Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία.

Η σημερινή ημέρα, μας υπενθυμίζει την ευθύνη μας να κατανοήσουμε καλύτερα τα θέματα της αναπηρίας , καλούμαστε, επίσης, να προωθήσουμε τα δικαιώματα και την ευημερία των ατόμων με αναπηρίες.
Στο πλαίσιο των διοικητικών διαδικασιών του Δήμου Ηλιούπολης σχετικά με τα προβλήματα εφαρμογής των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρίες, καλό θα είναι:
• να δοθεί προτεραιότητα στις υποθέσεις ατόμων με αναπηρία που εκκρεμούν στις υπηρεσίες του Δήμου,
• να δημιουργηθεί χώρος όπου τα παιδιά με κινητικά προβλήματα, αναπηρία και ειδικές ανάγκες μπορούν να παίξουν με ασφάλεια, να αθληθούν και να απασχοληθούν δημιουργικά.
• να απαλειφθεί η αναζήτηση δικαιολογητικών κατά την υποβολή αιτήσεων που έχουν προσφάτως υποβληθεί και η διάρκεια τους είναι απ' αόριστον,
• να διενεργηθεί ευρεία διαβούλευση και καταγραφή των προβλημάτων με εκτεταμένη επιχείρηση αυτοψίας, σε συνεργασία με τους πολίτες και τις οργανώσεις τους, προκειμένου να δρομολογηθούν οι αναγκαίες αποκαταστάσεις στην πόλη μας
• και να συγκεντρωθεί όλη η πληροφορία που αφορά δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες που μπορούν να ασκηθούν μέσα από την Διαδικτυακή Πύλη του Δήμου.
Ας συνεργαστούμε για την πλήρη και ισότιμη συμμετοχή τους σε έναν κόσμο χωρίς αποκλεισμούς.
Η πανδημία COVID-19, επηρεάζει σημαντικά τα άτομα με αναπηρία η απομόνωση, η διαταραγμένη καθημερινή ρουτίνα και οι μειωμένες υπηρεσίες εντείνουν τις προϋπάρχουσες ανισότητες, αποκαλύπτοντας την έκταση του αποκλεισμού και επισημαίνοντας ότι, είναι απαραίτητη η εργασία για την ένταξη των ατόμων με αναπηρία.
Η 3η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε, από το 1992, ως Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, με το ψήφισμα 47/3 της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.
Η ημέρα αυτή στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού, στην κατανόηση των θεμάτων αναπηρίας στην κινητοποίηση της υποστήριξης για τα δικαιώματα, την αξιοπρέπεια και την αποδοχή των ατόμων με αναπηρία.
Για τη Δημοτική Παράταξη
"Η Πόλη που θέλω"
ο Επικεφαλής
Γαβριήλ Αραμπατζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: