Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Αναρτήθηκαν οι αρμοδιότητες των αντιδημάρχων στο διαδίκτυο μετά από ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο.

29.01.11

dhmotiko_symboulio_27_1_2011Μετά από ερώτηση του Δημοτικού Συμβούλου Γαβριήλ Αραμπατζή της Νέα Δημοτικής Κίνησης αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο οι αρμοδιότητες των αντιδημάρχων της πόλης με καθυστέρηση ενός μηνός.
Χαρακτηριστικά ο Δημοτικό σύμβουλος Γαβριήλ Αραμπατζής είπε στο Δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 27 Ιανουαρίου:
«Μια ερώτηση στο Δήμαρχο και στη συνέχεια προς τον αντιδήμαρχο ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, Δήμαρχε είναι αρκετά νωρίς για ερωτήσεις, αλλά πραγματικά δυσκολεύτηκα να μάθω και ίσως δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε χωρίς αυτήν. Δήμαρχε ίσως το πρώτο έγγραφο που υπογράψατε και πιθανόν να έχει τον αριθμό πρωτοκόλλου ένα, ήταν ο ορισμός αρμοδιοτήτων των αντιδημάρχων, γιατί δεν θέλετε να κοινοποιήσετε κάτι που το υπογράφετε κιόλας, θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχει σκοπιμότητα. Εσείς Δήμαρχε μέσα στην απόφαση που έχετε βγάλει λέτε να αναρτηθεί στο διαδίκτυο και να δημοσιευθεί σε μία εφημερίδα . Εγώ σας ερωτώ έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του δήμου η απόφαση ορισμού αντιδημάρχων και σε ποια εφημερίδα δημοσιεύτηκε;»
Ο Δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος απάντησε:

«Καταρχήν να πω χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί αυτό αποτελεί την έναρξη ενός προγράμματος Διαυγείας  που θα ξεκινήσει σύντομα στο δήμο, το επιβάλλει ο Καλλικράτης και είναι πάρα πολύ θετικό μέτρο σε μια κατεύθυνση διαφάνειας  όλων των αποφάσεων και των μέτρων που παίρνουμε. Θέλω επίσης να πω ότι τις αρμοδιότητες των αντιδημάρχων και το ποιοι είναι  οι αντιδήμαρχοι τις είχαμε ανακοινώσει στο διαδίκτυο πριν καν τις ανακοινώσουμε στο δημοτικό συμβούλιο. (Εκτός μικροφώνου παρεμβαίνει ο ερωτών λέγοντας “τους τίτλους  των αντιδημάρχων ανακοινώσατε και όχι τις αρμοδιότητες  Δήμαρχε”). Είναι πολύ σημαντικό αυτό που λέτε αν πράγματι έχει γίνει έτσι θα μας το πει ο αντιδήμαρχος εδώ, πότε έπρεπε να το κάνουμε και αν δεν το έχουμε κάνει, είναι σαφέστατο δικό μας λάθος και θα το διορθώσουμε αύριο. Αυτό που γνωρίσω εγώ έχουμε την υποχρεώση να το κάνουμε τέλος Γενάρη αρχές Φλεβάρη εάν δεν είναι έτσι τότε παρακαλώ τον αρμόδιο αντιδήμαρχο από αύριο να ανακοινώσει στο διαδίκτυο τις αρμοδιότητες των αντιδημάρχων.»

Ο κόσμος πάντως  έξω από το δημοτικό συμβούλιο, στους διαδρόμους και στα τραπεζάκια του καφενείου, σε συζητήσεις σχετικές με το θέμα των αρμοδιοτήτων των αντιδημάρχων  έλεγε ότι υπάρχει υπερσυγκέντρωση αρμοδιοτήτων σε δυο πρόσωπα.

Η Απόφαση ορισμού των αρμοδιοτήτων αντιδημάρχων όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του δήμου την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: