Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ

dt_ag_marinaΟ Δήμαρχος Ηλιούπολης στην Αγία Μαρίνα

Στο ναό της ενορίας του, εκκλησιάσθηκε την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2010, κατά την πρώτη θεία λειτουργία που τελειώνει κάθε Κυριακή στις 9:30 π.μ. ο νέος Δήμαρχος Ηλιουπόλεως κ. Βασίλειος Βαλασόπουλος.
Έφτασε στο ναό συνοδευόμενος από τους εκ των συνεργατών του κ. Χρήστο Καλαρρύτη Δημοτικό Σύμβουλο, και παρέμεινε στο σολέα όπου ήδη βρίσκονταν και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γαβριήλ Αραμπατζής.
Ο εκ των εφημέριων του Ναού λειτουργός, μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, καλωσόρισε δημόσια τον νέο Δήμαρχο, και του ευχήθηκε δημιουργική και άλυπη Δημαρχεία με καλά έργα για το λαό και την πόλη. Κοινολόγησε στο εκκλησίασμα ότι το Εκκλησιαστικό συμβούλιο, ήδη πραγματοποίησε την 1η Ιανουαρίου εθιμοτυπική επίσκεψη και ευχήθηκαν στο νέο Δήμαρχο και σημείωσε πως στην Εκκλησία ευχόμαστε σε κάθε ακολουθία και μυστήριο υπέρ των αρχόντων τους οποίους ο λαός εκλέγει. Υπογράμμισε ακόμα ότι ο κ. Βαλασόπουλος, είναι ο πρώτος Αγιωμαρινιώτης Δήμαρχος και έδραξε της ευκαιρίας να αναφερθεί στην αποξήλωση και καταστροφή του μαρμάρινου προσκυνηταριού στην πλατεία Ανεξαρτησίας το οποίο συνέβη κατά την αναμόρφωση της.

Προσκάλεσε δε τον κ. Δήμαρχο, σε αποκατάσταση του ιστορικού αυτού εκκλησιαστικού σήματος της ενορίας, που καταστράφηκε από απρονοησία όλων των υπευθύνων, μη εξαιρουμένων και των ασκούντων την διοίκηση και ποιμαντορία της ενορίας, να ανεγερθεί εντός της πλατείας μνημείο αναφερόμενο στην Εθνική Παλιγγενεσία, με τοποθέτηση επί μαρμάρου ανάγλυφης ή εικονικής αποτύπωσης του συμβόλου της ευλογίας της επαναστάσεως στην Μονή της Αγίας Λαύρας, όπως αποτυπώθηκε στον πίνακα του Θ. Βρυζάκη που φιλοτεχνήθηκε το 1851. Ενώ σημείωσε πως η καθέτως τέμνουσα την ενορία οδός Πατριάρχου Γρηγορίου, ο οποίος ήταν από τα πρώτα θύματα της επαναστάσεως, παρά το ότι έχει κατασυκοφαντηθεί ως πρόσωπο από ανιστόρητους, είναι ένας ακόμα λόγος για να γίνει κάτι τέτοιο. Ο Δήμαρχος, κατά την παραλαβή του αντιδώρου, ευχαρίστησε τους λειτουργούς κληρικούς για την υποδοχή και εξέφρασε την διάθεση να μελετηθεί το προταθέν.
Εκ του τμήματος Δημοσιών Σχέσεων και Επικοινωνίας,
του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου
Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως
www.agmarina.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: