Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Ηλεκτρονική έκδοση με νέα από την Ηλιούπολη http://www.cityofilioupolis.gr

www.cityofilioupolis.gr Ηλεκτρονική έκδοση με νέα και χρήσιμες πληροφορίες από την Ηλιούπολη και τις γύρω περιοχές.

Υπενθυμίζουμε ότι λειτουργεί σελίδα στο Facebook: http://www.facebook.com/cityofilioupolis.gr πατήστε εκεί like για να παρακολουθείτε τα νέα μας!
Το group της πόλης μας στο Facebook
http://www.facebook.com/groups/104046702964691/
KAI twitter https://twitter.com/CITYOFILIOUPOLI

2ο Μαθητικό Διήμερο εκδηλώσεων στο Δημοτικό Άλσος «Δημήτρης Κιντής» στις 13 & 14 Απριλίου

to_sxoleio_poy_zwΈνωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ηλιούπολης.

"ένα δημόσιο μπορεί να γίνει μια αγκαλιά για τα παιδιά ,ένας μπαξές , ένα τραγούδι αγγέλου , αν σταλάξεις λίγη αγάπη ...."
Σας προσκαλούμε στο 2ο Μαθητικό Διήμερο εκδηλώσεων που διοργανώνουμε στο Δημοτικό Άλσος «Δημήτρης Κιντής» στις 13 & 14 Απρίλη 2013.

Εκδηλώσεις με παραδοσιακούς χορούς, με rock , latin, με θεατρικά και δυο θεματικά περίπτερα:

    Αντιφασιστικό Μέτωπο Μαθητών Ηλιούπολης 
    Αφιέρωμα στον Δάσκαλο Δ. Γληνό

    Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

    Διαβάστε περισσότερα...
     
    Συναυλία του Ψαραντώνη «Τίγρης & Πετροπέρδικα»

    psarantonhs_nikh_xyloyrhΗ ένωση κρητών Γλυφάδας «Η ΚΡΗΤΗ» τιμά τον Ψαραντώνη με μια μεγάλη συναυλία «Τίγρης & Πετροπέρδικα» το Σάββατο 20 Απριλίου στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Γλυφάδας (Δ.Α.Κ.) Φοίβης 14 και Α.Μέταξα (Δίπλα στο κολυμβητήριο). Συμμετέχει και η Νίκη Ξυλούρη. Διοργάνωση ένωση κρητών Γλυφάδας Αρχιπελάγους 29 & Κων. Αθανάτου Τερψιθέα Γλυφάδα Τηλ. 2109616597.
    Τιμή Εισιτηρίου 12 ευρώ | Προπώληση : 10 ευρώ.
    Σημείο Προπώλησης για την Ηλιούπολη LaptopGenius

    Λ. Πρωτόπαππα 49 Έναντι Δημαρχείου Ηλιούπολης.
    Μπείτε στην κλήρωση και κερδίστε μια πρόσκληση για την συναυλία του Ψαραντώνη «Τίγρης & Πετροπέρδικα» προσφορά από το LaptopGenius
       
    Βράβευση αθλητών και ομάδων της Πόλης μας

    Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου μας  τίμησε τους διακριθέντες αθλητές και ομάδες της Πόλης μας την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013 και ώρα 19.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου. Συγκεκριμένα βραβεύθηκαν αθλητές και ομάδες που είχαν κατακτήσει κατά την αγωνιστική περίοδο 2011-2012:

    • 1η έως 3η Πανελλήνια νίκη
    • 1η έως 6η Πανευρωπαϊκή νίκη και
    • 1η έως 8η Παγκόσμια νίκη
    • Άνοδο ομάδων σε μεγαλύτερη κατηγορία
    • Συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου
    • Συμμετοχή ομάδων σε τελικές φάσεις
    • Αθλητές που συμμετέχουν σε Εθνικές Ομάδες
    • Αθλητές που έχουν εισαχθεί σε Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι.

    Ο Δήμαρχος της Πόλης μας κ. Βαλασόπουλος Βασίλης στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε ότι «......Ο Αθλητ. Οργανισμός τιμά τους αθλητές που διακρίθηκαν για την επίπονη προσπάθεια που κατέβαλαν και για τη σωματική και ψυχική δύναμη που επέδειξαν, προκειμένου να κατακτήσουν τον επιδιωκόμενο σκοπό τους.
    Τους τιμά για την επιμονή, την αυτοπειθαρχία, την τόλμη, την διαρκή εγρήγορση, την αγωνιστική διάθεση, αλλά και για την άσκηση του πνεύματος που απαιτούνται για την επίτευξη μεγάλων στόχων.

    Διαβάστε περισσότερα...
     
    Καταβολή των συνδρομών στο Κολυμβητήριο και μέσω Τράπεζας

    Στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειάς μας, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, θέσαμε σε εφαρμογή τη δυνατότητα καταβολής των συνδρομών σας στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηλιούπολης και μέσω Τράπεζας.
    Σε περίπτωση που επιλέξετε τον νέο τρόπο καταβολής των συνδρομών σας μέσω Τράπεζας, για κάθε εγγραφή ή ανανέωση μέλους θα γίνονται κανονικά όλες οι διαδικασίες στην Γραμματεία του Κολυμβητηρίου, όπου και θα σας παραδίδεται έντυπο, το οποίο θα προσκομίζετε σε οποιοδήποτε κατάστημα της Τράπεζας Αττικής, για την κατάθεση της συνδρομής σας. Σε διάστημα 4 εργάσιμων ημερών θα πρέπει να προσκομίσετε στην Γραμματεία του Κολυμβητηρίου το αποδεικτικό κατάθεσης, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής ή ανανέωσης.
    Θα θέλαμε επίσης να σας ενημερώσουμε ότι  σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιείτε τις συναλλαγές σας με την Γραμματεία του Κολυμβητηρίου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έτσι ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία σας και η  παρατεταμένη αναμονή σας στη Γραμματεία.

    Διαβάστε περισσότερα...
     
    Προβολή Ταινίας από την Ομάδα Μεγάλων Οδηγών Ηλιούπολης

     wall_eΤην Κυριακή 14 Απριλίου 2013 η ομάδα των Μ.Ο. Ηλιούπολης οργανώνει στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης (Σοφοκλή Βενιζέλου και Μαρίνου Αντύπα, πλησίον Κεντρικής Πλατείας Ηλιούπολης-Εθνικής Αντίστασης) την προβολή της ταινίας κινουμένων σχεδίων Wall-E παραγωγής Disney-Pixar στις 7μμ-9μμ.  Η ταινία προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα το 2008, αφορά όλες τις ηλικίες παιδιών και τους γονείς αν το επιθυμούν. Δείτε το trailer της ταινίας εδώ: http://www.imdb.com/title/tt0910970/
    Η είσοδος είναι 2 ευρώ και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη μετακίνηση σας τη γραμμή του ΟΑΣΑ 237 με αφετηρία το σταθμό μετρό ΔΑΦΝΗ. Τα εισιτήρια για την προβολή θα διατίθενται στην Εστία του Τοπικού μας Τμηματος διαγωνίως απέναντι απο το Μουσείο από τις 18.30-19.00μμ . Η οδός είναι Σοφοκλή Βενιζέλου και Ανδρούτσου.

    Διαβάστε περισσότερα...
     
    Μάρτιος στη Βέροια Οι Βιβλιοθήκες στο κέντρο του ενδιαφέροντος.

    Στο πλαίσιο του προγράμματος Future Library, το οποίο υλοποιείται με την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», και στο οποίο συμμετέχει ενεργά η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης, θα συνεχιστεί και αυτό το καλοκαίρι η καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας στις Δημόσιες/Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας, με ουσιαστικές δραστηριότητες και συνεργασίες με δημιουργούς και τοπικούς φορείς.
    Για την προετοιμασία της φετινής καλοκαιρινής εκστρατείας, που θα έχει τον τίτλο «Στις Βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος», διοργανώθηκε στη Βέροια από το
    Future Library, σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, τριήμερο βιωματικό σεμινάριο, από τις 13 έως τις 15 Μαρτίου, στο οποίο συμμετείχαν 94 Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες απ' όλη την Ελλάδα.

    Διαβάστε περισσότερα...
     
    Η συκοφαντία όπλο της δειλίας
    foto_basilakis Η Madame de Stael Γαλλίδα συγγραφέας είχε πει πως «η συκοφαντία είναι η δύναμη των δειλών» αν πράγματι είναι αλήθεια αυτό, τότε πόσο γενναίοι μπορεί να είμαστε εμείς σήμερα ;
    Βέβαια δεν είναι απαραίτητο να είμαστε γενναίοι. Γιατί αν ο θεός μας ήθελε γενναίους δεν θα μας έδινε τα πόδια! Αν όμως θελήσουμε να μετρήσουμε τη γενναιότητα μας με μέτρο τη συκοφαντία, ασφαλώς θα γινόμαστε "χώρα των κρεμασμένων" και τούτο γιατί ο Ρωμαίος ποιητής Πλαύτος είχε πει "και αυτοί που λένε και αυτοί που ακούνε θέλουν κρέμασμα οι πρώτοι από τη γλώσσα και οι δεύτεροι από τα αυτιά".

    Αν λοιπόν, προχωρούσε στην πραγματοποίηση μια τέτοια προτροπή, οι μισοί τουλάχιστον Έλληνες θα ήταν κρεμασμένοι, όπως οι εφημερίδες στα περίπτερα που καθορίζουν το νέο κοινωνικό και πολιτικό μας χρώμα : το κίτρινο.

    Είναι αφέλεια να μιλάει κανείς για γενναιότητα στην εποχή μας. Σήμερα ο Καιάδας υπάρχει για τους γενναίους. Αν είμαστε έστω και λίγο γενναίοι δεν θα μιλούσαμε για κίτρινες σχέσεις, για κίτρινα πρόσωπα, για κίτρινο τύπο και δεν θα ζούσαμε σε μια κίτρινη κοινωνία που λατρεύει το κίτρινο όχι του ηλιοτροπίου, αλλά του χρυσού.

    Διαβάστε περισσότερα...
     
    Αυτόματο πότισμα Μεγάλη εξοικονόμηση νερού

    Η Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο της διαρκούς  προσπάθειάς της για ορθολογική διαχείριση και εξοικονόμηση πόρων, προχώρησε σε μία ακόμη πρωτοβουλία, που θα έχει σαν αποτέλεσμα τον σε μεγάλο βαθμό περιορισμό της σπατάλης νερού.
    Μέχρι σήμερα το σύστημα αυτόματου ποτίσματος  των δημόσιων χώρων συνδεόταν με τον ηλεκτροφωτισμό των νησίδων, με αποτέλεσμα να λειτουργεί επί εννέα (9) συνεχόμενες ώρες, καταναλώνοντας έτσι αδικαιολόγητα μεγάλες ποσότητες νερού.
    Προκειμένου να περιορισθεί αυτή η σπατάλη, τέθηκε σε εφαρμογή νέο σύστημα αυτόματου ποτίσματος, το οποίο ρυθμίζεται αυτόνομα, ούτως ώστε να λειτουργεί μόνο τον αναγκαίο για το πότισμα χρόνο, δηλαδή μόνο δύο (2) ώρες ημερησίως. Με τη μετατροπή αυτή θα εξοικονομηθεί μεγάλη ποσότητα αδικαιολόγητης κατανάλωσης νερού, με αντίστοιχη μεγάλη μείωση της σχετικής  δαπάνης.

    Διαβάστε περισσότερα...
     
    ΤΡΟΦΙΜΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ 28/04/2013

    Κατά τη διάθεση τροφίμων χωρίς μεσάζοντες της 28ης Απριλίου 2013, επιπλέον των ήδη ανακοινωθέντων τροφίμων, θα διατεθούν και τα παρακάτω:

    • Ελιές Καλαμών μεσαίου μεγέθους, σε συσκευασία των 2 κιλών, με τιμή 4€
    • Ρακί Ηρακλείου Κρήτης, σε συσκευασία των 2λτ., με τιμή 8€, και σε συσκευασία των 5λτ., με τιμή 19€
    • Ρακόμελο Ηρακλείου Κρήτης, σε συσκευασία του 1λτ., με τιμή 5€
    • Τυροζούλι -παραδοσιακό σπιτικό τυρί Κρήτης από αιγοπρόβειο γάλα- σε κεφαλάκι του 1 κιλού περίπου, με τιμή 10€ το κεφαλάκι
    • Πατάτες Αχαΐας σε συσκευασία των 20 κιλών, με τιμή 10€

    Τροφίμα χωρίς μεσάζοντες 28ης Απριλίου 2013, αρχική

       
      ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΩΝ

      Οι Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Δήμου Ηλιούπολης εντάσσονται στο Εθνικό Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης στο πλαίσιο του Ε. Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» - Θεματικός Άξονας 4 «Πλήρης Ενσωμάτωση του Συνόλου του Ανθρώπινου Δυναμικού σε μια Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών». Το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο και η Τράπεζα Χρόνου του Δήμου Ηλιούπολης θα πραγματοποιήσουν δράση την Κυριακή, 14 Απριλίου 2013, στην Πλατεία Βεάκη, οδός Ηρώς Κωνσταντοπούλου και Εργατών Τύπου, από τις 10:00 έως τις 17:00, με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων και την ενημέρωση των δημοτών για τη λειτουργία Τράπεζας Χρόνου.
      Είμαστε προσανατολισμένοι στη βοήθεια των συνανθρώπων μας, που λόγω της οικονομικής κρίσης δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν βασικές βιοτικές τους ανάγκες, όπως η διατροφή και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καθώς και στην εξεύρεση εναλλακτικών μορφών αξιοποίησης του χρόνου και των δεξιοτήτων τους

      Διαβάστε περισσότερα...
       
      ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΑΚ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ "ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ" ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ

      enak_sxoliki_viaΣτις 3 Μαρτίου 2013, στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου της Ηλιούπολης, εξελίχθηκε μια εκπληκτική βραδιά αφιερωμένη στον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση. Έγκυροι επιστήμονες, πολίτες της πόλης μας αλλά και άνθρωποι κοντά στον άνθρωπο, συζήτησαν μαζί μας καταθέτοντας ένα καταιγισμό σκέψεων, απόψεων και ιδεών. Τη συζήτηση άνοιξε η καθηγήτρια του ΤΕΦΑΑ και μέλος της γραμματείας του ΕΝΑΚ κ. Έλσα Αραχωβίτη. Ο κ. Δημήτρης Πανταζόπουλος Πρόεδρος του Ενωτικού Αυτοδιοικητικού Κινήματος Ηλιούπολης, με τον εμφατικό του λόγο στοιχειοθέτησε την αναγκαιότητα των πολιτών επιστροφής στον πολιτισμό και τον ουσιώδη διάλογο. Σ' αυτόν τον διάλογο η εκπαίδευση έχει τον πρώτο λόγο μια και αφορά στα παιδιά μας και στο μέλλον του τόπου μας.

      Διαβάστε περισσότερα...
       
      ΑΓΩΝΑΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

      Ο «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.Ηλ.) - Γρ. Γρηγορίου», σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Ηλιούπολης, τα ποδοσφαιρικά σωματεία  Γ.Σ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, Α.Ο. ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ, Α.Π.Ο. ΦΩΣΤΗΡ, Α.Ο. ΔΙΑΝΑ και το σωματείο Γ.Σ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ σάλας, συνεχίζουν και φέτος τον επιτυχημένο θεσμό της συνδιοργάνωσης ποδοσφαιρικού αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα, μεταξύ παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της Ηλιούπολης.
      Με τον θεσμό αυτόν καθιερώθηκε από πέρυσι ετήσια συνάντηση των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών μας, για την ενίσχυση φορέων που ασχολούνται με τα προβλήματα των κοινωνικά ασθενέστερων ομάδων.

      Διαβάστε περισσότερα...
       
      Έναρξη της κατάρτισης των ωφελουμένων του Προγράμματος ΤΟΠΕΚΟ

      «ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ»

      Ξεκίνησε η δράση κατάρτισης των ωφελουμένων και θα διαρκέσει μέχρι και το Μάιο, στο πλαίσιο του προγράμματος «Τοπικό Σχέδιο Ηλιούπολης για την κοινωνική ένταξη Ευάλωτων Ομάδων», που υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη Δ.Υ.Ε.Κ.Ο.Η. - Δίκτυο Υποστήριξης Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων Ηλιούπολης στο Δήμο Ηλιούπολης.
      Το πρόγραμμα κατάρτισης έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πρώτου κύκλου συναντήσεων με τους τελικούς ωφελούμενους. Στις συναντήσεις αυτές, ειδικοί συνεργάτες διερεύνησαν και κατέγραψαν τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τις δυνατότητες των ωφελουμένων σε συνάρτηση με τους προσωπικούς τους στόχους και το σχέδιο δράσης του προγράμματος.
      Βάσει των παραπάνω, δημιουργήθηκαν 4 ομάδες εργασίας, που αποσκοπούν στην προετοιμασία και στην τοποθέτηση των ωφελούμενων σε νέες θέσεις εργασίας και σε θέσεις αυτοαπασχόλησης ή κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

      Διαβάστε περισσότερα...
       
      ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

      Ο Δήμος Ηλιούπολης, προκειμένου να βοηθήσει δωρεάν δημότες του στη σύνταξη της φορολογικής τους δήλωσης για τη χρονιά 2012, καλεί τους λογιστές-φοροτεχνικούς της πόλης μας που θέλουν να βοηθήσουν, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους, τηλεφωνώντας στην Κοινωνική υπηρεσία του Δήμου, στο τηλέφωνο 210-9970010, 210-9970009, 6971833304, στον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης  κ. Χρήστο Γιαννάκη.
      Το 2013 είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά. Οι μεγάλες αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος καθιστούν σχεδόν αδύνατη την ορθή σύνταξη της φορολογικής δήλωσης από απλούς φορολογούμενους, με αποτέλεσμα ο λογιστής να είναι απαραίτητος, ως ειδικός και γνώστης όλων των διαδικασιών.

      Διαβάστε περισσότερα...
       
      ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΕΤΟΥΣ 2013

      Ο Δήμος Ηλιούπολης, στα πλαίσια εφαρμογής της κοινωνικής του πολιτικής, προχωρεί για πρώτη φορά, σε συνεργασία με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (Σ.Ε.Ο.) στη διοργάνωση προγράμματος καλοκαιρινών κατασκηνώσεων.
      Το πρόγραμμα θα γίνει με τη βοήθεια έμπειρων και εκπαιδευμένων στελεχών του Σ.Ε.Ο. στο Κατασκηνωτικό Εκπαιδευτικό Κέντρο τους « Κονάκια», που βρίσκεται σε μια πευκόφυτη έκταση, 57 στρεμμάτων, κατάλληλα διαμορφωμένη στην Αγία Μαρίνα Ν. Μάκρης Αττικής.
      Ο Δήμος Ηλιούπολης δίνει τη δυνατότητα παραθερισμού, ψυχαγωγίας, κοινωνικοποίησης και ανάπτυξης σε 200 παιδιά δημοτών της πόλης μας ηλικίας 7 έως 15 ετών σε δυο κατασκηνωτικές περιόδους των 10 ημερών ως εξής :
      A΄ κατασκηνωτική περίοδος:  15 / 7 / 2013 έως 27 / 7 / 2013 για παιδιά ηλικίας 7 - 11 ετών
      Β΄ κατασκηνωτική περίοδος:  29 / 7 / 2013 έως 10 / 8 / 2013 για παιδιά ηλικίας 11 - 15 ετών

      Διαβάστε περισσότερα...
       
      Ατύχημα με το μηχανάκι είχε ο αντιδήμαρχος Κώστας Σεφτελής

      seftelisΣτη συμβουλή των δρόμων Ναυάρχου Νοταρά και Βάκχου έξω από το 4ο Λύκειο στην Αγία Μαρίνα, ο αντιδήμαρχος προσπάθησε να αποφύγει ένα λεμόνι που βρισκόταν στο δρόμο, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο της μηχανής και να βρεθεί στο οδόστρωμα. Η μηχανή έπεσε πάνω στο πόδι του και του προκάλεσε σοβαρό τραυματισμό στον αστράγαλο.
      Αρχικά τις πρώτες βοήθειες έδωσαν στον αντιδήμαρχο κάτοικοι της περιοχής ενώ σχετικά γρήγορα κατέφθασαν δυο μηχανές του ΕΚΑΒ στο σημείο του ατυχήματος και του παρείχαν βοήθεια. Στο σημείο έσπευσε άμεσα  ο Δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος και η δημοτική αστυνομία για την ρύθμιση της κυκλοφορίας.
      Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε περίπου μετά από 20 λεπτά για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο όπου μετά από λίγες ώρες χειρουργήθηκε.
      Ευχόμαστε περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον αντιδήμαρχο .

       
      Συνελήφθη στην Ηλιούπολη 40χρονος έμπορος ναρκωτικών

      3-4-2013gada2 Είχε εγκαταστήσει ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο ναρκωτικών σε κλειστό χώρο στάθμευσης στην Ηλιούπολη
      Κατασχέθηκαν μεταξύ των άλλων 5.773,5 γραμμ. κοκαΐνης, 4 πιστόλια, 660 φυσίγγια, 7 πολυτελή αυτοκίνητα, 96 πινακίδες κυκλοφορίας, 97 πιστωτικές κάρτες, το χρηματικό ποσό των 39.350 ευρώ και πλήθος από πλαστές σφραγίδες και έγγραφα
      Διέμενε σε πολυτελή μεζονέτα στη Γλυφάδα και χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του συνεχώς διαφορετικά πολυτελή αυτοκίνητα

      Συνελήφθη χθες (2-4-2013) το απόγευμα στην Ηλιούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας (1) ημεδαπός, ηλικίας 40 ετών, για κατοχή και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης.

      Διαβάστε περισσότερα...
       
      Πρόγραμμα δωρεάν προετοιμασίας για τις εξετάσεις στα ΤΕΦΑΑ

      Ο «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.) - ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ», θέλοντας να στηρίξει, στη δύσκολη σημερινή οικονομική συγκυρία, τους μαθητές της πόλης μας, που επιθυμούν να δώσουν εξετάσεις για την  εισαγωγή τους στα ΤΕΦΑΑ,  θα υλοποιήσει πρόγραμμα προετοιμασίας μαθητών της Ηλιούπολης στα αγωνίσματα στα οποία θα εξεταστούν.

      Το πρόγραμμα θα αφορά στην:

      • Προετοιμασία για τα αγωνίσματα δρόμου, αλμάτων εις μήκος και ρίψεων: στο Γ΄ Αθλητικό Κέντρο Στίβου «ΧΑΛΙΚΑΚΙ», Γράμμου και Σαρωνικού, κάθε Σάββατο 9.00 - 10.00
      • Προετοιμασία για τα αγωνίσματα κολύμβησης: στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηλιούπολης, Μεσσηνίας 1 και Δαμασκηνού, κάθε Πέμπτη 8.30 - 9.30

       Το πρόγραμμα θα είναι δωρεάν, και θα πραγματοποιηθεί υπό την επίβλεψη έμπειρων γυμναστών αποφοίτων των Τ.Ε.Φ.Α.Α. Έναρξη του προγράμματος:  Πέμπτη, 4/4/2013

      Διαβάστε περισσότερα...
       
      Όμιλος Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (Ο.Π.Σ.Α.) - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2/4/2013

      opsa_2_4_2013Με μεγάλη συμμετοχή του κοινού πραγματοποιήθηκε τη  Δευτέρα 1/4, το δεύτερο σεμινάριο του Ζ΄ κύκλου εκδηλώσεων του Ομίλου Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (Ο.Π.Σ.Α.), στην αίθουσα εκδηλώσεων του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ) στην Ηλιούπολη.

      Την πρώτη εισήγηση με θέμα «ο ρόλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και η ουσιαστική συμβολή του στην χρηστή δημοσιονομική διαχείριση» ανέπτυξε ο κ. Ιωάννης Καραβοκύρης, πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο οποίος μεταξύ άλλων  τόνισε το σημαντικό ρόλο του οργάνου ως προς την προσπάθεια διασφάλισης της διαφάνειας και της χρηστής λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, καθώς επίσης και ελέγχου της νομιμότητας και όχι της σκοπιμότητας, όπως είπε. «Ο ρόλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν είναι μόνο πειθαρχικός αλλά κυρίως παιδαγωγικός και αποσκοπεί αφενός στην καλλιέργεια ειλικρινούς πνεύματος συνεργασίας μεταξύ των φορέων και αφετέρου στη μείωση ή ακόμα και την εξάλειψη  παράνομων διοικητικών πράξεων και συναλλαγών», επεσήμανε ο κ. Καραβοκύρης.

      Διαβάστε περισσότερα...
       
      ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΥ ΖΗΝ

      Προς τούς ,
      Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων

      Δημοτικών , Γυμνασίων και Λυκείων
      Κοιν : 1. Σ.Ε Π.Ε Ηλιούπολης «Μιχ. Παπαμαύρος»

                  2. Ζ ΕΛΜΕ

      Αγαπητοί συνάδελφοι ,
      αγαπητοί Γονείς ,
      πρόσφατα ενημερωθήκαμε πως το Υπουργείο Παιδείας καλεί όλα τα σχολεία σε όλη τη χώρα να υλοποιήσουν το ερευνητικό πρόγραμμα ΕΥ ΖΗΝ, που διεξάγεται από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο ,συγκεκριμένα αναφέρεται:
      Ένα πρόγραμμα στο οποίο «καλούνται οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής των Σχολείων και οι Νηπιαγωγοί, να διενεργήσουν σε πρώτη φάση τις μετρήσεις σωματικής διάπλασης και φυσικής κατάστασης και να καταγράψουν τα αποτελέσματα. Στη δεύτερη φάση, θα διεξαχθεί η αξιολόγηση των συνηθειών διατροφής και φυσικής δραστηριότητας των μαθητών, μέσω της ηλεκτρονικής συμπλήρωσης ερωτηματολογίου στο οποίο θα εισαχθούν και τα δεδομένα των μετρήσεων της α' φάσης (σωματική διάπλαση & φυσική κατάσταση των μαθητών). Μετά την ολοκλήρωση της εισαγωγής του συνόλου των μετρήσεων κάθε παιδιού θα γίνεται αυτόματη επεξεργασία των δεδομένων και θα δημιουργείται «Ατομική Αναφορά για κάθε μαθητή». Την ώρα που κανείς δεν δίνει λύση στην πείνα την εξαθλίωση και την απαξίωση παιδείας και παιδιών ξαφνικά μας κάνουν «δώρο» προγράμματα δίαιτας , ευεξίας και σωματικής διάπλασης !!!!!!!
      Διαβάστε περισσότερα...
       
      Περισσότερα...

      Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε την αλληλογραφία μας στείλτε απαντητικό e-mail με την ένδειξη "ΔΙΑΓΡΑΦΗ ".
      Ευχαριστούμε
      Δημοσιογραφική Ομάδα Cityofilioupolis gr

      Δεν υπάρχουν σχόλια: