Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Η «δημοκρατία» τους περιορίζεται στα λόγια.

Από τα μέιλ που όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι λάβαμε την Τέταρτη 25/11/2020, πληροφορήθηκα ότι δύο δημοτικές παρατάξεις ζητούν την αλλαγή ημερομηνίας του δημοτικού συμβουλίου και δε θα παραστούν στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 26/11 για τους λόγους που είχαν εκθέσει αναλυτικά, με επιστολή τους στη δημοτική αρχή, ήδη από το σαββατοκύριακο.
Θεωρώ απαράδεκτο ότι η δημοτική αρχή δεν απάντησε στο αίτημά τους και δεν ενημέρωσε εγκαίρως και όλες τις άλλες δημοτικές παρατάξεις για τις επιστολές αυτές (εγώ τουλάχιστον δεν έλαβα σχετική ενημέρωση).
Πληροφορήθηκα επίσης ότι ο Πρόεδρους του Δημοτικού Συμβουλίου επικοινώνησε τηλεφωνικά τη Δευτέρα 23/11 με κάποιους επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων σχετικά με την διεξαγωγή ή μη της συνεδρίασης της Πέμπτης 26/11. Η επιλεκτική επικοινωνία του Προέδρου με τους επικεφαλής παρατάξεων, εγείρει πολλά ερωτηματικά σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί η δημοτική αρχή αλλά και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα και επιβεβαιώνονται για μία ακόμη φορά, όλα αυτά που έχουμε επισημάνει ήδη από καιρό. Αυτό πρέπει να σταματήσει άμεσα. Φυσικά για την κατάντια αυτή είναι συνυπεύθυνα και κάποια μέλη της αντιπολίτευσης που κάνουν τα στραβά μάτια στη διοίκηση του δήμου.
Για λόγους αρχής και επειδή στην "Πόλη που θέλω" πιστεύουμε ότι όλες οι απόψεις πρέπει να ακούγονται στο δημοτικό συμβούλιο, θα θέλαμε να μη συμμετέχουμε στο δημοτικό συμβούλιο την Πέμπτη στις 26/11. Η ευθύνη μας όμως προς την πόλη, μας υποχρεώνει να είμαστε ενεργά παρόντες κατά τη συζήτηση τόσο σημαντικών θεμάτων όπως είναι το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου.
  
Ο  επικεφαλής 
Γαβριήλ Αραμπατζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: