Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης της Ηλιούπολης για ακόμη μία φορά απασχολεί για τους λάθος λόγους.

Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης της Ηλιούπολης για ακόμη μία φορά απασχολεί για τους λάθος λόγους. Όπως φάνηκε από φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, το Μουσείο εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, παρά τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί για τη συντήρηση και τη λειτουργία του τα τελευταία χρόνια.
Το πρόβλημα της εισροής υδάτων μετά από έντονες βροχοπτώσεις παραμένει, ενώ έχει επισημανθεί εδώ και ένα χρόνο (2/1/2020, https://bit.ly/2K6kdVr)
Ο Δήμαρχος και πρόεδρος του ΝΠ του Μουσείου, στη δεύτερη συνεδρίαση του Δ.Σ., στις 7/10/2020 (μία από τις μόλις δύο συνεδριάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί εντός του 2020), σε εισήγηση που έκανε στο Διοικητικό Συμβούλιο έδειξε να γνωρίζει το πρόβλημα και ανέφερε σχετικά:
«Με εγκεκριμένο τον προϋπολογισμό του 2020, το έργο που επείγει να προηγηθεί είναι η στεγανοποίηση της οροφής του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης. Καλούμε τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου να αναλάβουν να μας γνωρίσουν τις δυνατότητες τους σχετικά με τη φύση του έργου ή να μας υποδείξουν διαδικασία ανάθεσης του έργου. Πέρυσι στεγανοποιήθηκε η ταράτσα στο γυάλινο τμήμα της. Δυστυχώς το πρόβλημα παραμένει σε μικρότερο βαθμό, αλλά παραμένει! Μέχρις ότου αποφασιστεί γενική συντήρηση του κτιρίου, οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου καλούνται να επιμεληθούν άμεσα τη στεγανοποίηση!»
Σήμερα, 2 μήνες μετά, και μετά τις έντονες βροχοπτώσεις του προηγούμενου Σαββάτου, αποδείχτηκε ότι το πρόβλημα παραμένει. Εύλογα προκύπτουν ερωτήματα σχετικά με αυτό:
- Από ποιον και πότε υλοποιήθηκε η στεγανοποίηση του γυάλινου τμήματος της ταράτσας και από ποιον βεβαιώθηκε η αποτελεσματικότητα της εργασίας;
- Με δεδομένη την αναγκαιότητα της άμεσης παρέμβασης εδώ και 2 μήνες, ποιες ενέργειες έγιναν από τη διοίκηση και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου;
Δυστυχώς, εκ του αποτελέσματος, αποδεικνύεται ότι η δημοτική αρχή αντιλαμβάνεται με διαφορετικό τρόπο τη λέξη «άμεσα» σε διάφορα θέματα. Βλέπουμε ότι ξεκίνησε «άμεσα» ο χριστουγεννιάτικος στολισμός της πόλης, πριν την οριστική κατοχύρωση του έργου στον εργολάβο, στην περίπτωση όμως της αντιμετώπισης του προβλήματος της στεγανοποίησης του Μουσείου, το «άμεσα» διαρκεί πάνω από δύο μήνες.
Η παράταξη «Η Πόλη που θέλω», δια της εκπροσώπου της στο Δ.Σ. του Ν.Π του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης κ. Μαίρης Παπαθανασίου, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 16/9/2020 καταψήφισε τον προϋπολογισμό του 2020, αφού δεν έχει γίνει απολογισμός του προϋπολογισμού του προηγούμενου έτους (2019) και δεν πήραμε απαντήσεις στα ερωτήματα που θέσαμε. Στη «Διαύγεια» παραμένουν αναρτημένες αποφάσεις για την έγκριση των προϋπολογισμών, χωρίς να υπάρχουν συνημμένοι οι σχετικοί πίνακες. Ζητήσαμε να γίνει απολογισμός για τα παρελθόντα έτη, προκειμένου να γίνουν γνωστά τα χρηματικά ποσά που έχουν δαπανηθεί για τη λειτουργία του και το έργο που έχει παραχθεί, όμως δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις.
Τελικά φαίνεται ότι η διοίκηση του Δήμου συνεχίζει την ίδια τακτική που ακολουθήθηκε και τα προηγούμενα έτη και δεν επιθυμεί να απαντήσει. Επιμένουμε στα ερωτήματα που έχουμε θέσει και ζητάμε για ακόμα μια φορά ακόμα να μας δοθούν οι σχετικές απαντήσεις.
 Ο επικεφαλής
Γαβριήλ Αραμπατζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: