Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Ανέλαβε καθήκοντα η νέα διοίκηση της ΕΥΔΑΠ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΥΔΑΠ, η οποία εξέλεξε τα εννέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, που εκπροσωπούν το μέτοχο της πλειοψηφίας, δηλαδή το ελληνικό δημόσιο. Τα νέα εννέα μέλη του ΔΣ, που εκπροσωπούν το ελληνικό δημόσιο και τα οποία
εξελέγησαν στη σημερινή γενική συνέλευση, είναι οι: Θεμιστοκλής Λέκκας, καθηγητής πανεπιστημίου, Νικόλαος Μπάρδης, μηχανολόγος μηχανικός, Βασίλειος Αυγερινός, δικηγόρος, Γεώργιος Κοντορούπης, καθηγητής Πανεπιστημίου, Παναγιώτης Μπέης, χημικός μηχανικός, Διονύσιος Ασημακόπουλος, καθηγητής Πανεπιστημίου, Αντώνης Κοτσώνης, πολιτικός μηχανικός, Νικόλαος Τζήκας, δημόσιος υπάλληλος και Νικόλαος Κογιουμτζής, επιχειρηματίας.

Το ΔΣ συμπληρώνεται με τους εκπροσώπους των μετόχων της μειοψηφίας Γεώργιο Μαστραγγελόπουλο (ΑΤΕ) και Χρήστο Μιστριώτη (Eurobank), καθώς και τους εκπροσώπους των εργαζομένων Ευάγγελο Μουτάφη και Εμμανουήλ Αγγελάκη. Η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση, στην οποία παρέστη ποσοστό 76,76% των μετόχων της εταιρίας, εξέλεξε ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος τον Νικόλαο Τζήκα. Επίσης, εξέλεξε την επιτροπή ελέγχου από τους Ν. Τζήκα, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος, ως πρόεδρο και μέλη τους Β. Αυγερινό και Δ. Ασημακόπουλο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ακολούθησε συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου, κατά την οποία εξελέγησαν ο Θεμιστοκλής Λέκκας, ως νέος πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ και ο Νικόλαος Μπάρδης ως νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας.



Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Ν. Μπάρδης, περιγράφοντας τους γενικούς στόχους της ΕΥΔΑΠ, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα ακόλουθα: στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για την αξιόπιστη καταμέτρηση των αποθεμάτων νερού και την ορθολογική διαχείρισή τους, στη ρύθμιση και τη σταδιακή είσπραξη των τεράστιων - πλέον των 160 εκατ. ευρώ - οφειλών των δήμων και κοινοτήτων προς την ΕΥΔΑΠ, και στην κατασκευή τριών νέων βιολογικών σταθμών επεξεργασίας των λυμάτων στο Θριάσιο, στα Μεσόγεια και τα νότια προάστια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: