Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

ΜΕΓΑΣ ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2011

Φέτος όπως και πέρυσι ο Καζαμίας γράφτηκε με πυξίδα το χιούμορ και μόνο αυτό. Για αυτούς που δεν τον αντέχουν μπορούν να μην τον διαβάσουν. Ευχόμαστε στους αναγνώστες -και ειδικότερα στους φίλους αιρετούς- υγεία, κουράγιο και προκοπή.
Καλή χρονιά.

Ιανουάριος

Νέα διοίκηση στο δήμο και τα πρώτα σημάδια αλλαγής είναι εμφανή: ο αγιασμός των υδάτων δεν θα γίνει στο σιντριβάνι της κεντρικής πλατείας γιατί υπάρχει αρκετό απορρυπαντικό από τον περσινό αγιασμό αλλά θα γίνει στο κολυμβητήριο του δήμου.

Την ημέρα των Θεοφανίων, απερχόμενος δημοτικός σύμβουλος εκπληρώνει προσωπικό τάμα και βουτάει στα παγωμένα νερά του Κολυμβητηρίου πιάνοντας τον Σταυρό κατά την τελετή Αγιασμού των υδάτων. Αρχικώς, οι παρευρισκόμενοι τρομάζουν, καθώς δεν έχει προειδοποιήσει κανέναν και βάζουν με το μυαλό τους τα χειρότερα (άλλωστε ήταν γνωστή η απογοήτευση του από τις τελευταίες εκλογές). Μετά από λίγα λεπτά όμως αναδύεται καταχειροκροτούμενος και κρατάει στα χέρια του τον Σταυρό, ενώ τέσσερα περιστέρια (από αυτά του Τάκη που επιστρατεύονται κάθε χρόνο) στέκονται στους ώμους του. Όλοι μιλάνε για το πρώτο θαύμα της νέας διοίκησης...

Ξεκινούν οι κοπές πίτας των διαφόρων πολιτιστικών, τοπικών, κομματικών και πασών συλλόγων. Τον πρώτο λόγο έχουν οι παλιοί δημοτικοί σύμβουλοι της νέας διοίκησης που εκφωνούν φλογερά λογύδρια περί της νέας πορείας του δήμου και καταχειροκροτούμενοι αποχωρούν εσπευσμένα, για να προλάβουν την επόμενη πίτα στην άλλη οργάνωση, που αναμένει εναγωνίως την ανάλυση τους. Οι νεοεκλεγείς δημοτικοί σύμβουλοι παίρνουν τα πρώτα τους πολιτικά μαθήματα χωρίς όμως να καταλαβαίνουν καλά καλά τι συμβαίνει. Βοήθειά τους...

Φλεβάρης

Γίνεται ένσταση από τον συνδυασμό ΚΕΝΑΚ στα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών με αποτέλεσμα να χαθεί άλλη μία έδρα.

Τον Φεβρουάριο στην πόλη μας συμβαίνουν τα εξής περίεργα. Οι πολίτες λόγω της αλλαγής των δρομολογίων του 206, 208 και 237 και της κατάληψης που έχουν κάνει οι εργαζόμενοι του Δήμου στο σταθμό μετρό της Δάφνης, δεν μπορούν να κατέβουν στο κέντρο της Αθήνας. Οι επαγγελματίες της πόλης κάνουν χρυσές δουλειές, υπάρχει τεράστια ζήτηση και στα λίγα μαγαζιά που έχουν απομείνει οι τιμές φτάνουν στα ύψη - σε περίοδο εκπτώσεων, ένα μπλουτζίν κοστίζει όσο ένα αυτοκίνητο με ΜΡ3 player.

Το κρύο έχει σφίξει για τα καλά και η δημοτική αρχή ανακοινώνει ότι δεν υπάρχει κονδύλι για την θέρμανση των σχολείων λόγω χρέους από την προηγούμενη διοίκηση. Οι καυστήρες του φυσικού αερίου μετατρέπονται σε ξυλόσομπες και οι μαθητές, για να γίνει το μάθημα, αναγκάζονται να κουβαλούν από το σπίτι τους ένα κούτσουρο ο καθένας. Όσοι δεν έχουν κούτσουρα στο σπίτι κάνουν μια βόλτα από τον Υμηττό.

Με μια μικρή καθυστέρηση ανοίγουν τα κλειστά επαγγέλματα στην πόλη μας και κλείνουν τα ανοιχτά - λόγω έλλειψης δουλειάς. Οι θιγόμενοι επαγγελματίες -αντί να κάνουν συλλαλητήρια και πορείες διαμαρτυρίας- αποφασίζουν να προβούν σε μια πρωτότυπη μορφή αντίστασης: οι φαρμακοποιοί αναλαμβάνουν να οδηγήσουν τα ταξί, οι ταξιτζήδες γίνονται φουρνάρηδες, οι δικηγόροι οδοντοτεχνίτες και οι κομμώτριες γίνονται δικηγόροι. Περιέργως, όλα λειτουργούν όπως πριν - είμαστε λαός με πολλά ταλέντα. ...

Μάρτιος

Η Καθαρή Δευτέρα γιορτάζεται με λαμπρότητα στο Χαλικάκι και στον Προφήτη Ηλία όπως κάθε χρόνο, αντί για γεύμα όμως, στο πλαίσιο της οικονομίας και για να δώσουν το καλό παράδειγμα οι δημοτικοί σύμβουλοι χωρισμένοι σε δυο ομάδες, προσφέρουν ένα κομμάτι ψωμί και λίγες ελιές από το χωριό του Δημάρχου.

Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου φέτος δεν μπορεί να γίνει στην Λεωφόρο Ειρήνης για δύο λόγους 1) τα ξύλα της εξέδρας έχουν δοθεί για καυσόξυλα στα σχολεία και 2) υπάρχει απόφαση της προηγούμενης διοίκησης και εφαρμόζεται λίγο πριν την παρέλαση, όπου απαγορεύει την κίνηση αυτοκινήτων και πεζών και προς τις δυο κατευθύνσεις στην Λεωφόρο Ειρήνης, επιτρέπει μόνο την κίνηση ποδηλάτων και ζωήλατων οχημάτων με ένα ζώο, τα οποία εκ κατασκευής μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα μέχρι 20 χιλιομέτρων την ώρα. Η διοίκηση του δήμου πρωτοτυπεί και σε αυτό το θέμα. Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου για πρώτη φορά στην Ηλιούπολη γίνεται στο διαδίκτυο μέσω εικονικής πραγματικότητας για λόγους οικονομίας και προβάλλεται μέσα από το FACEBOOK και τα γνωστά sites. Μόνο οι απολυμένοι στήνουν πλακάτ με το σύνθημα «πόσους μήνες θα περιμένουμε ακόμα;».

Απρίλιος

Προβληματισμός υπάρχει στη Διοίκηση του Δήμου από τις αφόρητες πιέσεις της αντιπολίτευσης και από τη στάση των εργαζομένων που παρά το ότι είναι απολυμένοι και συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά. Ο Δήμαρχος, μετά από την ενενηκοστή συνεδρίαση της Δημοτικής Ομάδας (Δ.Ο) της Παράταξης (90 μέρες διοίκησης) και μέσα σε βαρύ κλίμα εξαγγέλλει πρόωρες εκλογές λέγοντας «Θέλω για ακόμη μια φορά τη λαϊκή εντολή ».

Η νομική υπηρεσία του Δήμου αναλαμβάνει τις λεπτομέρειες όταν ξαφνικά προκύπτει κώλυμα, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καλλικράτη, ότι οι δηλώσεις του δημάρχου δεν λαμβάνονται υπόψη την 1 Απριλίου.

Το δημοτικό συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση λίγο προτού το ΠΑΣΧΑ παίρνει έκτακτα μέτρα και ο αντιδήμαρχος ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ανακοινώνει ότι όλοι πρέπει να προμηθευτούν και να εμφυτεύσουν κάτω από το δέρμα τους ένα μικροτσίπ-θερμιδομετρητή που σε συνεργασία με το GIS του δήμου, θα δίνει σήμα συναγερμού σε όποιον καταναλώνει πάνω από 500 θερμίδες φαγητού την ημέρα.

Έντονα αντιδρούν δημοτικοί σύμβουλοι που έδωσαν θρησκευτικό όρκο με προοπτική επιτρόπου, γιατί τα μικροτσίπ διαθέτουν τον αριθμό 666 και προτείνουν να γίνει 999, καθώς και να ρυθμιστεί ο συναγερμός στις 599 θερμίδες. Το δημοτικό συμβούλιο, μετά από ανοικτή πρόσκληση στο διαδίκτυο και την συλλογή 250.000 likes στη σελίδα του facebook, βάζει νερό στο κρασί του και συμφωνεί στις 550 θερμίδες ανά πολίτη μετά από σχετικό παζάρι της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Μάιος

Η Εργατική Πρωτομαγιά φέτος έχει χορηγό τον ΟΑΕΔ αφού εργαζόμενοι δεν υπάρχουν καθώς το 90% των κατοίκων της πόλης είναι άνεργοι και το άλλο 10% εν δυνάμει άνεργοι. Αντί για τη συνηθισμένη πορεία των συνδικαλιστών, διοργανώνεται παζάρι, στο χώρο που έγινε το χριστουγεννιάτικο παζάρι, στο οποίο πωλούνται εργάτες με πολλές εκπτώσεις γι' αυτούς που θα αγοράσουν ολόκληρη την οικογένεια.
Οι υπάλληλοι του δήμου αρχίζουν απεργία πείνας η οποία έχει μεγάλη επιτυχία αφού με το μικροτσίπ που έχουν βάλλει έχουν χάσει ήδη δέκα κιλά ο καθένας και έχουν γίνει πιο ανθεκτικοί. Οι απολυμένοι δεν το βάζουν κάτω οι οποίοι περιφέρονται σαν την άδικη κατάρα στους δρόμους, και φωνάζουν συνθήματα « Είμαστε δυο - είμαστε τρεις είμαστε χίλιοι δεκατρείς».

Στα μέσα του μηνός, σε πανηγυρική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αποφασίζεται η αδερφοποίηση με δήμο της Ανταρκτικής. Στόχος της αδερφοποίησης είναι να διερευνηθεί ο τρόπος ζωής των αυτοκρατορικών  πιγκουΐνων που αντέχουν στην πείνα και σε ακραίες συνθήκες.

Ιούνιος

Εγκαινιάζεται επιτέλους η πλατεία Ανεξαρτησίας στην Αγία Μαρίνα με την αντιπολίτευση να αποχωρεί από τα εγκαίνια γιατί δεν αναφέρεται πουθενά ότι το έργο ξεκίνησε την προηγούμενη τετραετία. Στις 13 Ιουνίου, ημέρα του Αγίου Πνεύματος, οι δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής της Αγίας Μαρίνας ρίχνουν την ιδέα ανεξαρτητοποίησης της περιοχής. Κλείνουν την Κατεχάκη και βάζουν διόδια στην περιοχή. Ο Δήμαρχος καλεί τους πολίτες σε επαγρύπνηση γιατί ελλοχεύει κίνδυνος για τη Δημοκρατία αλλά οι πολίτες καταλαμβάνουν όλες τις εισόδους της Αγίας Μαρίνας, το τσιπουράδικο στην πλατεία Αναγνωσταρά και ανακηρύσσουν την περιοχή σε (ΑΔΑΜ) Ανεξάρτητη Δημοκρατία Αγίας Μαρίνας.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει να επιβάλλει τον στρατιωτικό νόμο και απαγορεύει την κυκλοφορία στους δρόμους της Αγίας Μαρίνας από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Η ΑΔΑΜ μεταβάλλεται σε Ελντοράντο των απανταχού χαβαλέδων και ο πληθυσμός της αυξάνει στις 250.000 χιλιάδες.
Η Τρόικα για να κατευνάσει τα πλήθη που έχουν συσσωρευτεί στην ΑΔΑΜ ανακοινώνει την μείωση του συντελεστή δόμησης στην περιοχή, την κατασκευή υπόγειου ΜΕΤΡΟ που θα συνδέει την πλατεία Ανεξαρτησίας με το Σύνταγμα και την Ομόνοια και ΤΡΑΜ οδοντωτό για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής του Αγίου Παύλου.

Ιούλιος

Αρχίζουν δειλά δειλά τα μπάνια του λαού. Λόγω λιτότητας φέτος τα μπάνια του λαού στην πόλη μας γίνονται και στα ιαματικά νερά της Πικροδάφνης. Όσοι από τους δημότες επιθυμούν να κάνουν θαλασσινά μπάνια είναι υποχρεωμένοι να ενταχτούν στο αυτοχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του δήμου «ΤΡΑΜΠΑΛΑ »(Τα αλμυΡΑ ΜΠΑνια του ΛΑου)

Αρχίζουν οι εκδηλώσεις από το πολιτιστικό κέντρο, που λόγω του Καλλικράτη δεν έχει τοποθετηθεί νέο διοικητικό συμβούλιο μιας και θα συγχωνευτεί με άλλο νομικό πρόσωπο. Η βούληση της διοίκησης του δήμου είναι να μην ξοδευτεί ούτε ένα ευρώ. Έτσι αποφασίζεται να γίνει τριήμερο Woodstock Festival Helioupolis 3 Days of Peace & Music. Πρωταγωνιστικό ρόλο θα αναλαμβάνουν οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι  της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης . μια που τώρα έχουν μείνει άνεργοι.

Αύγουστος

Ο δήμος μας  παίρνει δύο γαλάζιες σημαίες (αυτό θα πει να έχεις άκρες στην κυβέρνηση) μια για την περιοχή της Πικροδάφνης, όπου γίνονται τα μπάνια του λαού και τη δεύτερη γαλάζια σημαία την κερδίζει επάξια η πισίνα του αντιδημάρχου.

Χιλιάδες συμπολίτες μας αλλά και από τους όμορους δήμους κατακλύζουν τις όχθες του ρέματος, από την είσοδο  του Αγ. Κωνσταντίνου, αλλά δεν ξοδεύουν ούτε ένα ευρώ, αφού πρώτα έχουν επισκεφτεί το METRO MALL και κουβαλούν μαζί τους τα τρόφιμα και τους καφέδες, με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται έντονα οι επαγγελματίες της πόλης. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, διαβεβαιώνουν οι αρχές του τόπου, γιατί στα επόμενα δέκα χρόνια θα έχει κλείσει το ΜΕΤΡΟ MALL.

Τα κουνούπια, τα βατράχια και οι χελώνες είναι αποτρεπτικοί  παράγοντες για τους λουόμενους. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος και έπειτα από διεθνή διαγωνισμό, αναλαμβάνει δράση εταιρία με ειδικά προγράμματα κατάρτισης για έντομα και αμφίβια. Τα κουνούπια, ειδικά, εκπαιδεύονται ώστε να τσιμπούν μόνο αυτούς που δεν ξοδεύουν τα ευρώ τους στην πόλη μας. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την περιφέρεια Αττικής, πληρώνεται ο ανάδοχος, αλλά δεν πετυχαίνει τον στόχο του. Μετά από προσωπική παρέμβαση του περιφερειάρχη , βρίσκουν τελικά ότι φταίει η ράτσα του Ηλιουπολίτικων κουνουπιών που είναι ανεπίδεκτα μαθήσεως.

Σεπτέμβριος

Ανοίγουν τα σχολεία και η υπουργός δηλώνει ότι έχουμε υπερεπάρκεια καθηγητών και πρέπει να απολυθούν 10.000 εκπαιδευτικοί. Καθηγητές και δάσκαλοι διαμαρτύρονται και δηλώνουν απεργία διαρκείας μέχρι τον Ιούνιο του 2013. Τα σχολεία κλείνουν σε μια εβδομάδα καθώς οι μαθητές κάνουν κατάληψη στο δημοτικό αναψυκτήριο, απαιτώντας να έχουν λόγο για το μέλλον τους. Ανάμεσα στα αιτήματα είναι και η δωρεάν χορήγηση φραπέ ή freddo CAPUCCINO, που η τιμή τους έχει εκτοξευτεί στα 45€. Ο Δήμος τελικά μοιράζει σε κάθε μαθητή εκπτωτικά κουπόνια για τα δημοτικά μαγαζιά, με αποτέλεσμα τα σχολεία να γεμίσουν ξανά με παιδικές φωνούλες.
Μεγάλη διαμάχη ξεσπά ανάμεσα στο  Ν. Πατέρα και το Σ. Κόκκαλη για το ποιος θα είναι ο μεγάλο-μέτοχος και πρόεδρος στην ομάδα της Ηλιούπολης. Ο γνωστός ποινικολόγος διαμαρτύρεται σε όλα τα κανάλια για την επιθυμία των δυο αντρών να πάρουν την ομάδα και καταγγέλλει ότι έχει κανονιστεί σε τρία χρόνια  η Ηλιούπολη να είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης (Champions League). Μετά από αυτές τις εξελίξεις γυρίζει πίσω από την Αργεντινή ο εργολάβος που εξαφανίστηκε και αναλαμβάνει να κάνει επιπλέον κερκίδες για άλλους 5.000 θεατές.

Οκτώβριος

Στις αρχές του μήνα με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που έχει ψηφίσει μόνο η πλειοψηφία, τροποποιούνται οι γραμμές της δημοτικής συγκοινωνίας. Όλα τα τοπικά λεωφορεία περνούν πια από τα σπίτια των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας για να δώσουν αυτοί το καλό παράδειγμα για τη μείωση της κίνησης οχημάτων και ρύπανσης της ατμόσφαιρας.

Στην Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου οι μαθητές δεν καταθέτουν στεφάνι αλλά αίτηση μετανάστευσης στην Αυστραλία.
Στην παρέλαση που ακολουθεί και ενώπιον του εκπροσώπου της Κυβέρνησης , οι μαθητές σε άψογους σχηματισμούς εκτελούν τις προσταγές των καθηγητών και δύο συνταγές για φασόλια αλάδωτα με κουκούτσι ελιάς.

Νοέμβριος

Η Αγγελική Νικολούλη προσλαμβάνει και δεύτερο Ηλιουπολίτη στην εκπομπή της, ο οποίος ψάχνει να βρει που πήγαν τα λεφτά της παράταξης του, που τώρα δεν υπάρχει.

Ο Δήμαρχος βγάζει για τρίτη φορά στον ίδιο μήνα, τις σαρώστρες για να καθαρίσουν τους δρόμους που είναι γεμάτοι από σκουπίδια Από τις αρχές του μήνα έχουν τοποθετηθεί σε όλη την πόλη μικροί ρομποτικοί κάδοι σκουπιδιών,  που για να ανοίξουν θέλουν μισό Ευρώ στον ειδικό κερματοδέκτη.

Στις 17 Νοέμβρη, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων των σχολείων, μεταξύ των άλλων δραστηριοτήτων υπάρχουν ειδικές προβολές όπως μαγειρεύοντας γεμιστά, πηγαίνοντας για φραπέ στην πλατεία και γέμισμα ντεπόζιτου αυτοκινήτου με βενζίνη. Αρκετοί άνεργοι μαθητές σε συνεργασία με το σωματείο του Δήμου καταλαμβάνουν το Δημαρχείο με αίτημα το πενταήμερο Σαββατοκύριακο.

 

 

Δεκέμβριος

Οι δημοτικοί σύμβουλοι  της πόλης, παραμονές Χριστουγέννων, επισκέπτονται τις κλειστές επιχειρήσεις που είναι περισσότερες από τις ανοιχτές, καταθέτουν ένα λουλούδι και ζητούν ταπεινά συγγνώμη από τους ανθρώπους της αγοράς. Ζητούν από τα τοπικά sites να μην καλύψουν το γεγονός για να διατηρηθεί η τελευταία σταγόνα αξιοπρέπειας που έχει μείνει στο πολιτικό μας σύστημα. Οι ελάχιστοι πολίτες που κυκλοφορούν στους δρόμους μόλις τους βλέπουν αλλάζουν διαδρομή γιατί δεν έχει μείνει ούτε θυμός μέσα τους.

Στις Εκκλησίες γίνεται το έλα να δεις κάθε Κυριακή πρωί αφού όλοι τρέχουν να πάρουν κόλλυβα από μνημόσυνα και φρέσκο αντίδωρο.

Τη νύχτα της 31 Δεκεμβρίου 2011 η πόλη συνταράσσεται από αναπάντεχα νέα.
Ο Λιονέλ Μέσσι έρχεται στην Ομάδα της Ηλιούπολης.
Νέος προπονητής στην ομάδα ο Ζοσέ Μουρίνιο.
Γιούπιιιιιιιιιιιιι!

Καλή χρονιά

ΜΕΓΑΣ ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2010  

Δεν υπάρχουν σχόλια: