Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Ηλεκτρονική έκδοση με νέα από την Ηλιούπολη www.cityofilioupolis.gr

www.cityofilioupolis.gr Ηλεκτρονική έκδοση με νέα και χρήσιμες πληροφορίες από την Ηλιούπολη και τις γύρω περιοχές.

Υπενθυμίζουμε ότι λειτουργεί σελίδα στο Facebook: http://www.facebook.com/cityofilioupolis.gr πατήστε εκεί like για να παρακολουθείτε τα νέα μας!
Το group της πόλης μας στο Facebook
http://www.facebook.com/groups/104046702964691/
KAI twitter https://twitter.com/CITYOFILIOUPOLI

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

logo_dimosΟ Δήμος Ηλιούπολης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού(διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης), θέτει σε λειτουργία το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του Δήμου Ηλιούπολης.
Το Κ.Δ.Β.Μ., το οποίο θα στεγαστεί στο 13ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας (Ηρώς Κωνσταντοπούλου και Θάλειας Λουκίδου-Συγκρότημα Πολυκλαδικών), θα υλοποιεί προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων, με στόχο την πρόσβαση σε ποικίλα γνωστικά αντικείμενα όλων των δημοτών, ανεξάρτητα από το μορφωτικό, ηλικιακό ή κοινωνικό τους επίπεδο, τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους και την στήριξη στην ένταξη τους στην αγορά εργασίας.
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλους Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης - Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης - Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8,  και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.
Το Κ.Δ.Β.Μ θα λειτουργήσει κατά την περίοδο από 20 Μαΐου 2013 έως τις 15 Ιουλίου 2013  με τις ακόλουθες θεματικές ενότητες: 
1.    Αγγλικά για το χώρο Εργασίας
2.    Τοπική Ιστορία
3.    Διαμόρφωση και διακόσμηση εσωτερικών χώρων

Διαβάστε περισσότερα...
 
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης συνεδριάζει στις 16/5/2013
Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2013 και ώρα 18:30 στην Ειδική Αίθουσα Συνεδριάσεων "Κώστας Κονδύλης" του Δημαρχιακού Μεγάρου, θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο, με θέματα:
  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης για το Κέντρο Υψηλής Τάσης (ΚΥΤ)
  2. Συζήτηση για την κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων της Ηλιούπολης

 
Ενημέρωση - Διορθώσεις λαθών στους δήμους για το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ)

Περιθώριο έως τις 15 Μάιου 2013 θα έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να προχωρήσουν σε διορθώσεις τυχόν λαθών στα στοιχεία της επιφάνειας, απευθυνόμενοι στο δήμο, ώστε να αποφύγουν να επιβαρυνθούν με αυξημένο Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ).
Το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων θα βαρύνει τις ηλεκτροδοτούμενες κατά την 1η Μαΐου 2013 δομημένες επιφάνειες ακινήτων. Για να μην προκύψουν επιβαρύνσεις από λάθος υπολογισμούς του ΕΕΤΑ, οι ιδιοκτήτες θα έχουν προθεσμία έως και τις 15 Μαΐου για τη διόρθωση τυχόν λαθών στα στοιχεία της επιφάνειας, της τιμής ζώνης και της παλαιότητας του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου. Οι διορθώσεις στοιχείων θα γίνονται στον αρμόδιο τμήμα του δήμου υποβάλλοντας σχετική αίτηση, αλλιώς θα θεωρείται ότι αποδέχονται τα στοιχεία ως ακριβή.
Ο Δήμος Ηλιούπολης αλλά και όλοι δήμοι της χώρας θα ελέγχουν αν στις καταστάσεις που αποστέλλονται στο Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) περιλαμβάνονται τα τετραγωνικά μέτρα του ακινήτου και αν αποτυπώνονται οι ορθές τιμές ζώνης, όπως ισχύουν για τον υπολογισμό της αντικειμενικής αξίας ακινήτων και, σε περίπτωση λάθους, θα προβαίνουν σε διόρθωσή τους, με την αποστολή των νέων στοιχείων μέχρι την 31η Μαΐου 2013.

Αραμπατζής Γαβριήλ
Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΠΡΩΤΑ Η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ" - Πολιτικά απομονωμένος και απαξιωμένος ο κ. Αναγνώστου

prota_h_hlioupoliΟ κ. Αναγνώστου και η μικρή πια παρέα που του έχει απομείνει απαξιωμένος από την παράταξή του και την πόλη του και κενός από πολιτικά επιχειρήματα θυμήθηκε την προσφιλή του τακτική. Αντί να ενώσει την πόλη σ' αυτή τη δύσκολη συγκυρία, λειτουργεί διχαστικά για να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη.
Συκοφαντία, λάσπη και ψέματα. Του είχαμε διαμηνύσει ότι το σκηνικό του 2006 δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθεί. Είναι πια επικίνδυνος όχι μόνο για την παράταξή του, αλλά πρώτα απ' όλα για την Ηλιούπολη. Η πολιτική του διαδρομή ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο εξαντλείται στις κάτωθι ενέργειες:

  •   Προσφυγές στην Περιφερειακή Διοίκηση για ακύρωση Αποφάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίες απορρίφθηκαν όλες πανηγυρικά.
  •   Πολιτική εκμετάλλευση της απώλειας ενός μικρού παιδιού.
  •   Ψέματα για τις διαδικασίες που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή στο έργο της.
  •   Πολιτική εκμετάλλευση για τη Διοικητική Αλλαγή που επέβαλε με απόφασή της η Ιερά Σύνοδος για τον Απόστολο Παύλο.
  •   Υποστήριξη παράκεντρων που έγιναν δίπλα στο νεκροταφείο, με σκοπό να πλήξει το Δημοτικό κυλικείο.
  •   Ασφυκτικές πιέσεις για να συγκαλύψει ό,τι είχε συμβεί στις Δημοτικές Επιχειρήσεις τις οποίες "βούλιαξε" στην κυριολεξία επί δημαρχίας του.
  •   Παρεμπόδιση εκτέλεσης έργων του Δήμου, ακόμη και αυτών που ο ίδιος είχε σχεδιάσει να κάνει, και ποτέ δεν υλοποίησε.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Το Eιδικό Γυμνάσιο- Λύκειο Hλιούπολης πάει…Comenius!

2013-05-04-comenius Ειδικό γυμνάσιο-λύκειο Ηλιούπολης
Ζωγραφίσαμε στους τοίχους,, λουλούδια, πεταλούδες, χέρια που αγκαλιάζονται, καθαρίσαμε τις ράμπες, πλύναμε  τα λεωφορεία μας, ανανεώσαμε τις τάξεις, γυαλίσαμε τις ρόδες στα αναπηρικά μας αμαξίδια, κάναμε πρόβες, πολλές πρόβες. Ολοι μας ζήσαμε πυρετώδεις ετοιμασίες τις τελευταίες μέρες.
24 χαμόγελα καταφθάνουν στο σχολείο μας . Γιατί;
Για να αποτελέσουν τον τελευταίο σταθμό ενός ταξιδιού, του ταξιδιού μας, που κράτησε 2 χρόνια, ξεκίνησε από την Τουρκία πέρασε από τη Γαλλία, τη Ρουμανία, την Πορτογαλία και την Πολωνία έχοντας στις αποσκευές του πολλές εμπειρίες, εικόνες, γνώσεις και σίγουρα τις καρδιές μας πιο ζεστές και τους ορίζοντές μας ανοιχτούς.
Το ταξίδι μας έχει όνομα και σκοπό. Λέγεται ''Φυσικές καταστροφές του 21 ου αιώνα'' , ανήκει στην Ευρωπαϊκή οικογένεια Comenius και μέσα από αυτό μάθαμε να νοιαζόμαστε, να προστατεύουμε, να φροντίζουμε αλλά και εναλλακτικούς τρόπους για να μαθαίνουμε πώς να μαθαίνουμε.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Το ξεπούλημα του αναψυκτηρίου στην περιοχή του Κολυμβητηρίου (Sport Cafe)

ndk_logoΤο ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας συνεχίζεται. Αρχικά με το κλείσιμο του δημοτικού αναψυκτηρίου στο Άλσος "Δημήτρης Κιντής" και την ολοκληρωτική απαξίωση του καλύτερου χώρου αναψυχής για τους συμπολίτες μας.

Στη συνέχεια, με το "λουκέτο" στο δημοτικό αναψυκτήριο του Προφήτη Ηλία και την εγκατάλειψή του στη φθορά του χρόνου, με αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή όχι μόνο του κτιρίου, αλλά και του περιβάλλοντος χώρου.

Τώρα, ήρθε η σειρά του δημοτικού αναψυκτηρίου στην περιοχή του Κολυμβητηρίου (Sport Cafe). Ενός χώρου που επισκευάστηκε, ανακαινίστηκε, εκσυγχρονίστηκε και εξοπλίστηκε, επί Διοικήσεώς μας, με πολύ κόπο και χρήματα των Ηλιουπολιτών.

Αφού απαξιώθηκε από τις επιλογές του Δημάρχου, ξεπουλήθηκε με διαδικασίες εξπρές (πρόχειρο διαγωνισμό) για τον οποίο δεν ενημερώθηκε σχεδόν κανείς επαγγελματίας της πόλης μας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 8ου και 17ου ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

sxolia_mtnΣτις δύσκολες μέρες που διανύουμε, το σχολείο μετά την οικογένεια αποτελεί το φορέα που θα υποστηρίξει τα παιδιά μας και θα τα ενδυναμώσει, έτσι ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις διάφορες προκλήσεις της ζωής τους. Οι Σύλλογοί μας παίζουν βοηθητικό και υποστηρικτικό ρόλο.
Μέσα στο παραπάνω πλαίσιο, την Τρίτη 30 Απριλίου 2013 μέλη των Δ.Σ. των δύο Συλλόγων, επισκέφθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων Α. Κυριακού, τη μονάδα τεχνητού νεφρού και πρόσφεραν υποστηρικτικό εξοπλισμό και εκπαιδευτικό υλικό για τις ανάγκες των παιδιών που νοσηλεύονται.
Το παραπάνω υλικό αγοράσθηκε από τα έσοδα των δύο πασχαλινών παζαριών που διοργανώσαμε στα σχολεία μας, με τις πασχαλινές κατασκευές που δημιούργησαν οι μαθητές , με την βοήθεια και την καθοδήγηση των δασκάλων τους (του 8ου Δημοτικού) και με τις πασχαλινές κατασκευές που δημιούργησαν οι γονείς των μαθητών (του 17ου Δημοτικού).
Ευχαριστούμε θερμά τα παιδιά, τους γονείς και κηδεμόνες, τους δασκάλους και τις Διευθύνσεις των δύο σχολείων μας για την στήριξη τους για την επιτυχή ολοκλήρωση της προσπάθειας των Συλλόγων μας

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη

logo_iliou_polisΤην Τρίτη 16/4/2013 στο Δ' αθλητικό κέντρο της πόλης μας, ένα οκτάχρονο αγόρι  που αθλείτο εκείνη τη στιγμή, άφησε την τελευταία του πνοή, χτυπημένο από το πέσιμο των δοκαριών, λόγω των τραγικών ελλείψεων που υπήρχαν στο παραπάνω αθλητικό κέντρο. Δεν μπορούμε παρά να μην καταδικάσουμε την εγκληματική πολιτική της Δημοτικής Αρχής σχετικά με την παραχώρηση δημόσιων χώρων και εγκαταστάσεων σε ιδιώτες, που , επιχείρησε φανερά ή συγκαλυμμένα , από την αρχή της ανάληψης του Δήμου.
Τόσο σε σχετική ανακοίνωση, που είχαμε εκδώσει ως Δημοτική Kίνηση, με αφορμή την παραχώρηση των παραπάνω γηπέδων, όσο και σε άρθρο που είχε δημοσιευθεί στην τοπική εφημερίδα «ΗΛΙΟΥ - ΤΥΠΟΣ» του Φεβρουαρίου 2013, είχαμε αναφερθεί στο ξεπούλημα που γίνεται μέσω αυτής της παραχώρησης, όχι στα σωματεία της πόλης, αλλά στην ουσία στον Γ.Σ.  Ηλιούπολης, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Γνωρίζοντας και το πρόσφατο παρελθόν, είχαμε διαφωνήσει κάθετα με την θέση αυτή και καλούσαμε την Δημοτική αρχή και τον ΠΑΟΔΗΛ να μην προχωρήσουν στην υπογραφή μιας «εξόφθαλμα παράνομης, αντιδεοντολογική, αντιφατικής και πέραν πάσης λογικής σύμβασης».

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δωρεάν φυτά στους δημότες

logo_dimosΟ Δήμος Ηλιούπολης, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για την ανάπτυξη του πρασίνου στην πόλη μας και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα βελτίωσης του περιβάλλοντος, διαθέτει δωρεάν 5.000 φυτά στους δημότες μας.
Τα είδη των φυτών που διανέμονται είναι τα εξής:
Κουτσουπιές, κορομηλιές, φράξο, κυπαρίσσια, πεύκα, φτελιές, κότινο, τούγιες, γκορτζιές, λαδανιές, φιλίκια, φοσκίες, λυγαριές και αγιοαχλαδιές.
Όσοι δημότες ενδιαφέρονται να προμηθευτούν φυτά (έως 5 ανά άτομο), μπορούν να προσέρχονται στο νέο φυτώριο του Δήμου, που βρίσκεται στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου και Αθηναδώρου (κοντά στα Πολυκλαδικά), από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 10.00 - 12.00
26/4/13
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης

 
ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Αλλαγή δρομολογίων Δημοτικής Συγκοινωνίας

logo_dimosΘα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι λόγω της εορτής του Πάσχα και των προγραμματισμένων αδειών των εργαζομένων, θα περικοπούν για επτά εργάσιμες ημέρες τα δρομολόγια της Δημοτικής Συγκοινωνίας ως εξής: Από 29/4 έως 12/5 δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια της γραμμής 4 (τοπική γραμμή Αγ. Μαρίνας) και τα απογευματινά δρομολόγια της γραμμής 3 (γραμμή Κάτω Ηλιούπολης).
Τα υπόλοιπα δρομολόγια θα συνεχίσουν να εκτελούνται κανονικά.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση, και σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα.

 
Με θεατρινισμούς και κομματικούς τακτικισμούς δεν παραγράφεται το παρελθόν
kontonikasΜε αφορμή την έγκριση του οικονομικού απολογισμού της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής από το Δημοτικό Συμβούλιο της 25ης Απριλίου 2013 οφείλω, ως δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να ενημερώσω τους δημότες για τις πρακτικές που ακολουθούσαν οι διοικούντες στο παρελθόν και που οδήγησαν στην καταχρέωση του νομικού προσώπου για την εξυπηρέτηση των χρεών του οποίου καταβλήθηκε τεράστια προσπάθεια από τη νέα διοίκηση με την πλειοψηφία της αντιπολίτευσης δυστυχώς να στέκεται κάτω από το ύψος που απαιτούν οι περιστάσεις.
Ορισμένοι ξέρουν να γυρνούν αριστερά και δεξιά και να ασκούν ανέξοδη κριτική στη σημερινή δημοτική αρχή και να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα δήθεν ενδιαφερόμενοι για το καλό των μαθητών της πόλης αλλά οι πρακτικές και η αποτυχία τους όταν οι ίδιοι κλήθηκαν να ασκήσουν διοίκηση είναι η καλύτερη απάντηση και αυτοαναίρεση στα επιχειρήματά τους.
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΟΠΣΑ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στο 3ο σεμινάριο του Ζ΄ Κύκλου Ομιλιών Συζητήσεων με θεματική ενότητα: "Τέχνη - Πολιτισμός - Νεολαία"

opsa_logoΈχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε την Δευτέρα 13/5/2013 ώρα 19.00, στο 3ο   σεμινάριο του Ζ΄ Κύκλου Ομιλιών  Συζητήσεων του Ομίλου μας, έτους  2013, με θεματική ενότητα:  «Τέχνη - Πολιτισμός - Νεολαία»
Οι κάτωθι ομιλητές θα αναπτύξουν τις εξής εισηγήσεις:

1.     «Το κινούμενο σχέδιο στην Εκπαίδευση»,  από τον κ. Σπύρο Σιάκα, Διδάκτωρ Ανθρωπιστικών Σπουδών Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.
2.     «Απεικονίσεις και σύμβολα του χρόνου στην Τέχνη»,  από την κ. Στέλλα Μουζακιώτου, Διδάκτωρ της Ιστορίας της Τέχνης.
3.      «Χρηματοδοτικές δυνατότητες για την Τ.Α προς την κατεύθυνση στήριξης της Τέχνης, του Πολιτισμού και της Νεολαίας», από τον κ. Θεόδωρο Γεωργάκη, Δικηγόρο Παρ' Αρείω Πάγω και π. Δήμαρχο Ηλιούπολης

Διαβάστε περισσότερα...
 
Απάντηση σε ανακοίνωση της Νέας Δημοτικής Κίνησης

Κρίμα ...κ. Αναγνώστου
Περισσεύει το θράσος και το ψεύδος στις κατά καιρούς ανακοινώσεις του κ. Αναγνώστου που αφορούν στη συνέπεια και το έργο της νυν Δημοτικής Αρχής. Στόχος της νέας κακόβουλης παρέμβασής του τα έργα ανάπλασης στην πλατεία Φλέμινγκ, τα οποία χαρακτηρίζονται ως "βιτρίνα". Ας πληροφορήσουμε λοιπόν τον "επισκέπτη" του Δήμου Ηλιούπολης, κ. Αναγνώστου, ότι σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στα τέλη του περσινού καλοκαιριού παρουσιάστηκε αναλυτικά από τον υπεύθυνο αρχιτέκτονα η μελέτη ανάπλασης της πλατείας Φλέμινγκ, με την προβολή ειδικών slides η οποία ακολούθως εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ.
Την περίοδο που διανύουμε τα έργα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και αφορούν:

  • τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων γύρω από την πλατεία Φλέμινγκ, όπου εκεί και μόνο εκεί προβλέπεται να μεταφερθούν τα τραπεζοκαθίσματα των γύρω καταστημάτων, προκειμένου να απελευθερωθεί το κεντρικό μέρος της πλατείας,
  • την αλλαγή όλων των σπασμένων πλακών, τη συντήρηση του πρασίνου, αλλά και τη φύτευση νέων δέντρων σε κηποδόχους που έχουμε ήδη κατασκευάσει,
  • την τοποθέτηση κάγκελου επί της Λεωφόρου Ειρήνης για την ασφάλεια των παιδιών.
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Νέα Δημοτική Κίνηση

ndk_logoΟ Δήμαρχος Ηλιούπολης, δυστυχώς για την πόλη μας, συνεχίζει το καταστροφικό του έργο.
Μετά την αδιανόητη παρέμβασή του στην κεντρική πλατεία με τα γνωστά αποτελέσματα, τώρα, παρά τις αντιρρήσεις και επισημάνσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, παίρνει σειρά η πλατεία Φλέμινγκ.
Με παρεμβάσεις εγκληματικές, αψυχολόγητες, αντιεπιστημονικές, παράνομες και έξω από κάθε λογική, ο κ. Βαλασόπουλος προβαίνει σε μία ακόμα επίδειξη αυταρχισμού και αδιαφορίας για το πραγματικό όφελος των πολιτών, μόνο και μόνο για να επιδείξει τάχα έργο, ακόμα και αν αυτό είναι απλά "βιτρίνας".

Διαβάστε περισσότερα...
 
Με επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ ανεξαρτητοποιήθει ο Βαγγέλης Γιωργάκης από την παράταξη του δημάρχου Βασίλη Βαλασόπουλου

Ηλιούπολη 25 Απριλίου 2013
Προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Ηλιούπολης Κ. Νικηφόρο Ιωάννη
Κύριε Πρόεδρε
Με υψηλό αίσθημα κοινωνικής, πολιτικής και παραταξιακής ευθύνης, μετά από προβληματισμό δύο χρόνων, βαθειά σκέψη, αλλά και μεγάλη θλίψη ,δηλώνω ότι αποχωρώ από το ψηφοδέλτιο της παράταξης «ΠΡΩΤΗ Η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ», το ψηφοδέλτιο της οποίας τιμώντας, τιμήθηκα από τους Ηλιουπολίτες και τις Ηλιουπολίτισσες εκλεγόμενος στις πρώτες θέσεις, στις δημοτικές εκλογές το έτος 2010.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Έφυγε από τη ζωή η Γαβριέλα Χαμογεωργάκη

gavriella_xamogiwrgakiΈφυγε από τη ζωή τα χαράματα πλήρης ημερών η Γαβριέλα Χαμογεωργάκη, μια ιστορική προσωπικότητα της πόλης μας. Μια ακαταπόνητη αγωνίστρια, παρούσα πάνω από επτά δεκαετίες στα κοινά της Ηλιούπολης, με ενεργό ρόλο στην κοινωνική και πολιτική ζωή, προσφέροντας γενναιόδωρα όλες της τις δυνάμεις, όπου την καλούσε το κοινωνικό καθήκον και η συνείδησή της.
Η Γαβριέλα Χαμογεωργάκη ήταν από τους πρώτους κατοίκους της Ηλιούπολης όταν κατέφθασε μικρό κορίτσι, και εγκαταστάθηκε στην πόλη μας με την οικογένειά της το 1923, ως πρόσφυγας. Ήρθε εδώ, όταν η Ηλιούπολη ήταν ακόμη βράχια και άγονη γη, και αγάπησε αυτόν τον τόπο, με την αγάπη του ξεριζωμένου, που βρίσκει νέα πατρίδα. Αυτή την αγάπη την έδειξε έμπρακτα σε όλη της τη ζωή, μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ " ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ & ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ"

ekpaideyw_ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η  Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ηλιούπολης και το   περιοδικό   « Εκ-Παιδεύω » σας προσκαλούν στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνουν  για γονείς, εκπαιδευτικούς αλλά και μαθητές, με θέμα:
« Τα Παιδιά μας & το Διαδίκτυο » Υγεία και Ασφάλεια Τετάρτη 8 Μαΐου 2013 ώρα 7.00 μ.μ. στο Θέατρο του Δημαρχείου Ηλιούπολης

Ομιλήτριες :

  • Μπάρλου Έφη, Παιδοψυχίατρος, Επιστημονικός Συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου ΑΘηνών, του Νοσοκομείο Παίδων "Π. & Α. Κυριακού" με θέμα: «Εθισμός στο Διαδίκτυο. Μύθος ή Πραγματικότητα;»
  • Κοντογιάννη Σόνια - Μεταπτυχιακή Απόφοιτος Τμήματος Επικοινωνίας & ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Ελληνικής Ομάδας EU Kids Online με θέμα: «Παιδιά και Νέες Τεχνολογίες : Ευρήματα από το EU Kids Online»
    Συντονίζει ο Γιάννης Σαράντης
Διαβάστε περισσότερα...
 
Μερικές Ανησυχίες μου - Παπαμώκος Γιώργος
giorgos_papamokos

Κύριοι Δημοτικοί Άρχοντες
Γεύματα παρατίθενται στους μη έχοντες από αγάπη και συμπόνια ή για να προβληθούν οι κατέχοντες;
Αξιότιμοι κύριοι
Φέρετε τους εαυτούς σας στη θέση τους, που τους βγάλατε σε κοινή θέα για να δει ο κόσμος το θεάρεστο έργο σας.
Όταν βοηθάμε δεν το κάνουμε για να το επιδείξουμε.  Η μάνα μου έλεγε: Όταν βοηθάς και όσο βοηθάς, φρόντισε να είναι νύχτα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - Για τον χαμό του μικρού Χρήστου

enosi_gonewn_brefonipiakoiΑγαπητοί Γονείς ,
Η Ένωση Γονέων της πόλης μας έκρινε σκόπιμο να μην τοποθετηθεί τις πρώτες ημέρες από το τραγικό συμβάν στο γήπεδο 5χ5 .
Θεωρούσαμε ότι αυτές τις ημέρες της θλίψης και της συντριβής ,δεν είχαμε τίποτα να προσθέσουμε, εκτός από το να καταθέσουμε την λύπη μας για τον αδικοχαμένο Χρήστο που δεν είναι πια εδώ , που δεν παίζει με τους συμμαθητές του , που δεν γεμίζει το σπίτι με τις φωνές του.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ 300 ΔΗΜΟΤΕΣ

Ο Δήμος Ηλιούπολης στα πλαίσια εφαρμογής της Κοινωνικής  του Πολιτικής καλεί τους συνταξιούχους μισθωτούς και ανέργους δημότες με ατομικό εισόδημα έως 8.000,00 ευρώ, που θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για την δωρεάν σύνταξη φορολογικών δηλώσεων από εθελοντές λογιστές της πόλης μας, να δηλώσουν άμεσα το ενδιαφέρον τους.
Ο συνολικός αριθμός των συνδημοτών που έχουμε την δυνατότητα να εξυπηρετήσουμε δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 300 άτομα.

Η σύνταξη φορολογικών δηλώσεων για την χρονιά 2012 θα γίνει στα γραφεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας στην οδό Ηρώς Κωνσταντοπούλου 45  από 13 Μαΐου έως 15 Ιουνίου κατόπιν ραντεβού .

Διαβάστε περισσότερα...
 
Περισσότερα...

Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε την αλληλογραφία μας στείλτε απαντητικό e-mail με την ένδειξη "ΔΙΑΓΡΑΦΗ ".
Ευχαριστούμε
Δημοσιογραφική Ομάδα Cityofilioupolis gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: