Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

2 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

Ο αυτισμός παραμένει "άγνωστος" σε πολλούς και ταμπού για ακόμη περισσότερους

Σήμερα, 2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, αξίζει όλοι μας να στρέψουμε για λίγο την σκέψη μας προς τους ιδιαίτερους συνανθρώπους μας, που γεννήθηκαν φέρνοντας ένα βαρύ φορτίο, το οποίο όχι μόνο δεν το επέλεξαν αλλά θα τους συνοδεύει και σε όλη τους τη ζωή! Ειδικά αυτές τις μέρες όπου υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας και τα άτομα αυτά βρίσκονται στο σπίτι χωρίς την βοήθεια ειδικών και χωρίς τις συνήθεις δραστηριότητες τους (π.χ. κολυμβητήριο κ.α.)

Ερωτήματα σχετικά με την εκπαίδευση, την κοινωνικοποίηση, την επαγγελματική αποκατάσταση αλλά και τη σεξουαλικότητα αυτών των ατόμων, θα υπάρχουν πάντα τόσο στους γονείς όσο και στους γύρω μας, καθώς ο αυτισμός παίρνει διάφορες μορφές όσο το παιδί μεγαλώνει, διότι δυστυχώς, ο αυτισμός προς το παρόν τουλάχιστον δε θεραπεύεται και είναι μια ισόβια κατάσταση.

Τα άτομα  με αυτισμό γίνονται συχνά θύματα στιγματισμού, διακρίσεων ή/και παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι χρέος όλων μας να τους προστατεύουμε και να μάθουμε να αγκαλιάζουμε την διαφορετικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: