Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές πολιόρκησαν το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ηλιούπολης

24.02.11
dhmotiko_symboylio_ilioupolis

Γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές πολιόρκησαν το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ηλιούπολης για τις συγχωνεύσεις σχολείων

Περίπου 300 κάτοικοι της Ηλιούπολης, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές πολιόρκησαν σήμερα Τετάρτη το βράδυ το Δημαρχείο Ηλιούπολης για να διαμαρτυρηθούν για τη μεθοδευμένη επιχείρηση του Δημάρχου Ηλιούπολης κ. Βασίλη Βαλασόπουλου για συγχώνευση Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων στο δήμο μας σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής.
Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης είχε καλέσει σήμερα Δημοτικό Συμβούλιο στις 7μμ. με σκοπό να περάσει την πρόταση των συγχωνεύσεων σχολείων του Δήμου καταπατώντας βάναυσα τις αποφάσεις του τοπικού Συλλόγου Δασκάλων, της τοπικής ΕΛΜΕ, της Ένωσης Γονέων Ηλιούπολης καθώς και της αντίθετης γνώμης που είχε εκφράσει η πλειοψηφία της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας. Ωστόσο από τις 6.30 το απόγευμα άρχισε να συγκεντρώνoνται εκατοντάδες Ηλιουπολίτες και Ηλιουπολίτισσες έξω από το Δημαρχείο ανταποκρινόμενοι στα καλέσματα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ηλιούπολης και δημοτικών παρατάξεων.
Στην αρχή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά από πολίτες οι οποίοι ευθύς εξ αρχής κατήγγειλαν την πρωτοφανή ενέργεια του Δημάρχου και κάλεσαν τους δημοτικούς συμβούλους να μη νομιμοποιήσουν τις συγχωνεύσεις. Δεκάδες πολίτες της Ηλιούπολης πήραν το λόγο και απαίτησαν από το Δήμαρχο να πάρει πίσω την κατάπτυστη ανακοίνωση των συγχωνεύσεων. Το λόγο πήραν και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι που τοποθετήθηκαν εναντίον των συγχωνεύσεων και των σχεδίων του Υπουργείου Παιδείας να διαλύσει ότι απέμεινε από το Δημόσιο ενιαίο χαρακτήρα της εκπαίδευσης.
Με μια απαράδεκτη και πραξικοπηματική διαδικασία ο Δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής τους, υπερψήφισαν εν κρυπτώ την πρόταση για την συγχώνευση των 12 σχολείων. Τόσο η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ όσο και οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις κατήγγειλαν την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική μεθόδευση της δημοτικής αρχής και απαιτήθηκε να ακυρωθεί το πρακτικό της συνεδρίασης αφού δεν τηρήθηκαν ούτε καν οι τυπικές διαδικασίες.
Στις αποδοκιμασίες του κόσμου ο Δημαρχος αναγκάστηκε να αποσυρθεί με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του.
Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ καταγγέλλει τη σημερινή αντιδημοκρατική μεθόδευση της δημοτικής αρχής και του δημάρχου. Καταγγέλλουμε τη μεθοδευμένη επιχείρηση του Δημάρχου Ηλιούπολης κ. Βασίλη Βαλασόπουλου για συγχώνευση Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων στο δήμο μας σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής.
Καλούμε τον λαό της Ηλιούπολης, τη νεολαία, τους μαθητές, τους γονείς τους εκπαιδευτικούς της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης να παλέψουν από κοινού για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης και του υπουργείου για την διάλυση του δημόσιου και δωρεάν σχολείου.

http://www.cityofilioupolis.gr/content/view/2699/2/

Δεν υπάρχουν σχόλια: