Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Και το όνομα αυτού: Πολιτιστικό στέκι Ηλιούπολης «Άνω Ποταμών»

01.02.11

anopotamon_logoΚαι το όνομα αυτού:  Πολιτιστικό στέκι Ηλιούπολης «Άνω Ποταμών»

"....νω ποταμν ἱερῶν χωροῦσι παγαί͵
καὶ δίκα κα πάντα πάλιν στρέφεται..."

(«Μήδεια» του Ευριπίδη στο 2° χορικό (στ. 410 κε))

"...Τα Ιερά τα ποτάμια γυρίζουν
εκεί πάνω που πιάνουνται. Ναί! Δικιοσύνη
και τα πάντα άνω-κάτω στραφήκαν..."

(μετάφραση Π. Πρεβελάκη)

Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που ενδιαφερόμαστε να γίνονται επιπλέον δράσεις στην πόλη μας σε επίπεδο πολιτιστικό και κοινωνικό.
Ιδιαίτερα σήμερα σε περίοδο οικονομικής κρίσης πιστεύουμε πως χρειάζονται δραστηριότητες που κινητοποιούν και ενώνουν ανθρώπους, που θέλουν να προσφέρουν το χρόνο και τις ικανότητές τους σε συλλογικές δράσεις.
Μέσα στην καταχνιά και την κατάθλιψη που έχει σκορπίσει γύρω μας το μνημόνιο, η αλληλεγγύη, η συλλογικότητα και ο πολιτισμός μπορούν να δώσουν ανάσα, προοπτική και ελπίδα.

Έτσι αποφασίσαμε ότι έπρεπε να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας και να βάλουμε την φαντασία μας και τη δημιουργικότητά μας, όλοι μαζί, για να οργανώσουμε πράγματα που μας αρέσουν και μας κάνουν πιο δημιουργικούς
Και γεννήθηκε το πολιτιστικό στέκι Ηλιούπολης «άνω ποταμών».

Δεν έχουμε στόχο να λύσουμε τα προβλήματα της ζωής.
Φιλοδοξούμε όμως με τη συνύπαρξη, τη συνεργασία και την αλληλεγγύη να δείξουμε έναν πιθανό δρόμο αντίστασης στο σημερινό ισοπεδωτισμό.

e-mail: steki.anopotamon@gmail.comΑυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

anopotamon.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: