Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ηλεκτρονική έκδοση με νέα από την Ηλιούπολη http://www.cityofilioupolis.gr

www.cityofilioupolis.gr Ηλεκτρονική έκδοση με νέα και χρήσιμες πληροφορίες από την Ηλιούπολη και τις γύρω περιοχές.

Υπενθυμίζουμε ότι λειτουργεί σελίδα στο Facebook: http://www.facebook.com/cityofilioupolis.gr πατήστε εκεί like για να παρακολουθείτε τα νέα μας!
Το group της πόλης μας στο Facebook
http://www.facebook.com/groups/104046702964691/
KAI twitter https://twitter.com/CITYOFILIOUPOLI

Βαγγέλης Γεωργάκης: "παραιτούμαι από την προεδρία της επιτροπής για την δημόσια περιουσία"

vaggelis_georgakisΤην Δευτέρα  5/3/2012 μετά από αίτημα της αντιπολίτευσης  στο δημοτικό συμβούλιο Ηλιούπολης συζητήθηκε το θέμα για τις εργασίες συντήρησης της κεντρικής πλατείας εθνικής αντίστασης. Ο δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Γεωργάκης μετά τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων πήρε το λόγο και μεταξύ άλλων είπε:

« ... εγώ προσωπικά όταν είδα τα έργα στο κέντρο της πόλης, αισθάνθηκα προσβεβλημένος ... πρώτα σαν δημοτικός σύμβουλος, γιατί δεν ήξερα τίποτα και δεύτερο, σαν κάτοικος και δημότης αυτής της πόλης. Ήταν τόσο δύσκολο να μπει μια μακέτα εκεί που να δείχνει την πλατεία πως θα γίνει ... για να ενημερωθεί ο κόσμος;
Αυτά για μένα είναι απαράδεκτα πράγματα και με το δεδομένο ότι πριν από λίγο καιρό είχαμε ένα άλλο θέμα στο κέντρο της πόλης, τις διαγραμμίσεις, που και αυτό γνωρίζουμε πως έγινε ...
... όπως τόνισα σε ένα από τα προηγούμενα δημοτικά συμβούλια, για μια άλλη απόφαση της δημοτικής αρχής για την κατασκευή παιδικού σταθμού ειρήνης και Αριστογείτονος
και εγώ μόνος είχα διαφοροποιηθεί στο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα αυτό.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η ανακύκλωση μαγειρεμένων λαδιών συνεχίζεται.

mageiremeno_ladiΟ «ΚΑΦΑΔΗΛ-Π.Πεντάρης», θέλοντας να συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος, έχει βάλει σε εφαρμογή πρόγραμμα ανακύκλωσης των μαγειρεμένων λαδιών στην πόλη μας.
Για το λόγο αυτό εγκατέστησε δοχεία σε όλους τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και τα Κ.Α.Π.Η της πόλης μας, στα οποία συλλέγονται τα μαγειρεμένα λάδια των νοικοκυριών, και εν συνεχεία αποστέλλονται για ανακύκλωση.
Η προσπάθεια ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας, θα αναπτυχθεί και με σειρά εκδηλώσεων ενημέρωσης σε σχολεία και φορείς και με ανοιχτές εκδηλώσεις, δεδομένου ότι η συνειδητοποίηση από όλους μας της σημασίας της ανακύκλωσης των καμένων λαδιών που χρησιμοποιούμε στο μαγείρεμα θα συμβάλλει καθοριστικά στην προστασία του περιβάλλοντος. Αξίζει να σημειωθεί ότι 1 μόλις λίτρο μαγειρεμένου λαδιού μολύνει 1 εκατομμύριο λίτρων νερού!

Διαβάστε περισσότερα...
 
 
Επετειακή Εκδήλωση για την 25η Μαρτίου από την Ιωνική Στέγη Ηλιούπολης
25_3_2012_ioniki_stegiΛαμπρή εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου διοργάνωσε ανήμερα της Επετείου η Ιωνική Πολιτιστική Στέγη Ηλιούπολης και το Κέντρο Έρευνας της Ιστορίας της Ακαδημίας Αθηνών με τους Ηλιουπολίτες να κατακλύζουν την αίθουσα του Δημαρχιακού Μεγάρου. Στην επιτυχία της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε με θεματικό τίτλο «Η Ελλάδα μετά το 1821. Ανεξαρτησία, Ανάπτυξη και Δάνεια», συνέβαλε καθοριστικά ο Καθηγητής κ. Σωτήρης Ριζάς, Διευθυντής Ερευνών στο Κέντρο Έρευνας Ιστορίας Νεότερου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Μεγάλη η συμμετοχή των δημοτών στη δράση ανακύκλωσης κινητών

recycle_mobileΜε ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ηλιούπολης, σε συνεργασία με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εταιρία VODAFONE, το Σάββατο, 17/3/2012, στην Πλατεία Φλέμινγκ.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι ενταγμένη σε ένα σύνολο δράσεων που υλοποιεί ο Δήμος μας, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας στα θέματα ανακύκλωσης και προστασίας του περιβάλλοντος.
Περισσότεροι από πεντακόσιοι (500) κάτοικοι της πόλης μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου,
και, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, πρόσφεραν για ανακύκλωση τα παρακάτω αντικείμενα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
EΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ - Πολιτιστικός Σύλλογος "ΑΓ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ"

rempetiko_afierwmaΟ Πολιτιστικός Σύλλογος " ΑΓ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ"  σας προσκαλεί σε βράδια- αφιέρωμα στο ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ που θα γίνει το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 & ώρα 8:00 μ.μ. στο θέατρο του Δημαρχείου Ηλιούπολης .  Θα παρακολουθήσετε μια μουσικοχορευτική παράσταση  βγαλμένη με πολύ μεράκι από τα μέλη του Συλλόγου.

Σας Περιμένουμε το Δ.Σ.

 
ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ
lamprakis_photoΤο ίδρυμα Γρ. Λαμπράκης διοργανώνει, υπό την αιγίδα του Δήμου Ηλιούπολης και σε συνεργασία με τον «Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. – Γρ. Γρηγορίου», στις 3 Απριλίου, ημέρα γέννησης του μεγάλου αγωνιστή της ειρήνης και της ελευθερίας Γρηγόρη Λαμπράκη, πορεία απότισης φόρου τιμής στη μνήμη του. Η πορεία, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 3 Απριλίου 2012, οπότε και συμπληρώνονται εκατό χρόνια από τη γέννηση του (3 Απριλίου 1912), θα ξεκινήσει στις 18.00 από τον σταθμό μετρό της Ηλιούπολης (οδός Ευρώπης), και θα τερματίσει στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, όπου στεγάζεται και το Ίδρυμα Γρ. Λαμπράκης (Λεωφ. Σοφ. Βενιζέλου & Μαρ. Αντύπα).
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ένας πόντος για δεύτερη χρονιά στέρησε την άνοδο Γ.Σ.Η - Κ.Α.Π 51 - 52 Κρίμα...
telikos_beskaΉττα σοκ για το παιδικό τμήμα που έφτασε για 2η συνεχόμενη χρονιά μια ανάσα από την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία της ΕΣΚΑ. Όπως και πέρσι έτσι και φέτος ένας πόντος ήταν αρκετός για να μας στερήσει το όνειρο..... ο παιχνίδι έγινε την Τρίτη 20 Μαρτίου 2012 στο κλειστό του ΥΜΗΤΤΟΥ, το οποίο ήταν κατάμεστο από κόσμο. Όταν η κόρνα της γραμματείας σήμανε για τελευταία φορά, το ταμπλό έγραφε τελικό σκορ Ηλιούπολη - Αγ. Παρασκευή 51 - 52.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Ηλιούπολη

parelasi_25_3_12Με σύμμαχο τον καλό καιρό και με την συμμετοχή πολιτών όλων των ηλικιών πραγματοποιήθηκε η παρέλαση στην Ηλιούπολη για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου. Δεν έλειψαν οι διαμαρτυρίες από κινήματα και οργανώσεις, χωρίς όμως να δημιουργηθούν εντάσεις και επεισόδια. Έντονη όσο ποτέ άλλοτε ήταν η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων.
Από νωρίς το πρωί η Δημοτική Φιλαρμονική παιάνιζε τον εωθινό στους δρόμους της πόλης και έδινε τον εορταστικό τόνο της ημέρας, η επίσημη δοξολογία έγινε στο Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στη συνέχεια ακολούθησε η Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην πλατεία Φλέμινγκ.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 από τον Ροταριανό Όμιλο Ηλιούπολης

rotary_20_3_12Ο Ροταριανός Όμιλος Ηλιούπολης, στις 20 Μαρτίου 2012, σε αίθουσα του ξενοδοχείου Emmantina στην Γλυφάδα, γιόρτασε σε πανηγυρική συνεστίασή του την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, τιμώντας τους ήρωες και το μεγαλείο του Ελληνικού  Έθνους. Την  εκδήλωση παρακολούθησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ηλιούπολης κα Αργυρώ Πίκουλα και κ. Τάσος Ευσταθίου, Αξιωματούχοι της Ελληνικής Περιφέρειας του Διεθνούς Ρόταρυ, Ροταριανοί  με τις οικογένειες τους και φίλοι του  Ομίλου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Το πολιτιστικό Στέκι Άνω Ποταμών σας καλεί στην παρουσίαση του βιβλίου της Νάντιας Βαλαβάνη

valavani_nantiasΠρόσκληση
Το πολιτιστικό Στέκι Άνω Ποταμών σας καλεί στην παρουσίαση του βιβλίου της Νάντιας Βαλαβάνη «Ψωμί και Τριαντάφυλλα - Θέματα Τέχνης και Πολιτικής» Τετάρτη 4 Απριλίου 2012 στις 7:30 μμ στο Δημοτικό Αναψυκτήριο Άλσους «Δημήτρης Κιντής»

 
ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ Β2 ΕΣΚΑ- ΑΣ Αναγέννηση Πετρ/νων – Γ.Σ. Ηλιούπολης 76 - 70

ΑΣ Αναγέννηση Πετρ/νων - Γ.Σ. Ηλιούπολης   76 - 70  (40-29)
Διαιτητές:
Αποστολίδης - Μαγγωνάκης
ΑΣ Αναγέννηση Πετρ/νων (Χαραλαμπόπουλος - Δρουμπούκης): Παπαδρόσος 2, Καλαντζής , Πουλέρης 37(3), Διονυσόπουλος 12(3), Τσιτούρας , Κόκορης 2, Μπραχιμάϊ , Ηλιόπουλος 5, Μουλάς 8(1), Περγαντής 4, Παπαδόπουλος , Μπλαζος 6.
Γ.Σ. Ηλιούπολης
(Κωστόπουλος): Ζευγώλης 4(1), Ευαγγέλου , Σαμόλης 8(1), Πρόγκας , Γκόλμπαν , Παπαδάκης 16, Βλουτής 21(1), Μαντάς 8, Δράτσας , Δελλής 3(1), Ρούμελης 10.

 
Ημερίδα για την ενδοσχολική βία

Σύμφωνα με έρευνες και μελέτες σε Ευρωπαϊκό και Εθνικό επίπεδο, κατά τα τελευταία έτη έχει παρατηρηθεί ανησυχητική αύξηση του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας, με σοβαρές επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών και σε ορισμένες περιπτώσεις με τραγικά αποτελέσματα.
Η ενδοσχολική βία συσχετίζεται με την ανάπτυξη σοβαρής αντικοινωνικής συμπεριφοράς, ψυχικών διαταραχών, αυτοκτονικών τάσεων και χρήσης παράνομων ουσιών.
Η αναγνώριση και διερεύνηση του προβλήματος αυτού είναι εξαιρετικής σημασίας, για την υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης και αντιμετώπισής του.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Προς την ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Ηλιούπολης. Aπάντηση για την παρέλαση
Αγαπητοί γονείς της Ένωσης Γονέων,
έλαβα το mail σας σχετικά με την παρέλαση της 25ης Μαρτίου και αισθάνθηκα την ανάγκη να σας απαντήσω.
Ονομάζεστε Ένωση Γονέων, υποθέτω λοιπόν πως είστε πολλοί γονείς μαζί. Επίσης γράφετε πως σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων της πόλης μας θεσμοθετήσατε την συμμετοχή σας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου και την 28η Οκτωβρίου μέσω της συμμετοχής σας στις παρελάσεις. Αντιλαμβάνομαι ότι εννοείτε σε συνεργασία με το σύνολο των Συλλόγων Γονέων. Άρα είστε ακόμη περισσότεροι.
Ομιλείτε εξ ονόματος όλων των παραπάνω. Ομιλείτε επίσης, εξ ονόματος της μέσης ελληνικής οικογένειας, των συνταξιούχων, των εργαζομένων, των μαθητών απέναντι στους οποίους θεωρείτε ιστορική την ευθύνη σας να δώσετε τον αγώνα για την Δωρεάν Δημόσια Παιδεία, για ένα καλύτερο μέλλον για μία αξιοπρεπή δουλειά και ζωή.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ακόμη μια Επιτυχημένη Ενημερωτική Εσπερίδα για την Ανεξάρτητη Παράταξη με Θέμα Ανεργία - Ανάπτυξη

pikoyla_akp_anergeiaΤον ανοιχτό διάλογο με το δημότη Ηλιούπολης για τις ραγδαίες μεταβολές και ανατροπές στην καθημερινή μας ζωή συνεχίζει να στηρίζει και να προωθεί η Αργυρώ Πίκουλα, επικεφαλής της υπερκομματικής δημοτικής παράταξης "Ηλιούπολη: Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών". Για μία ακόμη φορά, η παράταξη πραγματοποίησε με επιτυχία εκδήλωση - ανοιχτή συζήτηση με τους πολίτες και τους κοινωνικούς φορείς της πόλης μας, τη Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012.
Με θεματικό τίτλο "Ανεργία & Ανάπτυξη: Η Πραγματικότητα & και Οι Προσδοκίες", η ενημερωτική εσπερίδα προσέλκυσε το ενδιαφέρον των συνδημοτών μας, που γέμισαν την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Οργανισμού Προωθήσεως Εξαγωγών.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ουρές στον ΟΑΕΔ - Δεκάδες νέοι άνθρωποι σχηματίζουν καθημερινά ουρές στον ΟΑΕΔ Αλίμου

oaed_webΗ εικόνα οικεία και γνωστή για εκείνους που βρέθηκαν τον τελευταίο καιρό στην ανεργία. Η ουρά στον ΟΑΕΔ Αλίμου, στον οποίο υπάγονται 4 δήμοι, μεταξύ αυτών και ο δικός μας, φτάνει μέχρι την είσοδο. Στην ουρά βλέπεις ανθρώπους στην πλειοψηφία τους νέους. Πολλοί από αυτούς είναι άνεργοι πάνω από 2 χρόνια. Η ουρά της απόγνωσης, η ουρά της κρίσης, μήνυμα για όλους αυτούς που βλέπουν απλώς αριθμούς, ελλείμματα, PSI και τόκους.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Συνέχεια των επιτυχιών μας στο θέμα της Δημοτικής Περιουσίας

Άλλη μια νίκη ήρθε να προστεθεί στη σειρά των δικαστικών μαχών, που κέρδισε ο Δήμος μας τον τελευταίο χρόνο, στη μακρόχρονη αντιδικία του με τους κληρονόμους Νάστου, για τις διεκδικούμενες από αυτούς δημόσιες εκτάσεις γης.
Μετά την τεράστιας σημασίας, για την έκβαση όλου του δικαστικού αγώνα, επιτυχία στο αστικό δικαστήριο, το οποίο απέρριψε το σύνολο των αγωγών για όλες τις διεκδικούμενες εκτάσεις, ήρθε μία ακόμη επιτυχία στο ποινικό μέρος της υπόθεσης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης (ΚΙΠΗ) - Αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού

logo_kiphΤο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηλιούπολης, σε έκτακτη συνεδρίασή του την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012, με θέμα το Νομοσχέδιο για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, εξέδωσε ψήφισμα για την απόσυρση του Νομοσχεδίου. Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία με μειοψηφία τη "Λαϊκή Συσπείρωση" με επικεφαλής την κ. Τσατσούλη".
Στο ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο διαβάστηκαν τα Ψηφίσματα των Δήμων Ελληνικού - Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου καθώς επίσης και της ΠΕΔΑ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής), για απόσυρση του Νομοσχεδίου.
Επιπλέον στα ψηφίσματα αυτά προτείνεται η υιοθέτηση της Μελέτης του ΕΜΠ (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο), για την αξιοποίηση του χώρου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης κατά τη συνεδρίασή του στις 22 Μαρτίου 2012, εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:
Στα πλαίσια του μεσοπρόθεσμου, του εφαρμοστικού νόμου και του δεύτερου μνημονίου η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει τους τελευταίους μήνες διαδικασίες για την «αξιοποίηση» του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και της παραλίας του Αγ. Κοσμά με σκοπό την πλήρη εκποίηση του χώρου με αποκλειστικό σκοπό τη συμβολή στην αποπληρωμή του «εθνικού χρέους».
            Μάλιστα για το σκοπό αυτό κατατέθηκε την 1 Μαρτίου 2012 στη Βουλή σχέδιο νόμου του ΥΠΕΚΑ με τίτλο «αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού», σύμφωνα με το οποίο προβλέπονται τα εξής:

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ψαρογιώργης - Η φωνή της Κρήτης για μια εμφάνιση
web_psarogiorghsΟ Ρυθμός Stage έχει την τιμή να φιλοξενεί ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ζωντανής κρητικής μουσικής παράδοσης για μια μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 6 Απριλίου. Ο Γιώργης Ξυλούρης (Ψαρογιώργης) μαζί με τον Γιάννη Παπατζαν και τον αδελφό του, Χαράλαμπο (Λάμπη) Ξυλούρη θα μας ταξιδέψουν από τα Ανώγεια σε όλη την Κρήτη σε ένα πρόγραμμα που δεν πρέπει να χάσετε.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Πρόσκληση - Δημοκρατική Αριστερά Ηλιούπολης

logo_dhmar_hlΤην Πέμπτη 29 Μαρτίου και ώρα 08:00 μ.μ. συζητάμε για τη « Δημοκρατική - Αριστερή απάντηση στην κρίση και τις θέσεις μας»  στο μουσείο Εθνικής Αντίστασης (Κεντρική Πλατεία / Σοφ. Βενιζέλου & Μαρίνου Αντύπα)

Ομιλητές:
Δημήτρης Χατζησωκράτης Μέλος της εκτελεστικής Επιτροπής
Θράσος Φωτεινός Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Β. Αθήνας.

 
Περισσότερα...

Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε την αλληλογραφία μας στείλτε απαντητικό e-mail με την ένδειξη "ΔΙΑΓΡΑΦΗ ".
Ευχαριστούμε
Δημοσιογραφική Ομάδα Cityofilioupolis gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: