Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ηλεκτρονική έκδοση με νέα από την Ηλιούπολη - www.cityofilioupolis.gr

www.cityofilioupolis.gr Ηλεκτρονική έκδοση με νέα και χρήσιμες πληροφορίες από την Ηλιούπολη και τις γύρω περιοχές.

Υπενθυμίζουμε ότι λειτουργεί σελίδα στο Facebook: http://www.facebook.com/cityofilioupolis.gr πατήστε εκεί like για να παρακολουθείτε τα νέα μας!
Το group της πόλης μας στο Facebook
http://www.facebook.com/groups/104046702964691/

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΕΗ
Γνωστοποιούμε στους συμπολίτες μας τη δεύτερη εξώδικη δήλωση, που η Νομική Υπηρεσία του Δήμου κατέθεσε εκ μέρους δημοτών μας, για το ειδικό τέλος ακινήτων που εισπράττεται από τη ΔΕΗ.
Θα θέλαμε επίσης να σας ενημερώσουμε πως, λόγω του ότι υπάρχουν ακόμη αρκετοί δημότες που δεν υπέβαλαν αιτήσεις για αποστολή εξωδίκου για το θέμα αυτό, δεδομένης και της καθυστέρησης έκδοσης απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ο Δήμος Ηλιούπολης θα συνεχίσει να παραλαμβάνει αιτήσεις για αποστολή νέων εξωδίκων.
Τα σχετικά έντυπα θα βρίσκονται στο θυρωρείο του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
 

Η πρωτοχρονιάτικη πίτα του ΑΝΩ ΠΟΤΑΜΩΝ

2012-02-02-anopotamonΤο Σάββατο 28 Ιανουαρίου, το Πολιτιστικό Στέκι "Ανω Ποταμών", έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, στην αίθουσα του Δημοτικού Αναψυκτηρίου του άλσους "Δ. Κιντής"
Την εκδήλωσή μας τίμησαν πολλοί φίλοι μας, και όλοι μαζί ... τιμήσαμε δεόντως τη συλλογική κουζίνα που είχαμε ετοιμάσει με διάφορες νοστιμιές.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Aνακοίνωση φορέων - χρήση εγκαταστάσεων άλσους
Έχουν περάσει πάνω από οχτώ μήνες, από τότε (Μάιος του 2011) που η σημερινή δημοτική αρχή επιχείρησε να παραχωρήσει τη χρήση του αναψυκτηρίου του δημοτικού άλσους «Δ. Κιντής» σε ιδιώτες. Μεσολάβησε μια ισχυρή αντίδραση πολιτών, φορέων και συλλογικοτήτων της πόλης, που κατάφερε να αποτρέψει αυτήν την προοπτική. Με δική τους πρωτοβουλία, και με την αμήχανη ανοχή της δημοτικής αρχής, ο χώρος ξανάνοιξε, άρχισε να χρησιμοποιείται από τους φορείς και να αποκτά ζωντάνια. Δημιουργήθηκε, έτσι, η ιδέα της χρήσης του χώρου για κοινωνικούς - πολιτιστικούς σκοπούς, μακριά από οποιαδήποτε λογική εμπορικής εκμετάλλευσης, και, ιδιαίτερα, για τη χρήση του από τους φορείς της πόλης σαν κοινωνικό - πολιτιστικό στέκι.
Διαβάστε περισσότερα...
 
2η συνάντηση της Χαράς της Ανάγνωσης
xen4-2-2012Με πολλή χαρά υποδεχθήκαμε τους μικρούς μας φίλους το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στην πρώτη συνάντηση της Χαράς στο κτήριο της ΧΕΝ στην οδό Μαρίνου Αντύπα 81.Ξεκινήσαμε να διαβάζουμε το βιβλίο "Μαρδούκ!" της συγγραφέως Λιάνας Δανεζάκη από τις εκδόσεις Λιβάνη.
Η δεύτερη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 12:00.
Μη διστάσετε να έρθετε και εσείς στην παρέα μας!!  Σας περιμένουμε για να συνεχίσουμε το ταξίδι μας στη φαντασία παρέα με τα χιλιάδες αστέρια του ουρανού!
Η Ομάδα της Χαράς της Ανάγνωσης
Διαβάστε περισσότερα...
 
Κέντρο για ΑμεΑ στο 8ο Γυμνάσιο
Αποδεικνύοντας την ιδιαίτερη ευαισθησία της απέναντι στα Άτομα με Αναπηρία, και στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προγράμματος στήριξής τους, η  Δημοτική Αρχή προώθησε για ψήφιση,  κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30/1/12, την αξιοποίηση του κτιρίου που στέγαζε το 8ο Γυμνάσιο, και μετά τις συγχωνεύσεις παραμένει ελεύθερο, για την εξυπηρέτηση τριών κοινωφελών δράσεων που αφορούν στα ΑμεΑ.
Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η στέγαση:
Του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Ηλιούπολης, το οποίο θα δημιουργηθεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, και θα απευθύνεται σε ΑμεΑ ηλικίας 15 έως 23 ετών.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Κυκλοφορεί η "ΘΕΣΗ" της Ηλιούπολης
h_thesi_ian_2012Θέματα που απασχολούν την εφημερίδα:
- Όργιο σπατάλης στο Δήμο Ηλιούπολης
- Το ΙΕΚ Ηλιούπολης εφαλτήριο για δημοτικά πρόσωπα
- Δ. Μωραΐτης: "Καμιά καταγραφή για άστεγους και ευπαθείς ομάδες στο Δήμο Ηλιούπολης
- Ι. Νικηφόρος: "Θα αυξήσουμε τα τραπεζοκαθίσματα στην κεντρική πλατεία.
- Ηλιούπολη: Μια πόλη  σκουπιδιών!
- Ροταριανός Όμιλος Ηλιούπολης: Δίνουν 70.000 ευρώ για ποδήλατα
Και όπως πάντα, πολιτιστικές ειδήσεις της πόλης μας και οι στήλες "Χτυπητά" και "Σκωπτικός της Ηλιούπολης"!
 
ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ Β2 ΕΣΚΑ Γ.Σ.Ηλιούπολης – Περισσού ΑΟ 63-50

Γ.Σ.Ηλιούπολης - Περισσού ΑΟ    63-50  (27-29)
Διαιτητές:
Πόντας - Πέτρου.
Γ.Σ.Ηλιούπολης (Κωστόπουλος): Ζευγώλης 11(1), Ευαγγέλου , Σαμόλης 10(2), Πρόγκας , Γκόλμπαν, Παπαδάκης 11(2), Βλουτής 21(1),  Δάβρης 2 , Μαντάς 2, Δράτσας , Δελλής 5(1), Ρούμελης 1.

Περισσού ΑΟ (Μέξης - Βουτσέλας): Κιζήλης , Σπάτας 6, Θάνος , Καβράκης , Κουκάκης 13, Παπαδόπουλος 8(1), Παπαγεωργάς ,Τριαντάφυλλος , Βλάσσης 2, Τσαντήλας 11(2), Παπαβασιλείου 6, Μπαρδακος 4.

 
Ο ΓΣΗ Βόλλεϋ Γυναικών – Ανδρών πραγματοποιεί αποκριάτικο χορό
gsh_lΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΒΟΛΛΕΫ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - ΑΝΔΡΩΝ Ο Γυμναστικός Σύλλογος Βόλλεϋ Ηλιούπολης Γυναικών - Ανδρών θα πραγματοποιήσει τον ετήσιο αποκριάτικο χορό στο
καλλιτεχνικό μεζεδοπωλείο "ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ" την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου και ώρα 13:00 Η πρόσκληση περιλαμβάνει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με ζωντανή μουσική πλήρες μενού με 6 διαφορετικά πιάτα και όλα τα ποτά δωρεάν (κρασί, μπύρα, αναψυκτικά)
Φ.Ο.Υ. Αμισσού - Σμύρνης & Θράκης, Υμηττός ΤΗΛ: 6942242435 Το Δ.Σ. του συλλόγου σας εύχεται  Καλή διασκέδαση και Καλές Απόκριες!
 
ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΓΡΗΓ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Γρηγόρη Λαμπράκη, σε συνεργασία με το Δήμο Ηλιούπολης, σας προσκαλούν στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, ο Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 18.00, στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης (Μαρ. Αντύπα & Σοφ. Βενιζέλου).
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Για το Δ.Σ. Ο Πρόεδρος
Γρηγόρης Λαμπράκης
 
Η δημοτική κίνηση "ΗΛΙΟΥ-πόλις-ανθρώπινη πόλη" έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της
kopi_pitas_iliou-polisΤην Παρασκευή 27-1-2012
Η δημοτική μας κίνηση "ΗΛΙΟΥ-πόλις-ανθρώπινη πόλη" έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της στην κατάμεστη από συνδημότες μας αίθουσα στο αναψυκτήριο του Άλσους Κιντή.Στην ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα βοήθησαν η ανάγκη για επικοινωνία ανάμεσα στα μέλη και τους φίλους της παράταξης τα κοινά προβλήματα, η βεβαιότητα, η αισιοδοξία ότι κανείς  δεν θα  είναι μόνος του στην κρίση που μας μαστίζει όταν αναπτύσσονται διεκδικητικοί αγώνες και υπάρχει κίνημα κοινωνική αλληλεγγύης. Η συνάντηση διανθίστηκε από χαμόγελα υπέροχη μουσική, κρασί και  καλομαγειρεμένα φαγητά από μέλη   και φίλους της κίνησης.Θερμά ευχαριστήρια σε όλους και σε άλλα με υγεία
Καλή χρονιά με υγεία και αγωνιστικότητα και με συμμετοχή όλο και περισσότερων συνδημοτών μας στα διάφορα κινήματα.

 
Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού
seo_ekΤο Τοπικό Τμήμα Ηλιούπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού στην προσπάθεια του να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη αυτό τον δύσκολο χειμώνα θα συγκεντρώσει
τα παρακάτω είδη για να τα προσφέρει στους άστεγους του Δήμου Αθηναίων:

1) γάλα εβαπορέ, 2) σταφίδες, 3) σύκα ξερά.

Θα συγκεντρώσουμε αυτά τα είδη στην Εστία μας (Σοφ.Βενιζέλου & Ανδρούτσου, Ηλιούπολη)
το Σάββατο 3/2/2012 από τις 11.00πμ έως 17.00μμ

Ακόμα και η πιο μικρή προσφορά έχει σημαντική αξία.
 
ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας γνωστοποιούμε στους συνδημότες μας ότι ολοκληρώθηκαν όλες οι νόμιμες και τυπικές διαδικασίες, για τη λειτουργία του Φαρμακείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Επίσης θέλουμε να τονίσουμε ότι το Φ.Κ.Α. θα λειτουργήσει με την αμέριστη στήριξη του κλάδου των φαρμακοποιών, μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας  μεταξύ του Δήμου Ηλιούπολης και του Τομεάρχη των Φαρμακοποιών Ηλιούπολης  κ.  Ν. Ιωσηφίδη, του Προέδρου των Φαρμακοποιών του Κόσμου κ. Σπ. Σερεμίδη και του Προέδρου του Φρμακευτικού Συλλόγου Φαρμακοποιών  του Νομού Αττικής κ.  Κων. Λουράντου.
Το Φαρμακείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα  λειτουργεί από   τη Δευτέρα 30-1-2012  σε χώρο του 1ου  ΚΑΠΗ, στην οδό Ιάσονος και Καραμανλή 12, στην Κάτω Ηλιούπολη, κάθε Δευτέρα  και Τετάρτη  5-7  το απόγευμα.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Προχωρούν τα έργα υποδομής στο Δήμο
Την έγκριση της μελέτης που εκπόνησαν οι υπηρεσίες του Δήμου και την υποβολή της για χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής, για την κατασκευή Παιδικού Σταθμού στην οδό Αριστογείτονος, αποφάσισε  το Δημοτικό Συμβούλιο της 30/1/12, ενώ ξεκινούν και οι εργασίες κατασκευής του νέου Παιδικού Σταθμού στην οδό Αγαμέμνονος.
Ιδιαίτερης σημασίας για το Δήμο μας είναι και η ένταξη στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ», για έργα συνολικού προϋπολογισμού ύψους 993.136,73€, με ποσοστό χρηματοδότησης 70%, του οποίου την αξιοποίηση προχωρεί άμεσα η Δημοτική Αρχή.
Μέσω αυτού του προγράμματος θα υλοποιηθούν έργα που αφορούν στην ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών συγκροτημάτων (θερμομόνωση, κουφώματα, βαφή, καυστήρες - λέβητες, φυσικό αέριο κ.ά.), στην προσθήκη καλύμματος για εξοικονόμηση ενέργειας στην πισίνα του Κολυμβητηρίου, σε παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στον δημοτικό φωτισμό του οδικού δικτύου, στη μελέτη για σημειακές κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στο κύριο οδικό δίκτυο της πόλης και σε δράσεις για την προώθηση της αλλαγής συμπεριφοράς και της ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας.
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΠΕΤΑΛΕΡΟΒΟΛΤΑ ΠΡΟΣ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
petaleresΤην Παρασκευή, στις 7:30, οι ΠΕΤΑΛΕΡΕΣ συναντιόμαστε στην πλατεία Κανάρια της Ηλιούπολης, ντυμένοι ζεστά κι εξοπλισμένοι με τα απαιτούμενα, για να πεταλαρουμε με την γνωστή κεφάτη διάθεση μέχρι το κέντρο της Αθήνας, απ΄οπου -όποιος επιθυμεί- μπορεί να ακολουθήσει το Freeday.
Δεν ξεχνάμε να ρίξουμε μια ματιά στην πρόσκληση περίπου 2 ώρες πριν μήπως έχει προκύψει κατι νεότερο και να φέρουμε μαζί μας τα χαμογέλα μας ;-)
τηλ επικοινωνιας: 6978044014
καιρος: http://www.meteo.gr/cf.asp?city_id=12

 
ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ
Από την Κυριακή 29/1/2012, με εντολή του Δημάρχου κ. Βασίλη Βαλασόπουλου, τέθηκε σε εφαρμογή το επικαιροποιημένο σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηλιούπολης, για την αντιμετώπιση του κύματος κακοκαιρίας.
Σύμφωνα με το σχέδιο, έχουν τεθεί σε 24ωρη επιφυλακή  οι υπηρεσίες του Δήμου και συγκεκριμένα:
1.    Η Διεύθυνση Καθαριότητας
2.    Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος
3.    Η Δημοτική Αστυνομία
4.    Η Εθελοντική Υπηρεσία του Δήμου (ΕΥΔΠΗ)
Διαβάστε περισσότερα...
 

Περισσότερα...

Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε την αλληλογραφία μας στείλτε απαντητικό e-mail με την ένδειξη "ΔΙΑΓΡΑΦΗ ".
Ευχαριστούμε
Δημοσιογραφική Ομάδα Cityofilioupolis gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: