Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Ηλεκτρονική έκδοση με νέα από την Ηλιούπολη www.cityofilioupolis.gr

www.cityofilioupolis.gr Ηλεκτρονική έκδοση με νέα και χρήσιμες πληροφορίες από την Ηλιούπολη και τις γύρω περιοχές.

Υπενθυμίζουμε ότι λειτουργεί σελίδα στο Facebook: http://www.facebook.com/cityofilioupolis.gr πατήστε εκεί like για να παρακολουθείτε τα νέα μας!
Το group της πόλης μας στο Facebook
http://www.facebook.com/groups/104046702964691/
KAI twitter https://twitter.com/CITYOFILIOUPOLI

Πρόγραμμα δωρεάν προετοιμασίας για τις εξετάσεις στα ΤΕΦΑΑ

Ο «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.) - ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ», θέλοντας να στηρίξει, στη δύσκολη σημερινή οικονομική συγκυρία, τους μαθητές της πόλης μας, που επιθυμούν να δώσουν εξετάσεις για την  εισαγωγή τους στα ΤΕΦΑΑ,  θα υλοποιήσει πρόγραμμα προετοιμασίας μαθητών της Ηλιούπολης στα αγωνίσματα στα οποία θα εξεταστούν. Το πρόγραμμα θα αφορά στην:

  • Προετοιμασία για τα αγωνίσματα δρόμου, αλμάτων εις μήκος και ρίψεων: στο Γ΄ Αθλητικό Κέντρο Στίβου «ΧΑΛΙΚΑΚΙ», Γράμμου και Σαρωνικού, κάθε Σάββατο 9.00 - 10.00
  • Προετοιμασία για τα αγωνίσματα κολύμβησης: στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηλιούπολης, Μεσσηνίας 1 και Δαμασκηνού, κάθε Πέμπτη 8.30 - 9.30
    Το πρόγραμμα θα είναι δωρεάν, και θα πραγματοποιηθεί υπό την επίβλεψη έμπειρων γυμναστών αποφοίτων των Τ.Ε.Φ.Α.Α. Έναρξη του προγράμματος:  Πέμπτη, 4/4/2013
Διαβάστε περισσότερα...
 
Όμιλος Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (Ο.Π.Σ.Α.) - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2/4/2013

opsa_2_4_2013Με μεγάλη συμμετοχή του κοινού πραγματοποιήθηκε τη  Δευτέρα 1/4, το δεύτερο σεμινάριο του Ζ΄ κύκλου εκδηλώσεων του Ομίλου Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (Ο.Π.Σ.Α.), στην αίθουσα εκδηλώσεων του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ) στην Ηλιούπολη.

Την πρώτη εισήγηση με θέμα «ο ρόλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και η ουσιαστική συμβολή του στην χρηστή δημοσιονομική διαχείριση» ανέπτυξε ο κ. Ιωάννης Καραβοκύρης, πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο οποίος μεταξύ άλλων  τόνισε το σημαντικό ρόλο του οργάνου ως προς την προσπάθεια διασφάλισης της διαφάνειας και της χρηστής λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, καθώς επίσης και ελέγχου της νομιμότητας και όχι της σκοπιμότητας, όπως είπε. «Ο ρόλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν είναι μόνο πειθαρχικός αλλά κυρίως παιδαγωγικός και αποσκοπεί αφενός στην καλλιέργεια ειλικρινούς πνεύματος συνεργασίας μεταξύ των φορέων και αφετέρου στη μείωση ή ακόμα και την εξάλειψη  παράνομων διοικητικών πράξεων και συναλλαγών», επεσήμανε ο κ. Καραβοκύρης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Σας γνωστοποιώ επιστολή δημότη– Αραμπατζής Γαβριήλ Δημοτικός Σύμβουλος

Σας γνωστοποιώ επιστολή δημότη που έλαβα, μετά από άδεια του συντάκτη φυσικά, για να λάβουν γνώση ο Δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι, οι επικεφαλής παρατάξεων και οι κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι. Οι δημότες μας λοιπόν σκέπτονται, αναζητούν, αναρωτιούνται, προβληματίζονται, πιστεύω πως πρέπει και εμείς στο δημοτικό συμβούλιο να προβληματιστούμε και  να σκεφτούμε δημιουργικά.

«Αγαπητέ κ. Αραμπατζή,
Διαβάζοντας το άρθρο σας με τίτλο «
Ο εκδημοκρατισμός του Δημοτικού Συμβουλίου» με το όποιο συμφωνώ , αναρωτιέμαι όμως αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο , μπορεί να αλλάξει όπως αναφέρετε ο τρόπος εκλογής των δημοτικών συμβούλων και του δημάρχου,  γιατί μέχρι και σήμερα δυστυχώς δεν τολμούν και  δεν έχουμε δει τίποτα το διαφορετικό.
Υπόλογοι των πράξεών τους, όπως πολύ σωστά και εσείς αναφέρετε είναι οι δημότες, γιατί στις εκάστοτε εκλογές ψηφίζουν, όχι αυτούς που αξίζουν πραγματικά και μπορούν να προσφέρουν στον Δήμο και στους δημότες , αλλά αυτούς που προτείνει  ο πολιτικός φορέας  που ενδεχομένως ανήκουν, που στη πλειοψηφία τους δεν είναι άξιοι να προσφέρουν και να βοηθήσουν .

Διαβάστε περισσότερα...
 
 
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΥ ΖΗΝ

Προς τούς ,
Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων

Δημοτικών , Γυμνασίων και Λυκείων
Κοιν : 1. Σ.Ε Π.Ε Ηλιούπολης «Μιχ. Παπαμαύρος»

            2. Ζ ΕΛΜΕ

Αγαπητοί συνάδελφοι ,
αγαπητοί Γονείς ,
πρόσφατα ενημερωθήκαμε πως το Υπουργείο Παιδείας καλεί όλα τα σχολεία σε όλη τη χώρα να υλοποιήσουν το ερευνητικό πρόγραμμα ΕΥ ΖΗΝ, που διεξάγεται από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο ,συγκεκριμένα αναφέρεται:
Ένα πρόγραμμα στο οποίο «καλούνται οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής των Σχολείων και οι Νηπιαγωγοί, να διενεργήσουν σε πρώτη φάση τις μετρήσεις σωματικής διάπλασης και φυσικής κατάστασης και να καταγράψουν τα αποτελέσματα. Στη δεύτερη φάση, θα διεξαχθεί η αξιολόγηση των συνηθειών διατροφής και φυσικής δραστηριότητας των μαθητών, μέσω της ηλεκτρονικής συμπλήρωσης ερωτηματολογίου στο οποίο θα εισαχθούν και τα δεδομένα των μετρήσεων της α' φάσης (σωματική διάπλαση & φυσική κατάσταση των μαθητών). Μετά την ολοκλήρωση της εισαγωγής του συνόλου των μετρήσεων κάθε παιδιού θα γίνεται αυτόματη επεξεργασία των δεδομένων και θα δημιουργείται «Ατομική Αναφορά για κάθε μαθητή». Την ώρα που κανείς δεν δίνει λύση στην πείνα την εξαθλίωση και την απαξίωση παιδείας και παιδιών ξαφνικά μας κάνουν «δώρο» προγράμματα δίαιτας , ευεξίας και σωματικής διάπλασης !!!!!!!
Διαβάστε περισσότερα...
 
Μοντέρνο & Σύγχρονο Θέατρο, μία σύντομη περιήγηση

Διευρύνοντας τους επιτυχημένους κύκλους σεμιναρίων και έχοντας σταθερά προσηλωμένο το βλέμμα στην περιδιάβαση στον κόσμο του Πνεύματος και των Τεχνών, ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.)-Γρηγόρης Γρηγορίου, επιχειρεί μια σύντομη περιήγηση στο Μοντέρνο και Σύγχρονο Θέατρο.
Συγκεκριμένα, υπό την επιμέλεια της εισηγήτριας Αθηνάς Στούρνα, θα πραγματοποιηθεί μια ιστορική αναδρομή στο δυτικό θέατρο από τα τέλη του 19ου αιώνα έως τις μέρες μας, ενώ θα εξεταστούν τα σημαντικότερα υφολογικά και αισθητικά ρεύματα που διαμόρφωσαν την εξέλιξη της μοντέρνας σκηνής, όπως ο Ρεαλισμός, ο Εξπρεσσιονισμός, το Επικό Θέατρο και οι ιστορικές αβανγκάρντ, καθώς και οι νέες τάσεις του σύγχρονου θεάτρου (θέατρο-ντοκιμαντέρ, θέατρο της επινόησης, performance). Το ιδιότυπο αυτό ταξίδι στις θεατρικές σκηνές τη Ευρώπης και της Αμερικής θα πραγματοποιήσουμε με εργαλεία μας αποσπάσματα από θεατρικά έργα, φωτογραφίες παραστάσεων και οπτικοακουστικό υλικό, καλύπτοντας περίπου ενάμιση αιώνα μοναδικών εξελίξεων στη θεατρική τέχνη.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ιωνική Πολιτιστική Στέγη Ηλιούπολης

Αναγκαία η Επανάσταση της Ελληνικής Συνείδησης
Την ανάγκη Επανάστασης της Ελληνικής Ψυχής και της συλλογικής συνείδησης των Ελλήνων απέναντι σε κάθε σύγχρονη μορφή υποδούλωσης και κυρίως απέναντι σε κάθε σύγχρονο... πρόθυμο κατακτητή ανέδειξε στην ομιλία της η πρόεδρος της Ιωνικής Πολιτιστικής Στέγης Ηλιούπολης, κα. Αργυρώ Πίκουλα, συμμετέχοντας στην εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Δήμος Ηλιούπολης για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου σε συνεργασία με τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους.
"Η Επανάσταση του 1821 ήταν κοινός αγώνας και στόχος όλων των Ελλήνων για την ελευθερία. Ήταν Επανάσταση όλων των Ελλήνων από τη Μικρά Ασία έως την Κρήτη και από την Κρήτη έως το Δούναβη με μία βαθιά εθνική επιθυμία: την απελευθέρωση της κοινής πατρίδας. Και ήταν εθνικός αγώνας νίκης, γιατί η συμμετοχή των αγωνιστών ήταν καθολική και όχι 'σπασμένη' σε πληθυσμιακές ομάδες, και γιατί η συμβολή αυτών των αγωνιστών ήταν εκούσια και πήγαζε από την ψυχή - δεν ήταν συμβολή υπό τη μορφή επιβαλλόμενης θυσίας σε προεπιλεγμένα κοινωνικά στρώματα, όπως συμβαίνει τα τρία τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας", σημείωσε με έμφαση η κα. Πίκουλα. 

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ηλιούπολης, μετά την επιτυχημένη διήμερη συνεδρία προλοθεραπείας, για επώδυνα μυοσκελετικά προβλήματα και προβλήματα στην γναθοκροταφική διάρθρωση, που έγινε στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Δήμου μας, ανακοινώνει πως:
Στις 24 και 25 Μαϊου 2013, ομάδα διάσημων Ελλήνων και ξένων ειδικευμένων ιατρών θα επαναλάβει εντελώς δωρεάν την προλοθεραπεία.
Καλούνται οι Ηλιουπολίτες, που έχουν μυοσκελετικά προβλήματα και προβλήματα στην γναθοκροταφική διάρθρωση, και ενδιαφέρονται για τη συγκεκριμένη θεραπεία, να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 210 9970010, Αντιδήμαρχος κος Χρ. Γιαννάκης,  και 210 9970055, κα Ζωή Μεσσήνη, Νοσηλεύτρια, για πληροφορίες και ραντεβού.

 
ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Γνωστοποιούμε στους συνδημότες μας, που πάσχουν ήδη από σακχαρώδη διαβήτη τύπου I, κάνουν χρήση ινσουλίνης, και ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 18-70 ετών, ότι θα πραγματοποιηθούν εντελώς δωρεάν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, οδός Μαρίνου Αντύπα 81, οι κάτωθι εξετάσεις:

Μέτρηση Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης
Μέτρηση Γλυκόζης αίματος
Εξέταση Διαβητικού ποδιού

Η πρώτη ομάδα θα εξεταστεί στις 03/04/2013 και η δεύτερη στις 10/04/2013.
Θα εκτιμηθούν από Ιατρό τα αποτελέσματα και θα δοθούν διατροφολογικές οδηγίες και ιατρικές συμβουλές.
Η μέτρηση θα γίνει σε γκρουπ των 12 ατόμων, και η διάρκεια της εξέτασης θα είναι 20΄ ανά άτομο.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Αγωνιστική συνεργασία γονέων Ηλιούπολης - ΚΑΛΕΣΜΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Αγωνιστική Συνεργασία καλεί τους γονείς στο δημαρχείο στις 9 Απρίλη και ώρα 10.00 πμ σε παράσταση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης άμεσων μέτρων ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας.
Ένας γονιός σήμερα καλείται να πληρώνει για βιβλία, για εκδρομές, για κουρτίνες, για πάρτυ, για εξωσχολικές δραστηριότητες, για ενδοσχολικές δραστηριότητες, για τροχονόμους, για καθαρίστριες, τώρα τελευταία και για σίτιση των παιδιών. Δεν υπάρχει σχολείο στην Ηλιούπολη, που να μην καλεί τον γονιό να πληρώσεί ή καλύτερα να διπλοπληρώσει ή ακόμα καλύτερα να τριπλοπληρώσει.
Το κράτος, με την πλάτη των αστικών κυβερνήσεων, κουρεύει τα λεφτά για την παιδεία, με στόχο την ιδιωτικοποιήσή της (κατάργηση ΟΣΚ, αξιολόγηση, αλλαγή προγράμματος σπουδών κλπ), και την ίδια στιγμή δίνει λεφτά στην πλουτοκρατία να σωθεί από την κρίση της. Δηλαδή τα βάρη να τα πληρώσουν οι γονείς και όχι τα μονοπώλια. Οι διοικήσεις του δήμου βάζουν πλάτη, υλοποιούν τις κατευθύνσεις, μας λένε δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΤΡΟΦΙΜΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ

ΛΑΔΙ, ΑΛΕΥΡΙ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΜΕΛΙ, ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΦΕΤΑ, ΑΝΘΟΤΥΡΟ, ΡΥΖΙ, ΠΑΣΤΟ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ, ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ, ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ, ΣΤΑΦΙΔΑ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙΑ

Ο Δήμος Ηλιούπολης, στο πλαίσιο των Κοινωνικών του Δραστηριοτήτων, συνεχίζει την προμήθεια τροφίμων απ΄ευθείας από τον παραγωγό στο δημότη, σε προσιτές τιμές, χωρίς καμία μεσολάβηση μεσαζόντων.
Την Κυριακή 28/04/2013 από
τις 08:30 μέχρι τις 12:15, στην Πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού, θα διατεθούν Λάδι Επιδαύρου, Αλεύρι Μύλων Δάβρη Αυλώνος Αττικής, Ζυμαρικά Γάλοτα Ίσθμια Κορίνθου, Μέλι Θυμαρίσιο Σφακιών Κρήτης, Τυροκομικά προϊόντα - Φέτα - Ανθότυρο Ξηρόμερου Αιτωλοακαρνανίας, Ρύζι Ανθήλης Λαμίας, Παστό - Λουκάνικα Μεσσηνίας, Επιδόρπιο Γιαουρτιού,  Εσπεριδοειδή - Σταφίδα Κορινθίας και Κρασιά Νεμέας.
Όλα τα προϊόντα που θα διατεθούν είναι πιστοποιημένα με όλα τα απαιτούμενα παραστατικά. Είναι αρίστης ποιότητας και προσφέρονται σε καταπληκτικές τιμές.
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της «Πρωτοβουλίας Πολιτών για την προστασία του Υμηττού»
29 Μαρτίου 2013 ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ - ΟΧΙ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΓΗΣ
Συζητήθηκε την Πέμπτη 28 Μάρτη στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης το αίτημα της «Πρωτοβουλίας πολιτών για την προστασία του Υμηττού» να ανακαλέσει ο Δήμος Ηλιούπολης την αίτηση ακύρωσης του ισχύοντος Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του Υμηττού, που κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και συζητήθηκε στην Ολομέλεια στις 15 Φεβρουαρίου.
Όπως ανέφερε η «Πρωτοβουλία Πολιτών», η αίτηση ακύρωσης πού κατέθεσε στο ΣτΕ και υποστήριξε εκπροσωπώντας τον Δήμο Ηλιούπολης ο δικηγόρος Απόστολος Παπακωνσταντίνου, «είναι διάτρητη και έξω από κάθε έννοια υπεράσπισης της δημόσιας περιουσίας και του δημοσίου συμφέροντος», εφ' όσον  θεωρεί «πλήγμα» την επέκταση της Ζώνης Α' απόλυτης προστασίας του Υμηττού και μάλιστα σε περιοχές δημόσιες, δασικές, αναδασωτέες και διακατεχόμενες.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Προσλήψεις προσωπικού στο Δήμο Ηλιούπολης

Κατά το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο της 19ης Μαρτίου 2013, αποφασίστηκε η υποβολή αιτήματος - πρότασης του Δήμου Ηλιούπολης προς την κεντρική διοίκηση, για πρόσληψη προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων, για την κάλυψη αναγκών του Δήμου Ηλιούπολης και των Νομικών του Προσώπων, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
Για την πρόσληψη των προτεινόμενων υπαλλήλων έχουν γίνει από τη Δημοτική Αρχή όλες οι αναγκαίες ενέργειες, και έχουν εξασφαλισθεί οι απαραίτητες πιστώσεις.

Οι θέσεις που πρόκειται να καλυφθούν, μετά την έγκρισή τους από την κεντρική διοίκηση, είναι οι παρακάτω:

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - 25 Μαρτίου

Αγαπητοί γονείς,
Η Εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου πλησιάζει και η ανάμνηση της επικής επανάστασης μιας χούφτας ανθρώπων απέναντι σε έναν γιγαντιαίο κατακτητή, μας γεμίζει υπερηφάνεια αλλά ταυτόχρονα και θλίψη.
Αμέτρητα " γιατί ; ", έρχονται κάθε ημέρα να βασανίσουν τον εργαζόμενο , τον συνταξιούχο , τον γονιό , τον μαθητή.
Το παράδειγμα ενός ηρωικού, αδελφού λαού που είπε ΟΧΙ  και που λέει ΟΧΙ  τα τελευταία 40 χρόνια σε όποιον επιβουλεύεται την ιστορία , τον πολιτισμό και την κυριαρχία του, ίσως να ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να μας αφυπνίσει.
Πόσα λιγότερα από χίλια κλειστά σχολειά θα είχαμε σήμερα αν είχαμε πει και εμείς ΟΧΙ στις μνημονιακές συγχωνεύσεις ;
Πόσο μικρότερη χρηματοδότηση θα είχαν τα σχολειά μας, από την μνημονιακού χαρακτήρα απομείωση της επιχορήγησης για την παιδεία;
Πόσες περισσότερες θέσεις εργασίας , ελαστικές η και μόνιμες  θα θρηνούσαν οι εκπαιδευτικοί μας ;
Πόση Αξιοπρέπεια θα είχαν ακόμα να χάσουν οι συνταξιούχοι, οι γέροντες, οι ευπαθείς ομάδες ;
Πόσο ακόμα θα πεινούσαν και θα κρύωναν τα παιδιά μας ;
Ίσως το «καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή....» να είναι τώρα πιο επίκαιρο από ποτέ, να είναι η απαρχή για να ξεφύγουμε από τον λήθαργο , να εμπιστευθούμε ξανά τις παραδόσεις και την ιστορία μας, να θυμηθούμε τα λόγια του αγέρωχου ήρωα Θεόδωρου Κολοκοτρώνη:
« τι προσκυνάτε μωρέ !!!!! Οι Έλληνες και στους Θεούς όρθιοι μιλάμε»
Σας περιμένουμε όλους την Δευτέρα στις 11 το πρωί στην στάση Νησάκι.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - Αμετροέπεια

logo-enotaytokiΜε αμετροέπεια, ειρωνεία, και τσαμπουκά συμπεριφέρεται στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Βαλασόπουλος.
Την Τρίτη 19 Μαρτίου 2013 και ώρα 13.00 το μεσημέρι, συγκαλεί ο κ. Βαλασόπουλος το Δημοτικό Συμβούλιο, χαρακτηρίζοντας τη συνεδρίαση ως έκτακτη.
Ως επικεφαλής του ΕΝΑΚ (Ενωτικού Αυτοδιοικητικού Κινήματος), εξέφρασα τη δυσαρέσκεια μου διότι δεν ενημερώθηκα από τον πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου, όπως έχει καθιερωθεί εδώ και πολλά χρόνια σε ανάλογες περιπτώσεις.
Αντί του προέδρου, ο κ. Βαλασόπουλος σε ρόλο προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, με αλαζονεία, έπαρση και ειρωνεία απάντησε πως δεν ΕΚΡΙΝΕ  σκόπιμο να ενημερώσει το σύνολο των Δημοτικών Παρατάξεων και ακολούθησε ένα όργιο ειρωνείας, αμετροέπειας και τσαμπουκά προς τον επικεφαλής του ΕΝΑΚ.
Θυμίζουμε στον κ. Βαλασόπουλο οτι η Ηλιούπολη δεν είναι σουλτανάτο και το Δημοτικό συμβούλιο δεν αποτελεί το σαράι του.

 Δημήτρης Πανταζόπουλος
Επικεφαλής ΕΝΑΚ

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Γ.Σ.Η.
Διοίκηση, τεχνική ηγεσία, παίκτες και φίλαθλοι του Γ.Σ.Η. εύχονται ταχεία ανάρρωση στον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας, Ιωνα Στεφάνου, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στη χθεσινή προπόνηση με σπάσιμο του ποδιού του. Ευχαριστούμε τον γιατρό κο Καρακίτσο από το Metropolitan για τη πολύτιμη βοήθειά του. Στο μεταξύ, η Ηλιούπολη ετοιμάζεται για το αυριανό πολύ σημαντικό παιχνίδια κόντρα στον Αστέρα Ζωγράφου, σε έναν ακόμη... τελικό με στόχο την άνοδο.
Γ.Σ. Ηλιούπολης
 
ΗΜΕΡΙΔΑ - Όταν Τα Πράγματα «Δυσκολεύουν» Στα Σχολικά Περιβάλλοντα

afisa_teliki_aeeeepΗ εταιρεία Ειδικής Παιδαγωγικής Ελλάδος και το Ενωτικό Αυτοδιοικητικό Κίνημα Ηλιούπολης διοργανώνον ημερίδα με θέμα : «Όταν Τα Πράγματα «Δυσκολεύουν» Στα Σχολικά Περιβάλλοντα», την Τέταρτη 3 Απριλίου 2013 από τις 18:00 έως 21:00 στο αμφιθέατρο του δημαρχείου Ηλιούπολης. 

Αιτήσεις εγγραφής
1. Παρακαλούμε, αφού συμπληρώσετε την αίτησή σας να την στείλετε στο e-mail: aeep2013@yahoo.gr
2. Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους. Θα δοθούν βεβαιώσεις
ΑΝΟΙΚΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

 
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Ηλιούπολη    14-3-2013
Προς,
Τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων
Κοιν: Συλλόγους Διδασκόντων
                Αγαπητοι γονείς
Δεν έχει στεγνώσει ακόμα το μελάνι από την προτροπή του Υπουργείου προς τους Συλλόγους Γονέων να συμμετάσχουν στην αξιολόγηση Σχολικών μονάδων με ενιαίο αναμορφωμένο (παραμορφωμένο) πρόγραμμα.
Είμαστε σίγουροι ότι οι κονδυλοφόροι των "φωτισμένων" ετοιμάζονται για την επέκταση της απόφασης αυτής, από τα Δημοτικά, σε όλα τα σχολεία.
Φαίνεται πως στην αποικία του χρέους, τα κοινωνικά αγαθά αποτελούν... πληγές του Φαραώ ...!!!
Το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί, αν νομίζουν ότι θα κάνουν τους Γονείς ηθικούς αυτουργούς στην διάλυση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών και του Δημόσιου χαρακτήρα του σχολείου βρίσκονται σε μεγάλη πλάνη ή σε πλήρη σύγχυση.
Η λογική του χάους που θα δημιουργηθεί, βάζοντας τον έναν να αξιολογεί τον άλλον, δεν εξυπηρετεί την παιδεία, εξυπηρετεί τα σκοτεινά σχέδια της εξαθλίωσης του Δημόσιου Σχολείου
Μην υποτιμάτε άλλο την νοημοσύνη μας, όχι τουλάχιστον εσείς, που για την αξιολόγηση σας, αρκεί μια ματιά... στον καθρέφτη....
Δεν θα σας κάνουμε το χατίρι να γίνουμε συνένοχοι με εσάς .

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Ο «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.) - Γρ. Γρηγορίου» θα τιμήσει τους διακριθέντες αθλητές και ομάδες της πόλης μας, την Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013, και ώρα 19.00, στο Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης, Λεωφ. Σοφοκλή Βενιζέλου 112 & Λεωφ. Πρωτόπαπα (είσοδος από οδό Κουντουριώτου).  Θα βραβευθούν:

  • Οι αθλητές που έχουν κατακτήσει 1η έως 3η Πανελλήνια νίκη
  • Οι αθλητές που έχουν κατακτήσει 1η έως 6η Πανευρωπαϊκή νίκη
  • Οι αθλητές που έχουν κατακτήσει 1η έως 8η Παγκόσμια νίκη
  • Οι αθλητές που έχουν συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου
  • Οι αθλητές που συμμετέχουν σε Εθνικές Ομάδες
  • Οι αθλητές που έχουν εισαχθεί σε Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι.
  • Οι ομάδες που έχουν ανέβει σε μεγαλύτερη κατηγορία
  • Οι ομάδες που έχουν συμμετάσχει σε τελικές φάσεις πρωταθλημάτων
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Β2 ΝΟΔΕ - Εθελοντική Αιμοδοσία

aimodosia_b2_node_afisa_283Β2 ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΩΝ
ΣΟΦ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 56,
163 41 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
ΤΗΛ : 210 9941 828, FAX: 210 99.32.715
e-mail: node-b2-athinas@nd.gr

 Εθελοντική Αιμοδοσία
Η Β2 ΝΟ.Δ.Ε. στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της παράταξής μας προχωρά στην πρώτη για το έτος 2013 καθιερωμένη πλέον εθελοντική αιμοδοσία.
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013, στα γραφεία μας, από ώρα 16.00 μ.μ. έως 19.00 μ.μ.
Μια κίνηση με αίσθημα ευθύνης από τα μέλη μας  για όλους τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται το πολύτιμο αυτό αγαθό της ζωής, αλλά και παράλληλα ενίσχυσης της τράπεζας αίματος μας.
Καλούμε όλα τα μέλη καθώς και όλους τους φίλους μας όπως ενισχύσουν με την προσφορά τους την παραπάνω ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Αποκριάτικα πάρτυ για μικρούς και μεγάλους σε πλατείες της Ηλιούπολης

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο της αποκριάς, ελάτε να χορέψουμε, να πετάξουμε χαρταετό, και να ξεφαντώσουμε. Ο Δήμος Ηλιούπολης οργανώνει πάρτυ μασκέ σε πλατείες της πόλης μας, με dj που θα μας παρασύρει στους ρυθμούς της σάμπα και του καρναβαλιού και με ανιματέρ, που θα διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους.
200 χαρταετοί και πολλές σοκολάτες και γκοφρέτες θα μοιραστούν δωρεάν στους μικρούς μας φίλους.
Ο πολιτιστικός σύλλογος «Αγέχωρος» θα μας διασκεδάσει με αποκριάτικο δρώμενο.
Οι εκδηλώσεις θα γίνουν το Σάββατο, 16 Μαρτίου, στην πλατεία Φλέμινγκ,   και  την Κυριακή, 17 Μαρτίου, στην  Πλατεία Ανεξαρτησίας, ώρες 11:00 - 13:00.
Σας περιμένουμε με το κέφι και την καλή σας διάθεση, να γιορτάσουμε μαζί τη φετινή αποκριά.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Στεφ. Σαράφη 40 Ηλιούπολη τηλ-φαξ. 210 9711367 e-mail: leilioupolis@yahoo.gr
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 15/3/2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αύριο Σάββατο 16/3 ώρα 6,30 μ.μ. η Λαϊκή Επιτροπή Ηλιούπολης και η Επιτροπή Ανέργων, στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηλιούπολης καλούν τα παιδιά να φτιάξουν τον δικό τους χαρταετό με την βοήθεια των μεγάλων.
Να συνδυάσουμε την εφευρετικότητα με το παιχνίδι, την δημιουργία, να αποδείξουμε ότι παρ' όλες τις δυσκολίες δεν το βάζουμε κάτω, δεν θα στερηθούμε την χαρά.
Σηκώνουμε  τους χαρταετούς την Καθαρή Δευτέρα στο ΧΑΛΙΚΑΚΙ, συγκέντρωση 10 το πρωί στο θεατράκι.
Σύνθημα μας:

?          Σηκώνουμε τους χαρταετούς σηκώνουμε την αντίσταση της Λαϊκής Οικογένειας απέναντι στην βαρβαρότητα και την εξαθλίωση.
?          Κανένα παιδί χωρίς σχολείο, φαγητό, παιχνίδι, θέρμανση, εμβόλιο, νερό και φως.
?          Η ζωή και ο πλούτος ανήκει σε αυτούς που των παράγουν

Διαβάστε περισσότερα...
 
Περισσότερα...

Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε την αλληλογραφία μας στείλτε απαντητικό e-mail με την ένδειξη "ΔΙΑΓΡΑΦΗ ".
Ευχαριστούμε
Δημοσιογραφική Ομάδα Cityofilioupolis gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: