Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Αναβλήθηκε για τυπικούς λόγους η Γενική Συνέλευση της δημοτικής επιχείρησης «ΕΥΩΝΥΜΟΣ Α.Ε.»

Αναβλήθηκε για τυπικούς λόγους η έκτακτη Γενική Συνέλευση Μετόχων της δημοτικής επιχείρησης «ΕΥΩΝΥΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ Α.Ε.»
H ΕΥΩΝΥΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ Α.Ε. είναι μονομετοχική ανώνυμη εταιρία. Ο Δήμος Ηλιούπολης, του οποίου αρμόδιο αποφασιστικό όργανο είναι το Δημοτικό του Συμβούλιο, είναι ο μοναδικός της μέτοχος.
Στη Γενική Συνελευση των μετόχων παρίσταται ο Δήμαρχος Ηλιούπολης (ή οποιοδήποτε άλλο εξουσιοδοτημένο προς τούτο όργανο), ο οποίος εκφράζει τις απόψεις του Δήμου, όπως αυτές έχουν διατυπωθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, και ψηφίζει με βάση τα όσα τον έχει εξουσιοδοτήσει σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο σε προηγούμενη συνεδρίασή του.
Η συνέλευση της Δευτέρας  δεν ήταν Γενική Συνέλευση Μετόχων, αφού αφενός οι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν αποτελούν μετόχους της ΕΥΩΝΥΜΟΣ και αφετέρου χρειαζόταν προηγουμένως μία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που να εξουσιοδοτεί σχετικά το Δήμαρχο για το τι θα πράξει στη Γενική Συνέλευση των μετόχων.
 Από τη στιγμή που στη Συνέλευση της Δευτέρας ήταν παρόντες όλοι ανεξαιρέτως οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και δεν ετίθετο θέμα νομότυπης προσκλήσεώς τους (αφού είχαν έρθει όλοι τους), θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι είχε συγκληθεί Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να λάβει αποφάσεις και να εξουσιοδοτήσει σχετικά το Δήμαρχο για το τι θα πράξει στη Γενική Συνέλευση.

Την Τρίτη λοιπόν 1/3/2011 θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: Συζήτηση για την εκτίμηση της κατάστασης και λήψη απόφασης για το μέλλον της εταιρείας «ΕΥΩΝΥΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ Α.Ε.» (ισολογισμός , έκθεση πεπραγμένων απερχόμενου Διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, ενημέρωση από το λογιστή και νομικό της εταιρείας και έκθεση ελέγχου ορκωτών λογιστών για το 2010).

Δεν υπάρχουν σχόλια: