Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Ηλεκτρονική έκδοση με νέα από την Ηλιούπολη www.cityofilioupolis.gr

www.cityofilioupolis.gr Ηλεκτρονική έκδοση με νέα και χρήσιμες πληροφορίες από την Ηλιούπολη και τις γύρω περιοχές.

Υπενθυμίζουμε ότι λειτουργεί σελίδα στο Facebook: http://www.facebook.com/cityofilioupolis.gr πατήστε εκεί like για να παρακολουθείτε τα νέα μας!
Το group της πόλης μας στο Facebook
http://www.facebook.com/groups/104046702964691/
KAI twitter https://twitter.com/CITYOFILIOUPOLI

Πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφιών

Ο Δήμος Ηλιούπολης, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), στο οποίο συμμετέχει, και με το Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Αγ. Ανάργυροι», διοργανώνει πρόγραμμα παροχής δωρεάν μαστογραφιών σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες.
Η πρωτοβουλία αυτή έχει σαν στόχο την παροχή ιατρικής κάλυψης σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, που λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας, δεν μπορούν να προβούν στην προληπτική εξέταση στην οποία πρέπει να υποβάλλονται όλες οι γυναίκες, αφού ο καρκίνος του μαστού χρήζει έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης.
ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ είναι οι εξής:

  • Οι γυναίκες να είναι 40 - 69 ετών, δημότισσες  Ηλιούπολης.
  • Να εμπίπτουν στα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια που απαιτούνται για τις ευπαθείς ομάδες ( άπορες και ανασφάλιστες).
  • Να είναι κάτοχοι πράσινης κάρτας Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το πρόγραμμα ΔΕΝ απευθύνεται σε γυναίκες που πάσχουν ήδη από καρκίνο μαστού.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ηλιούπολης σας καλεί σε ανοικτή συνέλευση

syriza-logoΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
  Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ηλιούπολης σας καλεί σε ανοικτή συνέλευση

την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στις 07:00 μ.μ. στην αίθουσα δημ. Συμβουλίου "Κώστας Κονδύλης"

Ομιλητές   :Μιχάλης Υδραίος    &    Τασία Χριστοδουλοπούλου

Ενωτικό Αυτοδιοικητικό Κίνημα - Γόνιμη και δυναμική η φθινοπωρινή ολομέλεια του ΕΝΑΚ

logo-enotaytokiΤη Δευτέρα  1-10-12 στο στέκι της οδού Πανταζή πραγματοποιήθηκε η Φθινοπωρινή ολομέλεια του ΕΝΑΚ μετά την ανάπαυλα του καλοκαιριού.
Δυναμική και ουσιαστική η παρουσία των μελών του ΕΝΑΚ, προβλημάτισαν  θετικά με τις προτάσεις τους.
   Ο επικεφαλής του ΕΝΑΚ Δημήτρης Πανταζόπουλος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Μπενάς και Γιάννης Πούλος, ενημέρωσαν τους παρισταμένους για τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι κάτοικοι της πόλης.
Τα μέλη της γραμματείας έθεσαν υπόψη τους   το πρόγραμμα δράσης του κινήματος το οποίο οριστικοποιήθηκε με τις τοποθετήσεις των συναδέλφων.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης «Μιχάλης Παπαμαύρος»

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ !

ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012, ΣΤΙΣ 8.00 μ.μ.  ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

 Εκπαιδευτικοί, γονείς και εργαζόμενοιΗ «αξιολόγηση» ανοίγει το δρόμο για απολύσεις διαμορφώνει τον εκπαιδευτικό που είναι μακριά από τις ανάγκες των παιδιών αλλά  προωθεί τις ανάγκες της αγοράς και της ανταγωνιστικότητας

  • Ίσως ακόμη κάποιοι αναρωτιούνται για το πώς εννοεί η κυβέρνηση την αξιολόγηση.
  • Κάποιοι δε γνωρίζουν πώς θα εφαρμοσθεί.
  • Κάποιοι περιμένουν με αγωνία να τιμωρηθούν οι κακοί και να ανταμειφθούν οι καλοί

 Σας καλούμε στην εκδήλωση συζήτηση που οργανώνει ο σύλλογός μας τη Δευτέρα 8/10/2012 στις 8.00 το απόγευμα στο μουσείο Εθνικής Αντίστασης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Μια ακόμη πλούσια καλοκαιρινή σαιζόν

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν και φέτος οι καλοκαιρινές, καλλιτεχνικές και πολιτιστικές, εκδηλώσεις του Δήμου Ηλιούπολης.

Το καταξιωμένο πια σε όλο το λεκανοπέδιο Φεστιβάλ του Δήμου μας, στο ανοιχτό Θέατρο του Άλσους Δ. Κιντής, φιλοξένησε για άλλη μια χρονιά ποιοτικές παραστάσεις για όλες τις αισθητικές απαιτήσεις και όλες τις ηλικίες. Ο αριθμός των θεατρικών σχημάτων που παρήλασαν φέτος από το Δημοτικό μας Θέατρο ανήλθε στα δέκα πέντε (15), ενώ η προσέλευση θεατών έφτασε στις 11.500 άτομα. Σημειώνεται επίσης ότι για δεύτερη χρονιά φέτος το Φεστιβάλ απέφερε κέρδος στο Δήμο, ύψους 3.293,15€, σε αντίθεση με παλαιότερα έτη, που ήταν ζημιογόνο.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΗΛΙΟΥ – πόλις ανθρώπινη πόλη - Ενημερωτικό Δελτίο

logo_iliou_polis         Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 27-9-2012 η δημοτική μας κίνηση «ΗΛΙΟΥ - πόλις,  ανθρώπινη πόλη» δια του επικεφαλής της Χρήστου Κοκοτίνη έθεσε - προ ημερησίας διάταξης - τις παρακάτω ερωτήσεις προς τη Δημοτική Αρχή για ζητήματα που ταλανίζουν την πόλη μας γενικά, αλλά και ειδικά σημαντικό αριθμό συνδημοτών μας.
1.      Ρωτήθηκε  η  Δημοτική Αρχή για την επιβάρυνση του Δήμου μας - από το Ελεγκτικό Συνέδριο -  κατά  3,2 εκατομμύρια ευρώ, για τις εταιρείες που έκλεισαν (¨Ευώνυμος¨, ΚΕΔΗΛ κλπ) και βέβαια πότε θα εξοφληθούν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της «Ευώνυμος ΑΕ». Υπενθυμίσαμε στον κ. Δήμαρχο και την παράταξή του, πως όταν συζητούνταν το θέμα της «Ευώνυμος ΑΕ», τους είχαμε προειδοποιήσει για αυτά που συμβαίνουν σήμερα και είχαμε προτείνει άλλη λύση, βιώσιμη και πλέον συμφέρουσα για τον Δήμο.  Δυστυχώς τότε δεν εισακουσθήκαμε, ο κ. Δήμαρχος επέμεινε στο κλείσιμο της εταιρείας και σήμερα βέβαια  θερίζει τις θύελλες, που ο ίδιος έσπειρε.
Η απάντησή του αρμόδιου αντιδήμαρχου ήταν γενική, πλήρης αοριστολογιών και παρέπεμψε το θέμα στον εκκαθαριστή και το μέλλον.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Oι μαθητές της πόλης έδωσαν ηχηρό μήνυμα περιβαλλοντικής συνείδησης

recycle_dayΘερμά συγχαρητήρια σε μαθητές της πόλης μας για την ενεργό συμμετοχή και το πολυδιάστατο μήνυμα που έστειλαν την ημέρα της ανακύκλωσης.
Από το πρωί της Κυριακής  και με τη βοήθεια του Δήμου οι μαθητές των 3ου, 6ου, 10ου και 20ου δημοτικών σχολείων,  μετέτρεψαν την κεντρική πλατεία σε ζωντανό χώρο έκφρασης και δημιουργίας.
Οι  μαθητές με το δικό τους  μοναδικό τρόπο έδωσαν ηχηρό μήνυμα προστασίας του περιβάλλοντος.
Θερμά επίσης συγχαρητήρια στους μαθητές του 4ου λυκείου και στο διευθυντή τους Φώτη Χρυσουλάκη για την ξεχωριστή  παρουσία  τους που με την ποιοτική τους μουσική έδωσαν χρώμα στην εκδήλωση.
Η κεντρική πλατεία γέμισε από μαθητές που χειροκρότησαν τους συμμαθητές τους και έδωσαν τόνο και χρώμα στη βραδιά.

Θερμά συγχαρητήρια παιδιά

Διαβάστε περισσότερα...
 
Απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων

oximata_egatelimenaΘα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας, ότι κατόπιν των συστηματικών ενεργειών μας αυξήθηκε θεαματικά ο εντοπισμός και απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων από τους δρόμους της πόλης μας, προκειμένου να εκτονωθεί κατά το δυνατόν η κυκλοφοριακή συμφόρηση, και να ελευθερωθούν θέσεις παρκινγκ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Δημοτικής Αστυνομίας, ενώ κατά τα προηγούμενα έτη ο εντοπισμός εγκαταλελειμμένων οχημάτων ήταν ετησίως κατά μέσο όρο περίπου 62 οχήματα, ενώ αποσύρονταν και οδηγούνταν για ανακύκλωση ετησίως κατά μέσο όρο περί τα 12 οχήματα, από 1/1/11 μέχρι 27/9/12, οι αντίστοιχοι αριθμοί ανήλθαν στα 1049 και 194 οχήματα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ενεργός Τρίτη Ηλικία - Εκδήλωση

energos_3_ilikiaΤο Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του «Κ.Α.Φ.Α.Δ.Ηλ. - Π. Πεντάρης» του Δήμου Ηλιούπολης, σε συνεργασία με την «50+Ελλάς», διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Ενεργό σώμα + Ενεργός νους = Υγιής Γ' Ηλικία».

Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Ενεργού Γήρανσης και Αλληλεγγύης μεταξύ των Γενεών και της Παγκόσμιας Ημέρας των Ηλικιωμένων (1.10), και έχει σαν στόχο να προωθήσει την αντίληψη ότι η Γ΄ Ηλικία δεν είναι μια ηλικία του περιθωρίου, της αδράνειας και της μελαγχολικής αναμονής του τέλους, αλλά μια ηλικία κατά την οποία μπορούμε να παραμένουμε ζωντανοί, δραστήριοι, χαρούμενοι και ενεργά μέλη της κοινωνικής ζωής. Αυτό ακριβώς είναι άλλωστε το πνεύμα που διαπνέει τη λειτουργία του Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αγ. Κωνσταντίνου του Δήμου μας, στο οποίο αναπτύσσονται μια σειρά από δημιουργικές δραστηριότητες, οι οποίες επιπλέον φέρνουν σε επαφή και ανταλλαγή τις παλιότερες γενιές με τις νεότερες. 

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ - Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.

logo_eddyppyΤην Κάρτα Υγείας Μαθητών ανακοίνωσε το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. στο  3o Πανελλήνιο Συνέδριο για την Πρόληψη των Νοσημάτων και την Προαγωγή της Υγείας

«Από την Αλεξανδρούπολη, πριν 3 μήνες, ανακοινώσαμε την αναγκαιότητα κοινωνικών φαρμακείων και ιατρείων για ανασφάλιστους πολίτες και καλέσαμε όλους τους Δήμους μέλη μας να προβούν σε σύστασή τους. Σήμερα ανακοινώνουμε την αναγκαιότητα δημιουργίας Κάρτας Υγείας Μαθητή για τη διατήρηση της υγείας του μέσα από την Πρόληψη σε όλα τα σχολεία της χώρας» ήταν το μήνυμα του Προέδρου του ΕΔΔΥΠΠΥ και Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη στην παρουσίαση των προγραμμάτων του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Πρόληψη των Νοσημάτων και την Προαγωγή της Υγείας που πραγματοποιείται στην Ερμούπολη της Σύρου 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2012
Διαβάστε περισσότερα...
 
Εγκαίνια Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής Δήμου Ηλιούπολης

Τη Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012, και ώρα 20.00, θα γίνουν τα εγκαίνια του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Δήμου μας. Τον Αγιασμό της έναρξης του Ιατρείου θα τελέσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος.
Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, το οποίο στεγάζεται στο κτίριο της ΧΕΝ (Μ. Αντύπα 81), και λειτουργεί με τη στήριξη εθελοντών ιατρών του Δήμου μας, του Ιατρικού Συλλόγου, της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Γιατρών του Κόσμου, έχει σαν σκοπό την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους κατοίκους του Δήμου μας, που λόγω της οικονομικής κρίσης αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης (άνεργοι, ανασφάλιστοι, οικονομικά ασθενείς).

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δημοτικό Συμβούλιο 27ης Σεπτεμβρίου 2012

Το ζήτημα της παραχώρησης δημόσιου οικοπέδου στην περιοχή του Αγ. Κωνσταντίνου από την ΕΤΑΔ, για ανέγερση Πνευματικού Κέντρου της Χριστιανικής Κοπτορθόδοξης Εκκλησίας, απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο της 27/9/12, επί του οποίου ελήφθη ομόφωνη απόφαση για πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις της Δημοτικής Αρχής από κοινού με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις και τους κατοίκους, προκειμένου να αποτραπεί η παραχώρηση, λόγω της ιδιαίτερης επιβάρυνσης που υφίσταται η συγκεκριμένη περιοχή, ώστε ο δημόσιος αυτός χώρος να παραμείνει χώρος πρασίνου ως έχει σήμερα.

Συζήτηση έγινε επίσης, για το θέμα της λειτουργίας των γηπέδων 5Χ5 του Δήμου μας, κατά την οποία, αφού ενημερώθηκε το σώμα για το πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, μετά τον υποβιβασμό της ΠΑΕ Ηλιούπολη, αποφασίστηκε η ανάληψη πρωτοβουλίας από τον Δήμαρχο, για διερευνητικές επαφές με τα αθλητικά σωματεία της πόλης, προκειμένου να αναζητηθεί η καλύτερη λύση, για τη λειτουργία και χρήση των εγκαταστάσεων από τους αθλητές και τους δημότες της πόλης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα η εκδήλωση "Κρονοτιτανομαχίες"
boxingΜε μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου, κυρίως παιδιών, εφήβων αλλά και γονιών, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα η εκδήλωση "Κρονοτιτανομαχίες" που διοργάνωσε ο Αθλητικός Σύλλογος Ηλιούπολης "Κρόνος" την οποία επιμελήθηκε προσωπικά ένας διακεκριμένος πυγμάχος και συμπολίτης μας ο Στέλλιος Καρδαράς. Την εκδήλωση "στόλισαν καλλιτεχνικά" δάσκαλοι και μαθητές απο τη Σχολή Χορού Urban Dance Society. Tις χορογραφίες επιμελήθηκε η χορογράφος - καθηγήτρια Κλασσικού και Σύγχρονου, Σκιαδά Χριστιάννα.
Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν και απένειμαν μετάλλια ο τέως Δήμαρχος Ηλιούπολης κος Ιωάννης Αναγνώστου, ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και εκπρόσωπος του Δημάρχου Ηλιούπολης κος Σεφτελής, ο τέως Αντιδήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος κος Αραμπατζής Γαβριήλ, o τέως Πρόεδρος των ΚΑΠΗ κος Νικολαϊδης, η κα Παπαϊακώβου Άννα, δικηγόρος και εκπρόσωπος του Ομίλου Προετοιμασίας Στελεχών για την Αυτοδιοίκηση, ο κος Γρηγορέας Ιωάννης πρόεδρος της ΔΗΑΝΑ καθώς και άλλοι Πρόεδροι Συλλόγων και τοπικών φορέων της Πόλης μας.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Δρ. Κατερίνα Ι.Λουκάκη - Για τις 4 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων
loukaki_katerina_photoΈνας Κτηνίατρος έγραψε διαδικτυακά αυτές τις ημέρες και μου έδωσε την άδεια να οικειοποιηθώ μερικές φράσεις του:
….θεραπεύεις ζωντανούς οργανισμούς προσπαθώντας να μαντέψεις από τι πάσχουν μεγαλύτερη ανταμοιβή είναι όταν σε κοιτούν στα μάτια σα να λένε ευχαριστώ ένα βλέμμα που μόνο ο Κτηνίατρος το ξέρει! άσχετα από την κρίση άσχετα από το αν μπορο
ύμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς αυτό αξίζει και δεν ανταλλάσσεται με καμία παροχή και καμία φόρο απαλλαγή. Έχουμε το καλύτερο επάγγελμα με κοινωνικό αντίκτυπο σε όλες τις βαθμίδες της ζωής …..
Η Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία , η επιστημονική εταιρεία των Ελλήνων Κτηνιάτρων, του αρχαιότερου επιστημονικού σωματείου της χώρας ( έτος ίδρυσης 1924) υιοθετεί και πιστεύει ότι την εκφράζουν οι παραπάνω φράσεις και νοιώθουμε ότι έχουμε υποχρέωση, ως θεράποντες , να προστατέψουμε τα ζώα , αλλά κυρίως να διδάξουμε την αρμονική συμβίωση Ανθρώπου και Ζώων ιδιαίτερα στα παιδιά , το μέλλον αυτού του τόπου. Δουλεύουμε και είμαστε στη διάθεση όλων, χωρίς τυμπανοκρουσίες,για την υλοποίηση αυτού του σπουδαίου σκοπού.

Η Πρόεδρος της ΕΚΕ
Δρ. Κατερίνα Ι.Λουκάκη
 
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - Αν υπάρχει ίχνος φιλότιμου …!!!

      Είναι πραγματικά λυπηρό φαινόμενο, νέοι άνθρωποι που έχουν  εκλεγεί από το λαό, άνθρωποι που υποτίθεται πρεσβεύουν μια νέα, διαφορετική αντίληψη, να λειτουργούν τόσο παλαιοκομματικά και να χρησιμοποιούν πρακτικές που παραπέμπουν σε άλλες, μακρινές, «πολιτικάντικες» εποχές,

       Στις 12 Ιουλίου, η Ένωσή μας, ζήτησε και συναντήθηκε με τον κ. Δήμαρχο στο δημαρχείο της πόλης. Εκεί μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, με πρωτοβουλία του ίδιου του κ. Δήμαρχου, υπήρξε μια αρχική επαφή με τον  Αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών κ. Χατζηδάκη. Εκεί λοιπόν ζητήθηκε η βοήθειά μας, σχετικά με την ιεράρχηση που θα έπρεπε να υπάρξει, για τα επισκευαστικά  έργα  του καλοκαιριού στα σχολεία της πόλης μας. Λόγω του ότι δεν ήμαστε προετοιμασμένοι και η χρονική στιγμή (περίοδος διακοπών) δεν μας επέτρεπε άμεση επαφή με τους συλλόγους γονέων, κλείσαμε ραντεβού με τον κ. Χατζηδάκη για την επόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Παρατείνεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Παρατείνεται μέχρι τις 31 Μαρτίου 2013, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που κυρώθηκε χθες από τη Βουλή, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίστηκε η χρηματοδότησή του και η πληρωμή των εργαζομένων σ' αυτό.
Παράλληλα ανακοινώθηκε ένα νέο πρόγραμμα, το «Κατ' οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων», το οποίο θα διαδεχθεί το «Βοήθεια στο Σπίτι», και θα καλύψει τις ανάγκες της κατ` οίκον φροντίδας συνταξιούχων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόσκαιρα ή μόνιμα προβλήματα υγείας ή αναπηρίας, που καθιστούν δυσχερή την αυτόνομη διαβίωσή τους.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Διαμαρτυρόμενοι Καταληψίες του 1ου Λυκείου Υμηττού

Σήμερα καταγγέλλουμε την διεύθυνση του 1ου  Λυκείου  Υμηττού την διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το υπουργείο παιδείας και τον καλλικρατικό δήμο Υμηττού-Δάφνης. (επίσης  να σημειώσουμε πως στο παρόν σχολείο φιλοξενούνται μαθητές από τους Δήμους  Ηλιούπολης, Υμηττού-Δάφνης, Αγίου Δημητρίου και δήμου Αθηναίων). 
Τα αιτήματα της διαμαρτυρικής κατάληψης είναι τα εξής:

α) Απαιτούμε Να αποκατασταθούν τα ντουλαπάκια ή να μας δοθούν σταθερές αίθουσες διδασκαλίας
Β) Απαιτούμε από την διεύθυνση του σχολείου καλύτερη συμπεριφορά
Γ) Απαιτούμε από την διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας και τους αρμόδιους φορείς του υπουργείου παιδείας  την πλήρωση των κενών θέσεων των καθηγητών.
Δ)  Η νυχτερινή και η πρωινή φύλαξη του σχολειού.


Διαβάστε περισσότερα...
 
"Κρίση ανεξαρτήτως ηλικίας" - Πελεκάσης Νικόλαος
thumb_4000Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Δημοκρατία
Η κρίση στην χώρα μας προκάλεσε εκτός των άλλων και ψυχολογικά προβλήματα σε ανθρώπους που έχασαν την εργασία τους , έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους ή υπολειτουργούν .Πολλοί σταμάτησαν τις καθημερινές δραστηριότητές τους ,έχασαν κεκτημένα ετών ,αλλά και την προσδοκώμενη ζωή την οποία επιθυμούσαν .Οι επικρατέστεροι λόγοι-αιτίες είναι η αβεβαιότητα για το μέλλον, το άγχος για την επερχόμενη απειλή και η καταστροφολογία που επικρατεί στην σκέψη του κάθε Έλληνα .
Η παρατεταμένη αυτή κρίση άρχισε να μεταδίδεται και να επηρεάζει τα μέλη της οικογένειας και ειδικά τους εφήβους. Οι γονείς λόγο των παραπάνω αλλά και της δυσμενής οικονομικής κατάστασης, φέρονται απότομα και επιθετικά στα παιδιά τους. 
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Γ.Σ.Η -
Η διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος της Ηλιούπολης θέλει να ευχαριστήσει και να συγχαρεί τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, τον προπονητή Παύλο Κυριακουλέα και πάνω από όλους τους φιλάθλους της που όλοι μαζί οδηγούν την ομάδα από νίκη σε νίκη. Μετά το δύο στα δύο στο πρωτάθλημα, ήρθε και η πρόκριση στο κύπελλο με την εκτός έδρας νίκη επί του Αγίου Ιερόθεου με 1-0.
Το Σάββατο ο Γ.Σ.Η θα υποδεχθεί στο γήπεδο της Ηλιούπολης το Ηράκλειο για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος και καλεί τον κόσμο να δώσει βροντερό παρόν και να... σπρώξει τους νεαρούς παίκτες της ομάδας μας σε μια ακόμη σπουδαία εμφάνιση και νίκη.
Θυμίζουμε ότι την 4η αγωνιστική θα διεξαχθεί ένα μεγάλο ντέρμπι από τα... παλιά, μεταξύ της ομάδας μας και του Χαραυγιακού.
 
«Σπιτική Κουζίνα» Δήμου Ηλιούπολης

Ένα νέο πρωτότυπο πρόγραμμα για την ανακούφιση από τις συνέπειες τις κρίσης 

Ο Δήμος Ηλιούπολης, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής, ξεκίνησε από τις 20 Σεπτεμβρίου ένα νέο πρωτότυπο πρόγραμμα με τίτλο «Σπιτική Κουζίνα».
Κάθε μέρα, από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 11:30 έως τις 15:30, ζεστό, φρεσκομαγειρεμένο και γευστικό φαγητό παρέχεται στους δημότες της Ηλιούπολης, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο, σε ένα πραγματικά συμβολικό αντίτιμο. Το σημείο διανομής είναι το Δημ. Αναψυκτήριο «Δημ. Κιντής» στο Άλσος Ηλιούπολης.
Το πρόγραμμα αυτό, που έχει ήδη βρει μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο στις λίγες ημέρες λειτουργίας του, μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην ανακούφιση από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και στην καλυτέρευση της ποιότητα ζωής ανθρώπων που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση, όπως άτομα που ζουν μόνα, φοιτητές, άνεργοι και λοιπές ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Αποτελεί ακόμη μια εύκολη και οικονομική λύση για όλους, αφού προσφέρει εξοικονόμηση χρόνου, κόπου και χρημάτων.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Περισσότερα...

 

Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε την αλληλογραφία μας στείλτε απαντητικό e-mail με την ένδειξη "ΔΙΑΓΡΑΦΗ ".
Ευχαριστούμε
Δημοσιογραφική Ομάδα Cityofilioupolis gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: