Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ηλεκτρονική έκδοση με νέα από την Ηλιούπολη http://www.cityofilioupolis.gr/

www.cityofilioupolis.gr Ηλεκτρονική έκδοση με νέα και χρήσιμες πληροφορίες από την Ηλιούπολη και τις γύρω περιοχές.

Υπενθυμίζουμε ότι λειτουργεί σελίδα στο Facebook: http://www.facebook.com/cityofilioupolis.gr πατήστε εκεί like για να παρακολουθείτε τα νέα μας!
Το group της πόλης μας στο Facebook
http://www.facebook.com/groups/104046702964691/

Μπορούμε και μόνοι μας! - Διανεμήθηκαν 24 τόνοι πατάτες μέσα σε 4 ώρες
 Διανεμήθηκαν 24 τόνοι πατάτες μέσα σε 4 ώρες 

Είναι σίγουρο, πως παρόμοιες σκέψεις για την αγορά προϊόντων κατευθείαν από τον παραγωγό, τις έκαναν στο παρελθόν κι άλλοι. Στην Κατερίνη, τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, απλά την υλοποίησαν, και μάλιστα, με τον πιο άψογο τρόπο!
Χθες, Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, από τις 9 το πρωί και επί 4 ώρες, 533 οικογένειες με εκατοντάδες οχήματα, κατέκλεισαν το πάρκινγκ των δικαστηρίων Κατερίνης και χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό πρόβλημα, αγόρασαν 24 τόνους πατάτες, απευθείας από τον παραγωγό, στην ελκυστική τιμή των 0,25 € το κιλό.

Διαβάστε περισσότερα...
 

Κινητοποιήση την Πέμπτη από το ΣΕΡΓΔΗ - Συμμετέχει και η ΕΕΒΕ Ηλιούπολης
Πικετοφορίες στις γειτονιές της Ηλιούπολης διοργανώνει την Πέμπτη 1 Μαρτίου το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης.
     Οι προσυγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 17:00 το απόγευμα της Πέμπτης στα εξής σημεία:
  • Πλατεία Παραθύρα, Αγία Μαύρα
  • Πλατεία Ανεξαρτησίας, Αγία Μαρίνα
  • Πλατεία Αγίας Παρασκευής, Κάτω Ηλιούπολη
  • Πλατεία Αιμίλιου Βεάκη, Τυπογραφικά
Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν πικετοφορίες που θα καταλήξουν στην πλατεία Φλέμινγκ, όπου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση.   
Διαβάστε περισσότερα...
 
Σεμινάριο Αντισφαίρισης ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΙΚΤΩΝ 11-14 ΕΤΩΝ στην Ηλιούπολη

 ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Ε.Φ.Ο.Α. ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ: 3ο ΣΤΑΔΙΟ/ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΙΚΤΩΝ 11-14 ΕΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Α.Ο.Α. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 2-3-4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
Η Τεχνική Διεύθυνση της Ε.Φ.Ο.Α., συνεχίζοντας το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Προπονητών, μετά από την εφαρμογή του 1ου (PLAY TENNIS/ PLAY & STAY),το 2009, και του 2ου Σταδίου( Tennis 10s), το 2010, προχωράει στην εφαρμογή του 3ου ( 11-14 ετών) και διοργανώνει το κεντρικό του σεμινάριο, με την συνεργασία της I.T.F.
Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 2 μέχρι και την Κυριακή 4 Μαρτίου, στις εγκαταστάσεις του Α.Ο.Α. Ηλιούπολης, Έβερτ και Κεφαλληνίας 1- Ηλιούπολη.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του δήμου

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του δήμου την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 13:30 μ.μ. στην ειδική αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου με θέματα:

  1. Έκθεση εσόδων-εξόδων Δ΄ τριμήνου 2011
  2. Έγκριση επιστροφής 50% & 100% Δημοτικών Τελών για ΑμΕΑ
  3. Εξέταση αιτημάτων για απαλλαγή από διοικητικά πρόστιμα
  4. Ψηφίσεις διαφόρων  πιστώσεων
  5. Ψήφιση πίστωσης για συνεχιζόμενα έργα
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ψέματα βιτρίνας
Ψέματα βιτρίνας Του Τάκη Παπαδόπουλου
Λένε οι Δημοτικοί Άρχοντες: Η μελέτη, η ψήφιση πίστωσης και ο καθορισμός των όρων πρόχειρου διαγωνισμού για τις «Εργασίες συντήρησης στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης» εγκρίθηκαν ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή της 31ης Αυγούστου 2011 με παρούσες όλες τις δημοτικές παρατάξεις που συμμετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή και αναρτήθηκε στη διαύγεια. (static.diavgeia.gov.gr/doc/4Α8ΨΩΡΥ-Θ14) Η έγκριση των πρακτικών του πρόχειρου διαγωνισμού για τις «Εργασίες συντήρησης στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης» εγκρίθηκαν ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή της 8ης Δεκεμβρίου 2011 με παρούσες τρεις από τις τέσσερις δημοτικές παρατάξεις που συμμετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή και αναρτήθηκε στη διαύγεια. (static.diavgeia.gov.gr/doc/45Ψ6ΩΡΥ-ΓΘΔ) 
Διαβάστε περισσότερα...
 
Μύθοι και Πραγματικότητα

ilioupoli-logoΣε ανακοίνωση, με τίτλο «Πλατεία βιτρίνας», την οποία υποτίθεται ότι υπογράφουν «όλες οι δημοτικές παρατάξεις», επιχειρείται η κατασυκοφάντηση της Δημοτικής Αρχής, με ασύστατες και ψευδείς καταγγελίες, για δήθεν παρατυπίες, αδιαφάνεια κλπ, σε σχέση με  τις εργασίες που γίνονται στην Κεντρική Πλατεία.
Πριν αναφερθούμε στην ουσία του θέματος, αξίζει να σημειωθεί ότι δύο από τις παρατάξεις που υποτίθεται ότι συνυπογράφουν την ανακοίνωση, η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΕΝΑΚ, έσπευσαν να διευκρινίσουν μετά τη δημοσίευση της  ανακοίνωσης, ότι ΔΕΝ συνυπογράφουν τίποτε άλλο, εκτός από το αίτημα σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Συνεδριάζει το Ν.Π.Δ.Δ. «Κέντρο Αγωγής, Φροντίδας και Αλληλεγγύης Δήμου Ηλιούπολης (ΚΑΦΑΔΗΛ)

Συνεδριάζει την Τρίτη 28/2/2012 και ώρα 18.00μ.μ. το Ν.Π.Δ.Δ. «Κέντρο Αγωγής, Φροντίδας και Αλληλεγγύης Δήμου Ηλιούπολης (ΚΑΦΑΔΗΛ) ΠΑΥΛΟΣ ΠΕΝΤΑΡΗΣ» στην Ειδική Αίθουσα Συνεδριάσεων "Κώστας Κονδύλης" με τα εξής θέματα:
1. Συμμετοχή του Ν.Π.Δ.Δ. στο πλαίσιο της δράσης 3 «Τοπικές δράσεις Κοινωνικής ένταξη για ευάλωτες ομάδες» με την πρόταση «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στην περιοχή του Δήμου Ηλιούπολης»
2
. Διαγραφές και εγγραφές νηπίων στα παραρτήματα Αγωγής
3
. Μειώσεις τροφείων
4
. Δεσμεύσεις πιστώσεων.
5. Αναμόρφωση  προϋπολογισμού.

 
ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΟΙΜ. ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

pita_topiki_koimisisΤην Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης της πόλης μας έκοψε την βασιλόπιτα η Τ.Ο. με την παρουσία πλήθους κόσμου. Την εκδήλωση τίμησε ο πρώην Δήμαρχος Ιων. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ με Δημοτικούς Συμβούλους, εκπρόσωποι άλλων Τ.Ο. της Ηλιούπολης και των πέριξ Δήμων,  πρώην στελέχη της Τ.Ο. μεταξύ των οποίων οι διατελέσαντες πρόεδροι Τάσος Ευσταθίου και Θανάσης Νικητόπουλος, ο πρόεδρος της Β2 ΝΟΔΕ  Ευάγγελος Κοκόσης με τους συνεργάτες του, πρόεδροι και αντιπρόσωποι Σωματείων και άλλων κοινωνικών φορέων,  ο Γιώργος Καμμένος Περιφερειακός Σύμβουλος και οι βουλευτές κκ ΑΡΓΥΡΗΣ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ και ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Συνεδριάζει την Τετάρτη 29/2/2012 το Δημοτικό Συμβούλιο

Την Τετάρτη 29/2 και ώρα 17:45 στην Ειδική Αίθουσα Συνεδριάσεων "Κώστας Κονδύλης" του Δημαρχειακού Μεγάρου, θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο με τα εξής θέματα προς συζήτηση:

1.      Συζήτηση σχετικά με τις εργασίες συντήρησης στην πλ. Εθνικής Αντίστασης (μετά από αίτημα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης)
2.      Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος
3.      Αναμόρφωση προϋπολογισμού

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΤΡΙΝΑΣ
Για το τελούμενο έργο στην Κεντρική Πλατεία ο επικεφαλής της παράταξης «Χρώμα στην Πόλη» Παναγιώτης Πατσαβός ήρθε σε επαφή με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου και ζήτησε εγκεκριμένα σχέδια του έργου που δεν υπήρχαν και μετά ήρθε σ' επαφή και με τους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων της πόλης και με πολίτες που ενεργοποιούνται σε θέματα περιβάλλοντος όπως ο Πάνος Τότσικας. Μετά από «οδοιπορικό» ανάμεσα στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και την τεχνική υπηρεσία του Δήμου επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες για έργο βιτρίνας παλαιοκομματικής λογικής, έργο από το οποίο κάποιος εργολάβος κερδίζει χρήματα, κάποια επιπλέον τραπεζοκαθίσματα κερδίζουν θέση και κάποιος Δήμαρχος ελπίζει να κερδίσει ψήφους.
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΕΛΕΟΣ! ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ;

giorgos_loukasΔεν μπορώ να πω ότι είμαι ο πλέον ευαίσθητος με το περιβάλλον και με τα θέματα οικολογικής φύσεως. Κάνω απλά ό,τι πρέπει να κάνει ένας σωστός πολίτης, όπως να μην πετάω σκουπίδια κάτω, να μην «ζεσταίνω» το αυτοκίνητό μου το πρωί πριν ξεκινήσω κλπ. Δεν είμαι, δυστυχώς, αυτός που θα συμμετάσχει με ιδιαίτερο ζήλο σε αναδασώσεις, σε καθαρισμό αλσών και ρεμάτων ή σε άλλες εθελοντικές δραστηριότητες, χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει ότι δεν χαίρομαι σαν μικρό παιδί όταν μαθαίνω ότι συνεχώς φυτεύονται από εθελοντές και ευαισθητοποιημένους πολίτες δεντράκια σε πυρόπληκτα βουνά, όταν βλέπω να ξεπετάγονται μικρά πευκάκια σε καμμένα δάση ή όταν παρατηρώ τη βλάστηση στον Υμηττό μας να έχει στην κυριολεξία φουντώσει, παρακαλώντας το Θεό να μη σταματήσει να βρέχει. Αυτό, όμως, που δεν μπορώ με τίποτε να ανεχτώ, και με δεδομένο ότι τα τελευταία χρόνια η χώρα μας έχει υποστεί τεράστιες οικολογικές καταστροφές, είναι να μη σεβόμαστε την ήδη υπάρχουσα χλωρίδα και μάλιστα αυτή μέσα στον αστικό ιστό, η οποία μας εξασφαλίζει κάποια, έστω και υποτυπώδη, ποιότητα ζωής.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Κοπή Δέντρων στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στην Ηλιούπολη
plateia_dentraΣτην κεντρική πλατεία Ηλιούπολης διαπιστώσαμε την κοπή δέντρων και θάμνων στα πλαίσια της ανακαίνισής της! Ζητήσαμε από το τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο τις απαιτούμενες άδειες και τα σχέδια ανακαίνισης. Μας διαβεβαίωσε οτι υπάρχουν, γιατί τα δέντρα ήταν ξερά και τα περιμένουμε.
Συγκρίνοντας παλαιότερες φωτογραφίες διαπιστώσαμε την απώλεια δύο δέντρων και δύο θάμνων. Τα δέντρα στις ΄παλαιότερες φωτογραφίες είναι κατακρεουργημένα ήδη (από το κλάδεμα...), οπότε περιμένουμε να δούμε τα απαραίτητα έγγραφα.
 Φωτογραφίες και περισσότερα στην ιστοσελίδα μας  -Πράσινη Αττική- Κοπή δέντρων- 2012 : http://kipi.gr/?page_id=1672
 Eυαγγελία Δημητρίου
Διαβάστε περισσότερα...
 
Το ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ διευκρινίζει

logo-enotaytokiΤο ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, διευκρινίζει ότι στο κείμενο που αναρτήθηκε  σε τοπικές ιστοσελίδες με όνομα συντάκτη ''Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης''  τίτλο "Πλατεία Βιτρίνας", και αναφέρεται στις παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής στην  πλατεία Εθνικής Αντίστασης, δεν συνυπογράφει τις αναφορές παρά μόνο την επιτακτική ανάγκη σύγκλησης εκτάκτου Δημοτικού Συμβουλίου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ Β2 ΕΣΚΑ ΕΦΟΑ Σπ.Λούης – Γ.Σ. Ηλιούπολης 55 - 71

ΕΦΟΑ Σπ.Λούης - Γ.Σ. Ηλιούπολης   55 - 71  (38-39)
Διαιτητές:
Μαλανδρής - Φραγκούλη

ΕΦΟΑ Σπ.Λούης (Σεντούκας): Αναγνοστόπουλος 3, Βλαχονάτσιος 10(2), Βασιλάκος , Αβδελας , Κούβαρης 3(1), Χριστόπουλος 6, Τριγάζης 16(4), Ασπρούλης , Τσιώμος 5, Παπαδρόσου 2, Γονιδάκης , Ντιφαντής 10.

Γ.Σ. Ηλιούπολης (Κωστόπουλος): Ζευγώλης , Ευαγγέλου , Σαμόλης 24(6), Πρόγκας , Γκόλμπαν , Παπαδάκης 18(1), Βλουτής 9, Δάβρης , Μαντάς 8, Δράτσας , Δελλής 3(1), Ρούμελης 9.

 
Όμιλος Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (Ο.Π.Σ.Α.) ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22/2/2012

opsa_22-2_2012          Με μεγάλη συμμετοχή κοινού, πραγματοποιήθηκε στις 22/2/2012, στο Θέατρο του Δημαρχείου Ηλιούπολης, Σεμινάριο του ΣΤ΄ Κύκλου  εκδηλώσεων  του Ομίλου Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (Ο.Π.Σ.Α) με θεματική ενότητα:
« ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ...  Η ΑΝΑΣΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ! »
Στη διάρκεια του σεμιναρίου αναπτύχθηκαν 3 σημαντικές εισηγήσεις.
Η πρώτη εισήγηση είχε τίτλο : «Αειφορικός Σχεδιασμός και Διαχείριση του Αστικού Πρασίνου».

Διαβάστε περισσότερα...
 
Με κέφι και πολιτικά μηνύματα η κοπή της βασιλόπιτας της παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη»

prwta_i_ilioupoli_pita_2012Οι φίλοι και τα μέλη της Παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη» κατέκλυσαν το Σάββατο, 18/2/12, όλες τις αίθουσες του Δημοτικού Αναψυκτηρίου, όπου κόψαμε την πίτα μας, με πολύ κέφι και αισιόδοξη διάθεση.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Γραμματέας της παράταξης κ. Γιάννης Αντζινάς, ο οποίος τόνισε ότι η παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη» προχωρεί δυναμικά, στο καινούριο κεφάλαιο που άνοιξε η εκλογική νίκη και το Α' Συνέδριο, συνεχίζοντας ταυτόχρονα τη μακρόχρονη πορεία της «Δημοκρατικής Αλλαγής», με νέους ανθρώπους, νέες αντιλήψεις και νέο πρόγραμμα, που εκφράζει όλους τους Ηλιουπολίτες, και έχει σαν στόχο την ενωτική μαχητική διεκδίκηση και υλοποίηση όλων όσων η παράταξη υποσχέθηκε στους δημότες της πόλης μας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Όσα λεν οι Τοίχοι- Μία μουσικo-θεατρική παράσταση Με το Τρίφωνο, δύο ηθοποιούς και έναν καλεσμένο...

3_trifono-gerasimidoyΜετά τις δύο παραστάσεις στις οποίες συμμετείχε η Λιάνα Κανέλλη, αυτό το Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου καλεσμένη η Ελένη Γερασιμίδου.

Ο επόμενος καλεσμένος είναι ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης. Συμμετέχει ως guest στις 3 Μαρτίου. Ο Ρυθμός Stage, παρουσιάζει την δυναμική μουσικό-θεατρική παράσταση ''Οσα λεν οι τοίχοι'' από το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου και για 6 μόνο παραστάσεις. Μια ενδιαφέρουσα μίξη πρόζας και live μουσικής από το συγκρότημα Τρίφωνο, που έρχεται με σκοπό να δώσει μια άλλη οπτική για την καθημερινότητα, και τον τρόπο έκφρασης των πολιτών μέσα από την τέχνη όπου κι αν την συναντάμε.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΕΝΑΚ

xoros_enak_2012Κοσμοσυρροή στον Αποκριάτικο χορό του ΕΝΑΚ.  Πολύ κέφι, εξαιρετική μουσική και χορός, σε μια μοναδική βραδιά που θα μείνει αξέχαστη.
Μια ξεχωριστή βραδιά περίμενε τους φίλους του ΕΝΑΚ, που κατέκλυσαν όλες τις αίθουσες του Δημοτικού Αναψυκτηρίου, το βράδυ της Τσικνοπέμπτης. Οι αίθουσες στολισμένες με γούστο και φαντασία από τις γυναίκες του ΕΝΑΚ, δημιούργησαν μια ξεχωριστή και ζεστή ατμόσφαιρα. Εξαιρετική η οργάνωση της βραδιάς από τα μέλη του ΕΝΑΚ, που φρόντισαν και την πιο απίθανη λεπτομέρεια.
Εύγευστα και περιποιημένα τα εδέσματα και το catering, με ξεχωριστή φροντίδα για τους καλεσμένους και τις παρέες τους. Από την αρχή της βραδιάς φάνηκε πως όλος ο κόσμος θα γινόταν μια μεγάλη  και ζεστή παρέα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Στον Αρχιμανδρίτη π. Διονύσιο Χαμαράκη

s_fwtakis-pdionysios_xamarakisΔυό λόγια μόνο στέλιωσα, πολλά δεν ωφελούνε,
για μια μορφή σεβάσμια απού τηνε τιμούνε.
Ένα κοπέλι Κρητικό, με καθαρή τη σκέψη,
πήρε το δρόμο του Θεού, για να καλογερέψει.
Όμορφος νιός, με λεβεδιά, με παλικαροσύνη,
τα νιάτα του χαλάλισε, εις την Ιεροσύνη.
Διάκος ήταν' στο Ρέθεμνος, πιστός στην εκκλησία,
ήθελε κι άλλα γράμματα κι έκατσε στα θρανία.
Και για σπουδές ανώτατες, απόδημος τση Κρήτης
έγινε και τον έχασε  ο γέρο Ψηλορείτης.

Διαβάστε περισσότερα...
 

Περισσότερα...

Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε την αλληλογραφία μας στείλτε απαντητικό e-mail με την ένδειξη "ΔΙΑΓΡΑΦΗ ".
Ευχαριστούμε
Δημοσιογραφική Ομάδα Cityofilioupolis gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: