Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Ηλεκτρονική έκδοση με νέα από την Ηλιούπολη http://www.cityofilioupolis.gr

www.cityofilioupolis.gr Ηλεκτρονική έκδοση με νέα και χρήσιμες πληροφορίες από την Ηλιούπολη και τις γύρω περιοχές.

Υπενθυμίζουμε ότι λειτουργεί σελίδα στο Facebook: http://www.facebook.com/cityofilioupolis.gr πατήστε εκεί like για να παρακολουθείτε τα νέα μας!
Το group της πόλης μας στο Facebook
http://www.facebook.com/groups/104046702964691/

Προσφερόμενες Θέσεις Εργασίας (Ιδιωτικός Τομέας)

Ιδιωτική Εκπαίδευση- Φροντιστήρια-Γυμναστές
Εργοδότης: Φροντιστήριο στα νότια προάστια
Πληροφορίες : βιογραφικά στο e-mail: pyrsos01@hol.gr
Θέση Εργασίας : Φροντιστήριο στα νότια προάστια ζητεί Φιλόλογο για διδασκαλία Αρχαίων Κατεύθυνσης, με τουλάχιστον 5ετή προϋπηρεσία σε φροντιστήριο και με προσωπικές σημειώσεις Έναρξη Προθεσμίας: 14/2/2012

Διαβάστε περισσότερα...
 
 
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ

eggrafes_kolymbitirioΣε μια εποχή, που όλα αλλάζουν με μεγάλη ταχύτητα, που το άγχος και οι συσσωρευμένες υποχρεώσεις είναι στοιχεία της καθημερινής ζωής του πολίτη, ο αθλητισμός αποτελεί μια διέξοδο, ενώ ταυτόχρονα βοηθάει τους αθλούμενους να βελτιώσουν την υγεία τους και την ποιότητα της ζωής τους.
Το Δημοτικό Κολυμβητήριο της Ηλιούπολης, από την πρώτη χρονιά λειτουργίας του, αποδείχτηκε ζωτικής σημασίας για την πόλη μας και για την ευρύτερη περιοχή, αφού εξυπηρετεί ένα μεγάλο αριθμό παιδιών και ενηλίκων, τόσο από την Ηλιούπολη, όσο και από τους γειτονικούς Δήμους.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Περίληψη Διακήρυξης Ανοικτού Διαγωνισμού για την Προμήθεια Γάλακτος
Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Προκηρύσσει ανοικτό διαγωνισμό με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη προσφορά, για την «προμήθεια γάλακτος, για το διάστημα από 1/4/2012 έως 31/3/2013» A.M.: ΠΙ/2012 συνολικής προϋπολογισθείσας αξίας εκατόν τριάντα χιλιάδων πεντακοσίων δεκαπέντε ευρώ (€ 130.515,00) συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 13%, προϋπολογισμού έτους 2012 και 2013.
Η σχετική πίστωση θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους.
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΗΛΙΟΥ πόλις ανθρώπινη πόλη- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (κεραία κινητής οδό Νεράιδας 5)
logo_iliou_polisΣτις 13-2-2012 το μεσημέρι στην οδό Νεράιδας 5 στην ταράτσα ακινήτου που είναι εγκατεστημένη ήδη κεραία της WIND με τον πιο άθλιο τρόπο η άνω εταιρεία προσπάθησε με εντολοδόχους της να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις της υπάρχουσας κεραίας αφού όπως διαπιστώσαμε τοποθέτησε νέα μηχανήματα, μπαταρίες κλπ χωρίς φυσικά άδεια. Δεκάδες κάτοικοι της γειτονιάς αντέδρασαν άμεσα και κινητοποιήθηκαν καλώντας και την αστυνομία με αποτέλεσμα οι 2 εντολοδόχοι της εταιρείας φορώντας κουκούλες να φύγουν σαν λαγοί.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Σωματείο εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης - ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 14-2-12

    Η Γενική Συνέλευση   των εργαζομένων του Δήμου Ηλιούπολης  που έγινε την Τρίτη 14  Φλεβάρη αποφάσισε ομόφωνα:
1.   Την κλιμάκωση της πάλης με καταλήψεις, απεργίες και συλλαλητήρια.
2.   Να συντονιστούμε με άλλα σωματεία του κλάδου και μαζικούς  φορείς της πόλης προκειμένου να σηκώσουμε στο πόδι όλες τις λαϊκές γειτονιές της Ηλιούπολης  και να ενημερώσουμε το λαό της πόλης για τα νέα βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα που καταδικάζουν εμάς και τα παιδιά μας κάνοντάς μας να δουλεύουμε  και να ζούμε  εφ' όρου ζωής με 400 ευρώ, για να σωθούν τα κέρδη μιας χούφτας κεφαλαιοκρατών που ζουν από τον ιδρώτα μας.
3.   Να μην τους επιτρέψουμε να καταργήσουν τα δικαιώματα που μας παρέδωσαν οι προηγούμενες γενιές και κατακτήθηκαν με θυσίες και αίμα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο ΨΑΡΑΝΤΩΝΗΣ & Η ΝΙΚΗ ΞΥΛΟΥΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/2 στη μουσική σκηνή «Ρυθμός Stage» στην Ηλιούπολη
web_psarantonhsΟ ΨΑΡΑΝΤΩΝΗΣ & Η ΝΙΚΗ ΞΥΛΟΥΡΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Έναρξη: 23:00μμ
Ο Ψαραντώνης αποτελεί τη σύγχρονη προσωποποίηση της κρητικής μουσικής παράδοσης! Με το δικό του, αφοσιωμένο κοινό, το οποίο τον υποδέχεται με ξεχωριστή θέρμη σε κάθε του εμφάνιση και με παγκόσμια αναγνώριση μέσα από συμμετοχές σε σημαντικά διεθνή φεστιβάλ, καταφέρνει να μεταφέρει ολόκληρο τον πολιτισμό της Κρήτης μέσα από τις δοξαριές της λύρας του...
Σε μια από τις πολύ σπάνιες solo εμφανίσεις του, ο Ψαραντώνης επισκέπτεται τη μουσική σκηνή «Ρυθμός Stage» στην Ηλιούπολη, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου.
Διαβάστε περισσότερα...
 
H Χαρά της Ανάγνωσης - XEN Ηλιούπολης
xen_15_2_12Αγαπητοί μικροί μας φίλοι,
Το Σάββατο 18/2/2012 σας περιμένουμε στο κτήριο της ΧΕΝ, Μ.Αντύπα 81 στην Ηλιούπολη, στις 12:00. Ο Μάριος Δούκας και η παρέα του μας επιφυλάσσουν συναρπαστικές εξελίξεις μέσα από το βιβλίο της Λιάνας Δενεζάκη "Μαρδούκ!".  Όμως και οι Απόκριες δεν θα μας αφήσουν ασυγκίνητους. Ελάτε με την αποκριάτικη στολή σας ή αν το προτιμάτε με διάθεση Αποκριάς και μόνο!! Για τα υπόλοιπα θα φροντίσουμε εμείς!!
Με αγάπη Η Ομάδα της Χαράς της Ανάγνωσης

Η συμμετοχή είναι δωρεάν - Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 8-12 ετών.
 
Αυτή την Κυριακή, στο Δημοτικό Θέατρο, η παιδική ταινία «Μικροί τραγουδιστές της Όπερας του Πεκίνου»

pekino_provoliΑυτή την Κυριακή, 19/2/12, ώρα 11.00, θα προβληθεί στο Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου (είσοδος από Κουντουριώτη) η παιδική ταινία «Μικροί τραγουδιστές της Όπερας του Πεκίνου» Κίνα, 2000, διάρκεια 87΄, έγχρωμο.
Είσοδος ελεύθερη
Σκηνοθεσία  Ντου Μιν/ Du Min
E
ρμηνεία Γουάνγκ Χάο

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΗΛΙΟΥ – πόλις ανθρώπινη πόλη "Καλλικράτης"
logo_iliou_polisΤο Υπουργείο Εσωτερικών προωθεί αυτές τις μέρες νέο Νομοσχέδιο στη Βουλή με στόχο <<να λύσει>> προβλήματα που προέκυψαν από τη λειτουργία του Καλλικράτη αλλά κυρίως να περικόψει από τον προϋπολογισμό του 2012 για την Τοπική Αυτοδιοίκηση 400.000.000,00 ευρώ. Η εξοικονόμηση των 400.000.000,00 ευρώ θα προκύψει από :
1.    Μείωση αριθμού συμβασιούχων ακόμη και αυτών που δεν έληξε η σύμβαση τους
2.    Εφεδρεία και αξιολόγηση στο μόνιμο προσωπικό των Δήμων
3.    Η Τρόικα απαιτεί και η Τρόικα εσωτερικού φαίνεται ότι θα υποκύψει στην παραχώρηση ανταποδοτικών υπηρεσιών σε Ιδιώτες ώστε να εξοικονομηθεί το μισθολογικό κόστος και η αρχή θα γίνει από τους εργαζόμενους της καθαριότητας
4.    Μείωση αντιδημάρχων κατά 50% και περικοπές στα έξοδα παράστασης
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΟΣΤΡΟΜΑΠΡΑΜΣΚΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ
agia_marina_12_2Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η 15η επέτειος από της καταθέσεως της Ιεράς Εικόνος της Θεοτόκου της επονομαζομένης Οστρομπράμσκα στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.
Των λατρευτικών εκδηλώσεων προεξήρχε ο Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, ως εκπροσώπου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου ενώ μαζί του συλλειτούργησαν οι εκ Πολωνίας επί τούτο προσελθόντες κληρικοί πρεσβύτερος Michal Czykwin και Διάκονος Adam Jakuc, εκ των εφημέριων του Ναού οι Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, πρωτοπρεσβύτεροι Εμμανουήλ Βασιλάκης και Λάμπρος Ξεσφύγγης, Ιερομόναχος Ευσέβιος Meandzija, καθώς και ο διάκονος Φώτιος Καραδήμας του Ιερού Ναού Αγίας Γλυκερίας Γαλατσίου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
enwsi_gonewn_pitaΗ Ένωση Συλλόγων  Γονέων και Κηδεμόνων  της πόλης μας, νοιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσους παρέστησαν στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της.
Η εκδήλωση έγινε μέσα σε πολύ καλό κλίμα με την παρουσία εκπροσώπων του Δήμου, των Δημοτικών παρατάξεων, του ΔΣ των εκπαιδευτικών  Π.Ε  της ΑΣΓΜΕ , της Ομοσπονδίας Γονέων και των ΔΣ αρκετών συλλόγων Γονέων .
Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων,  απουσίασαν και πάλι οι Διευθυντές των σχολείων της πόλης μας .
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΕKΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
dhmto_mystikoΠραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 29/1/2012 ο ετήσιος χορός της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης ΝΔ,στο κοσμικό κέντρο «Μυστικό».
Ο  Αντιπρόεδρος  της  Δημοτικής Τοπικής  Οργάνωσης Γαβριήλ Αραμπατζής υποδέχτηκε  όλους  τους  καλεσμένους  όπου  ανάμεσα  τους  ήταν  αρκετά  πολιτικά  και  Δημοτικά  πρόσωπα  καθώς και αρκετοί επιχειρηματίες της πόλης, όπου  τίμησαν  με  την  παρουσία  τους  την  εκδήλωση.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Προβολές για παιδιά στο Δημοτικό Θέατρο

paidikes_provolesΣτο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων για το Έτος Πολιτισμού & Μνήμης Γρ. Λαμπράκη το οποίο διανύουμε, η Δημοτική Αρχή  ανοίγει τις πόρτες του Θεάτρου του Δημαρχιακού Μεγάρου στα παιδιά της πόλης μας.
Για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο, κάθε Κυριακή πρωί, 11.00 - 13.00, στο κλειστό Δημοτικό μας Θέατρο (είσοδος από οδό Κουντουριώτη), θα προβάλλονται δωρεάν ταινίες  για παιδιά του Δημοτικού και του Γυμνασίου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
   
ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΕΠΟΝ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 8μμ

enal_drasiΤην Παρασκευή 17/2 οι ΠΟΟΔΗΛΑΤΕΣ ΕΝ. ΔΡΑΣΗ προγραμματίζουν τη βραδινή ποδηλατοβόλτα στο ιστορικό σπίτι των τριών επονιτών στον Υμηττό

Η ποδηλασία  θα ξεκινήσει από τη Βούλα  (Αφετηρία  Τραμ ) και θα  ακολουθήσουμε τη διαδρομή Παραλιακή Λεωφόρος-Πρίγκηπος Πέτρου-Λεωφ.Βουλιαγμένης -Δάφνη-Πλ. Υμηττού. Αφού επισκεφθούμε το ιστορικό «Κάστρο των Επονιτών» θα έχουμε την ευκαιρία να τσιμπήσουμε και να πιούμε το ποτάκι μας σε ένα από τα πιο παλιά κουτούκια της Αθήνας, στην Ταβέρνα του Βαρδή στην Πλατεία Υμηττού. Εδώ θα κάνουμε   στάση για μία ώρα  και στη συνέχεια θα  επιστρέψουμε στην αφετηρία του  Τραμ Βούλας από την ίδια διαδρομή.

Διαβάστε περισσότερα...
 
 
Φύτεψε Κι Εσύ Ένα Δέντρο Στο Ελληνικό

fytepse_ena_dentro_afissaΗ «Πρωτοβουλία για έναν αυτοδιαχειριζόμενο αγρό στο Ελληνικό», με την στήριξη του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης, της «Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού» και άλλων κοινωνικών φορέων και συλλογικοτήτων, διοργανώνει την Κυριακή 4 Μαρτίου, στις 11 πμ, δενδροφύτευση, στον χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού,(είσοδος από περιοχή ΚΤΕΟ- πρόσβαση την από οδό Αεροπορίας, πίσω από το ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ) στα πλαίσια της Καμπάνιας «Φύτεψε κι εσύ ένα δέντρο στο Ελληνικό».

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η Προσφορά «Ψαρόσουπας» συνεχίζεται για τους μικρούς μας φίλους.      
  
07.02.12
psarosoypa Παιδική παράσταση «Ψαρόσουπα» του Γιώργου Λεμπέση Ρυθμός Stage Ο Ρυθμός Stage (Μαρίνου Αντύπα 38 Ηλιούπολη τηλ. 210 9750060) παρουσιάζει την Παιδική παράσταση «Ψαρόσουπα» του Γιώργου Λεμπέση την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, πρωί στις 11:00πμ. Προσφορά στην τιμή εισιτηρίου 8€ για κάθε παιδί από 12€ αρκεί να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα. Τα στοιχεία θα σταλούν στο ταμείο το βράδυ του Σαββάτου.
Τι κάνει μια … Ψαρόσουπα σε μια μουσική σκηνή;

 

Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε την αλληλογραφία μας στείλτε απαντητικό e-mail με την ένδειξη "ΔΙΑΓΡΑΦΗ ".
Ευχαριστούμε
Δημοσιογραφική Ομάδα Cityofilioupolis gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: