Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο cityofilioupolis.gr


Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Οκτωβρίου η 41η Εθελοντική Αιμοδοσία

41_aimodosiaΠραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Οκτωβρίου, στο Δημαρχιακό Μέγαρο, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου «Κώστας Κονδύλης», η 41η Εθελοντική Αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος του Δήμου Ηλιούπολης.
Δεκάδες δημότες επέδειξαν σε ύψιστο βαθμό την κοινωνική τους ευαισθησία και ανέδειξαν τη σημασία της αιμοδοσίας ως πράξη αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς και πιο συγκεκριμένα, 73 άτομα προσήλθαν και 40 έδωσαν αίμα. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΛ Δημήτρης Πίσσας, που συντόνισε την πρωτοβουλία, απευθυνόμενος προς του εθελοντές αιμοδότες είπε: «Η εθελοντική σας προσφορά έπαιξε σημαντικό ρόλο και έσωσε ζωές σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης συμπολιτών μας και είναι ιδιαίτερα καθοριστική προς τα παιδιά που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία. Από όλους αναγνωρίζεται ότι η προσφορά σας είναι σημαντικότατη και ανεκτίμητης ανθρωπιστικής αξίας. Έτσι πιστεύουμε πως επιβεβαιώνεται και η ανθρώπινη υπόστασή μας.»
Στη φωτογραφία ο Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης Αραμπατζής Γαβριήλ με την κ .Γεωργία Συνοδινού πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ηλιούπολης.
 
Στην Ηλιούπολη ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Βασίλης Κικίλιας
kikilias_ilioupoliΣε εκδήλωση με θέμα "Αυτοδιοικητικές & Περιφερειακές Εκλογές" που διοργάνωσε ο Β2 Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή (ΝΟΔΕ) την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010 στη Ηλιούπολη μίλησε ο  υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βασίλης Κικίλιας.
Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος της Β2 Νομαρχιακής Βαγγέλης Κοκόσης ο ο δήμαρχος Ηλιούπολης Γιάννης Αναγνώστου  ο  υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βασίλης Κικίλιας, οι βουλευτές Βύρων Πολύδωρας, Κωστής Χατζηδάκης ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μανώλης ο τ. πρόεδρος της Β2 νομαρχιακής Παρασκευάς Γιαννόπουλος και ο υποψήφιος δήμαρχος Αργυρούπολης Ελληνικού Νάσος Σπυρόπουλος.Ο υποψήφιος περιφερειάρχης δήλωσε ικανοποιημένους από την εκδήλωση που διοργάνωσε ο Β2 Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή (ΝΟΔΕ), μιας και του δόθηκε η ευκαιρία να'ρθει σε επαφή με τον απλό νεοδημοκράτη, αφουγκραζόμενος τους προβληματισμούς και τις ανάγκες τους. Ο κ. Κικίλιας αναφερόμενος στις περιφερειακές εκλογές είπε «Το αύριο είναι δικό μας, ελπίζουμε για το νέο και το νέο είμαστε εμείς σε αυτές τις εκλογές, ο κόσμος έδειξε έτοιμος να στηρίξει τους νέους, φιλόδοξους και οραματιστές πολιτικούς».
Διαβάστε περισσότερα...
 
 Στην πλατεία Αναγνωσταρά και στην πλατεία Βεάκη ο υποψήφιος Δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος
prota_h_hlioupoliΣτην πλατεία Αναγνωσταρά στην Αγία Μαρίνα βρέθηκε την Τρίτη το απόγευμα ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος, σε μία έντονα συμβολική, αλλά και ουσιαστική κίνηση. Εκεί, έλαβε χώρα η πρώτη από μία σειρά ανοικτών συνελεύσεων σε κάθε γειτονιά της πόλης μας. Στο πλευρό του Βασίλη Βαλασόπουλου ήταν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης ΠΡΩΤΑ Η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ από την ευρύτερη περιοχή, ενώ πολύς ήταν ο κόσμος που προσήλθε από τη γύρω γειτονιά.
Ο υποψήφιος δήμαρχος, σε μία σύντομη τοποθέτησή του, τόνισε τη σημασία της πρωτοβουλίας αυτής, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «η φωνή μας θα φτάσει σε κάθε γειτονιά, σε κάθε γωνιά της πόλης». Και φυσικά εξήγησε, ότι η πλατεία Αναγνωσταρά ήταν η ιδανική επιλογή για το ξεκίνημα αυτής της πρωτοβουλίας των ανοικτών συνελεύσεων, ως η πλέον απομακρυσμένη από το κέντρο και υποβαθμισμένη γειτονιά - περιοχή της Ηλιούπολης. Αφού ο Β. Βαλασόπουλος ανέλυσε τις θέσεις και το πρόγραμμα της παράταξης, τόσο γενικά για το Δήμο, όσο και ειδικότερα για την περιοχή, συζήτησε με τους κατοίκους τα προβλήματα της περιοχής, προσπαθώντας να απαντήσει στις αγωνίες τους, αλλά κυρίως ακούγοντας προσεκτικά ό, τι είχαν να του πουν.

Διαβάστε περισσότερα...

Αναβλήθηκε η δίκη για τη Δημόσια Περιουσία

dimosia_periousiaΤην 28η Σεπτεμβρίου εκδικάστηκαν ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών οι αγωγές των κληρονόμων Νάστου κατά του ελληνικού δημοσίου, με τις οποίες διεκδικούν μεγάλο αριθμό καταγεγραμμένων δημοσίων ακινήτων. Οι αγωγές αυτές έχουν στραφεί κατά του ελληνικού δημοσίου και ο Δήμος Ηλιούπολης έχει παρέμβει υπέρ του Δημοσίου. Τα ακίνητα αυτά καταγράφηκαν ως δημόσια με αγώνες του τότε δημάρχου αειμνήστου Δημήτρη Κιντή, αγώνες που συνεχίστηκαν και κατά τις μετέπειτα περιόδους και κορυφώθηκαν επί δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου, όταν πλέον οι κληρονόμοι Νάστου για πρώτη φορά είναι κατηγορούμενοι για σοβαρότατα ποινικά αδικήματα. Συγκεκριμένα, με μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης και οι Δήμαρχοι Αργυρούπολης και Αλίμου, διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση, την οποία περάτωσε αρμόδιος Αντιεισαγγελέας Εφετών λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος, ο οποίος και άσκησε την κατά νόμο ποινική δίωξη σε βάρος τους για απάτη τετελεσμένη και σε απόπειρα σε βάρος του ελληνικού δημοσίου και των τριών δήμων, με τις επιβαρυντικές περιπτώσεις που προβλέπει ο νόμος.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στην Ηλιούπολη
tsipras-kokotinisΤα προβλήματα που απασχολούν την πόλη και τους κατοίκους της, έφεραν τον Πρόεδρο της Κ.Ο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Αλέξη Τσίπρα στην Ηλιούπολη. Μαζί με τον υποψήφιο δήμαρχο της δημοτικής κίνησης «ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη» Χρήστο Κοκοτίνη, επισκέφτηκε διεκδικούμενους ελεύθερους χώρους της πόλης, που είναι είτε υπό αμφισβήτηση είτε είναι καταγεγραμμένοι στην κτηματική εταιρεία του δημοσίου (ΚΕΔ) και περιόδευσε στην αγορά του κέντρου.
Τα προβλήματα της πόλης ανέλυσε διεξοδικά ο κ. Χρήστος Κοκοτίνης και ζήτησε την στήριξη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στον αγώνα για την επίλυσή τους.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Η Δημοκρατική Αριστερά στηρίζει στην Ηλιούπολη τον υποψήφιο δήμαρχο Παναγιώτη Πατσαβό
fotis_kouvelisΤη θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς για ανάδειξη του αυτοδιοικητικού και πολιτικού χαρακτήρα των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου, επανέλαβε ο Φώτης Κουβέλης πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς ο οποίος είπε «Οι εκλογές θα στείλουν μηνύματα, αλλά δεν μπορεί να μετατραπούν σε ένα είδος δημοψηφίσματος», τονίζοντας ότι απορρίπτει «την επιλογή ενός αντιμνημονιακού μετώπου» και υπενθυμίζοντας ότι το κόμμα του έχει καταψηφίσει το Μνημόνιο.
Τα ονόματα υποψηφίων που στηρίζει η Δημοκρατική Αριστερά είναι:
Στην περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει τον Θ. Ζαχαρόπουλο και στην περιφέρεια Πελοποννήσου τον Γ. Τσόγκα.
Σε δήμους της Αττικής στηρίζει: στην Ηλιούπολη τον Π. Πατσαβό, στη Γλυφάδα τη Μ. Λιγνού, στον Αγιο Δημήτριο τη Μαρία Ανδρούτσου, στο Π. Φάληρο τον Γ. Βαλλέτα, στο Δήμο Ψυχικού - Φιλοθέης τον Π. Ξηριδάκη, στο Δήμο Δραπετσώνας - Κερατσινίου τον Λουκά Τζάνη και στην Αίγινα τον Π. Κουκούλη.
Διαβάστε περισσότερα...

Τεράστια Επιτυχία στο SUBBUTEO
 
papanikolaouΤεράστια επιτυχία της Εθνικής Ελλάδος για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Παγκόσμιο Κύπελλο επιτραπέζιου ποδοσφαίρου (SUBBUTEO) 2010 στην Γερμανία. Η Εθνική μας ομάδα Παίδων έφθασε στον τελικό όπου ηττήθηκε από την πανίσχυρη Ιταλία κατακτώντας έτσι το ασημένιο μετάλλιο για την χώρα μας. Στις κατηγορίες OPEN και Βετεράνων κατακτήσαμε το χάλκινο μετάλλιο. Στην σύνθεση της Εθνικής μας ομάδας Παίδων συμμετείχε για μια ακόμη φορά ο Ηλιουπολίτης Νίκος Παπανικολάου, μαθητής του 17ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης, ο οποίος έφερε αυτή την φορά το ασημένιο μετάλλιο στην πόλη μας. Να θυμήσουμε ότι ο Νίκος Παπανικολάου είναι γιός του Γιώργου Παπανικολάου Δημοτικού Συμβούλου και Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας.






Τοπικά νέα για την Ηλιούπολη και τα Νότια Προάστια.  http://www.cityofilioupolis.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια: