Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Η άποψή σας μετράει!!! - Ποιόν θεωρούν οι δημότες καταλληλότερο για Δήμαρχο της πόλης μας, για την επόμενη πενταετία; cityofilioupolis.gr

www.cityofilioupolis.gr Ηλεκτρονική έκδοση με νέα και χρήσιμες πληροφορίες από την Ηλιούπολη και τις γύρω περιοχές.

Υπενθυμίζουμε ότι λειτουργεί σελίδα στο Facebook: http://www.facebook.com/cityofilioupolis.gr πατήστε εκεί like για να παρακολουθείτε τα νέα μας!
Το group της πόλης μας στο Facebook
http://www.facebook.com/groups/104046702964691/
KAI twitter https://twitter.com/CITYOFILIOUPOLI

Η άποψή σας Μετράει!!! 
Σήμερα, ένα χρόνο πριν από τις επόμενες δημοτικές εκλογές, ποιόν θεωρούν οι δημότες καταλληλότερο για Δήμαρχο της πόλης μας, για την επόμενη πενταετία;
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 2013 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

logo_dimosO Δήμος Ηλιούπολης συνεχίζοντας με συνέπεια το κοινωνικό έργο διοργανώνει την 45η Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς». Η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Σοφ. Βενιζέλου 114  την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013 και ώρες 09.00 έως 13.00.
Προκειμένου η Κοινωνική Υπηρεσία να έχει τη δυνατότητα να ανταποκρίνεται στις ανάγκες για αίμα των δημοτών μας η συμμετοχή όλων μας κρίνεται απαραίτητη.
Παρακαλούμε να ενημερώσετε και το περιβάλλον σας, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των εθελοντών αιμοδοτών
με σκοπό την αυτάρκεια του Δήμου μας σε αίμα καθώς και την αμεσότερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας σε κρίσιμες για την υγεία τους στιγμές.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - Είμαστε όλοι καθηγητές

enosi_gonewn_brefonipiakoiΈνα νέο μήνυμα για την Ανάγκη Συνοχής της κοινωνίας,  έστειλε σήμερα η κυβέρνηση,  με την αναγγελία, για πρώτη φορά στα χρονικά,  "προληπτικής"   επιστράτευσης των καθηγητών, πριν ακόμα καν αποφασίσουν απεργία.
Παίζοντας έξυπνα το επικοινωνιακό παιχνίδι του «διαίρει και βασίλευε», προσπαθεί, ποντάροντας στον «κοινωνικό αυτοματισμό» να στρέψει εναντίον τους, τους γονείς, τα παιδιά,  την κοινωνία ολόκληρη,  στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα προς όλες τις κοινωνικές ομάδες , προς όλους τους εργαζόμενους.
    Όπως έκανε με τους εργαζόμενους  στο ΜΕΤΡΟ , τους ναυτεργάτες και με όλους όσους πιστεύουν ότι Δημοκρατία  σημαίνει δικαίωμα στον αγώνα , δικαίωμα στην απεργία και ίσες ευκαιρίες.
Έχοντας κατακερματίσει και το τελευταίο οχυρό των Πολιτών, το Σύνταγμα, ψηφίζοντας μειώσεις μισθών και επιδομάτων , ανατροπή των εργασιακών σχέσεων , διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων , καταστροφή του ΕΣΥ και τόσα άλλα που χρειάζονται, για να γυρίσουμε στον εργασιακό μεσαίωνα.

Διαβάστε περισσότερα...
   
Τ. Τσατσούλη: Η επιστράτευση των καθηγητών αφορά το σύνολο των εργαζομένων

Για μια ακόμα φορά η θέσείς του ΚΚΕ βγήκαν με σαφήνεια από το στόμα της Τασίας Τσατσούλη. Όσο και να θέλουν να μην ακούσουν οι αστοί και τα παπαγαλάκια τους τις θέσεις του ΚΚΕ, όσο θα καλούν εκπροσώπους του ΚΚΕ στα πάνελ τους, θα υποχρεώνονται να βγάζουν το κερί από τ' αυτιά τους.

 
Άσκηση δασικής πυρκαγιάς στην Ηλιούπολη

Την Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013, θα πραγματοποιηθεί άσκηση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης σε πραγματικές συνθήκες, με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2013», στην δασική περιοχή του Υμηττού, που διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας  του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος.
Μετά από επίμονες προσπάθειες και απαίτηση του Δήμου Ηλιούπολης και ιδιαίτερα του Δημάρχου κου Β. Βαλασόπουλου και του Αντιδημάρχου Πόλης κου Χ. Καλαρρύτη επελέγη, ως χώρος διενέργειας της άσκησης, η περιοχή του Υμηττού που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ηλιούπολης.  Ο Δήμος μας έχει ενεργό συμμετοχή στην οργάνωση της «επιχείρησης», και κατά τη διάρκεια της άσκησης θα συμμετέχει με όλη την υλικοτεχνική υποδομή που διαθέτει.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Πρόγραμμα Διατροφικής Αγωγής για την αντιμετώπιση των Εκφυλιστικών Παθήσεων

Ο Δήμος Ηλιούπολης, στο πλαίσιο της Κοινωνικής του πολιτικής,  προκειμένου να υποστηρίξει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σε θέματα υγείας , συμμετέχει σε  Πρόγραμμα Διατροφικής Αγωγής, που αφορά στην αντιμετώπιση των Εκφυλιστικών Παθήσεων (Παχυσαρκία, Σακχαρώδης διαβήτης τύπου ΙΙ, Δυσλιπιδαιμία, Αρτηριακή υπέρταση, καρδιαγγειακά νοσήματα).
Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Ιατρική Εταιρία Παχυσαρκίας (Ε.Ι.Ε.Π.) και το Τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, και Προάσπιση της Δημόσιας Υγείας του πληθυσμού", και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΣΠΑ 2007-2013). Υπεύθυνη υλοποίησης είναι η Διαιτολόγος- Διατροφολόγος  κ. Σιτζάνη Δήμητρα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Νομιμοποίηση «αυθαιρέτων» στην Αυτοδιοίκηση… !
logo-enotaytokiΉταν λίγο καιρό πριν τις Δημοτικές Εκλογές του 2010.
Η κινητικότητα στις παρατάξεις των υποψηφίων είχε χτυπήσει "κόκκινο" και στα γραφεία τους πήγαιναν κι έρχονταν υποψήφιοι, μέλη και φίλοι.
Για όποιον δεν είναι συνηθισμένος σε τέτοια κινητικότητα και μάλιστα σε χώρους που κατατάσσονται -ορθά ή όχι θα το δούμε σε κάποια άλλη συζήτηση- στον χώρο της πολιτικής, αυτή η κατάσταση φαντάζει πρωτόγνωρα ενδιαφέρουσα ή από την άλλη, μάλλον υπερβολική.
Στην Ελλάδα η συνήθης πρακτική ήταν [είναι] copy/paste από τα πολιτικά κόμματα.
Και θυμόμαστε πολλοί από μας τι γινόταν παραμονές Εκλογών, τι σημαιάκια πλαστικά, χαρτάκια και αφίσες συνόδευαν ως ντεκόρ πανηγυριού, τους υποψήφιους.
Μέχρι και πούλμαν βλέπαμε που μετέφεραν Μεταφερόμενες Αγέλες Ψηφοφόρων.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Για κοίτα ποιος μιλάει!

ndk_logoΚατατρομαγμένος, πολιτικά απομονωμένος σε μια παράταξη που φυλλορροεί, εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που δημιούργησε ο ίδιος, ο κ. Βαλασόπουλος, όσο πλησιάζει ο χρόνος των εκλογών, έχει επιδοθεί στο προσφιλές του "σπορ", αυτό της λασπολογίας και της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, που ομολογούμε ότι το κατέχει πολύ καλά.
Στερούμενος επιχειρημάτων, με μηδενικό έργο στην πόλη, ευρισκόμενος σε κατάσταση πανικού, προσπαθεί, παραποιώντας ξεδιάντροπα την πραγματικότητα, να παρουσιάσει το "άσπρο ως μαύρο".
Ο άνθρωπος που βρίσκεται στη θέση του Δημάρχου, αφού εξαπάτησε με ψεύτικες υποσχέσεις τους Ηλιουπολίτες, χωρίς καμία αναστολή, με ανούσιες κραυγές, συνεχίζει να λασπολογεί τους πολιτικούς του αντιπάλους όταν αυτοί «ξεσκεπάζουν» την καταστροφική για την πόλη πολιτική του.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η θέση της ΚΕΔΕ για την κατάργηση ή συγχώνευση ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ των δήμων
Την κάθετη αντίθεσή του εκφράζει το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ για την περαιτέρω κατάργηση ή συγχώνευση Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου της πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης και της επαπειλούμενης απόλυσης των εργαζομένων σ΄ αυτά.
Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ τονίζει ότι μόλις πριν δύο εβδομάδες, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαβεβαίωσε ότι οι ρυθμίσεις του πρόσφατα ψηφισθέντα νόμου του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες ορίζουν ότι με την κατάργηση νομικών προσώπων λύονται και οι συμβάσεις υπαλλήλων με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, προς το παρόν, δεν αφορούν τους ΟΤΑ.
Ωστόσο, με τις διατάξεις του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου αναιρούνται οι παραπάνω διαβεβαιώσεις και επιχειρείται πλήρης αποδιάρθρωση των υπηρεσιών και δομών των δήμων της χώρας. Η κεκτημένη δε, μετά τις συγχωνεύσεις που επέφερε ο Καλλικράτης, ισορροπία του συστήματος οδηγείται σε κατάρρευση.
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ - ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ

   Συντρόφισσες και σύντροφοι,

   Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι την Τετάρτη 22 Μαϊου 2013, στις 19.00μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΟΕ - ΟΤΑ (Πλατεία Καραϊσκάκη) Θα συζητήσουμε για το Συνέδριο της ΚΕΔΕ, το οποίο θα γίνει στις 30 & 31 Μαϊου στα Γιάννενα.

   H παρουσία σας, καθώς και η συμβολή σας στην επεξεργασία των παρεμβάσεων μας και την ανάδειξη των θέσεων μας θα οικοδομήσουν και την ανάλογη τοποθέτηση μας στο Συνέδριο.

 Με αφορμή την πρόσκληση σας στέλνω συνημμένα

  •  την θεματολογία του Συνεδρίου
  •  και μια σύντομη ενημέρωση
Διαβάστε περισσότερα...
 
Το χρονογράφημα μας - Οικονομική κρίση και ευκαιρίες - Του ΝΙΚ. Κ. ΜΟΥΛΙΝΟΥ

«nikos_moulinosΦίλος» του Φώντα ο Τάκης. Από χρόνια που λένε. Παλιοί γνώριμοι.
Λένε διάφορα, στο μπαλκόνι του σπιτιού και εξετάζουν τη κατάσταση πολιτικά και κυρίως οικονομικά
- Κι από διακοπές φέτος ; που θα πάτε ; ρωτάει ο Τάκης
- Τι να σου πω ! Έτσι που είναι τα πράγματα δε το βλέπω, απαντάει ο Φώντας
«Βλέπεις, τώρα με την οικονομική κρίση γίνανε τα πάνω κάτω» εξηγεί. Κάτι οι περικοπές στη σύνταξη του, κάτι οι αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης, τα πράγματα σφίξανε και άρχισαν να «κόβουν» κι εκείνοι υπακούοντας στο γενικό...κόψιμο - έτσι, για φέτος, μεταξύ πολλών άλλων, κόψανε τις διακοπές, όχι πως πηγαίνανε και κάπου σπουδαία, όχι βέβαια, αλλά καμιά εικοσαριά μερούλες στην Αιδηψό πηγαίνανε, πώς να το κάνουμε ; κάνανε και τα ζεστά τα μπάνια τους, η Ιουλία δηλαδή που έπασχε από αρθριτικά, σε σπίτι, τι σπίτι εδώ που τα λέμε, ένα δωμάτιο και μια ιδέα από κουζίνα, με καμπινέ μπες εσύ να βγω εγώ, αυτό που λένε επιπλωμένα διαμερίσματα ( καμία σχέση !)  και που η ιδιοκτήτρια, μια κυρία από τη Θήβα, παντρεμένη με αιδηψιώτη, τους έκανε ειδική τιμή μιας και ήταν παλιές γνώριμες με την Ιουλία από το σχολείο.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΠΣΑ 13.5.2013

opsa_13_5_2013«Τέχνη - Πολιτισμός -Νεολαία» ήταν το θέμα του τρίτου σεμιναρίου του Ζ΄ κύκλου εκδηλώσεων του Ομίλου Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (Ο.Π.Σ.Α.), που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13/5, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ) στην Ηλιούπολη.

Την πρώτη εισήγηση με θέμα «Το κινούμενο σχέδιο στην Εκπαίδευση» ανέπτυξε ο κ. Σπύρος Σιάκας, διδάκτωρ Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε το σημαντικό ρόλο της τεχνικής του animation στην εκπαίδευση και της εφαρμογής της κινηματογραφικής τέχνης στην παιδεία γενικότερα. Ο ομιλητής έδωσε πολύ ενδιαφέροντα οπτικοποιημένα παραδείγματα αποδεικνύοντας έμπρακτα πώς η μάθηση μέσω κινούμενου σχεδίου μπορεί ν' αναπτύξει δημιουργικά και να διευρύνει τη φαντασία και τους ορίζοντες  των μαθητών

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

logo_dimosΟ Δήμος Ηλιούπολης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού(διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης), θέτει σε λειτουργία το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του Δήμου Ηλιούπολης.
Το Κ.Δ.Β.Μ., το οποίο θα στεγαστεί στο 13ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας (Ηρώς Κωνσταντοπούλου και Θάλειας Λουκίδου-Συγκρότημα Πολυκλαδικών), θα υλοποιεί προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων, με στόχο την πρόσβαση σε ποικίλα γνωστικά αντικείμενα όλων των δημοτών, ανεξάρτητα από το μορφωτικό, ηλικιακό ή κοινωνικό τους επίπεδο, τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους και την στήριξη στην ένταξη τους στην αγορά εργασίας.
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλους Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης - Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης - Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8,  και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.
Το Κ.Δ.Β.Μ θα λειτουργήσει κατά την περίοδο από 20 Μαΐου 2013 έως τις 15 Ιουλίου 2013  με τις ακόλουθες θεματικές ενότητες: 
1.    Αγγλικά για το χώρο Εργασίας
2.    Τοπική Ιστορία
3.    Διαμόρφωση και διακόσμηση εσωτερικών χώρων

Διαβάστε περισσότερα...
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης συνεδριάζει στις 16/5/2013
Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2013 και ώρα 18:30 στην Ειδική Αίθουσα Συνεδριάσεων "Κώστας Κονδύλης" του Δημαρχιακού Μεγάρου, θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο, με θέματα:
  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης για το Κέντρο Υψηλής Τάσης (ΚΥΤ)
  2. Συζήτηση για την κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων της Ηλιούπολης

 
Ενημέρωση - Διορθώσεις λαθών στους δήμους για το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ)

Περιθώριο έως τις 15 Μάιου 2013 θα έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να προχωρήσουν σε διορθώσεις τυχόν λαθών στα στοιχεία της επιφάνειας, απευθυνόμενοι στο δήμο, ώστε να αποφύγουν να επιβαρυνθούν με αυξημένο Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ).
Το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων θα βαρύνει τις ηλεκτροδοτούμενες κατά την 1η Μαΐου 2013 δομημένες επιφάνειες ακινήτων. Για να μην προκύψουν επιβαρύνσεις από λάθος υπολογισμούς του ΕΕΤΑ, οι ιδιοκτήτες θα έχουν προθεσμία έως και τις 15 Μαΐου για τη διόρθωση τυχόν λαθών στα στοιχεία της επιφάνειας, της τιμής ζώνης και της παλαιότητας του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου. Οι διορθώσεις στοιχείων θα γίνονται στον αρμόδιο τμήμα του δήμου υποβάλλοντας σχετική αίτηση, αλλιώς θα θεωρείται ότι αποδέχονται τα στοιχεία ως ακριβή.
Ο Δήμος Ηλιούπολης αλλά και όλοι δήμοι της χώρας θα ελέγχουν αν στις καταστάσεις που αποστέλλονται στο Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) περιλαμβάνονται τα τετραγωνικά μέτρα του ακινήτου και αν αποτυπώνονται οι ορθές τιμές ζώνης, όπως ισχύουν για τον υπολογισμό της αντικειμενικής αξίας ακινήτων και, σε περίπτωση λάθους, θα προβαίνουν σε διόρθωσή τους, με την αποστολή των νέων στοιχείων μέχρι την 31η Μαΐου 2013.

Αραμπατζής Γαβριήλ
Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΠΡΩΤΑ Η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ" - Πολιτικά απομονωμένος και απαξιωμένος ο κ. Αναγνώστου

prota_h_hlioupoliΟ κ. Αναγνώστου και η μικρή πια παρέα που του έχει απομείνει απαξιωμένος από την παράταξή του και την πόλη του και κενός από πολιτικά επιχειρήματα θυμήθηκε την προσφιλή του τακτική. Αντί να ενώσει την πόλη σ' αυτή τη δύσκολη συγκυρία, λειτουργεί διχαστικά για να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη.
Συκοφαντία, λάσπη και ψέματα. Του είχαμε διαμηνύσει ότι το σκηνικό του 2006 δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθεί. Είναι πια επικίνδυνος όχι μόνο για την παράταξή του, αλλά πρώτα απ' όλα για την Ηλιούπολη. Η πολιτική του διαδρομή ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο εξαντλείται στις κάτωθι ενέργειες:

  •   Προσφυγές στην Περιφερειακή Διοίκηση για ακύρωση Αποφάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίες απορρίφθηκαν όλες πανηγυρικά.
  •   Πολιτική εκμετάλλευση της απώλειας ενός μικρού παιδιού.
  •   Ψέματα για τις διαδικασίες που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή στο έργο της.
  •   Πολιτική εκμετάλλευση για τη Διοικητική Αλλαγή που επέβαλε με απόφασή της η Ιερά Σύνοδος για τον Απόστολο Παύλο.
  •   Υποστήριξη παράκεντρων που έγιναν δίπλα στο νεκροταφείο, με σκοπό να πλήξει το Δημοτικό κυλικείο.
  •   Ασφυκτικές πιέσεις για να συγκαλύψει ό,τι είχε συμβεί στις Δημοτικές Επιχειρήσεις τις οποίες "βούλιαξε" στην κυριολεξία επί δημαρχίας του.
  •   Παρεμπόδιση εκτέλεσης έργων του Δήμου, ακόμη και αυτών που ο ίδιος είχε σχεδιάσει να κάνει, και ποτέ δεν υλοποίησε.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Το Eιδικό Γυμνάσιο- Λύκειο Hλιούπολης πάει…Comenius!

2013-05-04-comenius Ειδικό γυμνάσιο-λύκειο Ηλιούπολης
Ζωγραφίσαμε στους τοίχους,, λουλούδια, πεταλούδες, χέρια που αγκαλιάζονται, καθαρίσαμε τις ράμπες, πλύναμε  τα λεωφορεία μας, ανανεώσαμε τις τάξεις, γυαλίσαμε τις ρόδες στα αναπηρικά μας αμαξίδια, κάναμε πρόβες, πολλές πρόβες. Ολοι μας ζήσαμε πυρετώδεις ετοιμασίες τις τελευταίες μέρες.
24 χαμόγελα καταφθάνουν στο σχολείο μας . Γιατί;
Για να αποτελέσουν τον τελευταίο σταθμό ενός ταξιδιού, του ταξιδιού μας, που κράτησε 2 χρόνια, ξεκίνησε από την Τουρκία πέρασε από τη Γαλλία, τη Ρουμανία, την Πορτογαλία και την Πολωνία έχοντας στις αποσκευές του πολλές εμπειρίες, εικόνες, γνώσεις και σίγουρα τις καρδιές μας πιο ζεστές και τους ορίζοντές μας ανοιχτούς.
Το ταξίδι μας έχει όνομα και σκοπό. Λέγεται ''Φυσικές καταστροφές του 21 ου αιώνα'' , ανήκει στην Ευρωπαϊκή οικογένεια Comenius και μέσα από αυτό μάθαμε να νοιαζόμαστε, να προστατεύουμε, να φροντίζουμε αλλά και εναλλακτικούς τρόπους για να μαθαίνουμε πώς να μαθαίνουμε.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Το ξεπούλημα του αναψυκτηρίου στην περιοχή του Κολυμβητηρίου (Sport Cafe)

ndk_logoΤο ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας συνεχίζεται. Αρχικά με το κλείσιμο του δημοτικού αναψυκτηρίου στο Άλσος "Δημήτρης Κιντής" και την ολοκληρωτική απαξίωση του καλύτερου χώρου αναψυχής για τους συμπολίτες μας.

Στη συνέχεια, με το "λουκέτο" στο δημοτικό αναψυκτήριο του Προφήτη Ηλία και την εγκατάλειψή του στη φθορά του χρόνου, με αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή όχι μόνο του κτιρίου, αλλά και του περιβάλλοντος χώρου.

Τώρα, ήρθε η σειρά του δημοτικού αναψυκτηρίου στην περιοχή του Κολυμβητηρίου (Sport Cafe). Ενός χώρου που επισκευάστηκε, ανακαινίστηκε, εκσυγχρονίστηκε και εξοπλίστηκε, επί Διοικήσεώς μας, με πολύ κόπο και χρήματα των Ηλιουπολιτών.

Αφού απαξιώθηκε από τις επιλογές του Δημάρχου, ξεπουλήθηκε με διαδικασίες εξπρές (πρόχειρο διαγωνισμό) για τον οποίο δεν ενημερώθηκε σχεδόν κανείς επαγγελματίας της πόλης μας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 8ου και 17ου ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

sxolia_mtnΣτις δύσκολες μέρες που διανύουμε, το σχολείο μετά την οικογένεια αποτελεί το φορέα που θα υποστηρίξει τα παιδιά μας και θα τα ενδυναμώσει, έτσι ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις διάφορες προκλήσεις της ζωής τους. Οι Σύλλογοί μας παίζουν βοηθητικό και υποστηρικτικό ρόλο.
Μέσα στο παραπάνω πλαίσιο, την Τρίτη 30 Απριλίου 2013 μέλη των Δ.Σ. των δύο Συλλόγων, επισκέφθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων Α. Κυριακού, τη μονάδα τεχνητού νεφρού και πρόσφεραν υποστηρικτικό εξοπλισμό και εκπαιδευτικό υλικό για τις ανάγκες των παιδιών που νοσηλεύονται.
Το παραπάνω υλικό αγοράσθηκε από τα έσοδα των δύο πασχαλινών παζαριών που διοργανώσαμε στα σχολεία μας, με τις πασχαλινές κατασκευές που δημιούργησαν οι μαθητές , με την βοήθεια και την καθοδήγηση των δασκάλων τους (του 8ου Δημοτικού) και με τις πασχαλινές κατασκευές που δημιούργησαν οι γονείς των μαθητών (του 17ου Δημοτικού).
Ευχαριστούμε θερμά τα παιδιά, τους γονείς και κηδεμόνες, τους δασκάλους και τις Διευθύνσεις των δύο σχολείων μας για την στήριξη τους για την επιτυχή ολοκλήρωση της προσπάθειας των Συλλόγων μας

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη

logo_iliou_polisΤην Τρίτη 16/4/2013 στο Δ' αθλητικό κέντρο της πόλης μας, ένα οκτάχρονο αγόρι  που αθλείτο εκείνη τη στιγμή, άφησε την τελευταία του πνοή, χτυπημένο από το πέσιμο των δοκαριών, λόγω των τραγικών ελλείψεων που υπήρχαν στο παραπάνω αθλητικό κέντρο. Δεν μπορούμε παρά να μην καταδικάσουμε την εγκληματική πολιτική της Δημοτικής Αρχής σχετικά με την παραχώρηση δημόσιων χώρων και εγκαταστάσεων σε ιδιώτες, που , επιχείρησε φανερά ή συγκαλυμμένα , από την αρχή της ανάληψης του Δήμου.
Τόσο σε σχετική ανακοίνωση, που είχαμε εκδώσει ως Δημοτική Kίνηση, με αφορμή την παραχώρηση των παραπάνω γηπέδων, όσο και σε άρθρο που είχε δημοσιευθεί στην τοπική εφημερίδα «ΗΛΙΟΥ - ΤΥΠΟΣ» του Φεβρουαρίου 2013, είχαμε αναφερθεί στο ξεπούλημα που γίνεται μέσω αυτής της παραχώρησης, όχι στα σωματεία της πόλης, αλλά στην ουσία στον Γ.Σ.  Ηλιούπολης, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Γνωρίζοντας και το πρόσφατο παρελθόν, είχαμε διαφωνήσει κάθετα με την θέση αυτή και καλούσαμε την Δημοτική αρχή και τον ΠΑΟΔΗΛ να μην προχωρήσουν στην υπογραφή μιας «εξόφθαλμα παράνομης, αντιδεοντολογική, αντιφατικής και πέραν πάσης λογικής σύμβασης».

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δωρεάν φυτά στους δημότες

logo_dimosΟ Δήμος Ηλιούπολης, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για την ανάπτυξη του πρασίνου στην πόλη μας και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα βελτίωσης του περιβάλλοντος, διαθέτει δωρεάν 5.000 φυτά στους δημότες μας.
Τα είδη των φυτών που διανέμονται είναι τα εξής:
Κουτσουπιές, κορομηλιές, φράξο, κυπαρίσσια, πεύκα, φτελιές, κότινο, τούγιες, γκορτζιές, λαδανιές, φιλίκια, φοσκίες, λυγαριές και αγιοαχλαδιές.
Όσοι δημότες ενδιαφέρονται να προμηθευτούν φυτά (έως 5 ανά άτομο), μπορούν να προσέρχονται στο νέο φυτώριο του Δήμου, που βρίσκεται στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου και Αθηναδώρου (κοντά στα Πολυκλαδικά), από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 10.00 - 12.00
26/4/13
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης

 
Περισσότερα...

Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε την αλληλογραφία μας στείλτε απαντητικό e-mail με την ένδειξη "ΔΙΑΓΡΑΦΗ ".
Ευχαριστούμε
Δημοσιογραφική Ομάδα Cityofilioupolis gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: