Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ηλεκτρονική έκδοση με νέα από την Ηλιούπολη http://www.cityofilioupolis.gr

www.cityofilioupolis.gr Ηλεκτρονική έκδοση με νέα και χρήσιμες πληροφορίες από την Ηλιούπολη και τις γύρω περιοχές.

Υπενθυμίζουμε ότι λειτουργεί σελίδα στο Facebook: http://www.facebook.com/cityofilioupolis.gr πατήστε εκεί like για να παρακολουθείτε τα νέα μας!
Το group της πόλης μας στο Facebook
http://www.facebook.com/groups/104046702964691/
KAI twitter https://twitter.com/CITYOFILIOUPOLI

Ευχές

kalo-pasxa_2013 Σας εύχομαι ολόψυχα

Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα

με υγεία, αισιοδοξία, ανθρωπιά και αλληλεγγύη!

Αραμπατζής Γαβριήλ
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχ. Υπολογιστών ΕΜΠ, ΜSc
Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης

 
Με επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ ανεξαρτητοποιήθει ο Βαγγέλης Γιωργάκης από την παράταξη του δημάρχου Βασίλη Βαλασόπουλου

Ηλιούπολη 25 Απριλίου 2013
Προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Ηλιούπολης Κ. Νικηφόρο Ιωάννη
Κύριε Πρόεδρε
Με υψηλό αίσθημα κοινωνικής, πολιτικής και παραταξιακής ευθύνης, μετά από προβληματισμό δύο χρόνων, βαθειά σκέψη, αλλά και μεγάλη θλίψη ,δηλώνω ότι αποχωρώ από το ψηφοδέλτιο της παράταξης «ΠΡΩΤΗ Η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ», το ψηφοδέλτιο της οποίας τιμώντας, τιμήθηκα από τους Ηλιουπολίτες και τις Ηλιουπολίτισσες εκλεγόμενος στις πρώτες θέσεις, στις δημοτικές εκλογές το έτος 2010.

Οι λόγοι της αποχώρησής μου έχουν σχέση με την πολιτική και τον τρόπο άσκησης αυτής της πολιτικής στην πόλη μας, αλλά και με τη λειτουργία και συμπεριφορά του δημάρχου.
Κύριε Πρόεδρε
Γνωρίζετε εσείς καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το έτος 2010, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, μέχρι την επιλογή του υποψήφιου δημάρχου, αλλά και αυτά που έλαβαν χώρα αμέσως μετά την ανακήρυξη του υποψήφιου δημάρχου. Παρότι διαφωνούσα με τον τρόπο επιλογής, συστρατεύτηκα με τον επιλεγέντα, με την πίστη ότι κάθε εκλογική αναμέτρηση, κάθε νέα εκλογική θητεία, είναι ένα νέο ξεκίνημα και με την βούληση και επιθυμία να δουλέψω και εγώ για την επιτυχία του συνδυασμού, αλλά και όλοι μαζί να δουλέψουμε για το καλό της πόλης μας, καταθέτοντας την προσωπική μου εμπειρία, βασισμένη σε μία πορεία και διαδρομή είκοσι χρόνων παρουσίας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Διαβάστε περισσότερα...
 
 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ " ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ & ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ"

ekpaideyw_ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η  Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ηλιούπολης και το   περιοδικό   « Εκ-Παιδεύω » σας προσκαλούν στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνουν  για γονείς, εκπαιδευτικούς αλλά και μαθητές, με θέμα:
« Τα Παιδιά μας & το Διαδίκτυο » Υγεία και Ασφάλεια Τετάρτη 8 Μαΐου 2013 ώρα 7.00 μ.μ. στο Θέατρο του Δημαρχείου Ηλιούπολης

Ομιλήτριες :

  • Μπάρλου Έφη, Παιδοψυχίατρος, Επιστημονικός Συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου ΑΘηνών, του Νοσοκομείο Παίδων "Π. & Α. Κυριακού" με θέμα: «Εθισμός στο Διαδίκτυο. Μύθος ή Πραγματικότητα;»
  • Κοντογιάννη Σόνια - Μεταπτυχιακή Απόφοιτος Τμήματος Επικοινωνίας & ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Ελληνικής Ομάδας EU Kids Online με θέμα: «Παιδιά και Νέες Τεχνολογίες : Ευρήματα από το EU Kids Online»
    Συντονίζει ο Γιάννης Σαράντης
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 28/4/2013 ΩΡΑ 11:00

logo-enotaytokiΣυμπολίτες- Συμπολίτισσες
Την Κυριακή στις 11 το πρωί στην πλατεία Ανεξαρτησίας, το ΕΝΑΚ, το Ενωτικό Αυτοδιοικητικό κίνημα της πόλης και ο Δημήτρης Πανταζόπουλος συζητά με τους κατοίκους της Αγίας Μαρίνας και προτείνει για την Αγία Μαρίνα.

Συζητάμε για τις γειτονίες της Αγίας Μαρίνας, για την καθαριότητα, το πράσινο, την ποιότητα ζωής που τόσο έχουμε ανάγκη.
Συζητάμε και προτείνουμε, για τους δημότες που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση και τα μνημόνια της εξαθλίωσης.
Συζητάμε για την συγκοινωνία, τους δρόμους τα σχολεία μας.
Συζητάμε για εμάς
Συζητάμε για την αγία Μαρίνα

Κυριακή ώρα 11.00 στην πλατεία ανεξαρτησίας. Αξίζει και πρέπει να είμαστε όλοι εκεί.
ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΗ

Διαβάστε περισσότερα...
 
Εκδήλωση Νέων ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης: "Καλλιτέχνες στην κρίση"

kallitexnes_sti_krisiΟι νέοι / νέες ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης σας καλούν στην εκδήλωση: "Καλλιτέχνες στην κρίση"
Θα μιλήσουν οι :

Παλαιοχωρίτης Δημήτρης (πρόεδρος ΠΟΘΑ- Πανελλήνια Ομοσπονδία θεάματος Ακροάματος - γραμματέας ΣΕΗ)

Κεφαλά Αθηνά (ηθοποιός - σκηνοθέτης)

Παρασκευή 26/04 στις 19:00 Μουσείο Εθνικής Αντίστασης (Μ. Αντύπα και Σοφ. Βενιζέλου κάτω από κεντρική πλατεία Ηλιούπολης)

 
Μερικές Ανησυχίες μου - Παπαμώκος Γιώργος
giorgos_papamokos

Κύριοι Δημοτικοί Άρχοντες
Γεύματα παρατίθενται στους μη έχοντες από αγάπη και συμπόνια ή για να προβληθούν οι κατέχοντες;
Αξιότιμοι κύριοι
Φέρετε τους εαυτούς σας στη θέση τους, που τους βγάλατε σε κοινή θέα για να δει ο κόσμος το θεάρεστο έργο σας.
Όταν βοηθάμε δεν το κάνουμε για να το επιδείξουμε.  Η μάνα μου έλεγε: Όταν βοηθάς και όσο βοηθάς, φρόντισε να είναι νύχτα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 15ου ΔΗΜ. Σχολείου Ηλιούπολης - Πρόσκληση

olympic_15_o_dhmΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Θα είναι τιμή μας να παραβρεθείτε στην εκδήλωση που θα διοργανώσουμε την Παρασκευή 26/04/2013 και ώρα 17:00 μμ στο χώρο του σχολείου μας με θέμα: << Ωθώντας τα παιδιά μας στον αθλητισμό και στα οφέλη του >> .
Είναι μια εκδήλωση αφιερωμένη στον αθλητισμό ,την οποία θα τιμήσουν με την παρουσία τους Έλληνες Ολυμπιονίκες μας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΓΟΝΕΩΝ   &   ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 15ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Θράκης & Αλιμούντος  Ηλιούπολη  Τ.Κ. 16341  Τηλ.: 2109925410 e-mail: sylogoneon15ou@gmail.com


 
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - Για τον χαμό του μικρού Χρήστου

enosi_gonewn_brefonipiakoiΑγαπητοί Γονείς ,
Η Ένωση Γονέων της πόλης μας έκρινε σκόπιμο να μην τοποθετηθεί τις πρώτες ημέρες από το τραγικό συμβάν στο γήπεδο 5χ5 .
Θεωρούσαμε ότι αυτές τις ημέρες της θλίψης και της συντριβής ,δεν είχαμε τίποτα να προσθέσουμε, εκτός από το να καταθέσουμε την λύπη μας για τον αδικοχαμένο Χρήστο που δεν είναι πια εδώ , που δεν παίζει με τους συμμαθητές του , που δεν γεμίζει το σπίτι με τις φωνές του.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η Ιστορία της Ηλιούπολης στα σχολεία Εκδήλωση 1ου Γυμνασίου

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ερευνώ - Μαθαίνω - Ανακαλύπτω την πόλη μου», που υλοποιείται στα σχολεία του Δήμου μας, με πρωτοβουλία του Δήμου Ηλιούπολης, σε συνεργασία με τις διοικήσεις και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων, διοργανώνεται εκδήλωση του 1ου Γυμνασίου της πόλης μας.
Το πρόγραμμα, που έχει σαν σκοπό την επαφή και γνωριμία των μαθητών με την ιστορία της πόλης μας, άρχισε με διαλέξεις σε όλα τα σχολεία από τον επιστημονικό υπεύθυνο του προγράμματος κ. Γιώργο Βοζίκα, ερευνητή, συγγραφέα και μέλος του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.
Σε δεύτερο στάδιο οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ηλιούπολης υλοποίησαν εργασία με τίτλο «Φωτογραφίες που... μιλούν», κατά τη διάρκεια της οποίας συγκέντρωσαν παλιές φωτογραφίες  από την Ηλιούπολη, οι οποίες τους έδωσαν το έναυσμα για ζωντανές συνεντεύξεις με συμπολίτες μας, που αποτελούν την «ζωντανή ιστορία» της πόλης μας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Θέλουμε να αθλούνται και να ψυχαγωγούνται τα παιδιά μας. Όμως με το θανατηφόρο ατύχημα με το μικρό παιδί στις εγκαταστάσεις του 4ου Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Ηλιούπολης ήρθε στην επιφάνεια η διαχρονική πολιτική κυβέρνησης και δημοτικών αρχών να εμπορεύονται αυτήν την ανάγκη.
Τελικά οι αθλητικές υποδομές και όχι μόνο, δεν είναι ασφαλείς, είναι λειψές, εγκαταλειμμένες, γυμνές.
Ο γονιός καλείται να βάλει το χέρι στην τσέπη. Η ασφάλεια των αθλούμενων παιδιών, η απαραίτητη ύπαρξη γιατρού στα αζήτητα. Είναι λένε ευθύνη των συλλόγων, των προπονητών ή των γονιών.
Το κράτος εκχωρεί αθλητικές υποδομές στους Δήμους χωρίς προσωπικό και χρηματοδότηση και οι Δήμοι με τη σειρά τους στους ιδιώτες. Οι ιδιώτες κοιτάνε το κέρδος. Το ίδιο ετοιμάζεται για τα ίδια τα σχολεία, με το "νέο σχολείο της αγοράς".
Οι γονείς δεν θα σωπάσουν.
Καλούμε τους γονείς σε αγωνιστική κινητοποίηση με παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 25 Απριλίου 2013 και ώρα 18:30, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 3ου Γυμνασίου Ηλιούπολης

ΨΗΦΙΣΜΑ
Οι γονείς ψάχνουμε που να αθληθούν και να ψυχαγωγηθούν τα παιδιά μας. Όμως την τελευταία βδομάδα ζήσαμε όλοι το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο του 8χρονου μαθητή σε γήπεδο 5Χ5, φέρνοντας στην επιφάνεια την διαχρονική πολιτική κυβερνήσεων και δημοτικών αρχών να εμπορεύονται συτήν την ανάγκη.
Το κράτος και οι Δήμοι έχουν αφήσει τις  δημόσιες αθλητικές υποδομές  λειψές, εγκαταλειμμένες,  γυμνές από κάθε κρατική χρηματοδότηση.
Στην προσπάθεια τους να ¨εξοικονομήσουν¨ πόρους για την συντήρηση ασφάλεια και λειτουργία τους, τα παραχωρούν σε ιδιώτες που προσπαθούν να βγάλουν κέρδη από αυτά, σε βάρος της ασφάλειας των αθλουμένων παιδιών χωρίς γιατρούς και μέτρα ασφαλείας, με κακοπληρωμένους ωρομίσθιους προπονητές και με τους γονείς να χώνουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προσπαθώντας να καλύψουν την ανάγκη των παιδιών για άθληση.
Αυτή τους η πολιτική είναι υπέυθυνη για το τραγικό περιστατικό αλλά και για όλα τα άλλα ατυχήματα που έχουν συμβεί και δεν έχουν πέσει στην αντίληψη μας μέχρι τώρα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 11ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Την τελευταία εβδομάδα αναδείχτηκαν με τραγικό τρόπο τα προβλήματα που δημιουργούνται από την παραχώρηση των αθλητικών υποδομών από το Δήμο στους ιδιώτες.
Προβλήματα  σε βάρος της ασφάλειας των αθλούμενων παιδιών, χωρίς γιατρούς, χωρίς μέτρα ασφαλείας, με κακοπληρωμένους ωρομίσθιους προπονητές.
Το ίδιο όμως γίνεται και με τα σχολικά κτίρια. Μετά την κατάργηση του ΟΣΚ έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Κάγκελα που λείπουν, σκουριασμένα συρματοπλέγματα, προαύλια γεμάτα λακούβες - παγίδες.
Τα προβλήματα αυτά ο Σύλλογός μας έχει επισημάνει πολλές φορές και έχει απαιτήσει την επίλυσή τους τόσο με έγγραφα όσο και με παραστάσεις στους αρμόδιους αντιδημάρχους.
Ο άδικος χαμός του μικρού μαθητή θα πρέπει να αφυπνίσει και να συσπειρώσει όλους μας, ώστε να διεκδικήσουμε το αυτονόητο, την ασφάλεια των παιδιών μας στο σχολείο και τον χώρο που αθλούνται.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης συνεδριάζει στις 25/4/2013

Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2013 και ώρα 18:30 στην Ειδική Αίθουσα Συνεδριάσεων "Κώστας Κονδύλης" του Δημαρχιακού Μεγάρου, θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο, με θέματα:

1.      Έγκριση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου
2.      Έγκριση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Ν.Π.Δ.Δ. «ΠΑΟΔΗΛ»
3.      Έγκριση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΑΦΑΔΗΛ»
4.      Συζήτηση και λήψη απόφασης για την λειτουργία της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου
5.      Έγκριση απολογισμού οικονομικού έτους 2012 του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης»
6.      Έγκριση απολογισμού οικονομικού έτους 2012 του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου «Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»
7.      Αντικατάσταση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης»
8.      Έγκριση Κανονισμού λειτουργίας ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ
9.      Έγκριση Κανονισμού λειτουργίας Δημοτικού Κοιμητηρίου

Διαβάστε περισσότερα...
 
«Πες μου έναν λόγο να ζω» της Μάγιας Δεληβοριά Μία παράσταση του Θεατρικού Εργαστηρίου Εφήβων

Ο «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.) – Γρηγόρης Γρηγορίου» παρουσιάζει την Κυριακή 28 Απριλίου,  στις 8.00 μ.μ., στο Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου (Σοφ. Βενιζέλου & Κουντουριώτη) τη θεατρική παράσταση του Θεατρικού Εργαστηρίου Εφήβων του Δήμου Ηλιούπολης «Πες μου έναν λόγο να ζω», σε διδασκαλία και σκηνοθεσία της πολυβραβευμένης συγγραφέα και θεατρολόγου Μάγιας Δεληβοριά.
Ποιος μπορεί να βοηθήσει ένα παιδί που σκέφτεται να αυτοκτονήσει; Τι μπορεί να οδηγήσει έναν νέο στην απελπισία; Ποιοι είναι οι επτά λόγοι που μπορούν να σε κρατήσουν στη ζωή;
Οι έφηβοι πρωταγωνιστές απαντούν στα παραπάνω ερωτήματα και, με αφορμή τον «Άμλετ» του Σαίξπηρ, τον «Γλάρο Ιωνάθαν» του Ρίτσαρντ Μπαχ και το «Να ζεις, να αγαπάς και να μαθαίνεις» του Λέο Μπουσκάλια, γράφουν τα δικά τους κείμενα, συνθέτουν μουσική, παίζουν, χορεύουν και τραγουδούν, στέλνοντας σε όλους μας ένα ελπιδοφόρο μήνυμα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία και μαγνητική τομογραφία σε ανασφάλιστους δημότες

    Αγαπητοί Συνδημότες,
    Σας ενημερώνουμε ότι η Περιφέρεια Αττικής εκπροσωπούμενη από τον Περιφερειάρχη κ. Ιωάννη Σγουρό σε συνεργασία με τη  Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ηλιούπολης και με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών οργανώνει δωρεάν εξετάσεις :
Γυναικών για ψηφιακή μαστογραφία και Ανδρών και γυναικών για μαγνητική τομογραφία          
Το πρόγραμμα εκτελείται από τη Μονάδα Ερευνάς Ακτινολογίας και Ιατρικής Απεικόνισης του Πανεπιστημίου Αθηνών
Χώρος εξέτασης : Ευγενίδειο Θεραπευτήριο, Παπαδιαμαντοπούλου  20, Αθήνα
Απαραίτητα δικαιολογητικά :

  • Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας,
  • Πιστοποιητικό Κοινωνικής Προστασίας ή Οικονομικής Αδυναμίας, το οποίο εκδίδεται από τον Δήμο μας,
  • Παραπεμπτικό Ιατρού για την απαιτούμενη εξέταση
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ 300 ΔΗΜΟΤΕΣ

Ο Δήμος Ηλιούπολης στα πλαίσια εφαρμογής της Κοινωνικής  του Πολιτικής καλεί τους συνταξιούχους μισθωτούς και ανέργους δημότες με ατομικό εισόδημα έως 8.000,00 ευρώ, που θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για την δωρεάν σύνταξη φορολογικών δηλώσεων από εθελοντές λογιστές της πόλης μας, να δηλώσουν άμεσα το ενδιαφέρον τους.
Ο συνολικός αριθμός των συνδημοτών που έχουμε την δυνατότητα να εξυπηρετήσουμε δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 300 άτομα.

Η σύνταξη φορολογικών δηλώσεων για την χρονιά 2012 θα γίνει στα γραφεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας στην οδό Ηρώς Κωνσταντοπούλου 45  από 13 Μαΐου έως 15 Ιουνίου κατόπιν ραντεβού .

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ Π.Δ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ 28/3/2013

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηλιούπολης σε συνέχεια μακροχρόνιων κινητοποιήσεων και παρεμβάσεων των φορέων και των πολιτών της πόλης μας  επιβεβαιώνει την αντίθεσή στο Π.Δ. για την προστασία του Υμηττού (ΦΕΚ 187/τ.Δ΄/16.6.2011) όπως αυτή είχε εκφραστεί και με την 311/2011 απόφασή του.
Ο Δήμος μας θα συνδράμει τους κατοίκους  των περιοχών «Δεξαμενή» και Νεύτωνος  που πλήττονται από τις διατάξεις του νέου Π.Δ. για την προστασία του Υμηττού ,  ενώ ταυτόχρονα εκφράζει την αντίθεσή του και για τις διατάξεις που δεν κατοχυρώνουν τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων , ενώ κατοχυρώνουν το ΚΥΤ της ΔΕΗ.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Πρόσκληση στην προβολή ταινίας για το Κ.Υ.Τ.

Σας προσκαλούμε την Πέμπτη 25/4, στις 20.30 στο "ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ" στην προβολή  της ταινίας:
'Κ.Υ.Τ Κινητοποίηση Υπερυψηλής Τάσης- Χρονικό των αγώνων ενάντια στις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Η στον Υμηττό' του Μάριου Νόττα, 2005, 90'.
θα ακολουθήσει συζήτηση με το δημιουργό της ταινίας  και πολίτες που συμμετείχαν στην κινητοποίηση.
Πρωτοβουλία Πολιτών για την προστασία του Υμηττού.
Συνεργείο  Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Ηλιούπολης  Ηρώων Πολυτεχνείου 4Α & Μαρίνου Αντύπα
Θα μας βρείτε και εδώ:
http://synergeio-ekx.gr/
http://www.facebook.com/sinergeioelkoinxwr

 
Βίντεο με τραυματισμό αθλητή στο κεφάλι από πτώση τέρματος στα γήπεδα 5χ5

Πριν δυο περίπου χρόνια, το Μάιο του 2011 κατά την διάρκεια αγώνα, στα γήπεδα  5Χ5
παιδί τραυματίστηκε  στο κεφάλι (ευτυχώς ελαφρά)  από πτώση τέρματος.

 
Σήμα Κινδύνου των Δημοτών για τη Λ. Ειρήνης

anexartiti_koinwnia_politwnΠειράματα με επικίνδυνες παρενέργειες αποδεικνύονται εννέα στις δέκα ιδέες, που «σκαρφίζονται» και υλοποιούν οι άνθρωποι της δημοτικής αρχής του κ. Βαλασόπουλου. Μία εξ αυτών είναι και η υλοποίηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη Λεωφόρο Ειρήνης, μια εφαρμογή με κάθετες διαγραμμίσεις, που ξεκίνησε το περυσινό φθινόπωρο πιλοτικά και έμελλε να μείνει μέχρι νεοτέρας δοκιμάζοντας τα όρια της υπομονής των πολιτών, που καθημερινά ρισκάρουν τη ζωή τους διερχόμενοι είτε ως πεζοί είτε ως μοτοσικλετιστές και ποδηλάτες.
Ήδη, από τον Οκτώβριο του ΄12, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ηλιούπολη: Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών» είχε εστιάσει στους κινδύνους, που ενέχει το νέο εγχείρημα της δημοτικής αρχής προβλέποντας μάλιστα το προφανές: δηλαδή τη μετατροπή της Λεωφόρου Ειρήνης, του πλέον εμπορικού δρόμου της πόλης μας, σε ένα απέραντο πάρκινγκ με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους καταστηματάρχες και την επιχειρηματική ζωή στη συγκεκριμένη εμπορική ζώνη.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Περισσότερα...

 

Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε την αλληλογραφία μας στείλτε απαντητικό e-mail με την ένδειξη "ΔΙΑΓΡΑΦΗ ".
Ευχαριστούμε
Δημοσιογραφική Ομάδα Cityofilioupolis gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: