Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

10 Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

«Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Είναι προικισμένοι με λογική και συνείδηση, και οφείλουν να συμπεριφέρονται μεταξύ τους με πνεύμα αδελφοσύνης »
Άρθρο 1o της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του ΟΗΕ.
Η Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Δεκεμβρίου, ημέρα που η Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου υιοθετήθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών το 1948.
Από τα ανθρώπινα δικαιώματα εξαρτάται η ποιότητα και η δύναμη της δημοκρατίας, αποτελούν ηθικές αρχές που θέτουν συγκεκριμένα πρότυπα ανθρώπινης συμπεριφοράς περιλαμβάνουν το δικαίωμα στη ζωή, την ελευθερία, την ελευθερία σκέψης και έκφρασης, την ισότητα ενώπιον του νόμου, καθώς και τα αστικά και πολιτικά δικαιώματα. Στα ανθρώπινα δικαιώματα περιλαμβάνονται, επίσης, οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά δικαιώματα, όπως το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα στην υγεία, το δικαίωμα στην τροφή, το δικαίωμα στην κατοικία, την ιατρική περίθαλψη, την εκπαίδευση και το δικαίωμα συμμετοχής στον πολιτισμό.
Όταν τα δικαιώματα τηρούνται στην πράξη μέσα στην καθημερινή λειτουργία της κοινωνίας, οι άνθρωποι μπορούν να ζουν με ελευθερία, ασφάλεια και αξιοπρέπεια.
Για τη Δημοτική Παράταξη
"Η Πόλη που θέλω"
ο Επικεφαλής
Γαβριήλ Αραμπατζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: