει να εκδώσει την κάρτα του άμεσα, μπορεί να το κάνει στα εκδοτήρια όπου εκδίδονται προσωποποιημένες κάρτες. Απαραίτητο είναι ένα έγγραφο ΑΜΚΑ και η ταυτότητα. Η ιδιότητα του ανέργου ή ΑΜΕΑ πιστοποιείται μετά την έκδοση της κάρτας μέσω της ΗΔΙΚΑ.

Για να ενεργοποιήσετε την κάρτα  θα χρειαστείτε:

    1) τους κωδικούς TaxisNet για διαπίστευση/είσοδο στην εφαρμογή
    2) την προσωποποιημένη ATH.ENA κάρτα σας
    3) τον 8ψήφιο κωδικό Pin της ATH.ENA κάρτα σας

      Διαβάστε περισσότερα...
       
      Περισσότερα...

       

       

      Υπενθυμίζουμε ότι λειτουργεί σελίδα στο Facebook: http://www.facebook.com/cityofilioupolis.gr πατήστε εκεί like για να παρακολουθείτε τα νέα μας!
      Το group της πόλης μας στο Facebook
      http://www.facebook.com/groups/104046702964691/
      KAI twitter https://twitter.com/CITYOFILIOUPOLI

      Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε την αλληλογραφία μας στείλτε απαντητικό e-mail με την ένδειξη "ΔΙΑΓΡΑΦΗ ".
      Ευχαριστούμε
      Δημοσιογραφική Ομάδα Cityofilioupolis gr

      Δεν υπάρχουν σχόλια: