Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

«H Πόλη που θέλω» καλεί το δήμαρχο Ηλιούπολης να σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ για τις οικονομικές επιτροπές.

Ο επικεφαλής της παράταξης «H Πόλη που θέλω», Γαβριήλ Αραμπατζής, καλεί τη διοίκηση του δήμου Ηλιούπολης να σεβαστεί την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε αντισυνταγματική τη μεταφορά αποφασιστικών αρμοδιοτήτων από τα δημοτικά συμβούλια στις οικονομικές επιτροπές.
Η «Πόλη που θέλω» προειδοποιεί τη διοίκηση Χατζηδάκη να μην ασκήσει καμία από τις αρμοδιότητες που έχουν μεταβιβαστεί στην οικονομική επιτροπή και ανήκουν στο δημοτικό συμβούλιο.
Η παράταξη έχει κατ΄ επανάληψη στηλιτεύσει την αντιδημοκρατική συμπεριφορά της διοίκησης Χατζηδάκη, και πολλές φορές στην οικονομική επιτροπή, ο επικεφαλής της παράταξης Γαβριήλ Αραμπατζής επεσήμανε ότι, με ειδική απόφαση που λαμβάνεται από την Επιτροπή, μπορεί να παραπέμπουν θέματα της αρμοδιότητάς της στο δημοτικό συμβούλιο για τη λήψη απόφασης, εφόσον κρίνει ότι αυτό επιβάλλεται από την ιδιαίτερη σοβαρότητά του.
Η δημοτική αρχή επέλεξε να χρησιμοποιήσει το νόμο της παρούσας κυβέρνησης δεν παρέπεμψε ποτέ κανένα θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, εκμεταλλεύτηκε το νόμο που κρίθηκε αντισυνταγματικός ο οποίος είναι αντίθετος με την απλή αναλογική της οποίας φαίνεται κάποιοι ήταν υπέρμαχοι μόνο στα λόγια.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν, η έγκριση από την οικονομική επιτροπή της συγκριτικής οικονομοτεχνικής μελέτης για την αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού, αγνοώντας τη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου και το θέμα του εκκαθαριστή, για το οποίο, εξαιτίας της σοβαρότητας του, η παράταξη μας είχε προτείνει να τεθεί στο δημοτικό συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: