Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Ηλεκτρονική έκδοση με νέα από την Ηλιούπολη www.cityofilioupolis.gr

www.cityofilioupolis.gr Ηλεκτρονική έκδοση με νέα και χρήσιμες πληροφορίες από την Ηλιούπολη και τις γύρω περιοχές.

Υπενθυμίζουμε ότι λειτουργεί σελίδα στο Facebook: http://www.facebook.com/cityofilioupolis.gr πατήστε εκεί like για να παρακολουθείτε τα νέα μας!
Το group της πόλης μας στο Facebook
http://www.facebook.com/groups/104046702964691/

Από τον παραγωγό στον καταναλωτή η πατάτα στο Δήμο Ηλιούπολης

Ο Δήμος Ηλιούπολης, με στόχο την ανακούφιση των συμπολιτών μας, που αντιμετωπίζουν συνεχώς αυξανόμενες οικονομικές δυσκολίες, σε συνεργασία με τους Δήμους Καισαριανής, Ζωγράφου και Βύρωνα, προχώρησε σε συνεννόηση με πατατοπαραγωγούς του Νευροκοπίου, για την προμήθεια στους δημότες μας φτηνής πατάτας, χωρίς τη διαμεσολάβηση των μεσαζόντων.
Όσοι από τους δημότες ενδιαφέρονται, μπορούν να προμηθεύονται πατάτες απευθείας από τους παραγωγούς, στην τιμή των 0.30€ το κιλό, κατόπιν σχετικής παραγγελίας. Οι πατάτες θα παραδίδονται στους καταναλωτές σε συσκευασίες των 20 κιλών, στον ανοιχτό χώρο της πλατείας Π. Πατρών Γερμανού (ΙΚΑ), σε ημέρες και ώρες που θα ανακοινωθούν.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Σε λάθος Χρονική Στιγμή

gabriel_arampatzis

Διανύουμε όλοι μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, μία άνευ προηγουμένου κοινωνική, οικονομική και πολιτική κρίση, η οποία πλήττει όλους μας και κυρίως τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της πόλης μας. Το νομικό πρόσωπο του Δήμου ΚΑΦΑΔΗΛ σε κάθε διοικητικό συμβούλιο έρχεται αντιμέτωπο με την απαλλαγή τροφείων τόσο στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, όσο και στο κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων «Αγία Ταβιθά». Πρόσφατα μάλιστα στο διοικητικό συμβούλιο τέθηκε ακόμα και το θέμα σίτισης παιδιών της Α/βάθμιας εκπαίδευσης, γιατί δυστυχώς κάποιες οικογένειες της πόλης μας δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις καθημερινές, βασικές τους ανάγκες.
Σε αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο, η διοίκηση του νομικού προσώπου ΚΑΦΑΔΗΛ πήρε απόφαση να συμμετέχει σε έργο με τίτλο «Τοπικό σχέδιο του Δήμου Ηλιούπολης για την κοινωνική ένταξη ευάλωτων ομάδων» με μέγιστο προϋπολογισμό 800.000€. Στόχος του προτεινόμενου έργου είναι 75 άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες να τοποθετηθούν σε θέσεις εργασίας, σε επιχειρήσεις της περιοχής, για τρεις 3 μήνες τουλάχιστον, ή να ιδρύσουν ατομικές ή κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις. Το νομικό πρόσωπο σκοπεύει να συμμετέχει με ποσοστό 10% στην αναπτυξιακή σύμπραξη
Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας που θα δημιουργηθεί για την κατάθεση της σχετικής πρότασης.


Διαβάστε περισσότερα...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΗΛΙΟΥ – πόλις ανθρώπινη πόλη

dentrofiteysi_elliniko_hliou-polisΤην Κυριακή 4-3-2012 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού με σύνθημα «να διεκδικήσουμε το χώρο του αεροδρομίου Ελληνικού» με την συμμετοχή φορέων και πολιτών της ευρύτερης περιοχής. Στα πλαίσια της άνω εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και δενδροφύτευση ελιών σε συγκεκριμένο χώρο.
Η δημοτική μας κίνηση συμμετείχε στην άνω εκδήλωση, με αντιπροσωπεία της και τον επικεφαλής της Χρήστο Κοκοτίνη και  φύτεψε συμβολικά οκτώ ελιές.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Αγωνιστική Συνεργασία Γονέων ΓΙΑ ΤHN ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Στα μέτρα που καθημερινά εξαπολύουν εναντίον μας όπως την ανεργία, την επιβολή χαρατσιών, τη μείωση ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, την εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας φέρνουν κυβέρνηση και συνοδοιπόροι της το νομοσχέδιο της απελευθέρωσης των ναρκωτικών που επεξεργάζονται χρόνια τώρα.
Οι προφάσεις ότι σέβονται την ελευθερία μας για να κάνουμε χρήση σε ό,τι εμείς θέλουμε, ότι με την απελευθέρωση θα μειωθούν οι χρήστες, ότι θα βοηθηθούν οι εξαρτημένοι, δεν πρέπει να μας ξεγελάσουν. Το εγχείρημα της απελευθέρωσης της χρήσης του χασίς και των υποκατάστατων σε άλλες χώρες είναι αποκαλυπτικό. Στην Ολλανδία αποφασίστηκε η αποποινικοποίηση των ναρκωτικών την περίοδο όπου εκεί αναπτυσσόταν ένα μεγάλο αντιπολεμικό κίνημα. Τώρα το ποσοστό όσων κάνουν καθημερινή χρήση κάνναβης ξεπερνά το 80%.
Διαβάστε περισσότερα...
 
5 συμβασιούχοι στα ΚΕΠ του Δήμου
5 συμβασιούχοι στα ΚΕΠ του Δημου Ηλιούπολης θα προσληφθούν με συμβαση μισθωσης έργου, ενώ σε άλλους 8 Δήμους του Νομού Αττικής θα προσληφθούν για τα ΚΕΠ 28 συμβασιούχοι.
Τα ΚΕΠ που θα ενισχυθούν με ανθρώπινο δυναμικό ανήκουν στους εξής δήμους: Μεταμόρφωσης (1 θέση), Παιανίας (4 θέσεις), Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης (3), Αγίων Αναργύρων Καματερού (4), Ηρακλείου (7), Βύρωνα (4), Δάφνης - Υμηττού (4), Ελληνικού Αργυρούπολης (1) και Ηλιούπολης (5).
Διαβάστε περισσότερα...
 
Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού - Τοπικό Τμήμα Ηλιούπολης
seo_ekΤα Στελέχη του Τοπικού Τμήματος Ηλιούπολης σας προσκαλούν το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 σε μια βραδιά γεμάτη κέφι στο μεζεδοπωλείο «Το Μυστικό», Αμισού Σμύρνης και Ανδρέα Λεντάκη 2, Υμηττός.
Ζωντανή μουσική, άφθονο κρασί και πλήρες μενού με 22 ευρώ το άτομο.
Ώρα προσέλευσης: 22.00μμ
Για κρατήσεις:
 
Θεαματική κλοπή ΑΤΜ στην Ηλιούπολη
atmΘεαματική κλοπή ΑΤΜ τράπεζας, με άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό, σημειώθηκε στις 3:20 τα ξημερώματα, στην οδό Αναστάσεως 7 στην Ηλιούπολη.
Άγνωστοι έπεσαν με κλεμμένο φορτηγάκι στην πρόσοψη ασφαλιστικού-φοροτεχνικού γραφείου, όπου ήταν τοποθετημένη η ΑΤΜ, ανοίγοντας δρόμο για την υλοποίηση του σχεδίου τους. Στη συνέχεια αποκόλλησαν και αφαίρεσαν τη μηχανή, την οποία φόρτωσαν σε άλλο όχημα, με το οποίο και διέφυγαν, εγκαταλείποντας το φορτηγάκι στο σημείο. Το ΑΤΜ βρέθηκε αργότερα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, διαρρηγμένο και άδειο, σε δασική οδό του Καρέα, πλησίον του Μνημείου Πεσόντων Πυροσβεστών.
 
Ισχυρή έκρηξη στα πολυκλαδικά Ηλιούπολης.

Άγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής, τα αίτια της ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε στην περιοχή των πολυκλαδικών Ηλιούπολης.
Η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 24:00 και έγινε αντιληπτή στις γύρω περιοχές Αργυρούπολη και  Άλιμο. Ο δρόμος της Ηρώ Κωνσταντοπούλου έχει αποκλειστεί από την αστυνομία και την πυροσβεστική γιατί υπάρχει φόβος για να μην ακολουθήσουν και άλλες εκρήξεις. Η έκρηξη έγινε κοντά στο κτίριο, όπου στεγάζεται το Περιφερειακό Επιμορφωτικό Κέντρο ΠΕΚ Ηλιούπολης.

 
«ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ»

taxideytes_1Το Πολιτιστικό Στέκι «ΟΙ ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ» έκοψαν σήμερα Κυριακή την βασιλόπιτα  στον φιλόξενο και ζεστό χώρο τους, στην οδό Τροίας 7, στην πόλη μας.
Σε μια κατάμεστη αίθουσα με παρόντα όλα τα Τμήματα δραστηριοτήτων η Πρόεδρος ΒΑΣΩ ΜΑΚΡΑΚΗ συμπαριστάμενων και των λοιπών μελών του Δ.Σ. ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους , ευχήθηκε «ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ» και έκοψε την πίτα του  Συλλόγου.  Στις φωτογραφίες στιγμιότυπα από την ωραία τους εκδήλωση

Διαβάστε περισσότερα...
 
«ΕΧΕΙΣ ΚΑΦΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΠΑ ΣΟΥ;»

mpaxaΕίναι ο τίτλος του βιβλίου της νεαρής Ηλιουπολίτισσας ΑΝΝΑΣ ΜΠΑΧΑ που παρουσιάστηκε σήμερα Κυριακή 4 Μαρτίου 2012 στον Πολιτιστικό χώρο του ilioupolisonline  στην Σκουφά 6, Κανάρια.
Η αίθουσα ήταν γεμάτη, με πλειοψηφία νεαρό κοσμο, φίλων  και πρώην συμμαθητών της Άννας  που άκουσαν με ενδιαφέρον για το βιβλίο. Οι ομιλητές- παρουσιαστές  εξήραν την ευαισθησία   και το καλό και στρωτό γράψιμο της νέας συγγραφέως και ηθοποιός διάβασε απόσπασμα του τρυφερού αυτού βιβλίου. Κατασυγκινημένη η συγγραφέας, είπε λίγα λόγια γι αυτό και ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της ωραίας αυτής εκδήλωσης που επιμελήθηκε όπως πάντα στον χώρο αυτό η δραστήρια συμπολίτης μας ΛΟΥΛΑ ΣΩΜΑΚΟΥ-ΧΑΡΑΤΣΗ.
Συγχαρητήρια σε  όλους.
ΕΛ.ΧΡ.

 
Ένωση Γονέων Ηλιούπολης - 1ο Μαθητικό Διήμερο Εκδηλώσεων "Το σχολείο που ονειρεύομαι"
enwsi_gonewn_1o_mathitiko_dihmeroΣας περιμένουμε όλους στην 1η ανοιχτή εκδήλωση της Ένωσης Γονέων 3- 4 Μαρτίου 2012 στο Δημ. Άλσος "Δημ. Κιντής".
Η εκδήλωση έχει θέμα '' το σχολείο που ονειρεύομαι '' και είναι στο χέρι όλων μας να συγκεντρώσουμε την Πόλη και την Εκπαιδευτική κοινότητα γύρω από τα παιδιά μας . Με χορούς , θεατρικές παραστάσεις , μουσική , έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας , με στόχο τον Πολιτισμό αλλά και την ανάδειξη του ιδανικού σχολείου, συγκεντρώνουμε τους μαθητές και τα σχολειά μας σε ένα διήμερο από το οποίο κανείς δεν πρέπει να λείψει. Στηρίζοντας τους μαθητές και τα σχολειά μας στέλνουμε ένα ελπιδοφόρο μήνυμα σε εκείνα και ρίχνουμε μια αισιόδοξη ματιά στο μέλλον .
 
Πρόγραμμα κυκλοφοριακής Αγωγής για τους μαθητές του Δήμου Ηλιούπολης

Ο «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης (ΠΑΟΔΗΛ) -ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ» και ο Δήμος Ηλιούπολης αποφάσισαν την υλοποίηση δωρεάν εκπαιδευτικού προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής για τα Δημόσια Σχολεία του Δήμου Ηλιούπολης, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών στους κανόνες του κώδικα οδικής κυκλοφορίας και της οδικής συμπεριφοράς
 Το πρόγραμμα θα πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, καθ' όλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου 2011-2012, από ειδικά εκπαιδευμένο υπάλληλο του Δήμου μας, τη Δημοτική Αστυνομία και φορείς σχετικούς με το αντικείμενο.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ Σ2 – Σ3

Χάρις στις επίμονες, επίπονες  και μεθοδικές προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και των υπηρεσιών του Δήμου, επετεύχθη η υπογραφή σύμβασης, για την επικαιροποίηση μελέτης του 2000, που αφορά στη  συμπλήρωση του δικτύου αγωγών ομβρίων υδάτων της πόλης μας, προκειμένου να προχωρήσει η κατασκευή των βασικών συλλεκτήριων αγωγών Σ2 και Σ3.
Το παραπάνω έργο είναι τεράστιας σημασίας για το Δήμο μας, γιατί, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση των μελετών και την κατασκευή των συλλεκτήριων αγωγών ομβρίων στην οδό Αναστάσεως και στην περιοχή της οδού Παϊκου, θα συμβάλλει καθοριστικά στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πόλη μας, κατά την εκδήλωση σφοδρών καιρικών φαινομένων (βροχών και καταιγίδων), και θα εξασφαλίσει την αντιπλημμυρική της θωράκιση.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Φωτιά στο Δημαρχείο της Ηλιούπολης την ώρα του Δημοτικού Συμβουλίου

Διεκόπη το Δημοτικό συμβούλιο λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που δημιουργήθηκε από φωτά που ξέσπασε σε κάδο απορριμμάτων στις τουαλέτες του δημοτικού συμβουλίου στο Δημαρχιακό μέγαρο Ηλιούπολης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΤΡΕΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ

agia_marinaΧαιρετισμο? θ? ψάλλονται κα? γι? τ?ς τέσσερεις στάσεις τους, στ?ν ?νορία τ?ς ?γίας Μαρίνης ?λιουπόλεως στ?ς 5:30 μ.μ. στ? παρεκκλήσι το? ?γιου Νεκτάριου, κάτωθεν το? Ναο? ?που κατ? τ?ν Α΄ στάση θ? ?ποδεχθο?με τ?ν ?φιερωθε?σα στ? Να? μ?ς ?π? τ?ς ο?κογενείας Βασταρούχα, ?ντίγραφο ε?κόνα τ?ς Παναγίας τ?ς Προυσιωτίσσης, στ?ς 7:00 μ.μ. κα? 9:00 μ.μ. στ? Να? τ?ς ?γίας Μαρίνας, ?που θ? ψάλλουμε το?ς Χαιρετισμο?ς πρ? τ?ς ε?κόνας τ?ς Παναγίας Ρόδον τ? ?μάρνατον, ?φιερωθε?σα στ? Να? μ?ς ?π? το? ?ρχιμανδρίτου ?σιδώρου Σαλάκου.
Κατ? τ?ν ?κάθιστο ?μνο θ? ψαλλο?ν δύο ?κολουθίες στ?ς 6:00μ.μ. μέ ?πόδειπνο κα? στ?ς 9:00 σ? ?ρθρο τ?ν ?πο?ο θ? ?κολουθήσει Θεία Λειτουργία πο? θ? τελειώσει μετ? τ? μεσάνυχτα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Carousel παιδότοποι παιδικά Party - Επιστροφή στις τιμές του 2003 με πραγματικές μειώσεις.

carouselΕπιστροφή στις τιμές του 2003 με πραγματικές μειώσεις. Χρέωση παιδιού 5.00€ από 6.90€ μείωση 28%. (περιλαμβάνει δικαίωμα χρήσης του παιδότοπου και επιλογή από απεριόριστο χυμό πορτοκαλί ήβη ή χυμό 3 φρούτων ήβη). Καφέδες, αναψυκτικά, γλυκά, ποτά, μειώσεις έως 20%. Οι τιμές ισχύουν από 1ης Μαρτίου 2012.
Άγιος Δημήτριος Αγ.Δημητρίου 199
Τηλ: 210 9700096 Fax: 210 97 07976
Ηλιούπολη Αν.Παπανδρέου 16
Τηλ: 210 9700031 Fax: 210 9719685

 
AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για το αεροδρόμιο του Ελληνικού

logo_iliou_polisΣυμπολίτισσες και συμπολίτες,
Κυβέρνηση και Τρόικα επιχειρούν το άμεσο και άνευ όρων ξεπούλημα του Ελληνικού.
Σύμφωνα με νόμο που προωθούν ταχύτατα (το προσχέδιο του δημοσιεύτηκε στις 16-2-12) ολόκληρη η έκταση του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας του Αγίου Κοσμά, σύνολο 6.200 στρέμματα, παραδίδεται βορά στους κερδοσκόπους οι οποίοι:

 Τα 4.200 στρέμματα μπορούν στην κυριολεξία να τα κάνουν ό,τι θέλουν. Να φτιάξουν ουρανοξύστες που θα έχουν «φάτσα» πάνω στις Λεωφόρους Βουλιαγμένης και Ποσειδώνος, βίλες, καζίνα, τράπεζες, επιχειρηματικά και εμπορικά κέντρα, υποδομές μεταφορών. Να κάνουν προσχώσεις, κτίρια, εγκαταστάσεις και κάθε λογής μπίζνες στην παραλία, στον αιγιαλό, στον συνεχόμενο ή παρακείμενο θαλάσσιο χώρο και στον πυθμένα.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Δημόσια διαβούλευση για το Ελληνικό
logo_kiph  " Η Αξιοποίηση του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού, του καλύτερου «φιλέτου» γης όλης της Ευρώπης όπως σωστά χαρακτηρίστηκε, κάτω από το βάρος των σημερινών περιστάσεων, δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερες ευθύνες γι αυτούς που θα κάνουν την τελική επιλογή για τον τρόπο αξιοποίησής του.
Από τη μία η πρωτοφανής οικονομική συγκυρία που πιέζει ασφυκτικά για εξεύρεση οικονομικών πόρων,
σε συνάρτηση με το διασυρμό της χώρας μας παγκοσμίως, πολιτικών και πολιτών, σε βαθμό πρωτόγνωρο για μια χώρα με τη δική μας ιστορία, επιτάσσουν την ύστατη αυτή στιγμή, να δείξουμε σαν Έθνος, ότι μπορούμε και στα δύσκολα να στεκόμαστε όρθιοι, μπορούμε να κρατάμε ψηλά το κεφάλι και την αξιοπρέπειά μας.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Η Ελλάδα…ο κόσμος, σήμερα. Προβληματισμοί, προοπτικές

problimatismoi_prooptikesO «Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.-Γρηγόρης Γρηγορίου», στο πλαίσιο του Έτους Πολιτισμού & Μνήμης Γρ. Λαμπράκη, οργανώνει κύκλο συναντήσεων, με τρεις σημαντικούς έλληνες συγγραφείς και στοχαστές, που διακρίνονται για την ανεξαρτησία και την τόλμη της σκέψης τους, για να γνωρίσουμε από κοντά το έργο τους, να συζητήσουμε τα προβλήματα που απασχολούν τον σύγχρονο Έλληνα, και να αναζητήσουμε από κοινού διεξόδους και προοπτικές:
Δευτέρα, 12 Μαρτίου:
Χρήστος Γιανναράς - Έχει νόημα η εμμονή στην ελληνικότητα;

Διαβάστε περισσότερα...
 
Κυκλοφορεί η εφημερίδα "Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ"
h_thesi_febΚυκλοφορεί το τεύχος Φεβρουαρίου της μηνιαίας εφημερίδας "Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ".
Κεντρικό θέμα στο πρωτοσέλιδό της εφημερίδας είναι τα υπέρογκα ποσά που δαπανώνται για την εκπόνηση μελετών από ιδιωτικά τεχνικά γραφεία για έργα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ηλιούπολης. Άλλο θέμα από το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας είναι η συνέντευξη του Δημήτρη Μωραΐτη στο IlioupolisOnAir και τον Γιώργο Βλαχάκη
Διαβάστε περισσότερα...
 
Περισσότερα...

Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε την αλληλογραφία μας στείλτε απαντητικό e-mail με την ένδειξη "ΔΙΑΓΡΑΦΗ ".
Ευχαριστούμε
Δημοσιογραφική Ομάδα Cityofilioupolis gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: