Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου συνεδρίασε-ο Δήμαρχος, πέντε αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι των νομικών προσώπων απουσίαζαν

Η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου συνεδρίασε-ο Δήμαρχος, πέντε αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι των νομικών προσώπων απουσίαζαν

Η επιτροπή διαβούλευσης, ένα θεσμικό όργανο όπου ακούγεται η φωνή των δημοτών, συνεδρίασε - για πρώτη φορά με τηλεδιάσκεψη, λόγω Covid-19- με θέματα συζήτησης το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του Δήμου για το έτος 2021. Οι δημότες και οι φορείς της πόλης καλούνται να συμμετέχουν και να εκφράσουν απόψεις και προτάσεις. Είναι ένας θεσμός, ο οποίος πρέπει να στηρίζεται από όλους μας, όμως ο Δήμαρχος, πέντε αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι των νομικών προσώπων τον αγνόησαν επιδεικτικά. Τα ελλιπή εισηγητικά για θέματα τόσο σοβαρά (Προϋπολογισμός και Τεχνικό Πρόγραμμα), η αλλαγή της ώρας, η κακή οργάνωση, αλλά κυρίως η αδιαφορία της δημοτικής αρχής υποτίμησαν τον ρόλο του θεσμού και της επιτροπής.
Από την παράταξη "Η Πόλη που θέλω" συμμετείχε ο επικεφαλής, μέλη της παράταξης, τα οποία είναι τοποθετημένα σε διοικητικά συμβούλια των νομικών προσώπων, καθώς και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.
Η επιτροπή διαβούλευσης είναι -ή θα μπορούσε να είναι- ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο στα χέρια της δημοτικής αρχής, η οποία οφείλει να το χρησιμοποιήσει για να αφουγκραστεί τα προβλήματα της πόλης μας!

Σημείωση προς ενημέρωση του προεδρεύοντος της επιτροπής: η πρόσκληση στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για τη συμμετοχή τους στην επιτροπή διαβούλευσης είναι υποχρεωτική .

Για την Πόλη που θέλω

Ο επικεφαλής

Γαβριήλ Αραμπατζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: