Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Ηλεκτρονική έκδοση με νέα και χρήσιμες πληροφορίες από την Ηλιούπολη http://www.cityofilioupolis.gr

www.cityofilioupolis.gr Ηλεκτρονική έκδοση με νέα και χρήσιμες πληροφορίες από την Ηλιούπολη και τις γύρω περιοχές.

Υπενθυμίζουμε ότι λειτουργεί σελίδα στο Facebook: http://www.facebook.com/cityofilioupolis.gr πατήστε εκεί like για να παρακολουθείτε τα νέα μας!
Το group της πόλης μας στο Facebook
http://www.facebook.com/groups/104046702964691/
KAI twitter https://twitter.com/CITYOFILIOUPOLI

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων για τα 53 Χρόνια του Δήμου Ηλιούπολης

53xronia_dimos_ilioupolisΠρόγραμμα Εκδηλώσεων για τα 53 Χρόνια του Δήμου Ηλιούπολης

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

17:00 Στο «Βαγόνι»
Έκθεση ζωγραφικής της Ένωσης Καλλιτεχνών & Λογοτεχνών Ηλιούπολης «Το Εργαστήρι», με θέμα την Ηλιούπολη. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 24/4 καθημερινά από 17:00-21:00.
19:00-21:00 Στο φουαγιέ του Δημοτικού Κινηματογράφου "Μελίνα Μερκούρη"
Έκθεση υλικού από την 29χρονη ιστορία της Κινηματογραφικής Λέσχης Ηλιούπολης και συνεχής προβολή ταινιών μικρού μήκους των εργαστηρίων της. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 24/4.
19:00-22:30 ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου 2016. Διήμερο προβολών ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Φανταστικού Κινηματογράφου, παραγωγής 2015. Το Φεστιβάλ απονέμει πέντε βραβεία και δώδεκα τιμητικές διακρίσεις και συνδιοργανώνεται από την Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης, το Ίδρυμα «Βαγγέλης Κοτρώνης» και την t-shOrt.
20:00 ΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ
19η Χορωδιακή Συνάντηση με τα Χορωδιακά Σύνολα των Δήμων Ηλιούπολης, Ηρακλείου Ατ­τικής & Αργυρούπολης. 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών είχε ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Ηλιούπολης Γαβριήλ Αραμπατζής

koyroyplhs_arampatzisΜε τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή συναντήθηκε η συντονιστική επιτροπή των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμπαραστατών την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016.
Με αφορμή την σύσταση Επιτροπής για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που έχει ως σκοπό την διαλειτουργικότητα  όλων των επιπέδων της Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης, καθώς και την εγγύτητα της λήψης των αποφάσεων και την παροχή των υπηρεσιών στους πολίτες, το Δίκτυο Συμπαραστατών πρότεινε στον Υπουργό, την συμμετοχή εκπροσώπου του στην επιτροπή. Στη συνέχεια ο Υπουργός ενημερώθηκε με τις προτάσεις των Συμπαραστατών που έχουν ως σκοπό τη βέλτιστη λειτουργίας του θεσμού σε όλη την χώρα.

Διαβάστε περισσότερα...
   
Διημερίδα Σταδιοδρομίας

kesyp_dimosΤο ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ και ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ και ο Δήμος Ηλιούπολης διοργανώνουν «Διημερίδα Σταδιοδρομίας» την Πέμπτη 14 και Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 από τις 9:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ., στο Θέατρο Δημαρχείου Ηλιούπολης (Σοφ. Βενιζέλου και Κουντουριώτη)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ

Πέμπτη 14 Aπριλίου 2016
9:00 Προσέλευση
09:30 Χαιρετισμοί
10:00 Πανούσης Γιάννης - Καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) -«Νομική γνώση και επικοινωνιακές τεχνικές»

Διαβάστε περισσότερα...
 
Τρεις συλλήψεις για διαρρήξεις σε σχολεία της Ηλιούπολης
policeΣτην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε διαρρήξεις σε σχολικά κτήρια της Αττικής προχώρησε το Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης.
Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στην Ηλιούπολη, δύο υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 20 και 30 ετών, καθώς και ένας 24χρονος, μέλη της σπείρας, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας επιπλέον συνεργός τους.
  Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διακεκριμένης κλοπής, της διακεκριμένης φθοράς, της ασφάλειας των τηλεφωνικών επικοινωνιών καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Διαβάστε περισσότερα...
 
2η Γιορτή Λουλουδιών στην Ηλιούπολη

giorti-louloudiwn-april2016Παραγωγοί και φυτωριούχοι συμμετέχουν στην 2η γιορτή λουλουδιών που οργανώνεται από το Δήμο Ηλιούπολης και θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης  από την Πέμπτη 7 Απριλίου μέχρι και τις 24 Απριλίου 2016.
Εκατοντάδες είδη φυτών, λουλουδιών και δενδρυλλίων για κήπους και βεράντες, γλάστρες και προϊόντα περιποίησης φυτών, θα εκτίθενται στις καλύτερες τιμές τις αγοράς, αφού όλα θα είναι κατευθείαν από τους παραγωγούς.
Προσκαλούνται όλοι οι λάτρεις των λουλουδιών να την επισκεφθούν και να καθιερώσουν τη γιορτή αυτή ως το ετήσιο πάρτι των χρωμάτων και των αρωμάτων της πόλης.

Ώρες λειτουργίας 10 π.μ. έως 10 μ.μ.

 
Μουσική Βραδιά στο ΡΥΘΜΟΣ STAGE
mousiki_bradia_rythmos_stageΕίσοδος ένα πακέτο τρόφιμα
Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ηλιούπολης στα πλαίσια των κοινωνικών της δραστηριοτήτων, διοργανώνει μουσική βραδιά, την Τετάρτη 13/4/2016 και ώρα 20.30 στη Μουσική Σκηνή Ρυθμός Stage που βρίσκεται στην οδό Μαρίνου Αντύπα 38 στην Ηλιούπολη (τηλ. επικοινωνίας 2109750060).
Στο πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετέχουν σπουδαίοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες όπως οι: Παντελής Αμπάζης, Χρήστος Γιαννόπουλος, Φωτεινή Σαββατιανού καθώς επίσης και το «ΚΙΝΗΤΡΟΝ - δράσεις Πολιτισμού & Αλληλεγγύης» με τους εθελοντές καλλιτέχνες του (Ηθοποιούς-Μουσικούς-Τραγουδιστές).
Διαβάστε περισσότερα...
 
Πασχαλινό Baazar - Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης - Ilioupolis Animal Welfare
bazaar_zeh_pasxa2016Που θα βρείτε υπέροχα πράγματα για το σπίτι, εσάς και τους τετράποδους φίλους σας, εκλεκτό καφέ, πεντανόστιμα χειροποίητα φαγητά και γλυκά; Εθελοντές να σας ενημερώσουν για το έργο μας και τις ανάγκες μας και κάποια απο τα ζωάκια μας που ψάχνουν σπίτι;
Μα φυσικά στο πασχαλινό μπαζάρ μας!!!
16 & 17 Απριλίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ θα σας περιμένουμε όλους στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης, Πουσουλίδου 10.
*Μην μπερδευτείτε! Αλλάξαμε σχολείο!!
!*Μην ξεχάσετε να φέρετε τους υιοθετημένους φίλους μας!!!!!

Δείτε εδώ το video
www.youtube.com

www.facebook.com
 
Εντάχθηκε η Υπόγεια Σήραγγα στο πακέτο Γιούνκερ!
rythmistiko_sx_athinasΜεγάλη νίκη ελπίδα και προοπτική για τους κατοίκους της Ηλιούπολης και ένα μήνα μετά την διοργάνωση της εκδήλωσης για την κατασκευή της υπόγειας σύνδεσης της Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού με την Λ. Βουλιαγμένης από το Δήμο μας και την εκκίνηση της καμπάνιας, ο Υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Σταθάκης ανακοίνωσε στην Βουλή ότι εντάσσεται  και αυτό το έργο στο «πακέτο Γιούνκερ» ύψους 5,6 δισ. ευρώ.
Ένα αίτημα που ξεπερνάει την τριακονταετία και το οποίο θα αποτελέσει έργο πνοής που θα αλλάξει την μορφή και την ποιότητα ζωής στην Ηλιούπολη γίνεται πραγματικότητα. Η σωστή τεκμηρίωση, η διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης και εφικτής πρότασης και η δημιουργία κινήματος και η άρτια ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των αρμόδιων διοικητικών και πολιτικών παραγόντων που οργάνωσε η δημοτική αρχή έφερε τους πολυπόθητους καρπούς.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Με επιτυχία το Διαδημοτικό Συμβούλιο για τη Δημόσια Περιουσία
diadimotiko_symb_ilioupoliΜε ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Διαδημοτικό Συμβούλιο των Δήμων Ηλιούπολης, Αργυρούπολης - Ελληνικού και Αλίμου με θέμα την υπεράσπιση της Δημόσιας Περιουσίας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Ελληνικό Δημόσιο.
Προ ημερών δημοσιεύθηκε επί τέλους η υπ' αριθμ. 257/2016 Απόφαση του Εφετείου Αθηνών, η οποία, όπως ακριβώς και η πρωτόδικη, δικαίωσε το Ελληνικό Δημόσιο και τους Δήμους μας και απέρριψε στο σύνολό τους τις παράνομες διεκδικήσεις των κληρονόμων Νάστου, καθώς όπως αποδείχθηκε οι δικαιοπάροχοι Αλέξιος και Κωνσταντίνος είχαν καταπατήσει τις τεράστιες αυτές δημόσιες εκτάσεις στα όρια των τριών παραπάνω Δήμων.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο Φασισμός στα site της Ηλιούπολης ακούει στο όνομα «Ηλιούπολη χωρίς όρια» με διαχειριστή κάποιον Σ.

logo_laiki_sys_ilioupoliΤο βιογραφικό του* όπως ο ίδιος το παρουσιάζει και το δίνουμε παρακάτω  πραγματικά εντυπωσιάζει για τις διαδρομές του στην «ενημέρωση»!!! Την ταυτότητα του Φασίστα την αποτυπώνει  κάθε τόσο  στο site του. Γλώσσα και μυαλό χρυσαυγίτη.
Φαιά ουσία όσο το κεφάλι της καρφίτσας. Κύμβαλο αλαλάζων και τρικυμία εν κρανίο όταν πιάνει στο στόμα του συχνά πυκνά το ΚΚΕ, τον Κομμουνιστή Δήμαρχο Δ. Κιντή και την ιστορία της πόλης. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε ποιες «ιερές και μαύρες αγελάδες» ...βυζαίνει και αρμέγει.
Τον παροτρύνουμε να συνεχίσει στο αντικομουνιστικό του ντελίριο. Είναι σίγουρο ότι θα πνίγει στο δηλητήριο της γλώσσας του! Προειδοποιούμε όμως αυτόν, αλλά και όποιον άλλο που παροτρύνεται από το παραλήρημά του, ότι αν ΑΠΛΩΣΟΥΝ τα ξερά τους στο μνημείο του Δ. Κιντή (που είναι καρφί στο μάτι του όπως ο ίδιος δηλώνει) να κοιτάζει συνεχώς πίσω του ...θα είναι πολλοί αυτοί που θα του τα κόψουν και όχι μόνο οι κομμουνιστές!!!
*Το βιογραφικό του όπως το δημοσιεύει ο ίδιος

Δημοτική Παράταξη Ηλιούπολης
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

 
ΠΡΩΤΑ Η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ - Τολμάνε να δίνουν και μαθήματα δεοντολογίας!

prota_h_hlioupoliΕνημερώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο για την μεγάλη διοργάνωση του Δήμου μας για τα 53 χρόνια από την ίδρυση του Δήμου Ηλιούπολης. Προσκλήθηκαν στην ειδική επιτροπή προετοιμασίας. Είδαν την αφίσα και την ανακοίνωση του δήμου και έτσι... η δημοτική παράταξη Ηλίου-πολις συνέλαβε την ιδέα του ευτελούς αντιπερισπασμού.
Ένα χρόνο μετά θυμήθηκαν ότι η Ηλιούπολη έκλεισε 90 χρόνια από την ίδρυσή της ως κοινότητα!
Έτσι κατανοούν την συνεισφορά τους στην προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος να μάθουν οι πολίτες την ιστορία της πόλης τους και να παρακινήσει όλους τους πολίτες σε συμμετοχή στις δύο εβδομάδες των εκδηλώσεων.
Πετάμε λοιπόν στον κάλαθο των αχρήστων τα μαθήματα δεοντολογίας που δίνουν και κρατάμε ως διαπίστωση ότι ήταν αξιοζήλευτη η πρωτοβουλία του Δήμου!

 
ΗΛΙΟΥ – πόλις ανθρώπινη πόλη - Ανακοίνωση

logo_iliou_polisΟ αυταρχικός κατήφορος της διοίκησης Βαλασόπουλου συνεχίζεται. Μετά από τα γνωστά σε όλους τους πολίτες της Ηλιούπολης επεισόδια της  φίμωσης της αντιπολίτευσης και την απαξίωση δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης και πολιτών  τώρα γινόμαστε μάρτυρες άλλου ενός επεισοδίου στο θέατρο του παραλόγου της Δημοτικής αρχής. Πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς μία εκδήλωση που διοργανώνεται εντελώς αντιδεοντολογικά και παράτυπα με θέμα «Γυναικεία κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη στους πρόσφυγες»  από δημοτική σύμβουλο που ισχυρίζεται ότι είναι επικεφαλής της επιτροπής ισότητας και  «υπό την αιγίδα» του Δήμου Ηλιούπολης. Η συγκεκριμένη είναι καθαρά μία παραταξιακή εκδήλωση που γίνεται παράτυπα στο όνομα της εν λόγω επιτροπής καθώς η  επιτροπή αυτή του Δήμου Ηλιούπολης ουδέποτε έχει συνεδριάσει, ούτε έχει συγκροτηθεί σε σώμα και ούτε βέβαια έχει εκλέξει κανέναν επικεφαλής.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ Τίποτα δεν πάει χαμένο…..! Χαμένοι είναι μόνο οι αγώνες που δεν γίνονται…
Η αποκάλυψη της μεγάλης καταπάτησης της δημόσιας γης και η μάχη για την κατοχύρωση και αξιοποίηση της προς όφελος του λαού και της νεολαίας δεν ήταν απλά ένας δύσκολος και μακροχρόνιος αγώνας. Σε εκείνη την φάση που ξεκίνησε, το 1984, ήταν μια πρωτόγνωρη πανελλαδικά αγωνιστική δράση για τον χώρο της τοπικής διοίκησης και ειδικά για το Λεκανοπέδιο Αττικής. Μετά την Ηλιούπολη μια σειρά δημοτικές αρχές έβαλαν στο στόχαστρο τους λογής - λογής καταπατητές της δημόσιας γης.
Διαβάστε περισσότερα...
 
25η Μαρτίου 2016 - Δήλωσις Αρχιμανδρίτου Σεραφείμ Δημητρίου
serafim_25h_martiouΔήλωσις Αρχιμανδρίτου Σεραφείμ Δημητρίουγια την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2016, στην Ηλιούπολη.
Μετά περισσής χαράς και τιμής, επαινούμε την απόφαση του Δημάρχου Ηλιουπόλεως Βασιλείου Βαλασόπουλου, να μην ακυρωθεί η παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2016, υπό την απειλή της επερχόμενης βροχής.Δήμαρχοι κοντινών Δήμων, που βρήκαν αφορμή την επικείμενη "μπόρα" για να δικαιολογήσουν την ακύρωση της παρελάσεως, συμμορφούμενοι στις ιδεοληψίες τους, υπέστησαν τον εμπαιγμό των Δημοτών τους, αλλά και κατατροπώθηκαν από την ετσιθελική παρέλαση των Νεαρών Βλαστών της περιοχής, εμπρός από τις πλάτες των αποχωρούντων "εκπροσώπων" τους.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Το πρώτο Ηλεκτρονικό "Χωριό" στην Ηλιούπολη

 mevΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου - Παρουσίαση του πρώτου τοπικού Δημοτικού  Social Media με την ονομασία Mev ( Municipality Electronic Village) από τον Δήμαρχο Ηλιούπολης κ. Βασίλης Βαλασόπουλος και τον αντιδήμαρχο κ. Άγγελο Δημητρόπουλο.
Πρόκειται για ένα Ηλεκτρονικό "Χωριό" που θα δώσει την δυνατότητα στους κατοίκους της Ηλιούπολης να βρουν τους συμπολίτες τους γείτονές τους με τα ίδια ενδιαφέροντα , να ανταλλάξουν απόψεις , να δημιουργήσουν κοινές ενέργειες , να αναπτύξουν σχέσεις , να εξυπηρετηθούν άμεσα και να μεταφέρουν τα μηνύματα τους στους συμπολίτες τους και στην Δημοτική Αρχή.
"Στην Ηλιούπολη φτιάχνουμε την Έξυπνη Πόλη ξεκινώντας από τις σχέσεις της γειτονιάς με το Mev."

Διαβάστε περισσότερα...
 
Κοινή συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων Ηλιούπολης, Αργυρούπολης - Ελληνικού & Αλίμου

aithoysa_dhmotikoy_symboylioyΗ κοινή συνεδρίαση του Δημοτικών Συμβουλίων Ηλιούπολης, Αργυρούπολης - Ελληνικού & Αλίμου θα πραγματοποιηθεί, στις 31 Μαρτίου 2016, ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:30 στην ειδική αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης «Κώστας Κονδύλης» (Σοφοκλή Βενιζέλου 114), με μοναδικό θέμα:

Εξελίξεις σχετικά με τη Δημόσια Περιουσία

Οι Πρόεδροι των Δημοτικών Συμβουλίων

Δήμου Ηλιούπολης
 Δήμου Αργυρούπολης Ελληνικού Δήμου Αλίμου
 Κώστας Γ. Σεφτελής    Γιάννης Τσαρπαλής  Γιώτα Προυντζοπούλου
 
Πρόσκληση εθελοντών Λογιστών & Φοροτεχνικών γραφείων

eforia-dilwseisΟ Δήμος Ηλιούπολης, στα πλαίσια της Κοινωνικής του Πολιτικής, καλεί και φέτος λογιστές όπως συνδράμουν στην προσπάθεια εξυπηρέτησης δημοτών με χαμηλό εισόδημα, με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, παρέχοντας δωρεάν σύνταξη φορολογικών δηλώσεων, με σκοπό την ανακούφιση των πολιτών μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Επειδή, στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, η εθελοντική προσφορά είναι αναγκαία για την εξασφάλιση αξιοπρεπούς επιπέδου ζωής των συμπολιτών μας, η συνεισφορά σας θα είναι ιδιαίτερα επωφελής. Δηλώσεις συμμετοχής: Δήμος Ηλιούπολης, Τμήμα Παιδείας- Εθελοντισμού - Δια Βίου Μάθησης και Πολιτικών Ισότητας: 
E. Ρηγοπούλου 210-9970156 & Β. Παναγιωτοπούλου 210-9970134.

 
Δίνετε τρόφιμα ανακυκλώνοντας ρούχα!

recycom2Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Εναλλακτικής Διαχείρισης
ενδυμάτων και υποδημάτων

Ο Δήμος Ηλιούπολης στο πλαίσιο της επέκτασης των πρωτοβουλιών του σχετικά με την εφαρμογή των προγραμμάτων εναλλακτικής διαχείρισης των διαφόρων κατηγοριών απορριμμάτων, προχώρησε σε συνεργασία με την εταιρεία «RECYCOM» για την εφαρμογή του Προγράμματος Συλλογής και Διαχείρισης ενδυμάτων και υποδημάτων.
Μειώνοντας τον όγκο των σκουπιδιών που καταλήγουν στις χωματερές, εξοικονομούμε πόρους και ενέργεια. Συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός καθαρότερου και υγιεινότερου περιβάλλοντος.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ανάμνηση της αναστήλωσης των ιερών εικόνων

orho1_agia_marinaΗ ανάμνηση της αναστήλωσης των ιερών εικόνων εορτάστηκε την Κυριακή 20/3/2016 στον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, μια ιστορική ημέρα για την ενορία καθώς συμπληρώθηκαν ακριβώς 81 έτη από την ανέγερση του Ναού (20 Μαρτίου 1935).
Στη Θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος, Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου και Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, πλαισιωμένος από τους ιερείς του Ναού.
Στην ομιλία του ο κ. Κύριλλος έκανε αναφορά στην σημερινή ευαγγελική περικοπή, κατά την οποία ο Απόστολος Φίλιππος λέει στον Ναθαναήλ ότι συνάντησε τον Μεσσία. «Αυτόν για τον οποίο έγραφαν οι προφήτες, Αυτόν για τον οποίο θα πρέπει να ζούμε. Ως τις μέρες μας υπάρχουν Άγιοι και μάρτυρες, γιατί είχαν πραγματική εμπειρία με τον Θεό.»
Πρόσθεσε επίσης ότι «Σήμερα ο Χριστός μας θυμίζει πως, Αυτός είναι η Οδός, η Ζωή, η Αλήθεια. Ακόμα και μέσα από τα λάθη μας, τις αμαρτίες μας, τον βούρκο στον οποίο έχουμε περιέλθει και δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε να βγούμε ξανά στο φως. Γιατί όποιος συνηθίσει στο σκοτάδι δυσκολεύεται να βγει στο φως. Τον κόσμο τον στηρίζουν οι Άγιοι, τον στηρίζει το Φως».

Διαβάστε περισσότερα...
 
Επίσημα υποψήφιος για πρόεδρος της τοπικής ΝΔ Ηλιούπολης ο Αθανάσιος Αθανασίου. Κατέθεσε τις 20 υπογραφές.

athanasiou_athanasiosΤις 20 υπογραφές που απαιτούνται για να διεκδικήσει την προεδρία της δημοτικής τοπικής Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε το απόγευμα της Τετάρτης στην Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή της Β Αθηνών ο Αθανάσιος Αθανασίου. Ο υποψήφιος πρόεδρος της τοπικής ευχαρίστησε τα 20 μέλη που τον στήριξαν και εξέφρασε την ελπίδα για ενότητα με στόχο το καλύτερο μέλλον της τοπικής  ΝΔ. « Η τοπική της ΝΔ θα βγει πολύ πιο ενωμένη και ισχυρή, θα πρέπει όλοι μαζί, παλαιότεροι και νεότεροι, να ενεργοποιηθούμε και να προσπαθήσουμε από την αρχή, αλλάζοντας νοοτροπία και πρακτική στην τοπική μας και την καθημερινή μας λειτουργία ως πολίτες. Ευχαριστώ τα μελή που στήριξαν την υποψηφιότητα μου, τα όποια καθορίζουν και τη φυσιογνωμία της.» δήλωσε ο Αθανάσιος Αθανασίου.

Αλφαβητικά τα μελή που στηρίζουν την υποψηφιότητα του Αθανασίου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Περισσότερα...

Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε την αλληλογραφία μας στείλτε απαντητικό e-mail με την ένδειξη "ΔΙΑΓΡΑΦΗ ".
Ευχαριστούμε
Δημοσιογραφική Ομάδα Cityofilioupolis gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: