Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Δελτίο Τύπου(Δήμος Αργυρούπολης-Ελληνικού) Προκλητική Παρέμβαση Δημόσιου Υπέρ Ιδιωτικών Συμφερόντων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στις 17 Ιανουαρίου 2011 εκδικάστηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της εταιρίας ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΠΕΤΡΟΚΛΑΜΠ που διατηρεί 2 νυκτερινά κέντρα και ένα αναψυκτήριο στην πλαζ του Αγίου Κοσμά.Με την αίτησή της η εταιρία ζητά την απομάκρυνση των υποδομών και των εργαζόμενων του Δήμου από την πλαζ για να ασκεί ακώλυτα την επιχειρηματική της δραστηριότητα.
Υπενθυμίζεται ότι :
  1. Ο χώρος της πλαζ αποκλεισμένος για τους πολίτες μέχρι το 2007 άνοιξε με μεγάλη κινητοποίηση της αυτοδιοίκησης και των πολιτών του λεκανοπεδίου. Από τότε ο Δήμος Ελληνικού λειτούργησε την πλαζ ως πρότυπο δημόσιας ελεύθερης παράλιας με υποδομές και υπηρεσίες που παρέχονται δωρεάν στους πολίτες.
  2. Η σύμβαση μίσθωσης του χώρου έχει κριθεί παράνομη και άκυρη από την ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (γνωμοδότηση ΝΣΚ 87/2008). Η σχετική γνωμοδότηση έγινε άμεσα αποδεκτή με απόφαση (14059/10.4.2008) του τότε αρμόδιου Υφυπουργού Πολιτισμού.
  3. Κατά καιρούς οι αρμόδιοι Υπουργοί αρκούνται να δηλώνουν ότι μετά και την παραπάνω γνωμοδότηση μελετούν την απομάκρυνση των μισθωτών από το χώρο.
  4. Τα νυκτερινά κέντρα της εταιρίας λειτουργούν παράνομα τα καλοκαίρια παρά τις επανειλημμένες σφραγίσεις τους από το Δήμο.


Από το 2007 χιλιάδες πολίτες απολαμβάνουν ελεύθερα τη θάλασσα του Αγ. Κοσμά χάρις στην παρουσία και στις προσπάθειες του Δήμου, των εργαζόμενων σ' αυτόν και των εθελοντών.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η προκλητική για το κοινό αίσθημα παρέμβαση του Ελληνικού Δημοσίου στη δίκη υπέρ της Εταιρίας. Ο δικηγόρος που εκπροσώπησε το ΕΑΚΝ/Αγ. Κοσμά υποστήριξε την εγκυρότητα της σύμβασης που το ΝΣΚ έχει κρίνει άκυρη.
Ελπίζουμε πως η δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος της αφού η αρμόδια πολιτική αρχή αντί να εφαρμόσει τη γνωμοδότηση  του ΝΣΚ & τη  σχετική απόφαση παρεμβαίνει υπέρ της εταιρίας στη δικαστική διένεξη της με το Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης.

ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
Λ.Κύπρου 68 Aργυρούπολη 164 52
Τηλ. κέντρο 213.20.18.700 


Δεν υπάρχουν σχόλια: