Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Φυσική Αποκατάσταση Ηλιούπολης - Καρδιολογικό Ηλιούπολης

http://www.cityofilioupolis.gr/content/view/2842/2/

patzoyrakosΣτις 1 Απριλίου 2011 στο Συνεδριακό Κέντρο ΑΙΓΛΗ Ζαππείου, έγινε με μεγάλη επιτυχία η Επιστημονική Ημερίδα «ΦΥΣΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ» που διοργανώθηκε από την Φυσική Αποκατάσταση Ηλιούπολης και το Καρδιολογικό Ηλιούπολης και με Οργανωτική Επιτροπή τους:

1.      Φ.Ν. Πατσουράκος - Καρδιολόγος Αρχίατρος Ε.Α.-Δ/ντής Καρδιολογικού Ηλιούπολης και Φυσικής Αποκατάστασης Ηλιούπολης
2.      Λαζαρίδης Κυριάκος - Καρδιολόγος Γεν.Αρχίατρος- Δ/ντής Καρδιολογικής Κλινικής ΝΙΜΤΣ
3.      Τσώνης Νικόλαος - Φυσίατρος - Επιστημονικός Δ/ντης Φυσικής Αποκατάστασης Ηλιούπολης

Από τους ομιλητές ο καρδιολόγος Γεν. Αρχίατρος κ.Κοτιλέας Παναγιώτης, αναφέρθηκε στις «Καρδιαγγειακές Παθήσεις και την Αντιμετώπισή τους. Ποιος ο Ρόλος της  Φυσικής Αποκατάστασης»,  και τόνισε στην ομιλία του τις επιπτώσεις της στεφανιαίας νόσου στους ανθρώπους και την χρησιμότητα της Φυσικής Αποκατάστασης και των φυσικών εν γένει μεθόδων στην αποκατάσταση ενός  ασθενούς μετά από Bypass ή μετά από αγγειοπλαστική αλλά και εν γένει στην στεφανιαία νόσο.

Ο κ.Τσακίρης Αλέξανδρος Διδάκτωρ Εργοφυσιολογίας και Βιοκινητικής αναφέρθηκε στην «Ένταξη της Φυσικής Αποκατάστασης στην Αντιμετώπιση των Καρδιαγγειακών Παθήσεων» στις μεθόδους και στον τρόπο της φυσικής αποκατάστασης και τα προγράμματα που υπάρχουν στην φυσική αποκατάσταση των στεφανιαίων αρρώστων καθώς επίσης και των ατόμων με παράγοντες υψηλού κινδύνου.

Ο Φυσίατρος Κυρίτσης Γεώργιος αναφέρθηκε «Στον Ρόλο του Ιατρού Φυσικής Αποκατάστασης στις Καρδιαγγειακές Παθήσεις» και μίλησε επίσης για «Μία Νέα Μέθοδο Διακοπής του Καπνίσματος με Βελονισμό» και την επιτυχία που μπορεί να έχει η μέθοδος αυτή σε ανθρώπους που θέλουν να κόψουν το κάπνισμα με επιτυχία 50-75%.

Η Ψυχολόγος κ.Μπακαλούμα Τζένη μίλησε για τα «Ψυχολογικά Προβλήματα και Στήριξη των Ασθενών Μετά από Bypass, PTCA και στεφανιαίο επεισόδιο» αναφέροντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς μετά από εγχείρηση Bypass ή μετά από αγγειοπλαστική και την υποστήριξη που πρέπει να έχουν αυτοί οι άνθρωποι  στα πλαίσια της αποκατάστασης, για να επανέλθουν σε φυσιολογικό ρυθμό ζωής και την στήριξη που πρέπει να έχουν από την οικογένειά τους.

Τέλος ο Καρδιολόγος Αρχίατρος Ε.Α. Φ.Ν.Πατσουράκος αναφέρθηκε στην «Οργάνωση Κέντρου Φυσικής Αποκατάστασης Καρδιοπαθών» και στον τρόπο λειτουργίας του ενώ αναφέρθηκε επίσης και στον «Ρόλο της Μεσογειακής Διατροφής» για την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Στο τέλος παρουσιάστηκαν από τον τελευταίο ομιλητή Καρδιολόγο Πατσουράκο Φώτιο τα αποτελέσματα ομάδας ασθενών που ακολουθούν προγράμματα φυσικής αποκατάστασης στο εν λόγω Κέντρο και αναφέρθηκε διεξοδικά στην βελτίωση

1)  της πτώσης της αρτηριακής πιέσεως κατά 20% έως 30% μόνο με φυσικές μεθόδους

2)  στην πτώση της χοληστερίνης κατά 20-30%  και

3) στην βελτίωση της λειτουργικότητος των χειρουργημένων ασθενών και την γρήγορη επανένταξης τους μετά από μία εγχείρηση Bypass.

Σημειώνουμε επίσης ότι το Κέντρο Φυσικής Αποκατάστασης Ηλιούπολης εξειδικεύεται στις καρδιαγγειακές παθήσεις αλλά όχι μόνο, όπως και σε παθήσεις και προβλήματα του ερειστικού συστήματος ή μετά από επεμβάσεις όπως σε παθήσεις οστεοαρθρίτιδος, καταγμάτων κλπ.

Μετά την λήξη της ομιλίας ακολούθησε δεξίωση.

http://www.cityofilioupolis.gr/content/view/2842/2/

Δεν υπάρχουν σχόλια: