Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Τελευταία Νέα από την Ηλιούπολη

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι - 5ο νηπιαγωγείο 5ο δημοτικο 20ο δημοτικό Ηλιούπολης


  

5o_nhpiagwgeio_bazaarΤα παιδιά του 5ου νηπιαγωγείου, του 5ου και του 20ου δημοτικού σχολείου δημιουργήσαμε με κέφι για το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι μας. Σας προσκαλούμε να αγκαλιάσετε την προσπάθεια μας να συγκεντρώσουμε χρήματα για την 'Κιβωτό του κόσμου',στο χώρο του σχολείου μας Αγαμέμνονος1, 11-12- 2010 και 12-12-2010 από 10 30 πμ έως 15 00 μμ.. Θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά!!!

http://www.facebook.com/event.php?eid=173781239306352


Τα νέα Όργανα του Δήμου που προβλέπονται στον "Καλλικράτη"


  

Για την λειτουργία του Δήμου θα συσταθούν νέα όργανα που προβλέπονται από τον "Καλλικράτη".
Ο Δήμος θα διοικείται από 1/1/2011 από :

  • Το Δημοτικό Συμβούλιο,
  • Την Εκτελεστική Επιτροπή
  • Την Οικονομική Επιτροπή,
  • Την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής,
  • Την Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης,
  • Τον Συμπαραστάτη του Δημότη &
  • Το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου θα αποτελείται από 41 μέλη. Από αυτά 25 θα είναι η συμπολίτευση και 16 η αντιπολίτευση. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προτείνεται από τη συμπολίτευση, ο αντιπρόεδρος προτείνεται από τη μείζονα παράταξη της αντιπολίτευσης και ο γραμματέας από τις λοιπές παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Η Εκτελεστική Επιτροπή

Στην εκτελεστική επιτροπή θα μετέχουν ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι.  Στο Δήμο μας θα μπορούν να οριστούν έως 5 Αντιδήμαρχοι. Η Εκτελεστική Επιτροπή είναι συλλογικό συντονιστικό και εκτελεστικό όργανο του δήμου και παρακολουθεί την εφαρμογή της δημοτικής πολιτικής σε όλους τους τομείς καθώς και την εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου του δήμου, του μεσοχρόνιου και ετήσιου προγράμματος δράσης.

Η Οικονομική Επιτροπή

Η Οικονομική Επιτροπή ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο, αποτελείται από τον δήμαρχο ή τον οριζόμενο από αυτόν αντιδήμαρχο ως πρόεδρο και από 8 δημοτικούς Συμβούλους 5 της πλειοψηφίας και 3 της μειοψηφίας. Η Οικονομική Επιτροπή είναι όργανο παρακολούθησης και ελέγχου της οικονομικής λειτουργίας του δήμου. α) συντάσσει τον προϋπολογισμό του δήμου, β) ελέγχει την υλοποίηση του προϋπολογισμού και υποβάλλει ανά τρίμηνο έκθεση προς το δημοτικό συμβούλιο, στην οποία παρουσιάζεται η κατάσταση των εσόδων και εξόδων του δήμου.

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Η επιτροπή ποιότητας ζωής ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο, αποτελείται από τον δήμαρχο ή τον οριζόμενο από αυτόν αντιδήμαρχο ως πρόεδρο και από 8 δημοτικούς Συμβούλους 5 της πλειοψηφίας και 3 της μειοψηφίας. Η επιτροπή ποιότητας ζωής είναι αποφασιστικό και γνωμοδοτικό όργανο άσκησης των σχετικών με την ποιότητα ζωής, την χωροταξία, την πολεοδομία και την προστασία του περιβάλλοντος και αρμοδιοτήτων του δήμου.

Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης

Η Επιτροπή αυτή θα αποτελείται από 25 - 50 μέλη, μεταξύ των οποίων τοπικοί εμπορικοί και επαγγελματικοί σύλλογοι και οργανώσεις, επιστημονικοί φορείς, τοπικές οργανώσεις εργαζομένων & εργοδοτών, δημοτικοί υπάλληλοι, ενώσεις & σύλλογοι γονέων, αθλητικοί & πολιτιστικοί φορείς, εθελοντικές οργανώσεις κλπ. Στις συνεδριάσεις μπορεί να κληθούν να πάρουν μέρος και εκπρόσωποι κρατικών αρχών, πολιτικών κομμάτων και οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων.

Ο Συμπαραστάτης του Δημότη

Στο δήμο, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, επιλέγεται, κατόπιν προκηρύξεως, πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας, ως συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης. Ο συμπαραστάτης υποστηρίζεται διοικητικά από τις υπηρεσίες του δήμου, δέχεται καταγγελίες άμεσα θιγόμενων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του δήμου, των νομικών του προσώπων και των επιχειρήσεών του και διαμεσολαβεί προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα, ενώ είναι υποχρεωμένος να απαντά εγγράφως ή ηλεκτρονικά εντός τριάντα ημερών στους ενδιαφερόμενους.

Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών.

Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου συγκροτείται και λειτουργεί, συμβούλιο ένταξης μεταναστών ως συμβουλευτικό όργανο του δήμου για την ενίσχυση της ένταξης των μεταναστών στην τοπική κοιωνία. Τα συμβούλια ένταξης μεταναστών αποτελούνται από πέντε (5) έως έντεκα (11) μέλη, τα οποία ορίζονται από το οικείο δημοτικό συμβούλιο. Ως μέλη ορίζονται δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων μεταναστών, ή εκπρόσωποι που επιλέγονται από την κοινότητα των μεταναστών που κατοικούν μόνιμα στον οικείο δήμο, σύμφωνα με τους ό- ρους που προβλέπει σχετικός κανονισμός, που εκδίδει με απόφασή του το οικείο δημοτικό συμβούλιο, καθώς και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων οι οποίοι αναπτύσσουν εντός της διοικητικής περιφέρειας του οικείου δήμου δράση σχετική με τα προβλήματα των μεταναστών. 



ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ & ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ


  

dhmos_ilioupolisΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας προσκαλούμε στην τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής, της περιόδου 2011 - 2014, που θα γίνει την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010 & ώρα 12 μ. στο Δημοτικό Θέατρο του Δημαρχειακού Μεγάρου.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Βασίλης Βαλασόπουλος


Σε Επίσχεση Εργασίας προχώρησαν οι εργαζόμενοι στην ΑΕ Ευώνυμος


  

episxesh_ergasias2Σε Επίσχεση Εργασίας προχώρησαν οι εργαζόμενοι στην ΑΕ Ευώνυμος διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Στην σχετική καταγγελία που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι - μαζί με το Σωματείο - στην Επιθεώρηση Εργασίας, εφαρμόζοντας το νόμιμο δικαίωμα τους να διεκδικήσουν τα παρανόμως μη καταβληθέντα δεδουλευμένα τους από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή, ζητούν την καταβολή ημερομίσθιων, δώρων κλπ. των τελευταίων μηνών.
Το Σωματείο, μαζί με τους εργαζόμενους αλλά και την συμπαράσταση Φορέων & Σωματείων της Ηλιούπολης, προχώρησε από σήμερα στο κλείσιμο του Κεντρικού Αναψυκτηρίου του Δήμου μας, ενημερώνοντας ταυτόχρονα τους δημότες για τους λόγους που μας οδήγησαν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις και στις συγκεκριμένες μορφές πάλης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: