Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Δυο μέτρα και δύο σταθμά από τη διοίκηση του δήμου για τον Προφήτη Ηλία.

Δυο μέτρα και δύο σταθμά από τη διοίκηση του δήμου για τον Προφήτη Ηλία.

 

Η δημοτική παράταξη «Η Πόλη που θέλω» έχει επισημάνει το γεγονός, ότι η δημοτική αρχή τηρεί δύο μέτρα και δύο σταθμά στο θέμα της εφαρμογής της νομιμότητας στα θέμα των πολεοδομικών παραβάσεων στην περιοχή του Προφήτη Ηλία στον Υμηττό.

Με ανακοίνωση στις 27/11/19 είχαμε αναφερθεί στο θέμα , ταχθήκαμε υπέρ της εφαρμογής της νομιμότητας και είχαμε τονίσει την  αποφυγή του διχασμού της τοπικής κοινωνίας. https://bit.ly/3fyvJV3   Στην εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της παράταξης στις 19/1/20, κάναμε λόγο για την συμπεριφορά που επέδειξε η δημοτική αρχή απέναντι στις παρανομίες που έχουν συντελεστεί στην εν λόγω περιοχή. https://bit.ly/2LaG3EI  Από τη μία επέδειξε έναν «υπερβάλλον ζήλο» στην εφαρμογή της νομιμότητας έναντι των αυθαίρετων εργασιών που έχουν γίνει στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, ενώ από την άλλη εθελοτυφλεί για την μη εφαρμογή των τελεσίδικων αποφάσεων για την κατεδάφιση των παρακείμενων αυθαίρετων κτισμάτων του Δήμου.

Η παράταξή μας επανειλημμένες φορές έχει ζητήσει να ενημερωθεί από την διοίκηση το δημοτικό συμβούλιο με τις εν λόγω αποφάσεις για τα κτίσματα στο λόφο του Προφήτη Ηλία, όμως η Δημοτική αρχή υπεκφεύγει να ενημερώσει και να ταχθεί ξεκάθαρα στην εφαρμογή της νομιμότητας. Για μια φορά ακόμα θα θυμίσουμε στην δημοτική αρχή την ύπαρξη της από 4/3/2015 με αριθμό 1149 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών όπου απορρίφθηκε η ένσταση του Δήμου Ηλιούπολης κατά της απόφασης της Περιφέρειας Αττικής με αριθμό 1478 από 22-10-2010 για την κατεδάφιση και απομάκρυνσης των παράνομων δημοτικών κτισμάτων από το 1987 στην αναδασωτέα περιοχή του Προφήτη Ηλία.

Θεωρούμε υποχρέωση μας έναντι των δημοτών, να τους ενημερώσουμε περί αυτών των αποφάσεων και να καταδείξουμε την επιλεκτική συμπεριφορά της διοίκησης του Δήμου στο πώς αντιλαμβάνεται την εφαρμογή της νομιμότητας.

Γαβριήλ Αραμπατζής 
Επικεφαλής της παράταξης 
"Η Πόλη που θέλω" 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: