Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Τελευταία Νέα από την Ηλιούπολη

2ο Ευρωπαικό Σχολικό Φεστιβάλ Θεάτρου & Performance στην Ηλιούπολη


Αρχική
Οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων του 13ου και 22ου Δημοτικού σχολείου λένε όχι στην στην συγχώνευση.

13_22Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων 13ου & 22ου Δημοτικών Σχολείων Ηλιούπολης.
Προς την, Σχολική Σύμβουλο κυρία Βαρβάρα Γεωργιάδου
Κοιν :7ο Γραφείο Π.Ε Ένωση Γονέων Ηλιούπολης Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής

Σας εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για την πρόταση που υποβάλατε και αφορά στην συγχώνευση των 13ου & 22ου Δ.Σ Ηλιούπολης που θα έχει ως αποτέλεσμα την κατάργηση του 22ου Δ.Σ καθώς και άλλων Σχολείων. Σας γνωρίζουμε ότι θα μας βρείτε κάθετα αντίθετους και θα αντιδράσουμε με κάθε δυνατό τρόπο εάν επιμείνετε στην πρόταση αυτή η οποία υποβαθμίζει τα Σχολεία μας και δημιουργεί αποθήκες παιδιών μέσα στο Σχολείο. Αυτή η απόφαση δεν αφορά την καριέρα σας αφορά ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. Σας καλούμε να λειτουργήσετε σαν εκπαιδευτικός και με αίσθημα ευθύνης και συνέπειας να την ανακαλέσετε.

http://syllogos1322.blogspot.com

Για το 13ο Δ.Σ Για το 22ο Δ.Σ Ο Πρόεδρος Ο Πρόεδρος Τάσος Κούρτης Γρηγ.Φεραδούρος

 
Υπό κατάληψη το δημαρχείο Ηλιούπολης
kat_dhmarxeio_ilioupolisΑπό τις 07:00 σήμερα το πρωί εργαζόμενοι στον Δήμο Ηλιούπολης έχουν καταλάβει το δημαρχείο της πόλης, διαμαρτυρόμενοι για την επικείμενη απόλυση 120 συναδέλφων τους από διάφορες υπηρεσίες στις 31 Δεκεμβρίου. Το δημαρχείο είναι αποκλεισμένο και κανείς δεν μπορεί να βγει ή να μπει.
 

  Εγκαίνια στο πέμπτο ΚΑΠΗ Ηλιούπολης

kaph_eΣε υλοποίηση προηγούμενης δέσμευσή της, η Δημοτική Αρχή της Ηλιούπολης εγκαινίασε τη Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου, το Ε’ ΚΑΠΗ της πόλης, επί της οδού Ελευθερίας 77 στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου. Πρόκειται για το δεύτερο νέο ΚΑΠΗ που λειτουργεί κατά την τετραετία που ολοκληρώνεται, ύστερα από αυτό στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας. Τα εγκαίνια, που έγιναν παρουσία πλήθους κόσμου, προηγήθηκε αγιασμός, ενώ ακολούθησε χριστουγεννιάτικη γιορτή, με τη χορωδία των ΚΑΠΗ. Ο Δήμαρχος Γιάννης Αναγνώστου που εγκαινίασε το Κέντρο, τόνισε: «Κατά τη διάρκεια της θητείας μας εντοπίσαμε την έλλειψη μιας ζεστής στέγης για τους ηλικιωμένους στη συγκεκριμένη περιοχή. Και αυτό το ζήτημα ερχόμαστε να διευθετήσουμε σήμερα, μπροστά σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία. Πάγια θέση μας είναι να βρισκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, θέση που δεν αλλάζει ούτε μετά το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών. Ευχή μου είναι και η νέα Δημοτική Αρχή να βρεθεί στο πλευρό αυτών των ανθρώπων και να επιδείξει την αρμόζουσα ευαισθησία».

Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν οι αντιδήμαρχοι Χαράλαμπος Κολιοφώτης και Τάσος Ευσταθίου, ο πρόεδρος των ΚΑΠΗΔΗ Κώστας Νικολαΐδης και η πρόεδρος του «Ευώνυμου» Κατερίνα Γλυκού. 

 
Δημόσιος Διάλογος 20 - 12

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η πρωτοπόρα προσπάθεια του νέου Δημάρχου Ηλιούπολης Βασίλη Βαλασόπουλου να συνομιλήσει ζωντανά μέσω διαδικτύου με πολίτες της πόλης μας, χθες, Δευτέρα 20.12.2010 και ώρες 18.30 -21.00.
Στον ανοικτό αυτό διάλογο που έλαβε χώρα στον προσωπικό διαδικτυακό χώρο του Δημάρχου και είχε τη μορφή “chatting”, συμμετείχαν πολλοί συμπολίτες μας και πραγματοποίησαν μία υψηλού επιπέδου συζήτηση με το Δήμαρχο θέτοντας κρίσιμα ερωτήματα, αλλά και καταθέτοντας ενδιαφέρουσες προτάσεις και ιδέες για μία ευρεία γκάμα θεμάτων, όπως το περιβάλλον, η καθαριότητα και η αποκομιδή των απορριμμάτων ειδικότερα, η προστασία του Υμηττού, η οικονομική κατάσταση του Δήμου και των επιχειρήσεών του, το κυκλοφοριακό και η συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των δημοτών, οι χώροι άθλησης και σχολικής στέγης, η δημοτική αστυνομία ή η οικονομική στήριξη των κοινωνικά ασθενέστερων και της τοπικής αγοράς.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Β2 Νομαρχιακή οργάνωση Αθηνών Νέας Δημοκρατίας

b2_christmasΑπό την Β2 Νομαρχιακή οργάνωση Αθηνών Νέας Δημοκρατίας λάβαμε επιστολή που μας ενημερώνει για δυο εκδηλώσεις που θα γίνουν τον Ιανουάριο.

Η εκδήλωση για την κοπή της πίττας θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιανουαρίου 2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:30, στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στην Ηλιούπολη, (Σοφοκλή Βενιζέλου & Μαρίνου Αντύπα).
Και Η χοροεσπερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιανουαρίου 2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 23:00, στο νυχτερινό κέντρο “ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟ” στο Ελληνικό (μουσικό σχήμα Πάνος Κιάμος κλπ). Στην πρόσκληση θα περιλαμβάνεται το ποτό, οι ξηροί καρποί ή τα φρούτα. Για προσκλήσεις και λεπτομέρειες θα απευθύνεστε στον ταμία της Νομαρχιακής κο. Ευστάθιο Ευσταθόπουλο, τηλ επικοινωνίας 6945971158.
 
Πρόταση για νέες παραγωγικές δραστηριότητες στον αστικό χώρο

Η πρόταση , ύστερα από «κινηματική διαβούλευση» δέκα περίπου ημερών κατατέθηκε στον Δήμο Ελληνικού (Αρ.Πρ.14363/20.12.2010)  και συνοδεύεται από ένα άλλο κείμενο  με παρατηρήσεις δεκάδων επιστημόνων, εμπειρογνωμόνων και ακτιβιστών. Το επόμενο διάστημα θα την συζητήσουμε δημόσια.

Πρόταση για νέες παραγωγικές δραστηριότητες στον αστικό χώρο

1.Παραγωγή και κατανάλωση αγροτικών προϊόντων

Ο χώρος των πόλεων, ο λεγόμενος «αστικός χώρος», περιλαμβάνει δημόσιες και ιδιωτικές εγκαταστάσεις, που αφορούν χρήσεις διοίκησης, κατοικίας, εμπορίου, εκπαίδευσης, υγείας- πρόνοιας, αναψυχής, αθλητισμού, κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών κ. ά

Στον αστικό χώρο αναπτύσσονται επίσης παραγωγικές εγκαταστάσεις και δραστηριότητες καθώς και εγκαταστάσεις μεταποίησης παραγόμενων προϊόντων. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής και μεταποίησης προϊόντων που προορίζονται να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων των πόλεων, κατασκευάζονται ή συναρμολογούνται στα περίχωρα των πόλεων, σε πρώην γεωργικές εκτάσεις που άλλαξαν χρήση.

Ως αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης, τα αναγκαία για τους κατοίκους των πόλεων αγροτικά  προϊόντα διατροφής παράγονται μακρύτερα από τις περιοχές κατοικίας και μεταφέρονται σ' αυτές με διάφορα μεταφορικά μέσα, κυρίως από λιμάνια ή οδικούς άξονες, οι οποίοι επίσης χρησιμοποιούνται από τους κατοίκους των πόλεων για τις συνήθεις μετακινήσεις τους.

Διαβάστε περισσότερα...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: