Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, Ηλεκτρονική εκδοση με νέα από την Ηλιούπολη - http://www.cityofilioupolis.gr

www.cityofilioupolis.gr Ηλεκτρονική έκδοση με νέα και χρήσιμες πληροφορίες από την Ηλιούπολη και τις γύρω περιοχές.

Υπενθυμίζουμε ότι λειτουργεί σελίδα στο Facebook: http://www.facebook.com/cityofilioupolis.gr πατήστε εκεί like για να παρακολουθείτε τα νέα μας!
Το group της πόλης μας στο Facebook
http://www.facebook.com/groups/104046702964691/

Κοινόχρηστα ποδήλατα από τον Ροταριανό όμιλο Ηλιούπολης στην πόλη μας

rotary_bicycleΠρόταση από το Ροταριανό Όμιλο Ηλιούπολης έγινε από τον πρόεδρο του ομίλου : κ. Απόστολο Μαμάτα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011, για την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία 40-70 κοινόχρηστων ποδηλάτων, καθώς κα την κατασκευή αντίστοιχων σταθμών στάθμευσης σε κεντρικά σημεία της πόλης (Κόστος 70.000€).
Το σύστημα κοινοχρήστων ποδηλάτων θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ενοικιάζουν ποδήλατα και να πληρώνουν ανάλογα με το  χρόνο που το χρησιμοποιούν.

Διαβάστε περισσότερα...

Μήνυμα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ηλιούπολης για το νέο έτος
eyxes_enosi_gonewn_ilioupolisΑγαπητοί φίλοι , γονείς , μαθητές , εκπαιδευτικοί ,
Θέλουμε να στείλουμε σε όλους τις καλύτερες ευχές μας για το νέο έτος και πραγματικά θα ήταν ευχής έργον μαζί με τις ευχές να μπορούσαμε να στείλουμε και ένα αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον της παιδείας , των παιδιών μας δηλαδή.
Όμως τι μας άφησε πίσω της η χρονιά που έφυγε ;
Ήταν μία χρονιά που στέρησε την ελπίδα από τα παιδιά μας , που τους ψαλίδισε τα φτερά , τα βύθισε ακόμα περισσότερο στην απογοήτευση και την αβεβαιότητα .
Διαβάστε περισσότερα...
 
Περιβαλλοντολογική εθελοντική δράση στον Υμηττό
katharismos_15_1H Γραμματεία Εθελοντισμού του Δήμου Ηλιούπολης διοργανώνει εξόρμηση δενδροφύτευσης και καθαρισμού του χώρου αναψυχής και περιβαλλοντολογικής εκπαίδευσης, που διαμορφώθηκε πρόσφατα στον Υμηττό, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και του Σ.Π.Α.Υ., και καθαρισμού της περιπατητικής διαδρομής του Υμηττού.
Το ραντεβού είναι την Κυριακή, 15/1/2012, στις 11.00,στην είσοδο προς το βουνό, στην οδό Τσώρτσιλ & Κέννεντυ (Αστυνομικά - πλ. Μανδηλαρά)
Διαβάστε περισσότερα...
 
Νέες αρμοδιότητες Αντιδημάρχων

Κατόπιν της παραίτησης για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους του Αντιδημάρχου κ. Αντρέα Βασιλείου, με απόφαση του Δημάρχου κ. Βασίλη Βαλασόπουλου, ορίζεται Αντιδήμαρχος ο κ. Γιώργος Χατζιδάκης, με αρμοδιότητα την προώθηση και εποπτεία των τεχνικών έργων του Δήμου, ενώ παράλληλα ανακατανέμονται, με στόχο την αποτελεσματικότερη διοίκηση του Δήμου, οι αρμοδιότητες των υπολοίπων Αντιδημάρχων ως εξής:
Γιάννης Νικηφόρος: Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης
Κώστας Σεφτελής:
Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής
Χρήστος Γιαννάκης:
Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Εθελοντισμού
Κων/νος Παπαδόπουλος:
Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης - Διαφάνειας & Παιδείας
Γιώργος Χατζιδάκης:
Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ 24η χειμερινή περίοδος 2011 – 2012

 klh_ergΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ συμπληρώνει φέτος 24 χρόνια συνεχούς λειτουργίας.

Κάθε ΚΥΡΙΑΚΗ στις 8:00 μ.μ. στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΕΞΑΓΩΓΩΝ (Μαρίνου Αντύπα 86, Ηλιούπολη, τηλ. 2109941199, 2109914732, 6945405825 ιστοσελίδα: www.klh.gr, e-mail: cineclubilioupolis@gmail.com).
Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Το Πρόγραμμα αναλυτικά για την χειμερινή Περίοδο 2012:

Διαβάστε περισσότερα...
 
Κοινωνική πολιτική ή εικονική πραγματικότητα;

poylos_ivannis- Κοινωνικό παντοπωλείο
- Κοινωνικό φαρμακείο
- Κοινωνικό ιατρείο
- Παιδοψυχολογικό ινστιτούτο
- Κάρτα κοινωνικής αλληλεγγύης
     Η οικονομική κρίση μαίνεται,αποδιοργάνωση και ανασφάλεια επικρατούν και ο δήμος εξαγγέλλει και εγκαινιάζει.Όλα με το πρόθεμα <<κοινωνικό>> ,όλα δράσεις μιας Μ.Κ.Ο.χωρίς τη συμμετοχή τοπικών κοινωνικών φορέων.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Υπάρχει ακόμα χρόνος να ξαναζωντανέψουν τα αναψυκτήρια

logo-enotaytokiΟ Δήμος Ηλιούπολης έχει το προνόμιο όσο ελάχιστοι Δήμοι διαθέτουν στο λεκανοπέδιο, να κατέχει προνομιακούς χώρους μεγάλης επιφάνειας, στα σημαντικότερα σημεία της πόλης όπου στεγάζονται 3 αναψυκτήρια.
Τα αναψυκτήρια αυτά αποτέλεσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα χώρους έκφρασης σημαντικών πολιτιστικών γεγονότων και όχι μόνο. Είναι τα αναψυκτήρια που προσέφεραν ψυχαγωγία, πολιτισμό και άθληση και τα αγκάλιασαν οι πολίτες της Ηλιούπολης διαχρονικά.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δημοτικό Συμβούλιο 28ης Δεκεμβρίου 2011

dhmotiko_symboylio_hlioypolisΜε τη ψήφιση των προϋπολογισμών όλων των Νομικών Προσώπων του Δήμου και με άλλα σημαντικά θέματα ασχολήθηκε το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της χρονιάς που πέρασε. Ειδικότερα:

Εγκρίθηκαν οι προϋπολογισμοί για το 2012, που αποφασίστηκαν από τα Δ.Σ. των Νομικών Προσώπων «ΠΑΟΔΗΛ-Γρ. Γρηγορίου», «ΚΑΦΑΔΗΛ - Π. Πεντάρης» και «Μουσείο Εθνικής Αντίστασης».
    Διαβάστε περισσότερα...
     
    Περιβαλλοντολογική παρέμβαση στον Υμηττό.
    ymittos_spay_kadoiΜετά από χρόνια αιτήματα συλλόγων περιπατητών και φίλων του Υμηττού, ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.), σε συνεργασία με το Δήμο Ηλιούπολης, προχώρησε, με πρωτοβουλία της Αντιπροέδρου του Σ.Π.Α.Υ. και Δημοτικής Συμβούλου κ. Ευαγγελίας Αντωνίου, σε παρεμβάσεις στην περιπατητική διαδρομή του Υμηττού, στα όρια του Δήμου Ηλιούπολης.
    Καθ' όλο το μήκος της διαδρομής τοποθετήθηκαν δέκα τέσσερις κάδοι απορριμμάτων και δέκα παγκάκια, από εμποτισμένο πεύκο οικολογικών προδιαγραφών, απόλυτα εναρμονισμένα με το φυσικό περιβάλλον, για την ανάπαυση των περιπατητών και την προστασία του περιβάλλοντος.
    Διαβάστε περισσότερα...
     
    Ψηφίστηκε ο νέος προϋπολογισμός για το 2012
    img_proypologismosΕπενδυτικό και κοινωνικό χαρακτήρα έχει ο προϋπολογισμός του 2012 που ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο την 28/12/11, παρά την ασφυκτική πολιτική και οικονομική συγκυρία. Όπως ανέλυσε κατά την εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος κ. Ι. Νικηφόρος, ο προϋπολογισμός αυτός έπρεπε να λάβει υπόψη του τόσο τη συρρίκνωση των εσόδων, λόγω της μειωμένης κατά 15% κρατικής χρηματοδότησης (ΚΑΠ) και του παγώματος των δημοτικών τελών, όσο και την αυξημένη ανάγκη για κοινωνικές δράσεις, αλλά και επενδυτικές πρωτοβουλίες.
    Διαβάστε περισσότερα...
     
    Χριστουγεννιάτικη επίσκεψη του Ροταριανού Ομίλου Ηλιούπολης

    rotary_2_1Ο Ροταριανός Όμιλος Ηλιούπολης, στα πλαίσια του κοινωνικού και ανθρωπιστικού του έργου, επισκέφθηκε στις 22 Δεκεμβρίου το Κέντρο Προσαρμογής Σπαστικών Παιδιών « Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ » στην Αργυρούπολη  και μαζί με τα παιδιά, τους γονείς και το προσωπικό του Κέντρου γιόρτασαν τα Χριστούγεννα.

    Διαβάστε περισσότερα...
     
    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ των Δημάρχων Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
    elliniko_3dhmarxoiΣτις 8 Δεκέμβρη το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ανακοίνωσε την έναρξη του διεθνούς διαγωνισμού για την«αξιοποίηση» του Ελληνικού, δημοσιεύοντας την πρώτη φάση της Πρόσκλησης  Υποβολής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος μεκαταληκτική ημερομηνία τις 30 Μαρτίου 2012.
    Διαβάστε περισσότερα...
     
    Συνελήφθη στην Ηλιούπολη επικίνδυνος κακοποιός καταζητούμενος και στο εξωτερικό
    ellas_ilioupoliΠρόκειται για έναν 45χρονο Αρμένιο, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί απόφαση του Εφετείου Αθηνών, καθώς έχει καταδικαστεί ερήμην με ποινή κάθειρξης 7 ετών για υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας. 
    Διαβάστε περισσότερα...
     

     

    Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε την αλληλογραφία μας στείλτε απαντητικό e-mail με την ένδειξη "ΔΙΑΓΡΑΦΗ ".
    Ευχαριστούμε
    Δημοσιογραφική Ομάδα Cityofilioupolis gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια: