Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

Οι Πράσινοι στηρίζουν την παράταξη «Η Πόλη που Θέλω».

Η σύμπλευση των δύο πλευρών επικυρώθηκε μετά την συνάντηση που είχαν, στα γραφεία του κόμματος των Πρασίνων, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης κος Γαβριήλ Αραμπατζής με τον π. Ευρωβουλευτή κ. Νίκο Χρυσόγελο .
Στην συνάντηση συμμετείχε ο Ηλιουπολίτης και μέλος των Πρασίνων, κ. Κώστας Ραβάνης, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της δημοτικής παράταξης και τυγχάνει αντιπρόεδρος του συλλόγου αστικών ποδηλατών Αττικής «ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα» .
Στην συνάντηση διαπιστώθηκε συμφωνία για την προώθηση στην Ηλιούπολη των πράσινων αξόνων του Δικτύου Πράσινων Αυτοδιοικητικών.
Το Δίκτυο Πράσινων Αυτοδιοικητικών συγκροτήθηκε φέτος το Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη. Σκοπό έχει να παρέχει την απαραίτητη τεχνογνωσία και τις καλές εφαρμοσμένες και επιτυχημένες πρακτικές για τις Πράσινες Πολιτικές στην (Ευρωπαϊκή) Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ως προτεραιότητες προκρίνει τη δίκαιη και οικολογική ενεργειακή μετάβαση, την τιθάσευση της Κλιματικής Κρίσης, την υπεράσπιση των συλλογικών αγαθών, την ανάπτυξη των πράσινων και ελεύθερων χώρων, την οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων, τη στήριξη της βιώσιμης κινητικότητας, την κοινωνική αλληλεγγύη και τη μείωση των ανισοτήτων, την κοινωνική και περιβαλλοντική ανθεκτικότητα, την τοπική, κυκλική και κοινωνική οικονομία, τη δημιουργία πράσινων και βιώσιμων θέσεων εργασίας, τη διαφάνεια και τη στήριξη των πολιτών, την προστασία και τη διεύρυνση της Δημοκρατίας και των δικαιωμάτων, τοπικά και στη χώρα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση των πρασίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: