Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Δημιουργία δασαρχείου Υμηττού στην Ηλιούπολη

27.01.11
dasarxeio_ymhttoyΔημιουργία νέου δασαρχείου Υμηττού θα έχουμε σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 135/10 (ΦΕΚ 228 Α/27-12-2010) με τίτλο: Οργανισμός της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής. Η έδρα του νέου Δασαρχείο Υμηττού θα είναι στην Ηλιούπολη με τοπική αρμοδιότητα στους δήμους Αγίας Παρασκευής, Χολαργού, Παπάγου, Κορωπίου, Παιανίας, της περιοχής Γλυκών Νερών, Ζωγράφου, Καισαριανής, Βύρωνα, Υμηττού, Ηλιούπολης, Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Βούλας και της περιοχής βόρεια της οδού Βούλας – Βάρης – Κορωπίου του Δήμου Βάρης. Το Δασαρχείο Υμηττού διαρθρώνεται στα ακόλουθα Τμήματα:
α) Τμήμα Προστασίας, Διοίκησης και Διαχείρισης Δασών και Δημόσιου Κατηγόρου.
β) Τμήμα Εκτέλεσης Δασοτεχνικών Έργων
γ) Τμήμα Διοικητικό – Λογιστικό
Ο Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης Αραμπατζής Γαβριήλ μας δήλωσε ότι "Πρόκειται για μια απόφαση με την οποία δικαιώνεται το πάγιο αίτημα των δήμων και του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), είναι στη σωστή κατεύθυνση αποκέντρωσης αρκεί να στελεχωθεί με τον κατάλληλο αριθμό υπαλλήλων σύντομα για να μπορέσει να ανταποκριθεί στο ρόλο του κάτι δυστυχώς που ίσως δεν έγινε με το δασαρχείο Πεντέλης με αποτέλεσμα την συσσώρευση και την μεγάλη καθυστέρηση διεκπεραίωσης υποθέσεων."

Δασαρχεία-Δασονομεία-Δασοφυλακεία

1. Τα υφιστάμενα κατά την 31η Δεκεμβρίου 2010 Δασαρχεία εξακολουθούν να λειτουργούν μετά την 1.1.2011 με την ίδια τοπική αρμοδιότητα, με την επιφύλαξη των διατάξεων της παραγράφου 2, ως οργανικές μονάδες επιπέδου Διεύθυνσης και διαρθρώνονται στις υφιστάμενες κατά τον ανωτέρω χρόνο οργανικές τους μονάδες.

2. Συστήνεται Δασαρχείο Υμηττού με έδρα την Ηλιούπολη και τοπική αρμοδιότητα στην εδαφική περιφέρεια των δήμων Αγίας Παρασκευής, Χολαργού, Παπάγου, Κορωπίου, Παιανίας και της περιοχής Γλυκών Νερών, καθώς και των εκτός σχεδίου περιοχών των Δήμων Ζωγράφου,

Καισαριανής, Βύρωνα, Υμηττού, Ηλιούπολης, Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Βούλας και της περιοχής βόρεια της οδού Βούλας-Βάρης-Κορωπίου του Δήμου Βάρης.

3. Το Δασαρχείο Υμηττού διαρθρώνεται στα ακόλουθα Τμήματα:

α) Τμήμα Προστασίας, Διοίκησης και Διαχείρισης Δασών και Δημόσιου Κατηγόρου, το οποίο είναι αρμόδιο ιδίως για τη διοίκηση, εκμετάλλευση και τη διαχείριση των δημοσίων δασών και δασικών εκτάσεων, τη δασοπολιτική επιτήρηση επί των ιδιωτικών δασών και δασικών εκτάσεων, την επαλήθευση των διαχειριστικών μελετών, την εκτέλεση υλοτομικών εργασιών, τη διάθεση των δασικών προϊόντων καθώς και θέματα οργάνωσης και εποπτείας της δασικής εργασίας των δασικών συνεταιρισμών, δασικής φορολογίας και δασικών βιομηχανιών. Επίσης, για το χειρισμό θεμάτων αναγομένων στην δίωξη των παραβατών των διατάξεων της δασικής νομοθεσίας εν γένει και τη μέριμνα εκδίκασης αυτών.

Στο ανωτέρω Τμήμα συστήνεται:

Γραφείο Ανάπτυξης Θήρας, Ιχθυοπονίας και Δασικής Αναψυχής, το οποίο είναι αρμόδιο για το χειρισμό θεμάτων που αφορούν στα αντικείμενα της θήρας, ιχθυοπονίας ορεινών ρεόντων υδάτων, ελεγχομένων κυνηγετικών περιοχών και κυνηγετικών οργανώσεων, πλην της μελέτης και εκτέλεσης δασοτεχνικών έργων, και των θεμάτων που αφορούν στους εθνικούς δρυμούς, τα αισθητικά δάση και τον ορεινό τουρισμό, πλην εκείνων της μελέτης και εκτέλεσης δασοτεχνικών έργων.

β) Τμήμα Εκτέλεσης Δασοτεχνικών Έργων, το οποίο είναι αρμόδιο ιδίως για την παρακολούθηση και εφαρμογή του προγράμματος εκτέλεσης των πάσης φύσεως δασοτεχνικών έργων, τον έλεγχο για την ακριβή τήρηση και εφαρμογή των εγκεκριμένων διαχειριστικών μελετών, καθώς και τη μέριμνα για την προμήθεια του αναγκαίου μηχανικού εξοπλισμού και υλικού, τη φύλαξη και συντήρησή του.

γ) Τμήμα Διοικητικό - Λογιστικό, το οποίο είναι αρμόδιο για τη γραμματειακή εξυπηρέτηση και την αντιμετώπιση κάθε διοικητικού θέματος του Δασαρχείου, τη διακίνηση της αλληλογραφίας και την τήρηση του φυσικού και ηλεκτρονικού αρχείου του, καθώς και για την παροχή στοιχείων στη Διεύθυνση Οικονομικού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που αφορούν στη σύνταξη του προϋπολογισμού της και του προγραμματισμού των προμηθειών της.

4. Το Δασαρχείο Υμηττού υπάγεται διοικητικά στη Διεύθυνση Δασών Αθηνών.

5. Τα υφιστάμενα κατά την 31η Δεκεμβρίου 2010 Δασονομεία, με την επιφύλαξη των διατάξεων της επόμενης παραγράφου, εξακολουθούν να λειτουργούν και μετά την 1.1.2011 με την ίδια τοπική και καθ' ύλην αρμοδιότητα, ως γραφεία, υπαγόμενα στα οικεία Δασαρχεία.

6. Τα υφιστάμενα κατά την 31η Δεκεμβρίου 2010 Δασονομεία Υμηττού και Κορωπίου εξακολουθούν να λειτουργούν και μετά την 1.1.2011 με την ίδια καθ' ύλην αρμοδιότητα, ως γραφεία, σύμφωνα με τις ιδρυτικές τους διατάξεις υπαγόμενα στο Δασαρχείο Υμηττού, με έδρα και τοπική αρμοδιότητα ως κατωτέρω:

α. το Δασονομείο Υμηττού με έδρα το Βύρωνα και τοπική αρμοδιότητα την εδαφική περιφέρεια των Δασοφυλακείων Αγίας Παρασκευής, Βύρωνα και Αργυρούπολης

β. το Δασονομείο Κορωπίου με έδρα το Κορωπί και τοπική αρμοδιότητα την εδαφική περιφέρεια των Δασοφυλακείων Κορωπίου και Παιανίας.

7. Τα υφιστάμενα κατά την 31η Δεκεμβρίου 2010 Δασοφυλακεία εξακολουθούν να λειτουργούν και μετά την 1.1.2011 με την ίδια τοπική και καθ' ύλην αρμοδιότητα, ως γραφεία, υπαγόμενα στα οικεία Δασαρχεία.

Ε. Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων

1. Η Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων είναι αρμόδια ιδίως για θέματα αναδασμού και εποικισμού, καθώς και θέματα γεωργικών εκμεταλλεύσεων και αλιείας στην Περιφέρεια Αττικής σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Οφείλει να βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με το καθ' ύλην αρμόδιο Υπουργείο για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων και των υποθέσεων αρμοδιότητάς της και να ακολουθεί τις οδηγίες του.

2. Η Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων συγκροτείται από τα ακόλουθα Τμήματα:

α) Τμήμα Αναδασμού και εποικισμού, το οποίο είναι αρμόδιο ιδίως για το συντονισμό των εργασιών αναδασμού - εποικισμού στην Αττική, τη συμμετοχή σε επιτροπές που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία και σε επιτροπές ανάθεσης μελετών στον ιδιωτικό τομέα, την επίβλεψη, έλεγχο και παραλαβή εργασιών που ανατίθενται στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και τη συμμετοχή σε τοπογραφικά συνεργεία για την εκτέλεση εργασιών αναδασμού - εποικισμού.

β) Τμήμα Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων και Αλιείας, το οποίο είναι αρμόδιο ιδίως για τη χορήγηση άδειας συλλογής υδρόβιων οργανισμών για ερευνητικούς σκοπούς, την ίδρυση ιχθυόσκαλων και τον καθορισμό της έδρας αυτών, την κατάρτιση προγραμμάτων ιχθυοτροφικής ανάπτυξης των ορεινών ρεόντων υδάτων, για θέματα μίσθωσης υδάτινων εκτάσεων για ίδρυση, επέκταση ή μετεγκατάσταση μονάδων υδατοκαλλιέργειας εντατικής ή ημιεντατικής μορφής, καθώς και για θέματα γεωργικών εκμεταλλεύσεων στο πλαίσιο των σχετικών κανονιστικών ρυθμίσεων.

Τελευταία ανανέωση ( 27.01.11 )

Δεν υπάρχουν σχόλια: