Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Πρωτομαγιά

Η ημέρα της Πρωτομαγιάς διαχρονικά αποτελεί το σταθμό για τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, είναι σήμερα η ημέρα των εργαζομένων, αλλά και η ημέρα γιορτής της Άνοιξης και ημέρα των λουλουδιών. Φέτος όμως, η Πρωτομαγιά είναι αλλιώτικη για όλους, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Η Πρωτομαγιά είναι στην πραγματικότητα ημέρα μνήμης και τιμής για την εξέγερση των εργατών του Σικάγου, το Μάιο του 1886 όπου τα εργατικά συνδικάτα ξεσηκώθηκαν, διεκδικώντας ωράριο εργασίας στις 8 ώρες και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η μέρα έχει θεσπιστεί ως εργατική απεργία και όλες οι υπηρεσίες και οι επιχειρήσεις παραμένουν σήμερα κλειστές, οι εορτασμοί όμως μεταφέρονται για το Σάββατο 9 Μαΐου, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.
Αξίζει ένα μεγάλο «Ευχαριστώ» σε όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που αυτήν τη δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, με περισσή αυταπάρνηση και παραμερίζοντας τον φόβο και τους κινδύνους συνέχισαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όλους εμάς και σε αυτούς που τις είχαν ιδιαίτερη ανάγκη.
Καλό μηνά σε όλους!!!

Γαβριήλ Αραμπατζής
Επικεφαλής Παράταξης



"Η Πόλη που Θέλω"

Δεν υπάρχουν σχόλια: